.Com vs. Net – Hvilken domæneudvidelse er bedst for dig 2020

Det er meget vigtigt at vælge den rigtige domæneudvidelse, da det fremhæver dit websteds formål og hjælper med at opbygge dit brand.


Der er over tusinder af domæneudvidelser tilgængelige på Internettet. Blandt dem, .com, .net, .org, .edu, .info-udvidelser er de mest populære og har et stort antal brugere.

De fleste enkeltpersoner og virksomheder foretrækker dog .com- og .net-domæneudvidelser til at udvide deres rækkevidde online.

Så hvis du overvejer at købe et domæne til din virksomhed, blog, organisation eller ethvert andet formål, skal du vide, hvilket domæneudvidelse der passer til dit websted eller din virksomhed.

I denne artikel forklarer vi forskellen mellem .com og .net domæneudvidelser og hjælper dig med at vælge et domænenavn, der passer til din virksomhed.

Jeg vil også vise dig, hvordan du registrerer .Com og .Net domæne GRATIS i slutningen. 

.com vs .net

Hvad er forskellen mellem .Net vs .Com-domæneudvidelser

 

Hvad er en domæneudvidelse?

Hvert domænenavn er dannet af to forskellige dele – et andet niveau-domæne (SLD) og et topniveau-domæne (TLD).

Med enkle ord er et andet niveau-domæne (SLD) dybest set dit webstedsnavn, der kommer foran prikken (.) -Tegnet. For eksempel er “wpmyweb.com” i domænenavnet “wpmyweb.com” det andet niveau domæne.

Et topdomæne (TLD), også kaldet domæneudvidelse, er den sidste del af et domænenavn, der kommer efter dot (.) -Tegnet. For eksempel er “.com” en udvidelse af domænet “wpmyweb.com”.

Domæne på andet og øverste niveau

I domænenavnet “wpmyweb.com”, “wpmyweb” er det andet niveau domæne (SLD), og “.com” er det øverste domæne eller domæneudvidelse.

Der er forskellige typer domæneudvidelser til rådighed, der blev oprettet for at differentiere forskellige slags websteder, for eksempel bruges en .com-udvidelse mest til kommercielle virksomheder, en .org brugt til organisationer, .edu til uddannelseswebsteder osv..

Her er de mest populære TLD’er:

.Com- .Com står for “kommerciel”, der hovedsageligt bruges til virksomheder, blogs eller enhver form for rentable websteder. For eksempel Apple.com.

.Net- .Net står for “netværk”, der oftest bruges til netværksrelaterede websteder, såsom Speedtest.net.

.Org- .Org repræsenterer “organisation”, der bruges til non-profit organisationer. F.eks. Wikipedia.org.

Læs, hvad der er forskellen mellem .org vs .com domæneudvidelse.

Hvis du vil starte et websted, hvad enten det drejer sig om en forretnings- eller personlig blog, anbefaler vi dig at holde dig til de øverste domæner som .com, .net, .org.

Mest populære domæner på topniveau

Men hvis du er målrettet mod et specifikt område, kan du bruge landsspecifikke TLD’er som “.us” for USA, “.de” for Danmark, “.eu” for Europa, “.com.au” for Australien , etc.

Lad os nu se forskellen mellem Com- og Net-domæneudvidelser for at finde ud af, hvilken du skal vælge til din virksomhed.

 

.Com vs .Net – Forskellen mellem domæneudvidelser

.com og .net er begge de mest populære domænenavnsudvidelser på internettet. Næsten 50% af alle globale websteder er registreret med .com-domænetudvidelsen, hvor 3,5% af de samlede websteder er registreret med .net-udvidelsen.

.Com står for “Kommerciel” er den mest registrerede domæneforlængelse på internettet. Det bruges primært til kommercielle virksomheder, herunder websteder med e-handel, personlige blogs, porteføljer eller andre rentable websteder.

.Net står for “Netværk” som først blev oprettet til brug af netværkswebsteder såsom internetudbydere, e-mail- og databasetjenesteudbydere, teknologirelaterede websteder, for eksempel “speedtest.net”.

Imidlertid registrerer mange virksomheder i dag både .com og .net domæneudvidelse for at sikre, at ingen andre kan bruge deres firmanavnsdomæne. 

 

Hvornår du skal vælge et .Com-domæne?

.Com er de mest registrerede domænenavnsudvidelser i domænenavnsystemet på internettet. 

På grund af den enorme popularitet af .com-domænenavn, er det lettere for brugere at huske et .com-domæne end andre udvidelser.

 • For kommercielle virksomheder: Da .com-udvidelsen repræsenterer kommercielle virksomheder, ville det være perfekt til din eCommerce-butik. .Com -udvidelsen ser meget mere legitimitet ud end noget andet domænenavn og tilføjer webstedets troværdighed.
 • Personlige blogs: Hvis du ønsker at køre en blog, uanset om det er en personlig blog, nyhedsportal, portefølje, fotografering, ville .com-udvidelsen være perfekt. 
 • Enhver form for rentabelt sted: Hvis du kører nogen form for rentabelt websted, hvad enten det drejer sig om en blog, forretning, online butik, marketing, online tjenester, tilknyttet websted eller noget, hvorfra du genererer penge, skal du gå til .com-domænet.

På grund af den enorme popularitet af .com-udvidelsen er de fleste af de korrekte domænenavne allerede registreret, hvilket ikke kan registreres igen.

Hvis dette sker, ville et .net eller enhver anden domæneudvidelse være et godt valg.

 

Når du skal vælge et .Net-domæne?

.Net-udvidelsen repræsenterer “Network”, som er specielt designet til brug af tech-relaterede websteder og virksomheder.

Mere end 3,5% af de samlede websteder er registreret med .net-udvidelse, det er derfor, det er lettere at få et .net-domæne.

 • Netværksudbydere: Da .net-udvidelsen oprindeligt blev oprettet til brug af netværksrelaterede websteder, så hvis du leverer tjenester som internet, kabel-tv, e-mail, databasehosting, vil .net-domæneudvidelsen være et fremragende valg til dit websted.
 • Teknologirelaterede websteder: Det kan bruges til teknologirelaterede websteder såsom “speedtest.net” webstedets brug af .net domæne, som er et teknologirelateret websted, der giver brugerne mulighed for at kontrollere deres internethastighed i realtid.
 • Brandbeskyttelse: Mange forretningsejere foretrækker at købe både .com- og .net-domæneudvidelser for at sikre sig, at ingen andre kunne ærekrenke deres virksomheds omdømme.

Hvis du dog kun bruger .net-domæneudvidelse til dit websted, anbefaler vi dig stærkt at registrere et .com-domæne med det samme domænenavn (hvis tilgængeligt). Omdiriger derefter .com til dit .net-websted.

På denne måde vil du ikke gå glip af nogen trafik, der går til .com-domænet.

 

Fordele og ulemper ved at bruge et .Com-domæne

Da .com er det mest populære domænenavn, er det lettere at huske, skaber troværdighed og hjælper også små virksomheder på bestemte måder. Den eneste ulempe med .com-udvidelsen er, at det er svært at finde et .com-domænenavn.

Fordele ved at bruge et .Com-domæne

 • Husk at huske: .Com-domænet er det mest populære domænenavn og bruges i vid udstrækning af mennesker. Det er den første udvidelse, de indtaster i webbrowseren, mens de får adgang til et websted, når de høres for første gang. Selv en lægmand inden for teknologiområdet ved, at en .com er.
 • Skaber troværdighed: .Com-domænet bruges til kommercielle formål i årevis. De fleste virksomheder foretrækker et .com-domæne, fordi det er et anerkendt symbol på en forretnings- og kommerciel tilstedeværelse. I modsætning hertil er du også nødt til at undgå sådanne billige domæner som .biz, .xyz, da de oftest bruges af spammere og midlertidige virksomheder, der ikke har noget budget til at investere i at købe et .com-domæne..

Ulemper ved at bruge et .Com-domæne

 • Mindre tilgængelighed: På grund af den enorme popularitet af .com-domænet ser det ud til, at de fleste af de almindelige navne allerede er taget. Så det er lidt svært at få et .com-domænenavn.

 

Fordele og ulemper ved at bruge et .Net-domæne

.Net-domænet blev primært oprettet til brug af netværksrelaterede websteder, såsom webhosting, internetudbyder, kabel-tv osv. Cirka 3,5% af det samlede websted er registreret med .net-udvidelse, det er derfor, det er lettere at få en .net domæne.

Fordele ved at bruge et .Net-domæne

 • Valg af tilgængelige domænenavne: Mindre end 4% af de samlede websteder er registreret på .net-domænet. Derfor er det lettere at finde .net-domænenavne, sammenlignet med .com-domænet. Desuden kan du registrere dit foretrukne domænenavn med .net-udvidelsen.
 • Mindeværdighed blandt teknologirelaterede websteder:  .Net repræsenterer “netværk”. Det er almindeligt anerkendt af folk, at webstedet leverer teknologirelateret information eller leverer webbaserede tjenester som internet, webhosting, e-mail-hosting, kabel-tv osv. Speedtest.net er et godt eksempel på det. 

Ulemper ved at bruge et .Net-domæne

 • Ikke så populær som. Com: Kun et par procentdel af de samlede websteder drives af .net-udvidelsen og er ikke meget populær som .com. Så hvis din virksomhed endnu ikke er veletableret, eller folk ikke kender din fulde webstedsadresse, ender de med at gå til dine konkurrenters websted.
 • Begrænset brug af industrien: .Net-domænet er begrænset til websteder eller virksomheder, der leverer tech-relaterede oplysninger eller tjenester.

.Com vs. Net – Hvilken der er bedre til SEO?

Nu spekulerer du måske på, hvilken domæneudvidelse (lad os sige. Com vs. Net), der hjælper dig med at rangere højere på Google.

Hvis du spørger det, hjælper ingen af ​​udvidelserne dig med at øge SEO. Det betyder, at både .net og .com-udvidelsen vil fungere meget godt.

Den måde, du kan forbedre dit websteds SEO på, er ved at følge den bedste SEO-praksis, såsom – linkopbygning, oprette en artikel i høj kvalitet, bruge de rigtige søgeord og mange flere.

Tilføjelse af et relevant søgeord i dit domænenavn kan imidlertid øge din SEO-placering.

Hvis du f.eks. Vil sælge blomster online, er et godt domænenavn, der indeholder nøgleordet “blomster”, “buyflowersonline.com” eller “flowershop.com”.

 

Sådan køber du et domænenavn?

Der er to måder, du kan købe et domænenavn på. Her er de metoder, du kan vælge nedenfor.

1. Få et gratis domænenavn med – Hostgator

Normalt koster et domæne omkring $ 14 for et år og $ 11,99 / måned til webhosting. Hvis jeg beregner, er det $ 157 for et år og $ 473 for 3 år.

Det er temmelig dyrt for begyndere, der lige er begyndt.

Heldigvis, HostGator tilbyder nu WPMyWeb-brugere et gratis domænenavn og 60% rabat på hosting.

Hostgator er en af ​​de bedste udbydere af webhosting og tilbyder en anden type hosting såsom delt hosting, WordPress hosting, Cloud hosting, VPS hosting og Dedikeret hosting.

Deres hosting-plan starter kun fra $ 2,75 / måned, Som indeholder:

 • en GRATIS domæneregistrering
 • gratis SSL-certifikat
 • ubegrænset lagerplads
 • ubegrænset båndbredde
 • ubegrænset e-mail-adresse
 • værdi af $ 200 marketing kreditter
 • 24/7/365 support
 • 45-dages pengene-tilbage-garanti
 • gratis websideoverførsel
 • let at bruge WordPress installation

Jeg skrev dog også en dybdegående guide til Sådan startes en WordPress-blog med HostGator under 10 minutter (trin for trin-guide)

2. Registrer et domænenavn med – NameCheap

Hvis du ikke ønsker at oprette et websted, kan du stadig registrere et domæne. NameCheap er det bedste sted at registrere et domænenavn.

De driver i øjeblikket over 10 millioner domæner. Det bedste ved NameCheap er, at de tilbyder levetid for beskyttelse af Whois-vagter.

 

Ofte stillede spørgsmål (.Com vs. Net):-

   

Er .com eller .net bedre?

I et domænenavn er det eneste, der betyder noget, domænenavnet, ikke udvidelsen.

Så både udvidelserne (.net og .com) vil fungere meget godt. Disse udvidelser blev oprettet til et andet formål ved betjening af dit websted.

 

Kan jeg bruge .NET til en virksomhed?

Brug af et .net-domæne til en virksomhed kan skade brandets troværdighed og sende en falsk besked til folk, da .net repræsenterer netværksrelaterede tjenester.

 

Hvad hvis det .com-domæne, jeg ønsker, allerede er taget?

Hvis et domæne allerede er registreret, skal du tænke over nye webstedsnavne, der er tilgængelige til at registrere eller gå med .net-udvidelsen.

 

 

.Com vs. Net – Dommen

.com og .net er de to mest populære domæneudvidelser på internettet. Men hvilken udvidelse er velegnet til dit domæne? Som du ved er det at vælge en perfekt domæneudvidelse ekstremt vigtigt for dit websted.

Hvis du ønsker at købe et domæne for at tjene penge, ville .com-udvidelsen være perfekt. .Net-udvidelsen er til dem, der tilbyder internet, kabel-tv-tjenester, e-mail-hosting, databasehosting og andre netværksrelaterede websteder.

I denne artikel har vi delt forskellen mellem .Net vs. Com udvidelser og forklarede også, hvilken du skal vælge til dit websted.

Nu er det tid til at finde ud af, hvilken type websted du vil starte og derefter registrere et domæne sammen med en passende udvidelse, der matcher din virksomhed.

 

Vores læsere elsker denne artikel,

Sådan oprettes et websted som Amazon eller eBay (under 30 minutter)

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map