.Com vs .Net – mikä verkkotunnuksen laajennus on sinulle paras 2020

Oikean verkkotunnuksen laajennuksen valitseminen on erittäin tärkeää, koska se korostaa sivustosi tarkoitusta ja auttaa rakentamaan tuotemerkkiäsi.


Internetissä on saatavana yli tuhansia verkkotunnuksen laajennuksia. Niistä .com, .net, .org, .edu, .info -laajennukset ovat suosituimpia ja niillä on suuri määrä käyttäjiä.

Useimmat yksityishenkilöt ja yritykset haluavat kuitenkin .com- ja .net-verkkotunnuksen laajennukset laajentaakseen kattavuuttaan verkossa.

Joten jos aiot ostaa verkkotunnuksen yrityksellesi, blogiisi, organisaatiollesi tai muuhun tarkoitukseen, sinun pitäisi tietää, mikä verkkotunnuksen laajennus sopii verkkosivustollesi tai yrityksellesi.

Tässä artikkelissa selitetään erot .com vs .net-verkkotunnuksen laajennusten välillä ja autamme sinua päättämään valita yrityksellesi sopiva verkkotunnus.

Näytän myös, kuinka .Com- ja .Net-verkkotunnukset rekisteröidään ILMAISEKSI lopussa. 

.com vs .net

Mitä eroa on .Net- ja .Com-verkkotunnuslaajennusten välillä?

 

Mikä on verkkotunnuksen laajennus?

Jokainen verkkotunnus muodostuu kahdesta eri osasta – toisen tason verkkotunnuksesta (SLD) ja ylätason verkkotunnuksesta (TLD).

Toisin sanoen toisen tason verkkotunnus (SLD) on pohjimmiltaan verkkosivustosi nimi, joka tulee pistemerkin (.) Eteen. Esimerkiksi verkkotunnuksessa “wpmyweb.com” ”wpmyweb” on toisen tason verkkotunnus.

Ylätason verkkotunnus (TLD), jota kutsutaan myös verkkotunnuksen laajennukseksi, on verkkotunnuksen viimeinen osa, joka tulee pistemerkin (.) Jälkeen. Esimerkiksi .com on verkkotunnuksen wpmyweb.com laajennus.

Toinen ja ylimmän tason verkkotunnus

Verkkotunnuksessa “wpmyweb.com” ”wpmyweb” on toisen tason verkkotunnus (SLD) ja “.com” on ylimmän tason verkkotunnus tai verkkotunnuksen laajennus.

Saatavilla on erityyppisiä verkkotunnuslaajennuksia, jotka on luotu erottelemaan erilaisia ​​verkkosivustoja, esimerkiksi .com-laajennusta käytetään enimmäkseen kaupallisissa yrityksissä, .org-organisaatiota käytetään .edu-koulutusalan verkkosivustoissa jne..

Tässä ovat suosituimmat aluetunnukset:

.com- .Com tarkoittaa kaupallista, jota käytetään pääasiassa yrityksille, blogeille tai kaikenlaisille kannattaville verkkosivustoille. Esimerkiksi Apple.com.

.Netto- .Net tarkoittaa verkkoa, jota käytetään enimmäkseen verkkoon liittyvissä verkkosivustoissa, kuten Speedtest.net.

.Org- .Org edustaa “organisaatiota”, jota käytetään voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin. Esimerkiksi Wikipedia.org.

Lue, mikä ero on .org vs .com-verkkotunnuksen laajennuksen välillä.

Jos aiot perustaa verkkosivun, on se sitten yritys- tai henkilökohtainen blogi, suosittelemme pitämään kiinni ylätason verkkotunnuksista, kuten .com, .net, .org.

Suosituimmat ylätason verkkotunnukset

Jos kuitenkin kohdistat johonkin tiettyyn alueeseen, voit käyttää maakohtaisia ​​aluetunnuksia, kuten ”.us” Yhdysvalloissa, “.de” Tanskassa, “.eu” Euroopassa, “.com.au” Australiassa , jne.

Katsotaanpa nyt ero com- ja Net-verkkotunnuksen laajennusten välillä selvittääksesi, minkä sinun tulisi valita yrityksellesi.

 

.Com vs. Net – ero verkkotunnuksen laajennusten välillä

.com ja .net ovat molemmat suosituimpia verkkotunnusten laajennuksia Internetissä. Lähes 50% kaikista globaaleista verkkosivustoista on rekisteröity .com-verkkotunnuksella, jossa 3,5% kaikista verkkosivustoista on rekisteröity .net-verkkotunnuksella.

.Com tarkoittaa kaupallista on rekisteröidyin verkkotunnuksen laajennus Internetissä. Sitä käytetään pääasiassa kaupallisiin yrityksiin, mukaan lukien sähköisen kaupan verkkosivustot, henkilökohtaiset blogit, salkut tai muut kannattavat sivustot.

.Net tarkoittaa ”verkkoa” joka luotiin ensimmäistä kertaa verkkosivustojen, kuten Internet-palveluntarjoajien, sähköposti- ja tietokantapalveluntarjoajien, tekniikkaan liittyvien verkkosivustojen, esimerkiksi “speedtest.net”, käyttöön..

Nykyään kuitenkin monet yritykset rekisteröivät sekä .com- että .net-verkkotunnuksen laajennuksen varmistaakseen, että kukaan muu ei voi käyttää yrityksen nimiverkkotunnusta. 

 

Milloin sinun pitäisi valita .Com-verkkotunnus?

.Com on rekisteröidyimmät verkkotunnuksen laajennukset verkkotunnusjärjestelmässä Internetissä. 

.Com-verkkotunnuksen valtavan suosion vuoksi käyttäjien on helpompi muistaa .com-verkkotunnus kuin minkä tahansa muun laajennuksen.

 • Kaupallisille yrityksille: Koska .com-laajennus edustaa kaupallisia yrityksiä, se olisi täydellinen verkkokauppaan. .Com-laajennus näyttää paljon laillisemmalta kuin mikään muu verkkotunnus ja lisää sivuston uskottavuutta.
 • Henkilökohtaiset blogit: Jos haluat ylläpitää blogia riippumatta siitä, onko kyse henkilökohtaisesta blogista, uutisportaalista, portfoliosta, valokuvauksesta, .com-laajennus olisi täydellinen. 
 • Kaikenlainen kannattava sivusto: Jos ylläpidät minkäänlaista kannattavaa verkkosivustoa, onko blogi, yritys, verkkokauppa, markkinointi, verkkopalvelut, tytäryhtiö-verkkosivusto tai jotain mistä tuotat rahaa, sinun tulee mennä .com-verkkotunnuksen kanssa.

.Com-laajennuksen valtavan suosion vuoksi suurin osa oikeista verkkotunnuksista on kuitenkin jo rekisteröity, joita ei voi rekisteröidä uudelleen.

Jos näin tapahtuu, .net tai muu verkkotunnuksen laajennus olisi loistava valinta.

 

Milloin sinun pitäisi valita .Net-verkkotunnus?

.Net-laajennus edustaa verkkoa, joka on erityisesti suunniteltu tekniikkaan liittyvien verkkosivustojen ja yritysten käyttöön.

Yli 3,5% kaikista verkkosivustoista on rekisteröity .net-laajennuksella, siksi .net-verkkotunnuksen saaminen on helpompaa.

 • Verkkopalveluntarjoajat: Koska .net-laajennus on alun perin luotu verkkoon liittyvien verkkosivustojen käyttöön, joten jos tarjoat palveluita, kuten Internet, kaapeli-tv, sähköposti, tietokannan ylläpito, niin .net-verkkotunnuksen laajennus on erinomainen valinta verkkosivustollesi..
 • Teknologiaan liittyvät verkkosivustot: Sitä voidaan käyttää tekniikkaan liittyvissä verkkosivustoissa, kuten ”speedtest.net” -sivuston käyttö .net-verkkotunnuksessa, joka on tekniikkaan liittyvä verkkosivusto, jonka avulla käyttäjät voivat tarkistaa Internet-nopeutensa reaaliajassa.
 • Tuotemerkin suojaus: Monet yritysten omistajat haluavat ostaa sekä .com- että .net-verkkotunnuksen laajennukset varmistaakseen, että kukaan muu ei voi pilata yrityksen mainetta.

Jos kuitenkin käytät verkkosivustossasi vain .net-verkkotunnuksen laajennusta, suosittelemme, että rekisteröit .com-verkkotunnuksen samalla verkkotunnuksella (jos käytettävissä). Siirrä sitten .com verkkosivustolle .net.

Tällä tavalla et menetä liikennettä, joka menee .com-verkkotunnukseen.

 

Hyödyt ja haitat .Com-verkkotunnuksen käytöstä

Koska .com on suosituin verkkotunnus, se on helpompi muistaa, lisää uskottavuutta ja auttaa myös pieniä yrityksiä tietyillä tavoilla. .Com-laajennuksen ainoa haittapuoli on, että .com-verkkotunnuksen löytäminen on vaikeaa.

Hyödyt .Com-verkkotunnuksen käyttämisestä

 • Eay muistaa: .Com-verkkotunnus on suosituin verkkotunnus, jota ihmiset käyttävät laajasti. Se on ensimmäinen laajennus, jonka he kirjoittavat web-selaimeen pääsyäkseen verkkosivustolle kuultuaan ensimmäistä kertaa. Jopa tekniikan alan maallikko tietää, että .com on.
 • Lisää uskottavuutta: .Com-verkkotunnusta on käytetty kaupallisiin tarkoituksiin vuosia. Suurin osa yrityksistä suosii .com-verkkotunnusta, koska se on tunnustettu symboli yrityksestä ja kaupallisesta läsnäolosta. Sitä vastoin sinun on myös vältettävä sellaisia ​​halpoja verkkotunnuksia, kuten .biz, .xyz, koska niitä käyttävät yleensä roskapostittajat ja väliaikaiset yritykset, joilla ei ole budjettia investoida .com-verkkotunnuksen ostamiseen..

Miinukset .Com-verkkotunnuksen käyttämiselle

 • Vähemmän saatavuutta: .Com-verkkotunnuksen valtavan suosion vuoksi näyttää siltä, ​​että suurin osa yleisistä nimistä on jo otettu. Joten .com-verkkotunnuksen hankkiminen on vähän vaikeaa.

 

Hyödyt ja haitat .Net-verkkotunnuksen käytöstä

.Net-verkkotunnus luotiin ensisijaisesti verkkoon liittyvien verkkosivustojen, kuten web-hosting, Internet-palveluntarjoajan, kaapeli-tv, jne. Käyttöön. Noin 3,5% kaikista verkkosivustoista on rekisteröity .net-laajennuksella, siksi on helpompaa hankkia .net-verkkotunnus.

Hyödyt .net-verkkotunnuksen käyttämisestä

 • Käytettävissä olevien verkkotunnusten valinta: Alle 4% kaikista verkkosivustoista on rekisteröity .net-verkkotunnuksella. Siksi .net-verkkotunnusten löytäminen on helpompaa verrattuna .com-verkkotunnukseen. Tämän lisäksi voit rekisteröidä suosikki verkkotunnuksesi .net-tunnisteella.
 • Muistettavuus tekniikkaan liittyvien verkkosivustojen keskuudessa:  .Net edustaa ”verkkoa”. Ihmiset ovat yleisesti tunnustaneet, että verkkosivusto tarjoaa tekniikkaan liittyvää tietoa tai tarjoaa verkkopohjaisia ​​palveluita, kuten Internet, web-hosting, sähköpostin ylläpito, kaapeli-tv jne. Speedtest.net on loistava esimerkki siitä. 

Miinukset .Net-verkkotunnuksen käyttämiselle

 • Ei niin suosittu kuin .Com: Vain muutama prosenttiosuus kaikista verkkosivustoista toimii .net-laajennuksen avulla, eivätkä ne ole niin suosittuja kuin .com. Joten jos yrityksesi ei ole vielä vakiintunut tai jos ihmiset eivät tiedä koko verkkosivustosi osoitetta, he päätyvät menemään kilpailijoiden verkkosivustoon.
 • Rajoitettu käyttö teollisuudessa: .Net-verkkotunnus on rajoitettu verkkosivustoille tai yrityksille, jotka tarjoavat tekniikkaan liittyviä tietoja tai palveluita.

.Com vs. Net – mikä on parempi hakukoneoptimoinnille?

Nyt saatat miettiä, mikä verkkotunnuksen laajennus (sanotaan .com vs .net) auttaa sinua paremmassa sijoituksessa Googlessa.

Jos kysyt niin, niin mikään laajennuksista ei auta sinua parantamaan hakukoneoptimointia. Tämä tarkoittaa, että .net- ja .com-laajennus toimivat erittäin hyvin.

Tapa, jolla voit parantaa verkkosivustosi SEO, on seuraamalla parhaita SEO käytänteitä, kuten – linkkien luominen, korkealaatuisen artikkelin luominen, oikeiden avainsanojen käyttäminen ja paljon muuta.

Asiaa koskevan avainsanan lisääminen verkkotunnukseesi voi kuitenkin parantaa SEO-sijoitusta.

Esimerkiksi, jos haluat myydä kukkasia verkossa, hyvä verkkotunnus, joka sisältää avainsanan “kukka”, olisi “buyflowersonline.com” tai “flowershop.com”.

 

Kuinka ostaa verkkotunnusta?

Verkkotunnusta voi ostaa kahdella tavalla. Voit valita alla olevat menetelmät.

1. Hanki ilmainen verkkotunnus – Hostgatorilla

Yleensä verkkotunnus maksaa noin $ 14 vuoden ja $ 11,99 / kk web-isännöintiä varten. Jos lasken, niin on 157 dollaria vuodessa ja 473 dollaria 3 vuodeksi.

Se on melko kallis aloittelijoille, jotka ovat vasta aloittamassa.

Onneksi, HostGator tarjoaa nyt WPMyWeb-käyttäjille ilmaisen verkkotunnuksen ja 60% alennuksen isännöinnistä.

Hostgator on yksi parhaista verkkopalveluntarjoajista ja tarjoaa erityyppisiä hosting-palveluita, kuten jaettua hosting, WordPress-isännöintiä, pilvipalvelua, VPS-isännöintiä ja omistettua isännöintiä.

Heidän hosting-suunnitelma alkaa vain 2,75 dollaria / kuukausi, Johon sisältyy:

 • ILMAINEN verkkotunnuksen rekisteröinti
 • ilmainen SSL-varmenne
 • rajoittamaton tallennustila
 • rajoittamaton kaistanleveys
 • rajoittamaton yritys-sähköpostiosoite
 • arvoinen 200 dollaria markkinointiluottoja
 • 24/7/365 tuki
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu
 • ilmainen verkkosivustojen siirto
 • helppo käyttää WordPress-asennusta

Kirjoitin kuitenkin myös perusteellisen oppaan aiheesta kuinka WordPress-blogin perustaminen HostGatorin kanssa alle 10 minuutissa (vaihe vaiheelta)

2. Rekisteröi verkkotunnus nimellä – NameCheap

Jos et halua luoda verkkosivustoa, voit silti rekisteröidä verkkotunnuksen. NameCheap on paras paikka rekisteröidä verkkotunnus.

Niiden teho on tällä hetkellä yli 10 miljoonaa verkkotunnusta. Parasta NameCheapissa on, että ne tarjoavat elinikäisen Whois-suojauksen.

 

Usein kysytyt kysymykset (.Com vs. Net):-

   

Onko .com tai .net parempi?

Verkkotunnuksessa ainoa asia, jolla on merkitystä, on verkkotunnus, ei laajennus.

Joten molemmat laajennukset (.net ja .com) toimivat erittäin hyvin. Nämä laajennukset luotiin eri tarkoitusta varten verkkosivustosi palvelemiseen.

 

Voinko käyttää .NET-yritystä yrityksessä?

.Net-verkkotunnuksen käyttäminen yrityksessä voi vahingoittaa brändin uskottavuutta ja lähettää väärän viestin ihmisille, koska .net edustaa verkkoon liittyviä palveluita.

 

Entä jos haluamani .com-verkkotunnus on jo otettu?

Jos verkkotunnus on jo rekisteröity, sinun on mietittävä uusia verkkosivustojen nimiä, jotka ovat käytettävissä rekisteröintiä varten tai .net-laajennuksen mukana.

 

 

.Com vs. Net – tuomio

.com ja .net ovat kaksi suosituinta verkkotunnuksen laajennusta Internetissä. Mutta mikä laajennus sopii verkkotunnuksellesi? Kuten tiedät, täydellisen verkkotunnuksen laajennuksen valitseminen on erittäin tärkeää verkkosivustollesi.

Jos haluat ostaa verkkotunnuksen voittoa varten, .com-laajennus olisi täydellinen. .Net-laajennus on tarkoitettu niille, jotka tarjoavat internetiä, kaapeli-tv-palveluita, sähköpostin isännöintiä, tietokantojen ylläpitoa ja muita verkkoon liittyviä verkkosivustoja.

Tässä artikkelissa olemme jakaneet eron keskenään .Net vs.Com laajennuksia ja selitti myös, minkä sinun tulisi valita verkkosivustollesi.

Nyt on aika selvittää, minkä tyyppisistä verkkosivustoista haluat aloittaa, ja rekisteröidä sitten verkkotunnus sopivan laajennuksen kanssa, joka vastaa yritystäsi.

 

Lukijamme rakastavat tätä artikkelia,

Kuinka luoda verkkosivusto kuten Amazon tai eBay (alle 30 minuuttia)

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map