15 tärkeintä tekemistä WordPressin asentamisen jälkeen

04.06.2020
ALKUPERÄJEN OPAS '15 tärkeintä tekemistä WordPressin asentamisen jälkeen
0 12 мин.

Monet WordPress-käyttäjät kysyvät, mitä hienoja asioita on tehtävä WordPressin asentamisen jälkeen, mitkä ovat parhaat WordPress-asetukset tai paras asetus WordPressille? Nämä ovat uusien WordPress-käyttäjien yleisiä kysymyksiä.


Oletetaan, että olet juuri asentanut WordPressin ja olet valmis julkaisemaan ensimmäisen viestisi. Mutta jätätkö WordPress-asetukset oletuksena sellaisena kuin se on? Oletusarvoisesti WordPress sisältää omat oletusasetuksensa ja esiasennetut kohteet, joita ei voida käyttää, jotka eivät ole käyttäjäystävällisiä ja jotka eivät näytä ammattimaisilta. Kun käyttäjä käy verkkosivustollasi tai sivullasi, käyttäjä ymmärtää kuinka ammattimainen olet. Jos sisältösi on upeaa, verkkosivustosi näyttää erittäin roskapostiselta, käyttäjä ei anna arvoa sivustollesi. Joten kaikki kovat työsi menevät turhaan.

Mutta se ei ole vaikeaa kuin luulet. Jotta saat WordPress-sivustollesi älykkään ilmeen, sinun on vain noudatettava joitain alla mainittuja vaiheita. Toteuttamalla nämä asetukset verkkosivustollesi, et vain tarjoa ammattimaista ilmettä, vaan myös teet sivustostasi SEO- ja käyttäjäystävällisen.

Tässä artikkelissa jaan 15 tärkeintä tehtävää tuoreen WordPressin asentamisen jälkeen.

Asennuksen jälkeen WordPress

15 Tärkeimmät WordPress-asetukset WordPressin asentamisen jälkeen

Joukko asioita, jotka sisältyvät jo oletuksena asennettaessa WordPress i.e: älä, näyteviesti, kaksi tai useampia esiasennettuja laajennuksia ja teemoja. Sinun on tyhjennettävä nämä tarpeettomat asiat heti, kun asennat ensimmäisen WordPress-sivustosi. 

Joten ensin ensin. Asennetaan WordPress-sivustosi.

1. Vaihda sivuston otsikko ja otsikkolinja

Asennuksen jälkeen WordPress on ensimmäinen asia, joka sinun on vaihdettava verkkosivustosi sivuston otsikko ja tunnisterivi. Jos et muuttanut sivuston nimeä ja tunnistetta WordPress-asennuksen aikana, sinun on vaihdettava se nyt. Oletuksena WordPress käyttää ”Just another WordPress site” -tunnistetta, joten muista muuttaa se heti.

Jos haluat muuttaa sitä, kirjaudu sisään WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin, mene kohtaan asetukset> yleinen. Siellä sinun on annettava sivustosi otsikko ja tunniste. Näin se näyttää.

WordPress-sivuston otsikko ja tagline

sivuston otsikko on sama kuin verkkosivustosi nimi ja tunnisterivi on lyhyt kuvaus, joka kertoo sivustostasi. Varmista, että Tagline-kuvaus on mahdollisimman lyhyt.

Sivuston otsikko näkyy selaimen välilehden otsikkopalkissa. Jos et käytä kuvan logoa, sivuston otsikkoa käytetään tekstilogona.

2. Ota käyttöön tai poista käytöstä sivuston rekisteröinti

Jos haluat ylläpitää useiden kirjoittajien WordPress-blogia, johon monien käyttäjien on rekisteröidyttävä, voit ottaa rekisteröintivaihtoehdon käyttöön sivustossasi. Voit poistaa rekisteröintivaihtoehdon käytöstä, jos aiot olla yksi kirjoittaja. 

