Vad är Favicon och hur man lägger till Favicon i WordPress Blog – WPMyWeb

När du surfar på webbsidor märker du vanligtvis att en ikon visas i början av webbläsarflikarna. Det kallas favicon. Det finns 99,99% av webbplatsägare som använder Favicon för att representera sina tecken på förtroende. Du kan också märka det bredvid adressfältet. I den här artikeln kommer vi att täcka Vad är FaviconHur man skapar Favicon med hjälp av Favicon Generator, Lägg till Favicon på din WordPress-webbplats.


Vad är Favicon?

EN favicon kort form av favoritikonen, även känd som en genvägsikon, webbplatsikon, bokmärkesikon osv är en fyrkantig bildfil som visas framför ditt webbplatsnamn. Favicon hjälper din användare att känna igen din webbplats eller ditt märke. Här är ett exempel på Favicon.

Favicon-prov

Tillbaka till 1999 stöds Favicon endast av IE 5. Nu stöder alla typer av webbläsare Favicon vilken storlek är 16 × 16. När användare bokmärker en sida på en specifik webbplats, markerar fliken Bokmärke webbplatsens ikon. Om du till exempel använder Google Chrome-webbläsare kan du enkelt märka att bokmärkesfliken belyser varje webbplatss logotyp.

Huvudsyftet med att lägga till Favicon är att bli lätt igenkänd. När en användare har för många olika sidor som är bokmärkt kan han / hon enkelt hitta din webbplats genom att titta på ikonen. När du öppnar för många flikar i din webbläsare kan du dessutom snabbt växla till en specifik webbplats som du letar efter.

Favicon indikerar också ditt varumärke som ett tecken på förtroende. Du kan lätt förstå om du öppnar din webbplats tillsammans med andra webbplatser som redan har Favicon. Det skulle vara viktigare om användare jämför din webbplats med andra konkurrenter, de kommer inte att ge något värde till din webbplats och förmodligen lämna den utan att tveka.

Hur man skapar Favicon?

Tja, att skapa Favicon är mycket enkelt som paj. Du behöver inte anställa någon utvecklare för att göra detta. Du kan skapa en anpassad ikon med hjälp av PhotoShop eller andra verktyg online. Men det finns många gratis online Favicon Generator tillgängliga, där du enkelt kan skapa webbplatsikonen och det tar bara några sekunder. Men se till att ikonens storlek är 16 × 16 pixlar och filtypen är .ICO i.e Favicon.Ico. 

Efter att ha släppt WordPress version 4.3 implementerade den platsikonfunktionen i dess tema, så du kan lägg till Favicon från din WordPress instrumentpanelen direkt. För detta behöver du inte skapa Favicon i storlek 16 × 16. Du kan ladda upp alla typer av standardbild av storlek 512 × 512 pixel.

Om du använder en äldre version av WordPress kan du använda något av det goda online Favicon Generator Tools är:

Hur man lägger till Favicon i din WordPress-blogg?

Först måste du skapa en kvadratisk bild, vilken storlek blir 512 × 512 pixlar. Gå sedan till WordPress Dashboard> Utseende> Anpassa.

Gå till Webbplatsidentitet och ladda upp din bild.

webbplatsikon

Oroa dig inte om du laddade upp en större bild, kan du beskära den efter att du har laddat upp. Nu Spara & Publicera för att spara resultaten. Om ikonen inte visas, rensa webbläsarens cache för att se den.

Om du inte använder WordPress och det inte finns något alternativ att lägga till ikonen direkt måste du följa den här proceduren:-

Första plats favicon.ico till din temrotrotmapp vilken storlek är 16 × 16 pixel. Du kan ladda upp bilden med FTP-klient eller direkt från cPanel. Din temarotmapp kommer att vara din webbplats> wp-innehåll> teman> tjugo sjutton ”.

Nu tillbaka till din WordPress-instrumentpanel. Här måste du lägga till / redigera en rad in filen header.php. Gå till utseende> Redaktör> Header / Header.php och lägg till följande rad efter märka.

Om du placerar filen favicon.ico i mappen med temabilder måste du lägga till:

Om du placerar filen favicon.ico i WordPress-rotmappen lägger du till följande:

Klicka på spara när du har lagt den. Uppdatera nu din webbsida så kan du se ikonen bredvid webbplatsens namn.

Jag hoppas att denna handledning hjälpte dig att veta Vad är Favicon och Hur man lägger till Favicon på webbplatsen lätt. Om så är fallet, prenumerera på oss och få nytt nytt innehåll i din postlåda. Vi finns också på  Facebook, Twitter, Google+.

relaterade artiklar,

  • Hur du konfigurerar Google AMP på rätt sätt på WordPress-webbplatsen
  • Hur du skickar in din webbplatskarta till Googles verktyg för webbansvariga
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map