Cara Mengurangkan HTML, CSS dan JavaScript Menggunakan Autoptimize Plugin

04.06.2020
BAGAIMANA UNTUK 'Cara Mengurangkan HTML, CSS dan JavaScript Menggunakan Autoptimize Plugin
0 5 мин.

Google dan Mesin Pencari lain memberi nilai kepada laman web anda jika memuat dengan cepat. Kerana tidak ada penonton yang mempunyai banyak pesakit untuk menunggu lama untuk melihat kandungan anda dan anda hanya mempunyai 1.5 saat untuk menarik perhatian mereka. Sekiranya laman web anda memerlukan masa yang lama untuk dibuka, anda biasanya kehilangan penonton. Jadi, ini penting untuk mempercepat laman web anda. Terdapat beberapa cara untuk mengoptimumkan laman web anda. Tetapi salah satu bahagian yang paling penting adalah Minimumkan HTML, CSS dan JavaScript.


Sekiranya anda pernah melakukan ujian Kelajuan Google PageSpeed atau GTmetrix, anda mungkin melihat pilihan itu.

Setiap laman web dimuat dengan banyak fail mengandungi HTML, CSS dan JavaScript. Dan kebanyakan fail merangkumi banyak ruang, komen, pembatas blok dan lain-lain. Oleh itu, memerlukan masa tambahan untuk memuatkan dengan betul.

Ini juga bergantung pada kualiti Tema. Sebagai contoh, kualiti tema premium selalu lebih baik daripada tema Percuma. Tema premium dikodkan dengan baik dan dibina oleh pemaju yang berkemahiran tinggi. Tetapi semua tema tidak sama dan mempunyai pelbagai jenis fungsi. Oleh itu, oleh Mengurangkan fail HTML, CSS dan JavaScript tersebut, anda dapat meningkatkan kelajuan laman web anda secara strategik dan membuat pengunjung anda gembira.

Apa itu Minify dan Mengapa Ia Bermanfaat?

Pengurangan adalah bahasa pengaturcaraan yang membuang semua watak yang tidak diperlukan dari kod sumber tanpa mengubah fungsinya. Karakter yang tidak diperlukan ini biasanya mengandungi “watak ruang putih, watak baris baru, komen, dan pembatas blok ”. 

Sebelum Minify dan Selepas Minify

Mereka digunakan untuk menambahkan keterbacaan pada kod tetapi tidak diperlukan untuk melaksanakannya. Dengan cara ini mengurangkan jumlah kod yang harus dipindahkan melalui web dan menjimatkan lebar jalur anda. Oleh itu meminimumkan HTML, CSS dan JavaScript, anda boleh membuang watak-watak yang tidak diperlukan dari laman web anda dan dengan ketara meningkat kelajuan laman web anda. 

Cara Mengurangkan HTML, CSS dan JavaScript

Terdapat dua cara untuk mengurangkan Minimum HTML, CSS & JavaScript. Sama ada anda boleh lakukan dengan mengedit kod tema anda atau anda boleh menggunakan plugin WordPress, yang dipanggil Optimumkan secara automatik. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda kedua-dua proses mengenai Cara Mengurangkan HTML, CSS dan JavaScript.

Untuk mengetahui fail HTML, CSS atau JavaScript yang tepat yang menyebabkan masalah ini, anda perlu menyemaknya di mana-mana alat ujian kelajuan laman web seperti Alat Google PageSpeed atau GTmetrix. Kerana tidak semua fail anda mengandungi jenis watak yang tidak diperlukan ini.

Setelah memeriksa hasil laman web anda, anda akan mendapatkannya. Berikut adalah gambar di bawah laman web saya yang mempertimbangkan membetulkan CSS dan JavaScript.

Mengurangkan Css, JavaScript

Ini merosakkan kualiti tema anda. Jadi, tidak perlu risau jika anda melihat kedua-duanya dikatakan Minify dan lebih baik mendapatkan tema Premium.

Terdapat beberapa alat dalam talian dengan mana anda dapat Meminimumkan kod HTML, CSS dan JavaScript. 

Sebelum anda membuat perubahan, ambil sandaran fail tersebut.

# 1 Minify Code:

Minify Code Tool

Minify Code adalah alat All in One Minifying. Ia dapat Mengurangkan kod JavaScript, CSS dan HTML anda. Yang anda perlukan untuk menyalin HTML atau CSS atau kod JavaScript dan tampal di sini. Kemudian Klik pada Kecilkan Pilihan. Alat ini secara automatik Minimumkan kod anda. Selepas itu, salin kod Minified dalam fail itu.

Anda juga boleh Meminimumkan kod CSS dan JavaScript anda seperti kod HTML dengan alat tersebut.

# 2 Willpeavy:

Willpeavy

Willpeavy adalah alat hebat lain untuk Minimumkan HTML kod. Alat ini berfungsi dengan cara yang sama seperti minify code. Ini Mengurangkan HTML dan CSS atau JS yang termasuk dalam markup anda. Untuk menggunakan alat ini, anda hanya perlu menyalin kod anda di sini dan klik Minify.

Minimumkan Menggunakan Autoptimize Plugin

Optimumkan secara automatik

Sekiranya anda tidak biasa dengan pengekodan seperti itu, lebih baik menggunakan pemalam dan disyorkan untuk pemula. Oleh itu, inilah Memasang automatik pemalam untuk WordPress pengguna.

Optimumkan menggabungkan semua skrip dan kod gaya dan menjadikannya lebih kecil sehingga memuat dengan begitu cepat. Ini meminimumkan semua HTML, CSS & Kod Javascript itu sendiri dan menjadikan halaman anda sangat ringan. Dengan Minification, plugin ini menambahkan header yang habis masa berlakunya dan memindahkan gaya ke head page dan dapat memindahkan skrip ke footer.

Tetapan Mengesyorkan secara automatik

Anda boleh melakukan semua perkara dengan mudah dari tetapan pemalam. Selepas mengaktifkan pemalam ini, pergi ke Tetapan> Optimumkan secara automatik.  Klik pada butang “Tunjukkan tetapan lanjutan”.

Di dalam HTML bahagian, periksa “Optimumkan Kod HTML” dan “Simpan komen HTML” untuk prestasi yang lebih pantas.

Optimumkan pilihan HTML

Di dalam JavaScript bahagian, aktifkan “Optimumkan Kod JavaScript”. Anda juga dapat mengaktifkan “Force JavaScript in” untuk memuat JS lebih awal dan mengurangkan kemungkinan kesalahan JS. Sekiranya JS anda memecahkan skrip, maka Anda dapat mengaktifkan “Tambahkan try-catch wrapping”.
Optimumkan Pilihan JavaScript

Dalam CSS bahagian, aktifkan “Optimumkan CSS Code”, “Gabungkan juga CSS sebaris”. Anda juga boleh mengaktifkan “Inline and Defer CSS” jika anda telah meminimumkan CSS. Cuba alat ini untuk meminimumkan CSS anda dan tampalkannya di dalam kotak.

Optimumkan pilihan CSS

Masukkan anda CDN URL di medan “URL Dasar CDN”. Contohnya, ‘//cdn.example.com/’.

Dan terakhir, aktifkan “Simpan skrip / css agregat sebagai fail statik”. Tetapi pastikan, pelayan laman web anda dapat menangani pemampatan dan tamat tempoh dengan betul.

Optimumkan pilihan CDN

Setelah Meminimumkan kod anda, jangan lupa untuk memeriksa kelajuan laman web anda lagi. Kemudian bandingkan dengan hasil yang lalu. Sekiranya laman web anda mengalami masalah atau tidak ditunjukkan dengan betul, anda boleh cuba membersihkannya Cache

Kesimpulannya

Mengurangkan HTML, CSS dan JS bermanfaat untuk laman web anda. Ini menghilangkan watak yang tidak diperlukan kod anda dan menjadikannya lebih kecil yang mesra penyemak imbas. Dengan cara ini anda dapat meningkatkan kelajuan memuatkan laman web anda.

Sekiranya tutorial ini membantu Meminimumkan HTML, CSS dan JavaScript, sila bagikan artikel ini Facebook, Twitter, Google+.

artikel berkaitan,

 • Cara Memanfaatkan Penyemak Imbas Penyemak Imbas di WordPress
 • Cara Mengoptimumkan Pangkalan Data WordPress Menggunakan WP-Sapu
 • 7 Pengoptimum Imej Terbaik untuk WordPress 2017
 • Cara Mudah Mengaktifkan Pemampatan Gzip di WordPress untuk Pemuatan Lebih Cepat
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector