A Google Analytics kezdő útmutatója: Hogyan javíthatjuk webhelyét és tartalmát a látogatókról szóló fő mutatók segítségével?

03.06.2020
Аналітика 'A Google Analytics kezdő útmutatója: Hogyan javíthatjuk webhelyét és tartalmát a látogatókról szóló fő mutatók segítségével?
0 16 мин.

Készen áll a fő mutatók megtanulására A Google Analytics így javíthatja webhelyét?


Telepítjük a követőkódot, és beállítottuk a Rendszergazda menü (szűrők, célok, Search Console és összekapcsolhatja a többi Google-profilját), szegmentálhatja a forgalmi forrásokat, azonosíthatja az alacsony teljesítményű tartalmat az alacsony átlagos oldalidővel és a magas visszafordulási arányokkal, megismerheti a látogatók demográfiai adatait, például a korot / nemét / helyét – és ezeket felhasználhatja webhelyén alapuló adatvezérelt fejlesztésekre, tartalom, SEO és konverziók.

Megmutatom a való élet példáit

Például, hogy tudom, hogy a legtöbb látogató 25–40 éves férfiak, akik az asztalukon használják a Google Chrome-ot, akik eredetileg a Google-on keresztül érkeztek, vagy az Egyesült Államokból, Indiából, az Egyesült Királyságból vagy Kanadából származnak.

… Közel voltam?

Ideális esetben a Google Analytics-et több hónapig telepítenie kellene (és megfelelő mennyiségű látogatóval kell rendelkeznie), így az adatai elég nagyok a következtetések levonásához. A Google Analytics video oktatóanyagokat tartalmaz Digitális elemzés és A platform alapjai amelyet szabadon használnak Analytics IQ vizsga. Én biztosan megnézném ezeket, és talán meg is kapom tanúsítvány.

Sok szerencsét! Ha kérdésed van, dobj nekem egy sort

Tartalomjegyzék

1. Főbb mutatók

 • Mennyi felhasználók meglátogatják az oldalamat?
 • Mennyi organikus keresések kapok SEO-tól?
 • Mit oldalak Hozza ki a legtöbbet organikus keresések?
 • Mit oldalak szerezzen kevesebbet organikus keresések (így javíthatom őket)?
 • Mit oldalak van a legrosszabb CTR, átlagos idő az oldalon, betöltési idő, és visszafordulási arány?
 • Mit városok honnan származnak??
 • Melyik% -uk van Mobil?
 • Mit nyelvek beszélnek??
 • Mi a jellemző? nem és kor?
 • Mit honlapok irányítson forgalmat nekem?
 • Mit közösségi hálózatok forgalmat küld nekem?
 • Melyik oldal a legjobb konverziók (pl. kapcsolattartási űrlap kitöltése)?
 • Melyik oldalon van a legrosszabb betöltési idő és miért?
 • Melyik linkek olyan emberek, akik minden oldalon részt vesznek?
 • Hogyan változtathatom meg weboldalomat / tartalmamat ezen mutatók alapján (a nagy kérdés)?

2. Követőkód telepítése

A feliratkozás után a Google Analytics a azonosító kód. A legjobb módszer erre a követőkód helyi (a WP letiltása). Ennek javítania kell a „Google böngésző gyorsítótárazása” elemet a Google Analytics számára, amely gyakran látható a GTmetrix, a Pingdom és a PageSpeed ​​Insights alkalmazásban..

Tehermentesítés-Google-Analytics-To-Local-Sever

Másolhatja / beillesztheti a láblécbe, de ez általában további kéréseket eredményez, és webhelye lassabb lesz. Néhány WordPress témának van egy speciális mezője, amelybe illesztheti a követési vagy UA kódot…

A Google Analytics-tracking-Code-szerelés

3. Az Admin menü konfigurálása

A Google Analytics irányítópultján keresse meg a Rendszergazda menü

A Google Analytics--Admin-Tab

A Google Analytics--Admin-menü

SZÁMVITELI SZERKEZET

A Google Analytic-fiókjában 3 szintű hierarchia található: számla, ingatlan, nézet. A Google Analytics javasolja, hogy hozzon létre több nézetet a Nézet lapon (Nézet → Új nézet létrehozása). Készítettem egy fő nézet (hagyja érintetlenül, így nem veszíti el az adatait, ha valami rosszra fordul) és a szűrt nézet (az adatok, amelyeket a konfigurációim alapján látok). Készíthet nézeteket a táblagépek forgalmához, az okostelefonok forgalmához vagy az adatok teszteléséhez a GA-ban. Ezt nézd video bemutató.

SZÁMVITEL

Ennek nagy része magától értetődő. A felhasználói menedzsment segítségével különböző szintű hozzáférést biztosíthat fiókjához jogosultságok. A szűrőket főleg az (és egyéb alkalmazottai) IP-címek kizárására használják, így a nézetek nem szennyezik az adatokat. Többet fedezem a szűrőket, amikor eljutunk a „nézet” fülre.

Tulajdonságok táblája

Tulajdonságok beállításai

Az ingatlan-Beállítások-Google-Analytics

Felhasználói menedzsment

Másoknak engedélyt adhat a felhasználók kezelésére vagy az adatok szerkesztésére, együttműködésére és olvasására. Ezek mind különböző szintű engedélyek tehát győződjön meg róla, hogy tudja! Ha a fejlesztő vagy a marketing menedzser, akkor valószínűleg mindent meg szeretne férni számukra, a „felhasználók kezelése” kivételével.

Követési információ

Keresse meg követőkódját + UA számát, plusz engedélyezést hirdetési jelentési szolgáltatások így demográfiai adatokat szerezhet (nem, életkor, érdeklődési kör).

Termék összekapcsolása

Kapcsolja össze a Google Analytics adatait a Search Console, az AdSense, az AdWords, a Google Play és más Google-termékekkel. Ez lehetővé teszi bizonyos adatok megosztását a különböző fiókok között. A teljes lista megtekintéséhez válassza az összes menüt az adminisztrációs menüben, vagy te is Tudjon meg többet a termékek összekapcsolásáról.

Google-Anaytics terméket kapcsolása

TABLE MEGTEKINTÉSE

View Settings – állítsa be az időzónát, engedélyezze a bot-szűrést a spam-pókok találatának kizárására, és állítsa be a webhelyen a keresést, hogy megtudja, milyen lekérdezéseket írnak az emberek a webhely keresősávjára. Ehhez engedélyezze webhely-keresés követése majd írjon be valamit a keresősávba. Mivel az enyém mutatja? S = példa, egyszerűen beírnám az „s” betűt lekérdezési paraméterként. Használhat webhely-keresési kategóriákat is, ha webhelye lehetővé teszi a felhasználók számára a keresés finomítását. Egyébként jó lenne menni.

A Google Analytics--View-beállítások

célok

célok mérje meg, hány ember tölti ki az Ön elérhetőségi űrlapját, iratkozzon fel hírlevelére, megrendelést készítsen, regisztráljon egy fiókot, töltsön le egy PDF-t és az alább látható egyéb célokat …

A Google Analytics-célok-

Felállítása a egyéni cél ezek közül a legegyszerűbb módja. Adjon hozzá egy cél-URL-t (köszönő oldal vagy egy másik megerősítő oldal, amelyet a felhasználók látnak, miután teljesítették a célt). Most ellenőrizze a célt, hogy az elmúlt 7 nap adatai alapján milyen gyakran konvertáljon.

Egyedi cél-Google-Analytics

Most már láthatja a célokat az adataiban…

A Google Analytics-cél--konverziók

Tartalom csoportosítása

Csoportosítsa a tartalmat, így megtekintheti az elemzéseket bizonyos témákban (például blogbejegyzés témák vagy meghatározott termékek / szolgáltatások). Ebben az esetben az összes oldalt szegmentáltam, amelynek címe a „WordPress SEO” szavakat tartalmazza. 3 módszer létezik, de a szabálykészlet létrehozása határozottan a legegyszerűbb módszer.

Tartalmi csoportosítás a Google Analytics-

Most meglátogathatja a „Viselkedés” jelentéseket és megnézheti az adatokat…

Tartalmi csoportosítás-viselkedés-jelentés

Szűrők

Szűrők elsősorban az (és a munkavállalói) IP-címek kizárására szolgál, így nem szennyezik az Ön adatait. Hozzon létre egy előre meghatározott szűrőt, majd zárja ki az „egyenlő” IP-ket, majd a Google „mi az én IP-m” elemet, hogy megtudja a sajátját. Kizárja az összes IP-t, beleértve otthona, irodája, okostelefonok, táblagépek stb.

A Google Analytics--IP-szűrő

Csatornabeállítások

Csatornabeállítások → Márkafeltételek kezelése – egyszerűen add ide a márkanevüket, ami elősegíti a márkanevek és az általános kifejezések (a terméken kívüli kifejezések) elkülönítését..

E-kereskedelmi beállítások – ha e-kereskedelmi webhelyet működtet, akkor engedélyeznie kell ezt. További lépések vannak az e-kereskedelem nyomon követésének engedélyezéséhez …

E-kereskedelmi beállítások

Számított metrika

szegmensek

szegmensek lehetővé teszi a jelentések (a bal oldali lapok) megtekintését, miközben a felhasználókat szegmentálja a közösségi média, a mobil eszköz típusa vagy az ebben a szegmensben használni kívánt szűrő alapján. Beállíthat például egy „közösségi média” szegmenst, majd ellenőrizhet minden jelentést, hogy kifejezetten a közösségi média számára láthassa.

Új szegmens létrehozása …

A Google Analytics-szegmensű

Válassza ki a szegmentálni kívánt személyek (mutatók) típusát …

A Google Analytics-szegmens feltételek

Most menjen bármely jelentésre, és válassza ki az adat szűrésére szolgáló szegmenst …

Közönség-szegmentálás a Google Analytics-

Egyéni riasztások

Egyéni riasztások értesítéseket küld e-mailben vagy szövegesen, ha egy adott mutató egy bizonyos összeggel növekszik / csökken (munkamenetek, tranzakciók, célkonverziók stb.). Ez eléggé magától értetődő, de szeretnék tudni a forgalmi tüskékről és a forgalom síkjárásáról. Nem látom mást.

Egyedi Google-Analytics-Alert

Ütemezett e-mailek

Automatikus jelentéseket küldhet ügyfeleinek, főnökének vagy bárki másnak. Csak keresse meg azt az jelentést, amelyet el szeretne küldeni e-mailben, majd kattintson az e-mail gombra a beállítások megadásához. Szeretek folyamatos jelentéseket kapni a saját adataimról egyedi műszerfalak így látom a legfontosabb mutatókat, amelyeket meg akarok mérni.

A Google Analytics--email-jelentés

Miután az e-mailek beállítva, kezelheti azokat az admin menüben …

Ütemezett-mailek a Google Analytics-

4. Testreszabás

A Google Analytics--testreszabás

Dashboards

Dashboards mutassa meg a legfontosabb mutatókat egy helyen (könyvjelzőmet tettem könyvjelzőmre a böngészőben, amely megkönnyíti a szuper cuccok ellenőrzését). Készítheti ezeket saját maga, vagy felhasználhatja előre elkészített irányítópultjaimat, amelyek a forgalmat SEO, mobil, társadalmi, földrajzi, műszaki statisztikákra és másra osztják. Az Google Analytics megoldások galéria még több – de feltétlenül jó, ha rákattint egy könyvjelzőre, és egyenesen eljuthat a legfontosabb mutatókhoz.

Az irányítópultok importálása előtt:

 • A letöltési linkek segítségével adja hozzá ezeket GA-fiókja „irányítópultjai” szakaszához
 • A „nem márkás” feliratú szerkezetek szerkesztésével szűrje be és használja a webhely nevét (nem az enyém)

Pillanat alatt - Google Analytics irányítópult

Töltse le az egyéni irányítópultjaimat a forgalom szegmentálásához:

Egyéni jelentések

Az elemzés mindennapi ellenőrzése (vagy az ügyfeleknek manuálisan küldött jelentések) helyett építhet egyedi jelentések amelyre engedélyezheti az ütemezett e-maileket. Legalább pár jelentést készítek olyan kulcsfontosságú mutatókkal, mint a felhasználók, az organikus keresések, a felső oldalak és a célok teljesítése.

Először készítsen jelentést a rendszergazda menü „egyedi jelentések” fülén …

A Google Analytics-jelentések-Custom-

Ezután lépjen a testreszabás oldalra > Egyéni jelentések az adatok megtekintéséhez. Mint a Google Analytics szinte bármi másnál, meg fog jelenni egy megosztási opció (bal felső rész), ahol beállíthatja az ütemezett e-maileket.

A Google Analytics--Custom-jelentés

Mentett jelentések

….

Egyéni riasztások

Az „Rendszergazda menü konfigurálása” szakaszban már átmentem az egyéni riasztásokról és arról, hogyan lehet riasztásokat kapni forgalmi tüskék vagy forgalomcsökkentések során … ez csak egy új hely, ahol ezeket a riasztásokat lehet megtekinteni.

5. Jelentések

Íme, mit jelent mindegyik …

Google Analytics Jelentéskészítés

Valós idő

Tekintse meg a webhelyén jelenleg tartózkodó embereket, a megtekintett oldalakat, tartózkodási helyét, forgalmi forrásait és egyebet …

Real-Time-Google-Analytics

Közönség

Közönség → Demográfiai

Kor / nem

Google Analytics szolgáltatást Demográfiai

 • Be kell állítanom fotók / ajánlások hogy tükrözze a demográfiai adataimat?
 • Az elsők beszámolók az emberek látják a demográfiai adataimat?
 • A tervezésem (betűtípus, méret, szín, CSS stílus) beszél-e a demográfiai szempontból?
 • Nem az én írás stílus?
 • Ki adja nekem a legmagasabbat? konverziók? (célokat fogunk kitűzni ennek mérésére)
 • Biztosan keresnek kulcsszavak Találhatok az Automatikus kiegészítés vagy a Kulcsszó-keresőben?

Interests

Affinitási kategóriák

A Google Analytics-affinitású kategória

Piaci szegmensek

In-piaci szegmensre

 • Használok érzékeny tervezést / témát?
 • Van-e mobil használhatóság hibáim a Search Console-ban?
 • Ha hozzá kell adnom egy mobil „click-to-call” gombot, ha ez vállalkozásom számára értelmezhető (a pizzát szállító együttesnek ennek feltétlenül rendelkeznie kell)?

Földrajz

Nyelv

Nyelv-Google-Analytics

Elhelyezkedés

Location-Google-Analytics

Mobil

Mobil-készülékek a Google Analytics-

Beszerzés

Viselkedés

konverziók

Információkövetés → Ajánlási kizárási lista – spam-webhelyek észlelhetnek forgalmat, amikor a „hivatkozási forgalom” adatait nézi – ez egy általános probléma. Ha spam jellegű webhelyeket ad hozzá ehhez a listához, akkor kizárja őket a „hivatkozási forgalomból”, de hozzáadja őket a „közvetlen forgalomhoz”. Ez nem oldja meg teljesen a problémát, de a hivatkozási forgalomról pontos adatok megszerzése (az Önre mutató linkek és forgalmat küldő webhelyek) fontosabb, mint hogy pontos adatokat szerezzen a közvetlen forgalomról (az emberek közvetlenül az Ön webhelyére érkeznek). Ez egy preferencia.

Referral-kizárás-List

Csatornabeállítások → Márkafeltételek kezelése – egyszerűen add ide a márkanevüket, ami elősegíti a márkanevek és az általános kifejezések (a terméken kívüli kifejezések) elkülönítését..

E-kereskedelmi beállítások – ha e-kereskedelmi webhelyet működtet, akkor engedélyeznie kell ezt. További lépések vannak az e-kereskedelem nyomon követésének engedélyezéséhez …

 • Beállítások megtekintése → A webhely-keresés engedélyezése
 • célok
 • E-kereskedelmi beállítások

Beszerzés

Csatornák

E-mail → Céloldalak (e-mail marketingből)

Átirányító forgalom

Referral-Traffic-Google-Analytics

Az egyes szakaszokhoz feltett kérdések

 1. A rangsor mérése

Ellenőrizze a rangsorolást (benchmarkként használja)

 • Jelentkezzen ki Google-fiókjából
 • Saját eredmények elrejtése (földgömb ikon a Google kezdőlapjának jobb oldalán)
 • Most keressen kulcsszavain, hogy elfogulatlanabb eredményeket kapjon
 • A rangsor-ellenőrző eszközök nem megbízhatók

Szerves keresések

Egyéb forgalmi források (tartalommarketing)

Oldalanalitika (google analitika irányítópult)

Webmester eszközök

https://moz.com/blog/death-of-keyword-ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector