Водич за почетнике за Гоогле Аналитицс: Како побољшати веб локацију и садржај користећи кључне метрике о посетиоцима

03.06.2020
Аналітика 'Водич за почетнике за Гоогле Аналитицс: Како побољшати веб локацију и садржај користећи кључне метрике о посетиоцима
0 11 мин.

Спремни сте да научите кључне метрике у Гугл анализе тако да можете да побољшате своју веб локацију?


Инсталират ћемо код за праћење, поставити га Админ мени (филтери, циљеви, Сеарцх Цонсоле и повежите своје остале Гоогле профиле), сегментирајте изворе саобраћаја, идентификујте садржај са малим перформансама користећи ниско просечно време на страници + високе стопе напуштања почетне странице, научите демографију посетилаца као што су старост / пол / локација – и користите их да бисте побољшали веб локацију на локацији, садржај, СЕО и конверзије.

Показаћу вам примере из стварног живота

Као што знам како већина мојих посетилаца су мушкарци стари 25-40 година који користе Гоогле Цхроме на радној површини, а који су у почетку стигли преко Гоогле-а и долазе из САД-а, Индије, Велике Британије или Канаде.

… да ли сам био близу?

У идеалном случају требало би да имате инсталирану Гоогле аналитику неколико месеци (и да имате пристојну количину посетилаца) тако да су ваши подаци довољно велики да бисте могли да закључите. Гоогле Аналитицс има видео туторијале Дигитал Аналитицс и Основе платформе која се користи у њиховом бесплатном Аналитички ИК испит. Дефинитивно бих их проверио, а можда чак и набавио ваш сертификација.

Срећно! Испусти ме ако имате питања 🙂

Преглед садржаја

1. Кључне метрике

 • Колико корисника посећују моју страницу?
 • Колико органске претраге да ли добијам од СЕО-а?
 • Шта страница добити највише органске претраге?
 • Шта страница узми најмање органске претраге (тако да их могу побољшати)?
 • Шта страница имају најгоре ЦТР, просечно време на страници, време учитавања, и стопа напуштања почетне странице?
 • Шта градова да ли су из?
 • Који је% њих мобилни?
 • Шта језицима да ли говоре??
 • Шта је њихово типично пол и старост?
 • Шта веб странице упутите саобраћај на мене?
 • Шта друштвене мреже пошаљи ми саобраћај?
 • Које странице су најбоље конверзије (нпр. попуњавање образаца за контакт)?
 • Које странице имају најгоре време учитавања и зашто?
 • Која линкови су људи који се баве на свакој страници?
 • Како могу прилагодити своју веб локацију / садржај на основу ових метрика (велико питање)?

2. Инсталација кода за праћење

Када се пријавите, Гоогле Аналитицс ће вам дати код за праћење. Најбољи начин да то учините је да домаћи код за праћење угостите локално (кроз ВП Дисабле). Ово би требало да поправи ставку „Коришћење предмеморирања претраживача“ за Гоогле аналитику која се често види у ГТметрик-у, Пингдом-у и ПагеСпеед Инсигхтс-у.

Пребаци Гоогле-Аналитику-Локално-Север

Такође можете да је копирате / залепите у подножје, али то обично додаје више захтева и чини вашу веб локацију споријом. Неке теме ВордПресс-а имају одређено поље за залеђивање праћења или УА кода …

Инсталација Гоогле-Аналитике за праћење кода

3. Конфигурирање Админ менија

Померите се на контролној табли Гоогле аналитике Админ мени

Гоогле-Аналитицс-Админ-картица

Гоогле-Аналитицс-Админ мени

СТРУКТУРА РАЧУНА

Постоје 3 нивоа хијерархије на вашем Гоогле аналитичком налогу: рачун, имовина, приказ. Гоогле аналитика препоручује креирање више приказа на картици Виев (Виев → Цреате Нев Виев). Створио сам мастер виев (оставите нетакнуту да не изгубите податке у случају да нешто пође по злу) и а филтрирани приказ (подаци које видим на основу мојих конфигурација). Такође можете да створите приказе за саобраћај таблет рачунара, саобраћај на паметним телефонима или тестирање података у ГА. Види ово видео туториал.

РАЧУН РАЧУНА

Већина тога је саморазумљива. Управљање корисницима омогућава вам да одобрите приступ вашем налогу са различитим нивоима дозволе. Филтри се углавном користе да искључе ваше ИП адресе (и остале запослене) тако да ваши погледи не загађују податке. Покрићу филтре више када дођемо до картице „Приказ“.

ТАБЕЛА СВОЈИНЕ

Подешавања својства

Подешавања имовине-Гоогле-Аналитика

Управљање корисницима

Дајте другима дозволу за управљање корисницима или за уређивање, сарадњу и читање података. Све су то различити нивои дозвола па се побрините да знате! Ако је ваш програмер или маркетинг менаџер вероватно желите да им омогућите приступ свему осим „управљању корисницима“.

Информације о праћењу

Пронађите свој код за праћење + УА број плус омогући могућности оглашавања тако да можете добити демографске податке (пол, старост, интересовања).

Повезивање производа

Повежите своје податке Гоогле аналитике са Сеарцх Цонсоле-ом, АдСенсе-ом, АдВордс-ом, Гоогле Плаи-ом и другим Гоогле производима. То омогућава дељење неких података преко различитих налога. Изаберите „сви производи“ у вашем менију администратора да бисте видели комплетну листу или их можете сазнајте више о повезивању производа.

Повезивање Гоогле-Анаитицс-производа

ПОГЛЕД ТАБУ

Погледајте Подешавања – подесите временску зону, омогућите филтрирање ботова да бисте искључили хитове из нежељених паука и подесите претрагу веб локација како бисте научили које упите људи уписују у траци за претрагу на вашем веб локацији. Да бисте то учинили, омогућите праћење претраживања на сајту а затим упишите нешто у траку за претрагу. Будући да мој показује? С = пример, једноставно бих унео слово слов као параметар упита. Такође можете да користите категорије претраживања на сајту ако ваша страница дозвољава корисницима да побољшају претрагу. Иначе би требало да будете добри.

Подешавања приказа Гоогле аналитике

Голови

Голови измерите колико људи испуњава ваш контакт образац, пријавите се на билтен, поднесите поруџбину, региструјте рачун, преузмите ПДФ и друге циљне циљеве приказане испод …

Циљеви Гоогле-Аналитике

Подешавање а прилагођени циљ је најлакши начин да се то учини много. Додајте одредишни УРЛ (страницу са захвалношћу или другу страницу за потврду коју корисници виде када постигну циљ). Сада верификујте циљ да видите колико често ће се претворити на основу ваших података из протеклих 7 дана.

Прилагођени циљ-Гоогле-Аналитика

Сада ћете моћи да видите циљеве у својим подацима …

Конверзије циља-Гоогле-Аналитицс

Груписање садржаја

Групни садржај тако да можете видети аналитику о одређеним темама (као што су теме на блоговима или одређени производи / услуге). У овом случају сегментирао сам све странице чији наслови садрже речи „ВордПресс СЕО“. Постоје 3 методе, али креирање скупа правила дефинитивно је најједноставнија метода.

Груписање садржаја-Гоогле-Аналитика

Сада можете отићи на извештаје „Понашање“ и видети податке…

Извештавање о групирању садржаја-понашању

Филтери

Филтери углавном се користе за изузеће ИП адреса (и запослених) како не би загађивали ваше податке. Направите унапред дефинисан филтер, а затим изузмите ИП адресе „које су једнаке“, а затим Гоогле „шта је мој ИП“ да бисте сазнали ваше. Искључите све ИП адресе укључујући ваш дом, канцеларију, паметне телефоне, таблете итд.

Гоогле-Аналитицс-ИП филтер

Подешавања канала

Подешавања канала → Управљање робним условима – овде једноставно додајте назив своје робне марке који ће вам помоћи да одвојите маркиране појмове и опште појмове (било који термин који није ваш назив).

Подешавања е-трговине – ако покренете веб локацију за е-трговину, то ћете желети да омогућите. Постоје додатни кораци за омогућавање праћења е-трговине…

Подешавања е-трговине

Израчунане метрике

Сегменти

Сегменти омогућавају вам да прегледате извештаје (картице на левој страни) док сегментирате кориснике према друштвеним медијима, врсти мобилног уређаја или било којем филтеру који желите да користите у том сегменту. На примјер, можете поставити сегмент „друштвених медија“, а затим провјерити било који извјештај да бисте га видјели посебно за друштвене медије.

Креирајте нови сегмент…

Гоогле-Аналитицс-сегменти

Одаберите врсту људи (метрике) које желите да сегментирате …

Услови сегмента Гоогле-Аналитике

Сада идите на било који извештај и изаберите сегмент за филтрирање података …

Сегментација публике-Гоогле-аналитика

Прилагођена упозорења

Прилагођена упозорења шаљу вам обавештења путем е-поште или текста ако се одређени показатељ повећа / смањи за одређени износ (сесије, трансакције, конверзије циљева итд.). Прилично је разумљиво, али волим знати о брзини и линијама саобраћаја. Не видим потребу за многим другим.

Прилагођено-Гоогле-Аналитика-Обавештење

Заказане поруке е-поште

Пошаљите аутоматске извештаје клијентима, шефу или коме коме желите. Једноставно идите до било којег извештаја који желите да будете е-поштом, а затим кликните на дугме е-поште да бисте поставили своје поставке. Волим да редовно добијам извештаје о мени прилагођене контролне табле па могу да видим најбитније метрике које желим да измерим.

Гоогле-Аналитицс-Извештај е-поште

Једном када се адресе е-поште поставе, њима можете управљати у административном менију …

Заказане поруке е-поште-Гоогле-Аналитицс

4. Прилагодба

Прилагодба Гоогле-Аналитике

Надзорне табле

Надзорне табле прикажите своје најважније метрике на једном месту (у мом претраживачу сам ставио ознаку што олакшава проверу мојих ствари СУПЕР). Можете их креирати сами или користити моје унапред уграђене командне табле које ваше сегментирање сегментирају у СЕО, мобилне, друштвене, географске, техничке статистике и још много тога. Тхе Галерија решења Гоогле аналитике има још више – али дефинитивно је лепо када можете да кликнете на обележивач и пређете равно на ваше најважније метрике.

Пре увоза надзорних плоча:

 • Употребите везе за преузимање да бисте их додали у одељак „контролне табле“ на вашем ГА налогу
 • За видгете који гласе „без бренда“ уредите филтер и користите назив веб локације (није мој)

На поглед - надзорна плоча Гоогле Аналитицс

Преузмите моје прилагођене надзорне плоче да бисте сегментирали саобраћај:

Прилагођени извештаји

Уместо да свакодневно проверавате аналитику (или да ручно шаљете извештаје клијентима), можете градити прилагођени извештаји за које можете да омогућите заказане поруке е-поште. Ја бих барем створио пар извештаја са кључним метрикама попут корисника, органских претрага, горњих страница и остварења циља.

Прво направите извештај на картици „прилагођени извештаји“ у вашем менију администратора…

Извештаји Гоогле-Аналитике по мери

Затим идите на Цустомизатион > Прилагођени извештаји да бисте видели податке. Као и код скоро свега у Гоогле Аналитицс-у, видјет ћете опцију дијељења (горе лијево) гдје можете постављати заказане е-поруке.

Гоогле-Аналитицс-Цустом-Репорт

Сачувани извештаји

….

Прилагођена упозорења

Већ сам прешао прилагођена упозорења током одељка „подешавање администраторског менија“ и како добити упозорења за време промета или пада промета … ово је само друго место за преглед тих упозорења.

5. Извештаји

Ево шта свако значи …

Гоогле Аналитицс Репортинг

Реалном времену

Погледајте људе који се тренутно налазе на вашој веб локацији, странице које прегледавају, локацију, изворе саобраћаја и још много тога …

Реал-тиме-Гоогле-Аналитицс

Публика

Публика → Демографски подаци

Старост / пол

Гоогле-аналитика-демографија

 • Да ли треба да се прилагодим фотографије / изјаве да одражава моју демографску?
 • Да ли су први тестимониалс људи виде моју демографску?
 • Да ли мој дизајн (врста фонта, величина, боја, ЦСС стил) одговара мојој демографској?
 • Да ли је мој стил писања?
 • Ко ми даје највише конверзије? (поставићемо циљеве да то измеримо)
 • Да ли претражују сигурно кључне речи Могу да пронађем у Аутоматском довршавању или Истраживачу кључних речи?

Интереси

Категорије афинитета

Гоогле-Аналитика-категорија афинитета

Тржишни сегменти

Сегменти на тржишту

 • Да ли користим одзивни дизајн / тему?
 • Имам ли грешака у употреби мобилних уређаја на Сеарцх Цонсоле-у?
 • Да ли треба додати дугме за мобилни клик-за позив ако то има смисла за моје пословање (спојница за доставу пица то дефинитивно треба имати)?

Географија

Језик

Језик-Гоогле-Аналитика

Локација

Локација-Гоогле-Аналитика

Мобиле

Мобилни уређаји-Гоогле-Аналитика

Аквизиција

Понашање

Конверзије

Информације о праћењу → Листа за изузимање препорука – можете приметити да нежељене веб странице шаљу саобраћај када погледате податке „рефералног промета“ – ово је уобичајен проблем. Додавање нежељених веб локација на ову листу искључује их из „рефералног промета“, али их додаје и у „директан саобраћај“. То у потпуности не решава проблем, али добијање тачних података о рефералном промету (веб локације које вас повезују и шаљу вам саобраћај) могу бити важније од добијања тачних података о директном саобраћају (људи који долазе директно на вашу веб локацију). То је предност.

Листа искључења препорука

Подешавања канала → Управљање робним условима – овде једноставно додајте назив своје робне марке што ће вам помоћи да одвојите брендиране појмове и опште појмове (било који термин који није ваш назив).

Подешавања е-трговине – ако покренете веб локацију за е-трговину, то ћете желети да омогућите. Постоје додатни кораци за омогућавање праћења е-трговине…

 • Погледајте Подешавања → Омогући претрагу на сајту
 • Голови
 • Подешавања е-трговине

Аквизиција

Канали

Е-пошта → Одредишне странице (са маркетинга е-поште)

Реферрал Траффиц

Реферрал-Траффиц-Гоогле-Аналитика

Питања која треба поставити за сваки одељак

 1. Мерење рангирања

Проверите ранг листе (Користите као мерило)

 • Одјавите се са свог Гоогле налога
 • Сакриј приватне резултате (икона глобуса на десној страни Гоогле-ове почетне странице)
 • Сада претражујте кључне речи да бисте постигли непристрасније резултате
 • Алати за рангирање провјеравања су непоуздани

Органске претраге

Остали извори промета (маркетинг садржаја)

Аналитика странице (надзорна плоча гоогле аналитицс)

Алати за вебмастере

хттпс://моз.цом/блог/деатх-оф-кеиворд-ранкинг-репортс-вхитебоард-фридаи

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector