.Org vs. Com – Vilken domäntillägg ska du välja?

04.06.2020
BEGINNER GUIDE '.Org vs. Com – Vilken domäntillägg ska du välja?
0 12 мин.

Efter .com är .org den 2: e mest populära domänförlängningen på internet. De är emellertid båda toppdomäner men används för olika ändamål.


Om du har planerat att starta din webbplats, vare sig det är företag, personlig blogg, portfölj, ideell organisation osv., Kanske du undrar vilken domäntillägg du ska välja eller om det finns någon skillnad mellan domäntillägg, låt oss säga .org vs. Com.

Att välja rätt domännamn såväl som tillägget är mycket viktigt eftersom det påverkar ditt företags rykte och trovärdighet.

Det är därför jag i den här artikeln kommer att förklara skillnaden mellan .com och .org domäntillägg och hjälper dig att välja ett domännamn som passar ditt företag.

com vs org

.Com vs. Org – Vad är skillnaden mellan domäntillägg

Vad är en domänförlängning?

En domäntillägg är den sista delen av ett domännamn. Till exempel är domänen “WPMyWeb.com” “WPMyWeb” domänen och “.com” är tillägget.

Domän på andra och toppnivå

När du registrerar ett domännamn måste du välja en anknytning som passar syftet med din webbplats, till exempel “. Com” för kommersiella webbplatser, “.net” för nätverksrelaterade webbplatser, “. Edu” för utbildningsrelaterade webbplatser..

När du väl valt måste du registrera din domän tillsammans med en tillägg så snart som möjligt innan någon annan köper den.

Det finns över 1 000 tillägg tillgängliga, men vi rekommenderar att du går med populära TLD: er, .com, .net, .edu, .org, .co, .org, etc. Du kan också välja landsspecifika TLD: er som .us – för USA, .co.uk – Storbritannien, .it – ​​Italien, .jp – Japan, etc..

Låt oss nu jämföra skillnaden mellan .org vs .com för att se vilken domänförlängning som är bättre för din webbplats.

.Com vs. Org – Skillnaden mellan domäntillägg

org vs com

.Com och .Org är de mest populära domännamnstilläggarna på internet.

Nästan 46,7% av de totala webbplatserna är registrerade med .com-domäntillägget, där cirka 5,2% av de totala webbplatserna är registrerade med .org-tillägget.

.com står för “kommersiell” är den mest populära toppdomäntillägget på internet. Det används främst för kommersiella webbplatser som företag, personliga bloggar, e-handel butiker, portföljer eller någon form av webbplats som tjänar pengar.

Å andra sidan, .org står för “organisation” vilket är en annan toppdomäntillägg som mest används för ideella organisationer, till exempel Wikipedia.org.

Men för närvarande registrerar många företag båda domäntillägg för att se till att ingen kan skada deras varumärke.

När ska du välja en .Com-domäntillägg?

.Com är den mest populära domänförlängningen på internet. Mer än 47% av de totala webbplatserna drivs av domännamnet .com.

På grund av den stora användningen av .com-domänen är det lättare att komma ihåg än andra tillägg. Mer än så hjälper det också att bygga och marknadsföra ditt varumärke.

Nu förklarar jag när du ska välja en .com-domän.

Webbplatser som säljer produkter eller tjänster

Om du vill sälja produkter online eller tillhandahålla betaltjänster fungerar com-förlängningen bäst. .Com är en typ av förlängning som de flesta är vänliga med.

.Com-förlängningen har mycket vikt än något annat domännamn. Så, företag som har en förlängning. Com är mycket troligt att locka kunder och verkar legitimitet.

Tvärtom, att välja ett billigt domänförlängning som info, biz, xyz, etc. för kommersiella webbplatser kommer att skada din webbplats rykte, och de ser ut som skräppost. Som ett resultat förlorar du dina kunder.

Blogga webbplatser

Att använda en .com-förlängning för din blogg lägger till trovärdighet och hjälper också till att bygga ditt varumärke effektivt, oavsett om det är en tidning, personlig blogg, portfölj, fotografering, pengar att göra blogg och nästan vad som helst däremellan.

När ska du välja ett .Org-domäntillägg?

Cirka 5,2% av de totala webbplatserna använder förlängningen .org. Det här numret är mycket mindre om det jämförs med .com-registrerade domäner. Det är därför det är lättare att få en domän med .org-tillägget.

För ideella organisationer

.Org-domänutvidgningen används främst för ideella organisationer. Det finns dock scenarier där du kan använda förlängningen .org.

Gratis utbildningswebbplatser online

Många utbildningswebbplatser online erbjuder gratiskurser för det enda syftet att utbilda människor, använd förlängningen .org.

Men inte alla utbildningswebbplatser använder ett .org-domännamn utan en .com-förlängning eftersom de inte erbjuder gratiskurser, och naturligtvis måste du betala för att få tillgång till deras innehåll.

Men om ditt syfte är att utbilda människor utan att tjäna några pengar, är förlängningen .org rätt för dig, till exempel KhanAcademy.org. Du kan dock acceptera donationer för att köra din webbplats igång.

Webbplatser med öppen källkod

Som ideella organisationer använder många programvara med öppen källkod en .org-förlängning. Deras mål är att tillhandahålla programvara med öppen källkod som är gratis för allmän användning. Till exempel är “WordPress.org” en bloggplattform som använder förlängningen .org.

.Org vs .Com – Vilket domänförlängning är bättre för SEO?

Nu kanske du undrar vilken domäntillägg som är bättre för SEO eller vilken som kommer att öka din webbplats rankning?

Om du frågar mellan .org vs .com, då att välja någon av tilläggarna påverkar inte din SEO. Det betyder att sökmotorer kommer att behandla båda domäntillägg på samma sätt.

På en webbplats adress är det enda som är viktigt domännamnet, inte tillägget.

Om du vill öka din webbplatstrafik måste du följa de bästa SEO-rutinerna som innehåller kvalitetsinnehåll, bra webbplatsstruktur, länkbyggnad, SEO på sidan och många fler.

Hur man väljer ett SEO-vänligt domännamn:

a) Försök att lägga till nyckelord i ditt domännamn om möjligt

Det skulle vara bättre om du lägger till minst ett sökord i ditt domännamn.

På detta sätt kommer sökmotorer som Google att förstå vad din webbplats handlar om. Till exempel kommer “thebestflowershop.com” att rankas bättre än “thebestshop.com”, eftersom du har lagt till “blommor och butik” -nyckelord i din domän.

På samma sätt, om ditt företag eller butik tillhör ett visst område, kan du lägga till ett områdenamn i din domän. Till exempel, om din möbelverksamhet finns i Chicago, skulle ett bra domännamn vara “furnituresinchicago.com.”

b) Se till att ditt domännamn är lätt att uttala

Se till att ditt domännamn är lätt att uttala såväl som lätt att komma ihåg. Undvik bindestreck och nummer i ditt domännamn.

c) Upprepa inte någon bokstav

Håll ditt domännamn enkelt och upprepa inga bokstäver. Eftersom det ofta gör användare förvirrade. Till exempel är “thefloowershhop.com” ett dåligt namn eftersom det innehåller upprepade bokstäver.

Var är det bästa stället att köpa .Org- och .Com-domän?

För att skapa en webbplats, vare sig det är en blogg eller ett företag, måste du köpa en domän såväl som webbhotell.

Med enkla ord är ett domännamn din webbplats adress på internet, och webbhotell är platsen där webbplatsens filer lagras.

Utan webbhotell kan du inte skapa en webbplats.

Vanligtvis kostar en domän runt 14 $ för ett år och $ 11.99 / månad för webbhotell. Om jag beräknar så är det 157 $ för ett år och 473 $ för 3 år.

Det är ganska dyrt för nybörjare som precis börjar.

Lyckligtvis gillar webbhotellföretag Hostgator erbjuder en GRATIS domän namnregistrering med deras värdplan och deras pris också lågt.

1. Hur man registrerar ett gratis domännamn med HostGator (jag rekommenderar)

Eller,

2. Registrera endast ett domännamn med NameCheap (No Hosting)

1. Få ett gratis domännamn med – Hostgator

Hostgator är en av de bästa webbhotellleverantörerna som tillhandahåller ett gratis domännamn med sin plan. De erbjuder en annan typ av värd som delad värd, WordPress-värd, molnvärd, VPS-värd och dedikerad värd.

Deras värdplan startar bara från $ 2,75 / månad, vilket ingår:

 • en GRATIS registrering av domännamn
 • gratis SSL-certifikat
 • obegränsad lagring
 • obegränsad bandbredd
 • obegränsad e-postadress för företag
 • värt $ 200 marknadsföringskrediter
 • 24/7/365 support
 • 45-dagars återbetalningsgaranti
 • gratis webbplatsöverföring
 • enkel att använda WordPress-installation

Följ anvisningarna nedan för att registrera en gratis domän med HostGator.

Steg 1, Gå först till Hostgator hemsida. Jag har lagt till en kupong i den här länken vilket ger dig 60% rabatt. Du kan också ange kampanjkoden WPMYWEB60 medan du fyller i betalningsinformationen.

Eller,

Klicka här för att gå till ==> www.hostgator.com <== webbplats.

Steg 2, Välj en plan baserad på dina krav. För nu väljer du Hatchling Plan om du bara är igång. Du kan också uppgradera eller nedgradera din nuvarande plan senare.

Klicka sedan på Köp nu för att komma igång.

Hostgator delade planer

Steg 3, I det här steget måste du registrera en domän.

Först anger du ditt domännamn.

Gå sedan till Faktureringsperiod alternativ. Välj 36 månader / 3 års paket för extra rabatt.

Ange ett användarnamn för att skapa ditt konto, det måste vara 2-12 tecken långt.

Ställ sedan in din PIN-kod (endast nummer). Det måste vara 4-8 tecken långt.

Hostgator-kontoinformation

Steg 4, Ange dina kontouppgifter samt faktureringsinformation.

Du kan betala med både kreditkort och PayPal.

Hostgator Ange faktureringsinformation

Steg 5, Du blir ombedd att lägga till extra paket men det är helt valfritt. Jag rekommenderar att du stänger av dem.

Hostgator Lägg till addons

Steg 6, Kontrollera nu “villkoren & Service ”och klicka på Kassa nu knapp.

Hostgator Checkout

När du är klar får du dina kontouppgifter via e-post.

Läsa, Hur man installerar WordPress på HostGator under 10 minuter (steg för steg-guide)

2. Registrera ett domännamn med – NameCheap

Om du inte vill skapa en webbplats kan du fortfarande registrera en domän. NameCheap är det bästa stället att registrera ett domännamn.

De driver för närvarande över 10 miljoner domäner. Det bästa med NameCheap är att de erbjuder livstidsskydd för privatliv med vakt från vakt.

Vanliga frågor (.org vs. Com):-

Är .com eller .org bättre?

Båda domänförlängningarna fungerar identiskt. Dessa tillägg har ett annat syfte när det gäller att betjäna din webbplats.

Om du till exempel driver ett kommersiellt företag eller någon form av webbplats som säljer produkter eller tjänster, bör du definitivt gå med .com-domänen..

Å andra sidan, om du driver en ideell organisation som i första hand ger hjälp eller resurser till en målgrupp med ett specifikt behov, skulle tillägget .org vara ett bättre alternativ för webbplatsen.

Men om du undrar vilken domäntillägg som kommer att prestera bättre för SEO, kommer båda tilläggen att ha samma inverkan på sökmotorn.

Kan du använda .org för mitt företag?

Ja, du kan använda en .org-domän för ditt företag. Jag skulle dock inte rekommendera ett .org-tillägg för ditt företag eftersom:

 • De flesta av användarna går till .com-webbplatsen eftersom de är bekanta med .com-domänen. I händelse av att detta inträffar, kommer du i slutändan att göra noll vinst ur ditt företag.
 • Användare kan anta att ditt företag är en ideell organisation.

.Org vs. Com – The Dict

.Com och .Org är de mest populära domänförlängningarna på webben. De används för olika ändamål.

Innan du registrerar en domän bör du veta vilken domäntillägg som passar ditt företag, till exempel. Com vs .org. Om du vill driva en kommersiell verksamhet, är .com den rätta förlängningen för din domän och för ideella organisationer .org passar bäst.

I den här artikeln har vi delat skillnaden mellan .org vs .com-domännamn och också förklarat vilket du ska välja för din webbplats.

Nu är det dags att registrera din favoritdomän innan någon gör det.

Relaterad artikel,

Vill du skapa en webbplats? Här är en steg för steg-guide om hur du skapar en webbplats på 10 minuter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector