15 viktigaste sakerna att göra efter installation av WordPress

Många WordPress-användare frågar vilka coola saker att göra efter att ha installerat WordPress, vad är det bästa WordPress-inställningar eller bästa installationen för WordPress? Detta är vanliga frågor som ställs av nya WordPress-användare.


Låt oss säga att du just har installerat WordPress och att du är redo att publicera ditt första inlägg. Men ska du lämna dina WordPress-inställningar som de är? Som standard kommer WordPress med sina egna standardinställningar och förinstallerade objekt som inte är användbara, inte användarvänliga och inte ser professionella ut. När en användare besöker din webbplats eller en sida förstår användaren hur professionell du är. Om ditt innehåll är bra köp din webbplats ser ut som super spammy, skulle användaren inte ge något värde till din webbplats. Så alla dina hårda arbeten kommer förgäves.

Men det är inte svårt som du tror. För att ge en smart look på din WordPress-webbplats behöver du bara följa några steg som nämns nedan. Genom att implementera dessa inställningar på din webbplats ger du inte bara ett professionellt utseende, utan gör du också din webbplats SEO-vänlig och användarvänlig.

I den här artikeln delar jag 15 viktigaste saker att göra efter att ha installerat färskt WordPress.

Efter installation av WordPress

15 Viktigaste WordPress-inställningar efter installation av WordPress

Det finns en massa saker som redan ingår som standard när du installerar WordPress i.e: sample post, två eller flera förinstallerade plugins och teman. Du måste rensa de onödiga sakerna så snart du installerar din första WordPress-webbplats. 

Så först saker först. Låt oss ställa in din WordPress-webbplats.

1. Ändra rubrikens titel och taglinje

När du har installerat WordPress är det första du behöver ändra din webbplats Sidans Titel och Tagline. Om du inte ändrade webbplatsens titel och taglinje under WordPress-installationen måste du ändra den nu. Som standard använder WordPress taglinjen “Just another WordPress site”, så se till att du ändrar den direkt.

För att ändra det, logga in på din WordPress admin-instrumentpanel, gå till inställningar> Allmän. Där måste du ange din webbplatstitel och taglinje. Så här ser det ut.

WordPress-webbplatsens titel och tagline

De Sidans Titel är samma som ditt webbplatsnamn och Tagline är en kort beskrivning som berättar vad din webbplats handlar om. Se till att hålla Tagline-beskrivningen så kort som möjligt.

Webbplatsens titel visas i titelraden på din webbläsarflik. I fallet använder du inte en bildlogotyp, kommer webbplatsens titel att användas som textlogotyp.

2. Aktivera eller inaktivera webbplatsregistrering

Om du vill driva en WordPress-blogg med flera författare där många användare behöver registrera dig kan du aktivera registreringsalternativet på din webbplats. Du kan inaktivera registreringsalternativet om du ska bli en enda författare. 

WordPress Register

Det här alternativet är användbart om du accepterar gästpost, så användare kan direkt skicka in sitt gästpost Vi rekommenderar också att du använder Inget plugin för spamregistrering för att förhindra skräppostregistrering på din webbplats.

Det andra alternativet är Ny användars standardrolle. Se till att du håller den till Abonnent. På så sätt har nya användare minst tillgång till din webbplats. Senare kan du marknadsföra alla användarkonton baserade på ditt val.

3. Uppdatera tidszonen

I allmänna inställningar bläddrar du nedan och går till Tidszon alternativ. Därifrån uppdaterar du din WordPress-webbplatsens tidszon som är samma som din lokala tidszon. Du kan uppdatera tidszonen genom att välja en tid eller UTC-tidszonförskjutning. Klicka på rullgardinsikonen för att välja en tidszon.

Därifrån kan du också ändra datumformat och tidsformat.

WordPress tidszon

Denna funktion är mycket viktig för att visa datum och tid på din webbplats och den är också användbar för att schemalägga ditt WordPress-inlägg.

När du har konfigurerat din webbplats Sidans Titel, Tagline, Registrering alternativ, och Tidszon, glöm inte att Spara förändringarna.

4. WordPress-diskussionsinställningar

WordPress-diskussionen låter dig anpassa dina WordPress-kommentarer. Du kan till exempel aktivera eller inaktivera WordPress-kommentarer, om Trackbacks eller Pingbacks är acceptabla, om kommentarer behövs för att manuellt godkänna och mycket mer.

Gå först till WordPress inställningar> Diskussion och ställ sedan in alternativen.WordPress-diskussionsinställningar

Det här är exakt WordPress-diskussionsinställningar som jag använder på min webbplats. När du har gjort någon ändring, glöm inte att spara ändringarna.

5. Uppdatera WordPress-pinglistor

När du publicerar ett nytt inlägg meddelar WordPress automatiskt de populära uppdateringstjänsterna att du har uppdaterat din blogg.

Som standard kommer WordPress bara med en pingtjänst. Du kan lägga till fler pingtjänster direkt från din WordPress admin-instrumentpanel. Genom att lägga till fler pingtjänster kommer din webbplats att meddelas till populära uppdateringstjänster, på detta sätt kan du öka din webbplatstrafik.

WordPress Writing Ping

För att uppdatera WordPress Ping lista, gå till inställningar> Skrift och ange pinglista där. När du har lagt till det klickar du på Spara ändringar för att uppdatera inställningarna. Kontrollera uppdaterade WordPress Ping-lista för snabbare indexering av dina blogginlägg.

6. Anpassa WordPress läsinställningar

Med WordPress-läsinställningar kan du ställa in om din sida eller inlägg ska visas på webbplatsens hemsida. Du kan antingen välja “Dina senaste inlägg” eller “En statisk sida”. 

Om du väljer,

 • Dina senaste inlägg: Alla publicerade inlägg visas på din hemsida. Använd det här alternativet om du vill visa dina blogginlägg i enlighet därmed. Du kan också ställa in hur många blogginlägg som ska visas på hemsidan.
 • En statisk sida: Du kan visa en viss sida på din hemsida.

Oroa dig inte om du väljer ett alternativ nu, du kan ändra det senare. Dessutom kan du ändra det här hemsidan visar alternativet från Utseende>Anpassa.

WordPress läsinställningar

Avmarkera i nästa “Avskräck sökmotorer från att indexera den här webbplatsen” och klicka på Spara ändringar. Detta gör att sökmotorer som Google, Bing, Yahoo etc. kan indexera din webbplats.

7. Ändra WordPress Media-inställningar

Som standard genererar WordPress automatiskt alla uppladdade bilder och skapar flera dimensionella bilder. På så sätt kan det skapa extra belastning på din webbserver. För att förhindra detta kan du inaktivera WordPress auto-generera bilder funktion. 

Gå till WordPress-inställningar> Mediainställningar. Där kan du se en lista med maximala bilddimensioner att använda när du lägger till en bild i WordPress mediebibliotek.

Lägg bara till “0”In i dessa fält för att ställa in det. Detta kommer att hindra WordPress från att generera dina bilder.

Ändra WordPress Media-inställningar

Om du använder högupplösta bilder, se till att komprimera dem med bildkomprimering WordPress-plugin.

8. Ändra WordPress Permalink

Permalinks är en typ av länkar till en webbsida. Om du går in på någon webbplats kan du märka permalänken på den webbplatsen. Till exempel “http://www.yoursite.com/sample-page” eller “https://example.com/what-is-a-permalink”. En permalänk kan innehålla olika taggar, dvs datum, tid, postnamn, siffror etc. och beror på hur webbansvariga ställer in sin permalänkstruktur.

Permalinks är en viktig del av din webbplats och det har en stor roll i din webbplats SEO. Som standard använder WordPress en permalänkstruktur som inte är SEO-vänlig och den ser ful ut. Så du kan ändra din WordPress-permalänkstruktur som är SEO-vänlig.

Gå till WordPress-inställningar> permalänkar. WordPress erbjuder 5 olika permalänkstrukturer och du kan använda vilken som helst av dem. Till exempel är en bra SEO-vänlig struktur “http://www.example.com/sample-post”.

WordPress Permalink Strukturer

När du har ändrat din permalänk klickar du på Spara ändringar.

9. Ta bort WordPress-exempelpost och sida

När du installerar WordPress för första gången på din domän kommer du att märka ett exempel på en sida och en sida som redan har skapats. Du kan se exempelposten “Hej världen”Från din WordPress-webbplatss hemsida. Detta är bara ett exempel på hur din webbplats ser ut och det är bättre att se något istället för att se en tom eller trasig sida. Så du kan ta bort exempelposten.

Att ta bort “Hello World” -exempelpost från din webbplats är mycket enkelt. Gå till din WordPress-instrumentbräda inlägg och klicka på Alla inlägg, sedan Skräp stolpen.

Detta är inte gjort ännu. Du måste också ta bort inlägget permanent. När du har trash inlägget, gå till Skräp och klicka på ta bort permanent. Nu har du lyckats ta bort exempelposten “Hello World”.

WordPress-exempelpost

På samma sätt kan du radera provsidan genom att gå sidor> Alla sidor.

10. Ta bort oanvända WordPress-teman

Många nybörjare WordPress-användare försöker olika teman på sin webbplats för att kontrollera vilka sviter till deras webbplatser mest. Efter att många teman installeras använder de vanligtvis ett för att behålla andra teman. Men att hålla många teman på en webbplats kan skapa många problem.

Liksom andra WordPress-uppdateringar måste WordPress-teman också uppdateras ofta. Det kan skapa en stor huvudvärk för att uppdatera alla teman och om du inte uppdaterar dem blir den föråldrad och det kan vara ett säkerhetsproblem för din webbplats.

Förhoppningsvis kan det vara rätt att ta bort oanvända WordPress-teman. För att ta bort ett tema, gå till Utseende> teman. Där kan du se hur många teman du har installerat. Klicka nu på Temadetaljer av ett tema och klicka på Radera från det vänstra nedre hörnet.

11. Ladda upp en Favicon

Favicon är en annan viktig sak på din webbplats och har samma värde som ditt webbplatsnamn. Favicon har en unik identitet på varje webbplats. Du kan anmäla en favicon på webbläsarfliken före webbplatsens titel och varje webbplats har sin egen ikon.

Som standard använder WordPress sin egen Favicon och ibland lägger många WordPress-värdföretag till sin logotyp som inte är lämplig för din webbplats. Så du måste ändra Favicon direkt.

För att lägga till en Favicon, gå till Utseende> Anpassa> Webbplatsidentitet och där kommer du att se Webbplatsikon.

WordPress Favicon

Där måste du ladda upp din webbplatsikon och se till att bildstorleken är minst 512 × 512 pixlar.

När du har laddat upp klickar du på Publicera från vänstra övre hörnet. Uppdatera nu webbläsaren för att se Favicon. Här är några alternativa sätt att lägga till Favicon på din WordPress-webbplats.

12. Anpassa widgetområdet

Efter att ha installerat WordPress kan du se att några widgetar redan har lagts till i sidofältet, t.ex. Sökruta, Senaste kommentarer, Arkiv, Kategorier och Meta. Som standard lägger WordPress dem automatiskt till och det beror också på ett tema. Till exempel innehåller standardtypen Twenty Seventeen WordPress-tema bara en enda sidfält och två sidfotar, så du kan lägga till valfri widget i dessa områden.

För att lägga till eller ta bort en widget, gå till Utseende> widgets, där kan du se totalt tillgängliga widgetar för din webbplats. Om du har installerat ett nytt WordPress-tema kan du se fler widgetar. Men jag rekommenderar att du tar bort några standardwidgets från sidofältet, dvs Senaste kommentarer, arkiv och Meta.

WordPress Blog Sidfält

För att ta bort en widget klickar du bara på en widget så visas en ruta som ovan, därifrån klickar du på Ta bort för att ta bort widgeten. Få inte panik, du kan lägga till eller ta bort en widget till sidofältet eller sidfotområdet.

13. Fyll i din användarprofil

Innan du publicerar ett inlägg på din webbplats bör du först fylla i din användarprofil, oavsett om du är webbplatsadministratör eller en bidragsgivare. Varje gång du publicerar ett inlägg visas en författarebiobox i slutet av inlägget. Om din användarprofil är helt tom, skulle användarna inte ge mycket värde till din webbplats.

Så håll alltid din användarprofil komplett och uppdaterad. Gå till användare> Din profil från din WordPress adminpanel.

WordPress användarprofil

Därifrån kan du ange dina användaruppgifter och välja hur ditt namn ska visas på inlägg. Dessutom kan du också ändra ditt lösenord, foto och lägga till en kort biografi.

När du är klar med att uppdatera din profil klickar du på Uppdatera profil för att spara ändringarna.

14. Inaktivera katalogsökning

Ibland, när din webbserver inte hittar en index.php-fil, visas automatiskt en indexsida som visar hela din katalog på din webbplats. På så sätt kan vem som helst se dina viktiga filer, kopiera bilder, webbplatsstruktur etc. Många gånger använder hackare en sårbarhetsprocess för att få åtkomst till dina filer.

Inget index

Genom att inaktivera katalogsökning kan ingen se dina WordPress-webbplatsfiler.

För detta måste du komma åt din .htaccess-fil. Du kan göra det från din webbhotell cPanel eller med en FTP-klient. Öppna nu din .htaccess-fil och lägg till följande kod i slutet.

Alternativ Alla -index

Spara nu din .htaccess-fil. Efter detta kommer din katalogsökning att visa detta meddelande istället för att visa all katalog från din webbplats.

WordPress förbjudet

15. Installera ett Anti-Spam-plugin

När din WordPress-webbplats har startat kommer du troligen att få massor av spam-kommentarer varje dag. Detta är så irriterande och det kan skada din SEO också. Om du inte hanterar dem från början kommer det att vara ett enormt problem för din webbplats. 

Tack och lov finns det ett antispam-plugin tillgängligt för WordPress. När du installerar Akismet-plugin från din WordPress adminpanel kommer plugin att ta hand om alla kommentarer. Alla kommentarer filtreras av Akismet och det separerar alla spam-kommentarer till ett annat område och endast legitima kommentarer visas för godkännande. På så sätt kan du spara tid och kan fokusera på ditt arbete.

Slutsats

Efter att ha installerat WordPress finns det många coola saker att göra med WordPress. I den här artikeln har jag skrivit 15 viktigaste saker efter att du installerat WordPress. 

Många nya WordPress-användare ändrar inte sina WordPress-standardinställningar och visar upp andra företags logotyp, exempel på inlägg, standardwebbplats etc. etc. och det blir svårt att rangordna en webbplats på sökmotorer.

Så det rekommenderas starkt att du ändrar din WordPress-inställning efter att du installerat WordPress. Nämnts ovan 15 olika inställningar är de bästa för nyinstallerade WordPress och den bästa installationen för WordPress.

Jag hoppas att denna handledning hjälpte dig att konfigurera din WordPress-webbplats perfekt. Om du har några frågor i åtanke, meddela oss i kommentaravsnittet. Om du gillar den här artikeln, vänligen dela med dina vänner.

relaterade artiklar,

 • Blogger mot WordPress? Vilken man ska välja och varför?
 • 13 bästa tips för att påskynda din WordPress-webbplats
 • 20 måste ha WordPress-plugins för alla WordPress-webbplatser under 2018
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map