WordPress-rekisteröinti

Tämä vaihtoehto on hyödyllinen, jos hyväksyt vierasviestin, joten käyttäjät voivat lähettää vierasviestinsä suoraan. Suosittelemme myös käyttämistäsi Ei roskapostin rekisteröintilaajennusta estää roskapostin rekisteröinnin sivustollasi.

Toinen vaihtoehto on Uusi käyttäjän oletusrooli. Varmista, että pidät sen Tilaaja. Tällä tavalla uusilla käyttäjillä on vähiten pääsy verkkosivustoosi. Myöhemmin voit mainostaa mitä tahansa käyttäjätiliä valintasi perusteella.

3. Päivitä aikavyöhyke

Vieritä alla Yleiset asetukset ja siirry kohtaan Aikavyöhyke vaihtoehto. Sieltä päivitä WordPress-sivustosi aikavyöhyke, joka on sama kuin paikallinen aikavyöhyke. Voit päivittää aikavyöhykkeen valitsemalla kaupungin tai UTC-aikavyöhykkeen poikkeaman. Napsauta avattavaa kuvaketta valitaksesi aikavyöhykkeen.

Sieltä voit myös muuttaa päivämäärämuotoa ja ajanmuotoa.

WordPress-aikavyöhyke

Tämä toiminto on erittäin tärkeä näyttää päivämäärä ja aika sivustollasi, ja se on hyödyllinen myös WordPress-viestisi ajoittamisessa.

Asennuksen jälkeen sivustosi on sivuston otsikko, tunnisterivi, Rekisteröinti vaihtoehto, ja Aikavyöhyke, älä unohda Tallentaa muutokset.

4. WordPress-keskustelun asetukset

WordPress-keskustelun avulla voit mukauttaa WordPress-kommentteja. Voit esimerkiksi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä WordPress-kommentit, jos Trackbacks tai Pingbacks ovat hyväksyttäviä, jos kommentteja tarvitaan manuaalisesti hyväksyttäväksi ja paljon muuta.

Siirry ensin WordPressiin asetukset> keskustelu ja määritä sitten asetukset.WordPress-keskustelun asetukset

Nämä ovat tarkkoja WordPress-keskusteluasetuksia, joita käytän sivustollani. Kun olet tehnyt muutokset, älä unohda tallentaa muutokset.

5. Päivitä WordPress-ping-luettelot

Kun julkaiset uuden viestin, WordPress ilmoittaa automaattisesti suosituille päivityspalveluille, että olet päivittänyt blogin.

Oletusarvoisesti WordPress sisältää vain yhden ping-palvelun. Voit lisätä lisää ping-palveluita WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneelista suoraan. Lisäämällä lisää ping-palveluita sivustostasi ilmoitetaan suosituille päivityspalveluille, tällä tavoin voit lisätä sivustosi liikennettä.

WordPress-kirjoitusping

Päivitä WordPress ping lista, mene asetukset> Kirjoittaminen ja kirjoita sinne ping-luettelo. Kun olet lisännyt sen, päivitä asetukset napsauttamalla Tallenna muutokset. Tarkista päivitetyt WordPress Ping -luettelot, jotta blogiviestisi indeksoidaan nopeammin.

6. Mukauta WordPressin lukemisasetuksia

WordPress-lukemisasetusten avulla voit määrittää, näytetäänkö sivu vai viestit sivustosi kotisivulla. Voit valita joko “Uusimmat viestisi” tai “Staattisen sivun”. 

Jos valitset,

 • Uusimmat viestit: Kaikki julkaistut viestit näytetään kotisivullasi. Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat näyttää blogiviestisi vastaavasti. Voit myös asettaa kuinka monta blogin viestiä näytetään kotisivulla.
 • Staattinen sivu: Voit näyttää minkä tahansa tietyn sivun etusivullesi.

Älä huolestu, jos valitset vaihtoehdon nyt, voit muuttaa sitä myöhemmin. Lisäksi voit muuttaa tämän kotisivun näyttövaihtoehdon kohdasta Ulkonäkö>Muokkaa.

WordPress-lukemisasetukset

Poista seuraavassa valinta ”Estä hakukoneet indeksoimasta tätä sivustoa” ja napsauta Tallenna muutokset. Tämän avulla hakukoneet, kuten Google, Bing, Yahoo jne., Voivat indeksoida verkkosivustosi.

7. Muuta WordPress Media -asetuksia

Oletuksena WordPress luo automaattisesti kaikki ladatut kuvat ja luo moniulotteisia kuvia. Tällä tavalla se voi luoda ylimääräistä kuormaa Web-palvelimellesi. Tämän estämiseksi voit poistaa WordPress-kuvien automaattisen luontitoiminnon käytöstä. 

Mene WordPress-asetukset> Media-asetukset. Siellä voit nähdä luettelon kuvien enimmäismitoista, joita voidaan käyttää lisättäessä kuvaa WordPress-mediakirjastoon.

Lisää nyt vain “0”Noihin kenttiin sen määrittämiseksi. Tämä estää WordPressiä luomasta kuviasi.

Muokkaa WordPress Media -asetuksia

Jos käytät korkearesoluutioisia kuvia, muista pakkaa ne käyttämällä kuvan pakkaamista WordPress-laajennusta.

Pysyvät linkit ovat tietyn tyyppisiä linkkejä verkkosivulle. Jos siirryt mihin tahansa verkkosivustoon, voit huomata kyseisen sivuston pysyvän linkin. Esimerkiksi ”http://www.oma verkkosivusto.com/sample-page” tai “https://example.com/what-is-a-permalink”. Pysyvä linkki voi sisältää erilaisia ​​tunnisteita, ts. Päivämäärän, ajan, postin nimen, numeerisen jne., Ja se riippuu siitä, kuinka verkkovastaavat asettavat pysyvän linkin rakenteen.

Pysyvät linkit ovat tärkeä osa sivustoasi ja sillä on suuri rooli sivustosi SEO: ssa. Oletuksena WordPress käyttää pysyvän linkin rakennetta, joka ei ole SEO-ystävällinen ja näyttää rumaltä. Joten voit muuttaa WordPress-pysyvän linkin rakennetta, joka on SEO-ystävällinen.

Mene WordPress-asetukset> permalinks. WordPress tarjoaa 5 erilaista pysyvän linkin rakennetta ja voit käyttää mitä tahansa niistä. Esimerkiksi hyvä SEO-ystävällinen rakenne on “http://www.example.com/sample-post”.

WordPress-pysyvän linkin rakenteet

Kun olet muuttanut pysyvän linkin, napsauta Tallenna muutokset.

9. Poista WordPressin näyteviesti ja sivu

Kun asennat WordPressin ensimmäistä kertaa verkkotunnuksellesi, huomaat jo luodut näyteviestin ja sivun. Voit nähdä näyteviestin “Hei maailma”WordPress-sivustosi kotisivulta. Tämä on vain esimerkki sivustosi ulkoasusta, ja on parempi nähdä jotain tyhjän tai rikkoutuneen sivun sijaan. Joten voit poistaa näyteviestin.

“Hello World” -näyteviestin poistaminen sivustoltasi on erittäin helppoa. Siirry WordPress-hallintapaneelista kohtaan Viestejä ja napsauta Kaikki viestit, sitten roska Posti.

Tätä ei ole vielä tehty. Viesti on myös poistettava pysyvästi. Kun olet roskaisi viestin, mene osoitteeseen roska ja napsauta Poista pysyvästi. Nyt olet onnistuneesti poistanut “Hello World” -näyteviestin.

WordPress-näyteviesti

Samalla tavalla voit poistaa näytesivun menemällä sivut> Kaikki sivut.

10. Poista käyttämättömät WordPress-teemat

Monet aloittelijoiden WordPress-käyttäjät kokeilevat erilaisia ​​teemoja verkkosivustollaan tarkistaakseen, mitkä sivustot sopivat parhaiten sivustoilleen. Useiden teemojen asentamisen jälkeen he yleensä käyttävät yhtä muiden teemojen pitämiseen. Mutta monien teemojen pitäminen sivustolla voi aiheuttaa monia ongelmia.

Kuten muutkin WordPress-päivitykset, myös WordPress-teemat on päivitettävä usein. Se voi aiheuttaa suuren päänsärkyä päivittää kaikkia teemoja. Jos et päivitä niitä, se vanhenee ja se voi olla sivustosi tietoturvaongelma.

Toivottavasti korjaa käyttämättömien WordPress-teemojen poistaminen. Voit poistaa teeman siirtymällä kohtaan Ulkomuoto> Teemat. Siellä voit nähdä kuinka monta teemaa olet asentanut. Napsauta nyt Teeman yksityiskohdat teemasta ja napsauta Poistaa vasemmasta alakulmasta.

11. Lataa Favicon

Favicon on toinen tärkeä asia verkkosivustossasi ja sillä on sama arvo kuin verkkosivustollasi. Faviconilla on kunkin verkkosivuston ainutlaatuinen identiteetti. Voit huomata favicon selaimen välilehdellä ennen sivuston otsikkoa ja jokaisella verkkosivustolla on oma kuvake.

Oletuksena WordPress käyttää omaa Faviconia ja toisinaan monet WordPress-hosting-yritykset lisäävät logonsa, joka ei sovellu sivustoosi. Joten sinun on vaihdettava Favicon heti.

Lisää Favicon siirtymällä osoitteeseen Ulkomuoto> Muokkaa> Sivustotunnus ja siellä näet Sivuston kuvake.

WordPress Favicon

Sinun tulee ladata sivustosi kuvake ja varmistaa, että kuvan koko on vähintään 512 × 512 kuvapistettä.

Kun olet lähettänyt, napsauta Julkaista vasemmasta yläkulmasta. Päivitä nyt selaimesi nähdäksesi Favicon. Tässä on muutama vaihtoehtoinen tapa lisätä Favicon WordPress -sivustoosi.

12. Mukauta widget-aluetta

Asennuksen jälkeen WordPress, voit nähdä, että muutama widget on jo lisätty sivupalkkiin, esim. Hakukenttä, viimeisimmät kommentit, arkistot, luokat ja meta. Oletuksena WordPress lisää ne automaattisesti, ja se riippuu myös teemasta. Esimerkiksi oletus Twenty Seventeen WordPress -teema sisältää vain yhden sivupalkin ja kaksi alatunnistetta, joten voit lisätä minkä tahansa widgetin näille alueille.

Lisää tai poista widget siirtymällä kohtaan Ulkomuoto> widgetit, siellä näet verkkosivustollesi käytettävissä olevat kokonaiset widgetit. Jos olet asentanut uuden WordPress-teeman, niin näet lisää widgettejä. Mutta suosittelen, että poistat muutama oletuswidgetti sivupalkista, ts. Viimeisimmät kommentit, arkistot ja meta.

WordPress-blogin sivupalkki

Jos haluat poistaa widgetin, napsauta vain widgettiä ja ruutu tulee näkyviin kuten yllä, napsauta sieltä Poista poistaaksesi widgetin. Älä paniikkia, voit lisätä tai poistaa widgetin sivupalkkiin tai alatunnisteeseen.

13. Täytä käyttäjän profiili

Ennen kuin julkaiset viestiä sivustollasi, sinun on ensin täydennettävä käyttäjäprofiilisi riippumatta siitä, oletko sivuston järjestelmänvalvoja tai avustaja. Aina julkaisessasi viestin, kirjoittajan biolaatikko ilmestyy viestin loppuun. Jos käyttäjäprofiilisi on täysin tyhjä, käyttäjät eivät anna paljon arvoa sivustollesi.

Joten pidä käyttäjäprofiili aina täydellisenä ja päivitetynä. Mene käyttäjät> Profiilisi WordPress-hallintapaneelista.

WordPress-käyttäjän profiili

Sieltä voit antaa käyttäjän tietosi ja valita, kuinka nimesi näytetään viesteissä. Lisäksi voit vaihtaa salasanasi, valokuvasi ja lisätä lyhyen elämäkerta.

Kun olet päivittänyt profiilisi, napsauta Päivitä profiili tallentaaksesi muutokset.

14. Poista hakemistoselaaminen käytöstä

Joskus, kun verkkopalvelimesi ei löydä index.php-tiedostoa, se näyttää automaattisesti hakemistosivun, joka näyttää kaikki sivustosi hakemistot. Tällä tavalla kuka tahansa voi nähdä tärkeät tiedostosi, kopioida kuvia, sivuston rakenteen jne. Usein hakkerit käyttävät haavoittuvuusprosessia tiedostojen käyttämiseen.

Ei hakemistoa

Poistamalla hakemistoselaamisen käytöstä kukaan ei voi nähdä WordPress-sivustotiedostojasi.

Tätä varten sinun on käytettävä .htaccess-tiedostoa. Voit tehdä sen web-hosting cPanelista tai käyttämällä FTP-asiakasohjelmaa. Avaa nyt .htaccess-tiedostosi ja lisää seuraava koodi loppuun.

Asetukset Kaikki -Indexit

Tallenna nyt .htaccess-tiedosto. Tämän jälkeen hakemistosi selaaminen näyttää tämän viestin sen sijaan, että näytetään kaikki sivustosi hakemistot.

WordPress Kielletty

15. Asenna roskapostin estolaajennus

Kun WordPress-sivustosi on julkaistu, luultavasti alkaa saada tonnia roskapostikommentteja joka päivä. Tämä on niin ärsyttävää ja se voi vahingoittaa hakukoneoptimoijaasi. Jos et hallitse heitä alusta alkaen, siitä tulee valtava ongelma verkkosivustollesi. 

Onneksi WordPressille on saatavana roskapostin estolaajennus. Kun olet asentanut Akismet-laajennuksen WordPress-hallintapaneelista, laajennus huolehtii kaikista kommentteista. Kaikki kommentit suodatetaan Akismet ja se erottaa kaikki roskapostikommentit toiselle alueelle, ja vain lailliset kommentit näytetään hyväksyttäväksi. Tällä tavalla voit säästää aikaa ja keskittyä työhösi.

johtopäätös

WordPressin asentamisen jälkeen WordPressillä on monia hienoja asioita. Tässä artikkelissa olen kirjoittanut 15 tärkeintä asiaa WordPressin asentamisen jälkeen. 

Monet uudet WordPress-käyttäjät eivät muuta WordPress-oletusasetuksiaan ja näyttävät lopulta toisen yrityksen logon, näyteviestin, oletusverkkosivun nimen jne., Ja sivuston sijoittaminen hakukoneissa on vaikeaa..

Joten on erittäin suositeltavaa muuttaa WordPress-asetusta WordPressin asentamisen jälkeen. Edellä mainitut 15 erilaista asetusta ovat parhaita vasta asennetulle WordPressille ja parhaat asetukset WordPressille.

Toivon, että tämä opetusohjelma auttoi sinua määrittämään WordPress-sivustosi täydellisesti. Jos sinulla on kysyttävää mielessäsi, ota meihin yhteyttä kommentti-osassa. Jos pidät tästä artikkelista, älä jaa ystävien kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit,

 • Blogger vs. WordPress? Kumpi valita ja miksi?
 • 13 parasta vinkkiä WordPress-sivustosi nopeuttamiseen
 • 20 Kaikilla WordPress-sivustoilla on oltava WordPress-laajennuksia vuonna 2018
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector