Ръководство за начинаещи за Google Analytics: Как да подобрите уебсайта и съдържанието си, като използвате ключови показатели за посетителите

03.06.2020
анализ 'Ръководство за начинаещи за Google Analytics: Как да подобрите уебсайта и съдържанието си, като използвате ключови показатели за посетителите
0 12 мин.

Готови сте да научите ключови показатели в Google Analytics така че можете да подобрите вашия уебсайт?


Ще инсталираме проследяващия код, ще настроим вашия Административно меню (филтри, цели, Търсене конзола и свържете другите си профили в Google), сегментирайте източниците си на трафик, идентифицирайте ниско представяне на съдържание, използвайки ниско средно време на страница + високи проценти на отпадане, научете демографските данни на посетителите като възраст / пол / местоположение – и ги използвайте, за да направите подобрения, базирани на данни, на вашия сайт, съдържание, SEO и реализации.

Ще ви покажа примери от реалния живот

Харесвам как знам, че повечето ми посетители са мъже на възраст 25-40 години, използващи Google Chrome на работния си плот, които първоначално са попаднали тук през Google и са или от САЩ, Индия, Великобритания или Канада.

… Близо ли бях?

В идеалния случай трябва да имате инсталиран Google Analytics в продължение на няколко месеца (и да имате прилично количество посетители), така че вашите данни да са достатъчно големи, за да правите заключения. Google Analytics разполага с видео уроци Digital Analytics и Основи на платформата която се използва в тяхната безплатна Изпит за IQ на Google Анализ. Определено бих ги проверил и може би дори ще си взема сертифициране.

Късмет! Пуснете ми ред, ако имате въпроси 🙂

Съдържание

1. Ключови показатели

 • Колко потребители посещават моя сайт?
 • Колко органични търсения получавам ли от SEO?
 • Какво страници извлечете максимума органични търсения?
 • Какво страници Вземете НАЙ-ДОБРИЯ органични търсения (за да мога да ги подобря)?
 • Какво страници имат най-лошото CTR, средно време на страница, време за зареждане, и степен на отпадане?
 • Какво градове ли са от?
 • Какъв% от тях са Подвижен?
 • Какво езици говорят ли?
 • Какво е тяхното типично пол и възраст?
 • Какво уебсайтове насочете трафика към мен?
 • Какво социални мрежи изпрати трафик при мен?
 • Кои страници са най-добри реализации (напр. попълване на формуляри за контакт)?
 • Кои страници имат най-лошото време за зареждане и защо?
 • Който звена са хора, с които се ангажира на всяка страница?
 • Как мога да оправя уебсайта / съдържанието си въз основа на тези показатели (големият въпрос)?

2. Инсталиране на проследяващ код

След като се регистрирате, Google Analytics ще ви даде проследяващ код. Най-добрият начин да направите това е да хоствате проследяващия си код локално (чрез WP Деактивиране). Това би трябвало да коригира елемента „кеширане на браузъра за използване“ за Google Analytics, често наблюдаван в GTmetrix, Pingdom и PageSpeed ​​Insights.

Offload-който използвате Google Анализ и местно равнище по-Север

Можете също да го копирате / поставите в долния си колонтитул, но това обикновено добавя повече заявки и прави сайта ви по-бавен. Някои теми на WordPress имат специфично поле за поставяне на проследяващия или UA код …

Използвате Google Анализ за проследяване-Code-монтаж

3. Конфигуриране на административното меню

В таблото за управление на Google Анализ отворете Административно меню

Използвате Google Анализ Admin-Tab

Използвате Google Анализ Admin-Меню

СЧЕТОВОДНА СТРУКТУРА

Има три нива на йерархия в профила ви в Google Analytics: сметка, собственост, изглед. Google Analytics препоръчва да създадете множество изгледи в раздела Изглед (Изглед → Създаване на нов изглед). Създадох a главен изглед (оставете недокоснати, за да не губите данни, в случай че нещо се обърка) и a филтриран изглед (данните, които виждам въз основа на моите конфигурации). Можете също да създадете изгледи за трафик на таблети, трафик на смартфони или тестване на данни в GA. Виж това видео урок.

ТАБЛИЦА ЗА СМЕТКА

По-голямата част от това се обяснява само. Управлението на потребителите ви позволява да предоставите достъп до вашия акаунт с различни нива от разрешения. Филтрите се използват най-вече за изключване на вашите (и други служители) IP адреси, така че изгледите ви да не замърсяват данните. Ще покрия филтрите повече, когато стигнем до раздела „изглед“.

ТАБЛИЦА НА ИМОТИТЕ

Настройки на собствеността

 • Активирайте демографски данни + отчети за интересите, за да видите възрастта, пола на посетителя и т.н.
 • Активирайте подобреното приписване на връзката, за да използвате Разширение на Google Analytics за Google Chrome което ви позволява да видите какви връзки кликват хората за всяка ваша страница (вижте екрана)
 • Свържете Google Analytics с Search Console който ви предоставя достъп до повече данни (ps. ако не сте чели моите Урок за Google Search Console за WordPress това е LEGIT)
 • Активирайте потребителските показатели при отчитане за по-точно изчисление за това какво е „потребител“

Имот-Settings-който използвате Google Анализ

Управление на потребители

Дайте на другите разрешение за управление на потребители или за редактиране, сътрудничество и четене на данни. Всички тези са различни нива на разрешения така че се уверете, че знаете! Ако това е вашият разработчик или маркетинг мениджър, вероятно искате да им предоставите достъп до всичко, с изключение на „управление на потребителите“.

Информация за проследяване

Намерете проследяващия си код + UA номер плюс активирайте функции за отчитане на рекламата така че можете да получите демографски данни (пол, възраст, интереси).

Свързване на продукти

Свържете данните си от Google Анализ с Search Console, AdSense, AdWords, Google Play и други продукти на Google. Това позволява да се споделят някои данни в различни акаунти. Изберете „всички продукти“ в менюто на администратора си, за да видите пълния списък, или можете научете повече за свързването на продукти.

Google-Anaytics-Каталог-Linking

ВИЖТЕ ТАБЛ

Преглед на настройките – задайте часовата зона, активирайте филтрирането на ботове, за да изключите посещения от спам паяци, и настройте търсене в сайта, за да научите какви заявки хората въвеждат в лентата за търсене на уебсайта ви. За да направите това, активирайте проследяване на търсенето в сайта след това въведете нещо в лентата за търсене. Тъй като моят показва? S = пример, просто бих въвел буквата ‘s’ като параметър на заявката. Можете също да използвате категории за търсене в сайта, ако той позволява на потребителите да прецизират търсенията. В противен случай трябва да сте добри.

Използвате Google Анализ за преглеждане на настройките

Цели

Цели измерете колко хора попълват формата за контакти, регистрирайте се за вашия бюлетин, направете поръчка, регистрирайте акаунт, изтеглете PDF файл и други целеви цели, показани по-долу …

Използвате Google Анализ Цели

Настройка на a потребителска цел е най-лесният начин да направите много от тях. Добавете целеви URL адрес (благодарствена страница или друга страница за потвърждение, които потребителите виждат, след като постигнат целта). Сега проверете целта, за да видите колко често ще конвертира въз основа на вашите данни от последните 7 дни.

Поръчкови Гол-който използвате Google Анализ

Вече ще можете да виждате цели във вашите данни …

Използвате Google Анализ на цели Реализации

Групиране на съдържанието

Групирайте съдържанието, за да можете да виждате анализи по конкретни теми (като теми за публикации в блогове или конкретни продукти / услуги). В този случай аз сегментирах всички страници, чиито заглавия съдържат думите „WordPress SEO“. Има 3 метода, но създаването на набор от правила определено е най-лесният метод.

Групиране по съдържание, който използвате Google Анализ

Сега можете да отидете на отчетите „Поведение“ и да видите данните…

Групиране по съдържание-Behavior-Доклад

Филтри

Филтри се използват главно за изключване на вашите (и служителите) IP адреси, така че да не замърсяват вашите данни. Създайте предварително дефиниран филтър, след което изключете IP адресите, „които са равни на“, а след това Google „какъв е моят IP“, за да разберете вашия. Изключете всички IP адреси, включително вашия дом, офис, смартфони, таблети и т.н..

Използвате Google Анализ IP-филтриране

Настройки на канала

Настройки на канала → Управление на условията за марката – просто добавете името на марката си тук, което ще ви помогне да отделите маркови условия и общи термини (който и да е термин, различен от името на вашата марка).

Настройки за електронна търговия – ако използвате уебсайт за електронна търговия, ще искате да активирате това. Има допълнителни стъпки за активиране на проследяването на електронната търговия …

Настройки за електронна търговия

Изчислени показатели

сегменти

сегменти ви позволяват да преглеждате отчети (разделите отляво), докато сегментирате потребителите по социални медии, тип мобилно устройство или какъвто и да е филтър, който искате да използвате в този сегмент. Например можете да настроите сегмент „социални медии“ и след това да проверите всеки отчет, за да го видите специално за социалните медии.

Създайте нов сегмент …

Използвате Google Анализ сегменти

Изберете типа хора (показатели), които искате да сегментирате …

Използвате Google Анализ сегмент Условия

Сега отидете на всеки отчет и изберете сегмента за филтриране на данните …

Публика-сегментиране-който използвате Google Анализ

Персонализирани сигнали

Персонализирани сигнали изпращат ви известия по имейл или текст, ако определен показател се увеличи / намали с определена сума (сесии, транзакции, преобразувания на цели и т.н.). Това е доста обясняващо, но аз просто искам да знам за скокове на трафика и за трафик. Не виждам нужда от много други.

Поръчкови използвате Google Анализ Alert

Планирани имейли

Изпращайте автоматични отчети на вашите клиенти, шеф или на когото и да било. Просто отворете какъв отчет искате да получите по имейл, след което щракнете върху бутона за електронна поща, за да зададете предпочитанията си. Обичам да получавам текущи доклади за моите персонализирани табла за управление така че мога да видя най-важните показатели, които искам да измерим.

Използвате Google Анализ Email-Доклад

След като вашите имейли се настройват, можете да ги управлявате в административното меню …

Планирани e-мейли-който използвате Google Анализ

4. Персонализиране

Използвате Google Анализ персонализиране

табла за управление

табла за управление покажете най-важните си показатели на едно място (имам моите отметки в браузъра си, което прави лесна проверка на моите неща SUPER). Можете да ги създадете сами или да използвате моите предварително изградени табла за управление, които сегментират вашия трафик в SEO, мобилни, социални, географски, технически статистики и други. Най- Галерия с решения на Google Analytics има още повече – но определено е хубаво да можете да кликнете върху отметка и да отидете направо към най-важните си показатели.

Преди да импортирам таблата за управление:

 • Използвайте връзки за изтегляне, за да ги добавите към секцията „табла за управление“ на вашия GA акаунт
 • За джунджурии, които казват „без марка“, редактирайте филтъра и използвайте името на вашия сайт (не моето)

Поглед - табло за управление на Google Analytics

Изтеглете персонализираните ми табла за сегментиране на трафика:

Персонализирани отчети

Вместо да проверявате анализите си всеки ден (или да изпращате ръчно отчети на клиенти), можете да изградите персонализирани отчети за които можете да активирате насрочени имейли. Поне бих създал няколко отчета с ключови показатели като потребители, органични търсения, водещи страници и цели.

Първо изградете отчет в раздела „персонализирани отчети“ в менюто на вашия администратор…

Използвате Google Анализ по поръчка Доклади

След това преминете към Персонализиране > Персонализирани отчети, за да видите данните. Както при почти всичко в Google Analytics, ще видите опция за споделяне (горе вляво), където можете да настроите насрочени имейли.

Използвате Google Анализ по поръчка Доклад

Запазени отчети

….

Персонализирани сигнали

Вече прегледах персонализирани сигнали по време на секцията „конфигуриране на администраторското меню“ и как да получавам сигнали по време на скокове на трафика или падане на трафик… това е просто друго място, за да видите тези сигнали.

5. Доклади

Ето какво означава всеки от тях …

Отчитане на Google Analytics

Реално време

Вижте хората, които са в момента на вашия сайт, страниците, които те преглеждат, местоположението, източниците на трафик и други …

В реално време, който използвате Google Анализ

Публика

Аудитория → Демографски

Възраст / пол

Използвате Google Анализ Демографски

 • Трябва ли да се коригирам снимки / отзиви да отразя демографските ми?
 • Първи ли са? Отзиви хората виждат моята демографска?
 • Моят дизайн (тип шрифт, размер, цвят, CSS стайлинг) отговаря ли на демографските ми данни?
 • Моята ли? стил на писане?
 • Който ми дава най-високото реализации? (ще настроим цели за настройка, за да измерим това)
 • Търсят ли сигурно ключови думи Мога да намеря в Autocomplete или Explorer Explorer?

Интереси

Категории по афинитет

Използвате Google Анализ Affinity-Категория

Пазарни сегменти

Пазарни сегменти

 • Използвам ли отзивчив дизайн / тема?
 • Имам ли грешки в използваемостта на мобилните устройства в Search Console?
 • Трябва ли да добавя мобилен бутон за кликване за обаждане, ако има смисъл за моя бизнес (пистата за доставка на пица определено трябва да има това)?

география

език

Език-който използвате Google Анализ

местоположение

Местоположение-който използвате Google Анализ

Подвижен

Mobile Devices--който използвате Google Анализ

придобиване

Поведение

Реализации

Информация за проследяване → Списък за изключване на препратки – може да забележите спам уебсайтове, които ви изпращат трафик, когато гледате данни от „трафик на препратки“ – това е често срещан проблем. Добавянето на спам уебсайтове към този списък ги изключва от „трафик на реферали“, но ги добавя към „директен трафик.“ Това не решава напълно проблема, но получаването на точни данни за трафика на реферали (уебсайтове, които се свързват към вас и ви изпращат трафик) може бъде по-важно от получаването на точни данни за директен трафик (хората, идващи директно към вашия сайт). Предпочитание.

Сезиране-изключване-Списък

Настройки на канала → Управление на условията за марката – просто добавете името на марката си тук, което ще ви помогне да отделите маркови условия и общи термини (който и да е термин, различен от името на вашата марка).

Настройки за електронна търговия – ако използвате уебсайт за електронна търговия, ще искате да активирате това. Има допълнителни стъпки за активиране на проследяването на електронната търговия …

 • Преглед на настройките → Активиране на търсенето в сайта
 • Цели
 • Настройки за електронна търговия

придобиване

Канали

Имейл → Целеви страници (от имейл маркетинг)

Референтен трафик

Сезиране-КАТ-който използвате Google Анализ

Въпроси, които трябва да зададете за всеки раздел

 1. Оценка на измервания

Проверка на класациите (Използвайте като еталон)

 • Излезте от профила си в Google
 • Скриване на частни резултати (икона на глобус от дясната страна на началната страница на Google)
 • Сега потърсете ключовите си думи, за да получите по-безпристрастни резултати
 • Инструментите за класиране на проверка са ненадеждни

Органични търсения

Други източници на трафик (маркетинг на съдържание)

Анализ на страници (табло за анализ на google analytics)

Инструменти за уеб администратори

https://moz.com/blog/death-of-keyword-ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector