Hur du enkelt ändrar WordPress Admin Användarnamn

04.06.2020
BEGINNER GUIDE 'Hur du enkelt ändrar WordPress Admin Användarnamn
0 6 мин.

Att installera WordPress är en mycket enkel process och det tar bara några minuter att konfigurera. Men i den snabba processen använder vi vanligtvis “admin” som ett standardadministratörsnamn för vår WordPress-webbplats. När vi har klar vår webbplats ändrar vi knappt vårt lösenord eller det vanliga användarnamnet för WordPress admin. Men det blir ett allvarligt säkerhetsproblem för användare som använder eller inte ändrade det gamla lösenordet och användarnamnet. Du kanske redan vet att hackare kör en brute-force-attack med webbplatsägarens användarnamn, så om du använder ett mycket enkelt användarnamn eller lösenord som är lätt att gissa, ger du hackare ett sätt att.


Du kan ändra ditt lösenord från din adminprofil, men kan du ändra ditt användarnamn på WordPress-kontot? Nej! Som standard tillåter inte WordPress att ändra användarnamn för WordPress-konto. Men få inte panik, det finns flera sätt att enkelt ändra ditt användarnamn. I den här tutorialen visar vi dig hur du enkelt ändrar ditt WordPress admin användarnamn.

Hur man ändrar användarnamn för WordPress Admin

Det finns tre sätt du kan ändra ditt admin-användarnamn i WordPress:-

 • Du kan skapa ett nytt administratörskonto och ta bort det gamla
 • Du kan ändra WordPress-användarnamn med ett plugin
 • Med din databas kan du ändra ditt användarnamn

Om du är en ny WordPress-användare föreslår vi att du använder den första eller andra metoden, tillämpar den tredje metoden om du är en avancerad användare.

1. Skapa ett nytt administratörskonto och ta bort det gamla

Detta är den enklaste metoden för att enkelt ändra ditt WordPress-konto användarnamn. Om du inte vill installera ett extra plugin eller någon komplex process, är den här processen bättre för dig. Vi rekommenderar också att du använder detta om du är en nybörjare WordPress-användare.

Det första steget du måste logga in på din WordPress-webbplats som administratör. Gå sedan till användare> Lägg till ny och skapa ett nytt administratörskonto.

WordPress Lägg till ny administratör

Lägg till ett nytt användarnamn från sidan som är unikt och svårt att gissa och ange din e-postadress. Förnamnet, Efternamnet och webbplatsens fält är valfria men vi rekommenderar att du fyller i detta. Därefter måste du ange ett lösenord och se till att du använder ett komplext lösenord som innehåller versaler, versaler, siffror och specialtecken.

Se till att du väljer rollen “Administratör” och klicka sedan på Lägg till ny användare för att skapa ditt nya admin-konto.

Logga ut nu från din WordPress adminpanel och logga in med ditt nya admin-konto. Efter att du har loggat in, gå till användare> Alla användare och ta bort ditt gamla admin-konto.

WordPress Radera administratörskonto

När du raderar ditt gamla konto kommer WordPress att fråga dig vad du vill göra med innehåll som ägs av användaren. Du har nu två alternativ:

 • Ta bort allt innehåll: Det raderar allt innehåll som skapas av användaren.
 • Tilldela allt innehåll till: Du kan överföra allt innehåll som skapats av användaren till ditt konto. Så se till att du har valt “Attribut allt innehåll till:” och klicka på bekräfta borttagningen. 

WordPress Radera användare-alternativ

Det är allt. Du har ändrat ditt användarnamn i WordPress. Nu tillhör allt innehållet till den nya administratören och under inloggningstiden måste du ange dina nyligen skapade adminanvändarinformation. När du är klar kan du lägga till en profilbild, lägga till kort författarbiografi och sociala konton från din profil.

2. Ändra användarnamn för WordPress-konto med hjälp av plugin

Ett annat enkelt sätt att ändra WordPress-användarnamnet är med hjälp av ett plugin. Om du vill installera ett plugin istället för någon manuell process måste du installera plugin-användarnamnets växlare.

Med detta plugin kan du enkelt ändra ditt WordPress-användarnamn med bara ett klick och det är en mycket enkel process.

Installera och aktivera först Användarnamn växlare plugin, gå sedan till användare> Din profil och gå till alternativet för användarnamn. Där hittar du alternativet ”Ändra användarnamn”.

Ändra användarnamn för WordPress

Klicka på Ändra användarnamn och ange ett nytt användarnamn. När du är klar klickar du på Spara ändringar och du kommer att be dig logga in igen. Efter inloggning kan du gå till din profil och kontrollera att ditt användarnamn har ändrats.

Eftersom detta plugin inte har några andra funktioner och du knappast vill ändra ditt användarnamn igen, så det är bättre att ta bort plugin. Men få inte panik, genom att ta bort det här insticksprogrammet kommer ditt nya användarnamn att vara detsamma.

3. Ändra WordPress-användarnamn med phpMyAdmin

Att ändra ditt WordPress-användarnamn med phpMyAdmin är lite komplex och rekommenderas inte för nybörjare. Om du gör något fel kan din webbplats sluta fungera. Så följ dessa steg noggrant.

Det första du behöver logga in på din hosting cPanel och bläddra ner till databasavsnittet och klicka på phpMyAdmin.

Värd för phpMyAdmin

När du har klickat på phpMyAdmin-alternativet kan du se hur många databaser du har skapat eller använder på din värd. Välj sedan databasen som din WordPress-webbplats använder.

Du kan se databastabeller. Som standard använder WordPress wp_ tabellprefix och om du har ändrat ditt databasprefix tidigare kan du se olika tabellprefix.

Välj nu tabellen som innehåller “wp_users” till vänster och klicka sedan på redigera användarnamn som du vill redigera.

wp_user WordPress

Därefter ändrar du “user_login” -värdet till vad du vill. Till exempel har jag ändrat mitt användarnamn “admin” till “WhatIsMyName”, du kan använda valfritt användarnamn som du vill.

Databasanvändare

Klicka nu på Go-knappen så är du klar. Du har ändrat ditt WordPress-användarnamn med phpMyAdmin.

Jag hoppas att denna handledning hjälpte dig att ändra ditt WordPress-användarnamn. Återigen, om du är en ny WordPress-användare, föreslår vi att du använder någon av de två första metoderna för att ändra ditt användarnamn på WordPress-webbplatsen.

relaterade artiklar,

 • Hur man skapar en tillfällig inloggning utan lösenord i WordPress
 • Hur man bäddar in Google-formulär i WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector