.Org vs .Com – minkä verkkotunnuksen laajennuksen valitset?

04.06.2020
ALKUPERÄJEN OPAS '.Org vs .Com – minkä verkkotunnuksen laajennuksen valitset?
0 10 мин.

.Com jälkeen .org on toiseksi suosituin verkkotunnuksen laajennus Internetissä. Ne ovat kuitenkin molemmat ylätason verkkotunnuksia, mutta niitä käytetään eri tarkoituksiin.


Jos olet suunnitellut aloittavan verkkosivustosi, olipa kyse sitten yrityksistä, henkilökohtaisista blogeista, portfoliosta, voittoa tavoittelemattomista jne., Saatat miettiä, mitä verkkotunnuksen laajennusta valita tai onko verkkotunnuksen laajennuksissa eroja, sanotaan .org vs .com.

Oikean verkkotunnuksen ja sen laajennuksen valinta on erittäin tärkeää, koska sillä on vaikutusta yrityksesi maineeseen ja uskottavuuteen.

Siksi selitän tässä artikkelissa tämän artikkelin ero .com ja .org välillä verkkotunnuksen laajennukset ja auttaa sinua päättämään valita yrityksellesi sopiva verkkotunnus.

com vs org

.Com vs. Org – Mikä on ero verkkotunnuksen laajennusten välillä

Mikä on verkkotunnuksen laajennus?

Verkkotunnuksen laajennus on verkkotunnuksen viimeinen osa. Esimerkiksi verkkotunnuksessa “WPMyWeb.com”, “WPMyWeb” on verkkotunnus ja “.com” on laajennus.

Toinen ja ylimmän tason verkkotunnus

Verkkotunnuksen rekisteröinnin aikana sinun on valittava verkkosivustosi tarkoitusta vastaava laajennus, esimerkiksi ”.com” kaupallisille verkkosivustoille, “.net” verkkoon liittyville verkkosivustoille ja “.edu” koulutukseen liittyville verkkosivustoille.

Kun olet valinnut, sinun on rekisteröitävä verkkotunnuksesi ja laajennus mahdollisimman pian, ennen kuin joku muu ostaa sen.

Saatavilla on yli 1 000 laajennusta, mutta suosittelemme käyttämään suosittuja TLD-tunnuksia, kuten .com, .net, .edu, .org, .co, .org jne. Voit myös valita maakohtaiset TLD-tiedostot, kuten .us – Yhdysvalloissa .co.uk – Yhdistynyt kuningaskunta, .it – ​​Italia, .jp – Japani jne.

Vertakaamme nyt .org- ja .com-eroa nähdäksesi mikä verkkotunnuksen laajennus on parempi verkkosivustollesi.

.Com vs. Org – Ero verkkotunnuksen laajennusten välillä

org vs com

.Com ja .Org on Internetissä suosituin verkkotunnuksen laajennus.

Lähes 46,7% kaikista verkkosivustoista on rekisteröity .com-verkkotunnuksella, missä noin 5,2% kaikista verkkosivustoista on rekisteröity .org-verkkotunnuksella.

.com tarkoittaa kaupallista on suosituin huipputason verkkotunnuslaajennus Internetissä. Sitä käytetään pääasiassa kaupallisiin verkkosivustoihin, kuten yrityksiin, henkilökohtaisiin blogeihin, verkkokauppoihin, salkkuihin tai mihin tahansa verkkosivustoihin, jotka ansaitsevat rahaa.

Toisaalta, .org tarkoittaa organisaatiota joka on toinen korkean tason verkkotunnuksen laajennus, jota käytetään enimmäkseen voittoa tavoittelemattomille organisaatioille, kuten Wikipedia.org.

Nykyään monet yritykset rekisteröivät kuitenkin molemmat verkkotunnukset, jotta kukaan ei voi vahingoittaa tuotemerkkiään.

Milloin pitäisi valita .Com-verkkotunnus?

.Com on suosituin verkkotunnuksen laajennus Internetissä. Yli 47% kaikista verkkosivustoista toimii .com-verkkotunnuksen avulla.

.Com-verkkotunnuksen laajan käytön vuoksi se on helpompi muistaa kuin mikään muu laajennus. Lisäksi se auttaa rakentamaan ja mainostamaan tuotemerkkiäsi.

Nyt selitän, milloin sinun pitäisi valita .com-verkkotunnus.

Verkkosivustot, jotka myyvät tuotteita tai palveluita

Jos haluat myydä tuotteita verkossa tai tarjota maksullisia palveluja, .com-laajennus toimii parhaiten. .Com on eräänlainen laajennus, johon useimmat ihmiset ovat ystävällisiä.

.Com-laajennus kantaa paljon painoa kuin mikään muu verkkotunnus. Joten yritykset, joilla on .com-laajennus, houkuttelevat todennäköisesti asiakkaita ja näyttävät olevan laillisia.

Päinvastoin, halpojen verkkotunnusten laajennusten, kuten info, biz, xyz jne. Valitseminen kaupallisille verkkosivustoille vahingoittaa verkkosivustosi mainetta ja ne näyttävät roskapostilta. Seurauksena on, että menetät asiakkaasi.

Blogin verkkosivustot

.Com-laajennuksen käyttäminen blogiisi lisää uskottavuutta ja auttaa myös rakentamaan brändisi tehokkaasti riippumatta siitä, onko kyse sanomalehdestä, henkilökohtaisesta blogista, portfoliosta, valokuvauksesta, rahaa tekevästä blogista ja melkein kaikesta niiden välillä.

Milloin pitäisi valita .Org-verkkotunnuksen laajennus?

Noin 5,2% kaikista verkkosivustoista käyttää .org-laajennusta. Tämä määrä on hyvin vähemmän verrattuna .com-rekisteröityihin verkkotunnuksiin. Siksi verkkotunnuksen saaminen on helpompaa .org-laajennuksella.

Voittoa tavoittelemattomille järjestöille

.Org-verkkotunnuksen laajennusta käytetään pääasiassa voittoa tavoittelemattomiin organisaatioihin. On kuitenkin tilanteita, joissa voit käyttää .org-laajennusta.

Ilmaiset online-koulutussivustot

Useat verkkokoulutusverkkosivustot tarjoavat ilmaisia ​​kursseja, joiden tarkoituksena on vain ihmisten kouluttaminen .org-laajennuksen avulla.

Kaikki koulutusalan verkkosivustot eivät kuitenkaan käytä .org-verkkotunnusta, mutta .com-laajennusta, koska ne eivät tarjoa ilmaisia ​​kursseja, ja tietysti sinun on maksettava, jotta pääset heidän sisältöönsä.

Mutta jos tarkoituksena on kouluttaa ihmisiä ansaitsematta rahaa, niin .org-laajennus sopii sinulle, esimerkiksi KhanAcademy.org. Voit kuitenkin vastaanottaa lahjoituksia verkkosivustosi ylläpitämiseksi.

Avoimen lähdekoodin ohjelmistosivustot

Voittoa tavoittelemattomina organisaatioina monet avoimen lähdekoodin ohjelmistoyritykset käyttävät .org-laajennusta. Heidän tavoitteenaan on tarjota avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on ilmainen julkiseen käyttöön. Esimerkiksi “WordPress.org” on blogiympäristö, joka käyttää .org-laajennusta.

.Org vs .Com – mikä verkkotunnuksen laajennus on parempi hakukoneoptimoijalle?

Nyt saatat miettiä, mikä verkkotunnuksen laajennus on parempi hakukoneoptimoinnille tai mikä lisää verkkosivustosi sijoitusta?

Jos kysyt .org tai .com välillä, niin minkä tahansa laajennuksen valitseminen ei vaikuta hakukoneoptimointiisi. Tämä tarkoittaa, että hakukoneet käsittelevät molempia verkkotunnuksen laajennuksia samalla tavalla.

Verkkosivuston osoitteessa ainoa merkitys on verkkotunnus, ei laajennus.

Jos haluat kasvattaa sivustosi liikennettä, sinun on noudatettava parhaita SEO-käytäntöjä, jotka sisältävät laadukasta sisältöä, hyvää sivuston rakennetta, linkkien luomista, sivun SEO ja paljon muuta.

Kuinka valita SEO-ystävällinen verkkotunnus:

a) Yritä lisätä avainsanoja verkkotunnukseesi, jos mahdollista

Olisi parempi, jos lisäät ainakin yhden avainsanan verkkotunnukseesi.

Tällä tavoin Googlen kaltaiset hakukoneet ymmärtävät verkkosivustosi aiheita. Esimerkiksi “thebestflowershop.com” sijoittuu paremmin kuin “thebestshop.com”, koska olet täällä lisännyt verkkotunnukseesi “kukka ja kauppa” -sanaa.

Samoin, jos yrityksesi tai myymäläsi kuuluu tietylle alueelle, voit lisätä alueen nimen verkkotunnukseesi. Esimerkiksi, jos huonekaluliiketoimintasi sijaitsee Chicagossa, hyvä verkkotunnus on ”furnituresinchicago.com”.

b) Varmista, että verkkotunnuksesi ääntäminen on helppoa

Varmista, että verkkotunnuksesi on helppo lausua ja helppo muistaa. Vältä yhdysviivoja ja numeroita verkkotunnuksessa.

c) Älä toista mitään kirjainta

Pidä verkkotunnuksesi yksinkertaisena ja älä toista mitään kirjainta. Koska se aiheuttaa käyttäjille usein hämmennystä. Esimerkiksi ”thefloowershhop.com” on huono nimi, koska se sisältää toistuvia kirjaimia.

Missä on paras paikka ostaa .Org ja .Com Domain?

Jotta voit luoda verkkosivun, olipa se blogi tai yritys, sinun on ostettava verkkotunnus sekä web-hosting.

Yksinkertaisilla sanoilla verkkotunnuksen nimi on verkkosivustosi osoite Internetissä, ja web-hosting on paikka, johon verkkosivustosi tiedostoja tallennetaan..

Ilman web-hosting-palvelua et voi luoda verkkosivustoa.

Yleensä verkkotunnus maksaa noin 14 dollaria vuodessa ja 11,99 dollaria / kuukausi verkkopalvelussa. Jos lasken, niin on 157 dollaria vuodessa ja 473 dollaria 3 vuodeksi.

Se on melko kallis aloittelijoille, jotka ovat vasta aloittamassa.

Onneksi web-hosting-yritykset pitävät Hostgator tarjoaa ILMAISEN verkkotunnuksen nimen rekisteröinti heidän hosting-suunnitelmansa kanssa, ja hinta myös alhainen.

1. Kuinka rekisteröidä ilmainen verkkotunnus HostGatorissa (suosittelen)

Tai,

2. Rekisteröi vain verkkotunnus NameCheap-palvelussa (Ei isännöintiä)

1. Hanki ilmainen verkkotunnus – Hostgatorilla

Hostgator on yksi parhaista verkkopalveluntarjoajista, jotka tarjoavat ilmaisen verkkotunnuksen suunnitelmansa kanssa. Ne tarjoavat erityyppisiä hosting-palveluita, kuten jaettua hosting, WordPress-hosting, pilvi-hosting, VPS-hosting ja Dedicated hosting..

Heidän hosting-suunnitelma alkaa vain 2,75 dollaria / kuukausi, Johon sisältyy:

 • ILMAINEN verkkotunnuksen rekisteröinti
 • ilmainen SSL-varmenne
 • rajoittamaton tallennustila
 • rajoittamaton kaistanleveys
 • rajoittamaton yritys-sähköpostiosoite
 • arvoinen 200 dollaria markkinointiluottoja
 • 24/7/365 tuki
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu
 • ilmainen verkkosivustojen siirto
 • helppo käyttää WordPress-asennusta

Rekisteröidaksesi ilmaisen verkkotunnuksen HostGatorissa, noudata alla olevia ohjeita.

Vaihe 1, Ensin, mene HostGator n verkkosivusto. Olen lisännyt kuponin tämä linkki joka antaa sinulle 60% alennuksen. Voit myös syöttää tarjouskoodin WPMYWEB60 samalla kun täytät maksutiedot.

Tai,

Napsauta tätä siirtyäksesi kohtaan ==> www.hostgator.com <== verkkosivusto.

Vaihe 2, Valitse suunnitelma tarpeidesi perusteella. Valitse nyt poikanen Plan jos olet vasta aloittamassa. Voit myös päivittää tai alentaa nykyistä suunnitelmaa myöhemmin.

Napsauta sitten Osta nyt -painiketta aloittaaksesi.

Hostgator jakoi suunnitelmat

Vaihe 3, Tässä vaiheessa sinun on rekisteröitävä verkkotunnus.

Kirjoita ensin verkkotunnuksesi nimi.

Siirry sitten Laskutusjakso vaihtoehto. Valitse 36 kuukauden / 3 vuoden paketti lisäalennusta varten.

Kirjoita käyttäjätunnus tilin luomiseen. Sen on oltava 2–12 merkkiä pitkä.

Aseta sitten PIN (vain numerot). Sen on oltava 4–8 merkkiä pitkä.

Hostgator-tilitiedot

Vaihe 4, Anna tilisi tiedot ja laskutustiedot.

Voit maksaa sekä luottokortilla että PayPalilla.

Hostgator Anna laskutustiedot

Vaihe 5, Sinua pyydetään lisäämään ylimääräisiä paketteja, mutta se on täysin valinnainen. Suosittelen sammuttamaan ne.

Hostgator Lisää lisäykset

Vaihe 6, Tarkista nyt ehdot & Palvelu ”-ruutu ja napsauta Kassalle nyt nappi.

Hostgator Checkout

Kun olet valmis, saat tilitietosi sähköpostitse.

Lukea, Kuinka asentaa WordPress HostGatoriin alle 10 minuutissa (vaihe vaiheelta)

2. Rekisteröi verkkotunnus nimellä – NameCheap

Jos et halua luoda verkkosivustoa, voit silti rekisteröidä verkkotunnuksen. NameCheap on paras paikka rekisteröidä verkkotunnus.

Niiden teho on tällä hetkellä yli 10 miljoonaa verkkotunnusta. Parasta NameCheapissa on, että ne tarjoavat elinikäisen Whois-suojauksen.

Usein kysytyt kysymykset (.org vs.com):-

Onko .com tai .org parempi?

Molemmat verkkotunnuksen laajennukset toimivat samalla tavalla. Näillä laajennuksilla on erilainen tarkoitus palvella verkkosivustoasi.

Esimerkiksi, jos sinulla on kaupallista yritystä tai mitä tahansa verkkosivustoa, joka myy tuotteita tai palveluita, sinun tulee ehdottomasti käyttää .com-verkkotunnusta.

Toisaalta, jos sinulla on voittoa tavoittelematonta organisaatiota, joka tarjoaa ensisijaisesti apua tai resursseja kohderyhmälle, jolla on erityistarve, niin .org-laajennus olisi parempi vaihtoehto verkkosivustolle..

Jos kuitenkin ihmettelet, mikä verkkotunnuksen laajennus toimii paremmin SEO: lla, niin molemmilla laajennuksilla on sama vaikutus hakukoneeseen.

Voitko käyttää .org-yritystäni yrityksessäni?

Kyllä, voit käyttää .org-verkkotunnusta yrityksessäsi. En kuitenkaan suosittelisi .org-laajennusta yrityksellesi, koska:

 • Suurin osa käyttäjistä menee .com-verkkosivustoille tunteessaan .com-verkkotunnuksen. Jos näin tapahtuu, voit lopulta tuottaa voittoa yrityksestään.
 • Käyttäjät voivat olettaa, että yrityksesi on voittoa tavoittelematon organisaatio.

.Org vs .Com – tuomio

.Com ja .Org ovat suosituimmat verkkotunnuksen laajennukset verkossa. Niitä käytetään eri tarkoituksiin.

Ennen verkkotunnuksen rekisteröintiä sinun pitäisi tietää, mikä verkkotunnuksen laajennus sopii yrityksellesi, esimerkiksi .com vs .org. Jos haluat harjoittaa kaupallista yritystä, .com on oikea laajennus verkkotunnuksellesi ja voittoa tavoittelemattomille organisaatioille. .Org sopii parhaiten.

Tässä artikkelissa olemme jakaneet erot .org vs.com -verkkotunnuksen välillä ja selittäneet myös, minkä sinun tulisi valita verkkosivustollesi.

Nyt on aika rekisteröidä suosikkiverkkotunnuksesi ennen kuin joku tekee.

Aiheeseen liittyvä artikkeli,

Haluatko luoda verkkosivun? Tässä on vaihe vaiheelta ohjeet verkkosivun luomiseen 10 minuutissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector