.Com vs .Net – Vilken domänförlängning är BÄSTA för dig 2020

04.06.2020
BEGINNER GUIDE '.Com vs .Net – Vilken domänförlängning är BÄSTA för dig 2020
0 13 мин.

Att välja rätt domäntillägg är mycket viktigt, eftersom det belyser webbplatsens syfte och hjälper till att bygga ditt varumärke.


Det finns över tusentals domänförlängningar tillgängliga på internet. Bland dem är .com, .net, .org, .edu, .info-tillägg de mest populära och har ett stort antal användare.

De flesta individer och företag föredrar emellertid .com- och .net-domäntillägg för att utöka sin räckvidd online.

Så om du funderar på att köpa en domän för ditt företag, blogg, organisation eller något annat syfte, bör du veta vilken domäntillägg som är lämplig för din webbplats eller ditt företag.

I den här artikeln kommer vi att förklara skillnaden mellan .com och .net-domäntillägg och hjälpa dig att välja ett domännamn som passar ditt företag.

Jag kommer också att visa dig hur du registrerar .Com och .Net-domän GRATIS i slutet. 

.com vs .net

Vad är skillnaden mellan .Net vs .Com-domäntillägg

 

Vad är en domänförlängning?

Varje domännamn består av två olika delar – en andra nivå domän (SLD) och en toppnivå domän (TLD).

I enkla ord är en andra nivån domän (SLD) i princip ditt webbplatsnamn som kommer före pricksteget (.). Till exempel, i domännamnet “wpmyweb.com”, “wpmyweb” är den andra nivån domän.

En toppdomän (TLD), även kallad domänförlängning, är den sista delen av ett domännamn som kommer efter dot (.) -Tecknet. Till exempel är “.com” en förlängning av domänen “wpmyweb.com”.

Domän på andra och toppnivå

I domännamnet “wpmyweb.com”, “wpmyweb” är den andra nivån domän (SLD), och “.com” är toppdomän eller domän förlängning.

Det finns olika typer av domänutvidgningar tillgängliga som skapades för att differentiera olika typer av webbplatser, till exempel används en .com-förlängning mest för kommersiella företag, en .org som används för organisationer, .edu för utbildningswebbplatser, etc..

Här är de populäraste TLD:

.Com- .Com står för “kommersiell”, som främst används för företag, bloggar eller någon form av lönsamma webbplatser. Till exempel Apple.com.

.Netto- .Net står för “nätverk” som mest används för nätverksrelaterade webbplatser, till exempel Speedtest.net.

.org- .Org representerar “organisation” som används för ideella organisationer. Till exempel Wikipedia.org.

Läs, vad är skillnaden mellan .org vs .com-domäntillägg.

Om du kommer att starta en webbplats, vare sig det är en affärs- eller personlig blogg, rekommenderar vi att du håller dig med toppdomänerna som. Com, .net, .org.

Mest populära toppdomäner

Men om du riktar dig mot något specifikt område kan du använda landsspecifika TLD: er “.us” för USA, “.de” för Danmark, “.eu” för Europa, “.com.au” för Australien , etc.

Låt oss nu se skillnaden mellan Com- och Net-domäntillägg för att ta reda på vilken du ska välja för ditt företag.

 

.Com vs. Net – Skillnaden mellan domäntillägg

.com och .net är båda de mest populära domännamnstilläggarna på internet. Nästan 50% av alla globala webbplatser är registrerade med .com-domäntillägget, där 3,5% av de totala webbplatserna är registrerade med .net-tillägget.

.Com står för “Kommersiell” är den mest registrerade domänförlängningen på internet. Det används främst för kommersiella företag, inklusive e-handelswebbplatser, personliga bloggar, portföljer eller andra lönsamma webbplatser.

.Net står för “Nätverk” som först skapades för användning av nätverkswebbplatser som internetleverantörer, e-post- och databasleverantörer, teknikrelaterade webbplatser, till exempel “speedtest.net”.

Men för närvarande registrerar många företag både .com och .net-domänförlängning för att se till att ingen annan kan använda deras företagsnamnsdomän. 

 

När du bör välja ett .Com-domän?

.Com är de mest registrerade domännamnstilläggarna i domännamnsystemet på internet. 

På grund av den stora populariteten för .com-domännamn är det lättare för användare att komma ihåg en .com-domän än några andra tillägg.

 • För kommersiella företag: Eftersom .com-tillägget representerar kommersiella företag, skulle det vara perfekt för din e-handelsbutik. .Com-tillägget ser mycket mer legitimitet ut än något annat domännamn och lägger till trovärdighet för webbplatsen.
 • Personliga bloggar: Om du vill driva en blogg, oavsett om det är en personlig blogg, nyhetsportal, portfölj, fotografering, skulle com-förlängningen vara perfekt. 
 • Någon form av lönsam webbplats: Om du driver någon form av lönsam webbplats oavsett om en blogg, företag, onlinebutik, marknadsföring, onlinetjänster, anslutande webbplats eller något där du genererar pengar, bör du gå med .com-domänen.

På grund av den enorma populariteten för .com-förlängningen är de flesta riktiga domännamn emellertid redan registrerade, vilket inte kan registreras igen.

Om detta händer skulle ett .net eller någon annan domäntillägg vara ett bra val.

 

När du ska välja ett .Net-domän?

.Net-förlängningen representerar “Network”, som var speciellt designat för användning av teknikrelaterade webbplatser och företag.

Mer än 3,5% av de totala webbplatserna är registrerade med .net-förlängning, det är därför det är lättare att få en .net-domän.

 • Nätverksleverantörer: Eftersom .net-förlängningen ursprungligen skapades för användning av nätverksrelaterade webbplatser, så om du tillhandahåller tjänster som internet, kabel-tv, e-post, databasvärd, så kommer .net-domäntillägget att vara ett utmärkt val för din webbplats.
 • Teknologirelaterade webbplatser: Det kan användas för teknikrelaterade webbplatser som “speedtest.net” webbplatsanvändning .net-domän, som är en teknikrelaterad webbplats som gör det möjligt för användare att kontrollera deras internethastighet i realtid.
 • Varumärkesskydd: Många företagare föredrar att köpa både .com- och .net-domäntillägg för att se till att ingen annan kan fördöma företagets rykte.

Men om du bara använder .net-domäntillägg för din webbplats rekommenderar vi starkt att du registrerar en .com-domän med samma domännamn (om det finns tillgängligt). Omdirigera sedan .com till din .net-webbplats.

På det här sättet skulle du inte missa någon trafik som går till .com-domänen.

 

Fördelar och nackdelar med att använda en .Com-domän

Eftersom .com är det mest populära domännamnet är det lättare att komma ihåg, bygga trovärdighet och hjälper även små företag på vissa sätt. Den enda nackdelen med .com-tillägget är att det är svårt att hitta ett .com-domännamn.

Fördelar med att använda en .Com-domän

 • Kom ihåg: .Com-domänen är det mest populära domännamnet och används ofta av människor. Det är det första tillägget de skriver in i webbläsaren när de kommer till en webbplats när de hörs för första gången. Till och med en lekman inom teknikområdet vet att en .com är.
 • Skapar trovärdighet: .Com-domänen används i kommersiella syften i flera år. De flesta företag föredrar en .com-domän eftersom det är en erkänd symbol för en affärs- och kommersiell närvaro. Däremot måste du också undvika sådana billiga domäner som .biz, .xyz, eftersom de mest används av spammare och tillfälliga företag som inte har någon budget att investera i att köpa en .com-domän..

Nackdelar med att använda en .Com-domän

 • Mindre tillgänglighet: På grund av den enorma populariteten på .com-domänen ser det ut som att de flesta vanliga namn redan har tagits. Så det är lite svårt att få ett .domännamn.

 

Fördelar och nackdelar med att använda en .Net-domän

.Net-domänen skapades främst för användning av nätverksrelaterade webbplatser, till exempel webbhotell, internetleverantör, kabel-tv, etc. Cirka 3,5% av de totala webbplatserna är registrerade med .net-förlängning, det är därför det är lättare att få en .net domän.

Fördelar med att använda ett .Net-domän

 • Val av tillgängliga domännamn: Mindre än 4% av de totala webbplatserna är registrerade på .net-domänen. Det är därför det är lättare att hitta .net-domännamn jämfört med .com-domänen. Ovanpå det kan du registrera ditt favoritdomännamn med .net-förlängningen.
 • Memorabilitet bland teknikrelaterade webbplatser:  .Net representerar “nätverk”. Det är allmänt erkänt av människor att webbplatsen tillhandahåller teknikrelaterad information eller tillhandahåller webbaserade tjänster som internet, webbhotell, e-posthotell, kabel-tv, etc. Speedtest.net är ett bra exempel på det. 

Nackdelar med att använda en .Net-domän

 • Inte lika populär som. Com: Endast några procent av de totala webbplatserna drivs av .net-förlängningen och är inte så populärt som .com. Så om ditt företag ännu inte är väl etablerat eller om folk inte känner till din fulla webbplatsadress kommer de att hamna genom att gå till dina konkurrenters webbplats.
 • Begränsad industrianvändning: .Net-domänen är begränsad för webbplatser eller företag som tillhandahåller teknikrelaterad information eller tjänster.

.Com vs. Net – Vilken som är bättre för SEO?

Nu kanske du undrar vilken domäntillägg (låt oss säga. Com vs .net) som hjälper dig att rankas högre på Google.

Om du frågar det, kommer ingen av tilläggarna att hjälpa dig att öka SEO. Det betyder att både .net och .com-förlängningen kommer att fungera mycket bra.

Hur du kan förbättra din webbplats SEO är genom att följa de bästa SEO-metoderna som – länkbyggnad, skapa en högkvalitativ artikel, använda rätt sökord och många fler.

Att lägga till ett relevant sökord i ditt domännamn kan dock öka din SEO-ranking.

Om du till exempel vill sälja blommor online kan ett bra domännamn som innehåller nyckelordet “blomma” vara “buyflowersonline.com” eller “flowershop.com”.

 

Hur man köper ett domännamn?

Det finns två sätt att köpa ett domännamn. Här är metoderna nedan som du kan välja.

1. Få ett gratis domännamn med – Hostgator

Vanligtvis kostar en domän runt $ 14 i ett år och $ 11.99 / month för webbhotell. Om jag beräknar så är det 157 $ för ett år och 473 $ för 3 år.

Det är ganska dyrt för nybörjare som precis börjar.

Lyckligtvis, Hostgator erbjuder nu WPMyWeb-användare ett gratis domännamn och 60% rabatt på hosting.

Hostgator är en av de bästa webbhotellleverantörerna och erbjuder en annan typ av värd som delad värd, WordPress-värd, molnvärd, VPS-värd och dedikerad värd.

Deras värdplan startar bara från $ 2,75 / månad, vilket ingår:

 • en GRATIS registrering av domännamn
 • gratis SSL-certifikat
 • obegränsad lagring
 • obegränsad bandbredd
 • obegränsad e-postadress för företag
 • värt $ 200 marknadsföringskrediter
 • 24/7/365 support
 • 45-dagars återbetalningsgaranti
 • gratis webbplatsöverföring
 • enkel att använda WordPress-installation

Men jag skrev också en djupgående guide om hur man startar en WordPress-blogg med HostGator under 10 minuter (steg för steg-guide)

2. Registrera ett domännamn med – NameCheap

Om du inte vill skapa en webbplats kan du fortfarande registrera en domän. NameCheap är det bästa stället att registrera ett domännamn.

De driver för närvarande över 10 miljoner domäner. Det bästa med NameCheap är att de erbjuder livstidsskydd för privatlivets skydd mot Whois.

 

Vanliga frågor (.Com vs. Net):-

   

Är .com eller .net bättre?

I ett domännamn är det enda som är viktigt domännamnet, inte tillägget.

Så både tillägg (.net och .com) kommer att fungera mycket bra. Dessa tillägg skapades för ett annat syfte när du betjänar din webbplats.

 

Kan jag använda .NET för ett företag?

Att använda en .net-domän för ett företag kan skada ett varumärkes trovärdighet och skicka ett falskt meddelande till människor eftersom .net representerar nätverksrelaterade tjänster.

 

Vad händer om .com-domänen jag vill ha redan har tagits?

Om en domän redan är registrerad måste du tänka på nya webbplatsnamn som är tillgängliga för att registrera eller gå med .net-förlängningen.

 

 

.Com vs. Net – The Dict

.com och .net är de två mest populära domänförlängningarna på internet. Men vilken tillägg är lämplig för din domän? Som du vet är det att välja en perfekt domäntillägg extremt viktigt för din webbplats.

Om du vill köpa en domän för att tjäna pengar, skulle com-förlängningen vara perfekt. .Net-förlängningen är för dig som erbjuder internet, kabel-tv-tjänster, e-posthotell, databashotell och andra nätverksrelaterade webbplatser.

I den här artikeln har vi delat skillnaden mellan .Net vs. Com tillägg och förklarade också vilken du ska välja för din webbplats.

Nu är det dags att ta reda på vilken typ av webbplats du vill starta och sedan registrera en domän tillsammans med ett lämpligt tillägg som matchar ditt företag.

 

Våra läsare älskar den här artikeln,

Hur man skapar en webbplats som Amazon eller eBay (under 30 minuter)

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector