15 belangrijkste dingen om te doen na het installeren van WordPress

Veel WordPress-gebruikers vragen welke coole dingen ze moeten doen na het installeren van WordPress, wat zijn de beste WordPress-instellingen of beste setup voor WordPress? Dit zijn veelgestelde vragen van nieuwe WordPress-gebruikers.


Stel dat u zojuist WordPress heeft geïnstalleerd en dat u klaar bent om uw eerste bericht te publiceren. Maar laat je je WordPress-instellingen standaard zoals ze zijn? WordPress wordt standaard geleverd met zijn eigen standaardinstellingen en vooraf geïnstalleerde items die niet bruikbaar, niet gebruiksvriendelijk en niet professioneel zijn. Wanneer een gebruiker uw website of een pagina bezoekt, begrijpt de gebruiker hoe professioneel u bent. Als uw inhoud geweldig is, ziet uw website eruit als super spam, dan zou de gebruiker geen waarde aan uw site geven. Dus al je harde werk zal tevergeefs zijn.

Maar het is niet moeilijk zoals je denkt. Om uw WordPress-site slim te bekijken, hoeft u alleen enkele stappen te volgen die hieronder worden vermeld. Door die instellingen op uw website te implementeren, geeft u niet alleen een professionele uitstraling, maar maakt u uw site ook SEO-vriendelijk en gebruiksvriendelijk.

In dit artikel deel ik 15 belangrijkste dingen om te doen na het installeren van nieuwe WordPress.

Na het installeren van WordPress

15 belangrijkste WordPress-instellingen na installatie van WordPress

Er zijn een aantal dingen die standaard al zijn inbegrepen bij het installeren van WordPress, namelijk: voorbeeldpost, twee of meer vooraf geïnstalleerde plug-ins en thema’s. U moet die onnodige dingen verwijderen zodra u uw eerste WordPress-site installeert. 

Dus eerst de eerste dingen. Laten we uw WordPress-site instellen.

1. Wijzig de sitetitel en slogan

Na het installeren van WordPress is het eerste dat u nodig heeft om uw website te wijzigen Pagina Titel en Slogan. Als je de sitetitel en slogan niet hebt gewijzigd tijdens de WordPress-installatie, moet je deze nu wijzigen. WordPress gebruikt standaard de slogan “Just another WordPress site”, dus zorg ervoor dat u deze meteen wijzigt.

Om het te wijzigen, log je in op je WordPress admin dashboard, ga naar Instellingen> Algemeen. Daar moet u de titel en slogan van uw site opgeven. Zo ziet het eruit.

WordPress-sitetitel en slogan

De Pagina Titel is hetzelfde als de naam van uw website en de Slogan is een korte beschrijving die vertelt waar uw site over gaat. Zorg ervoor dat de beschrijving van de slogan zo kort mogelijk is.

De sitetitel verschijnt in de titelbalk van uw browsertabblad. Als u geen afbeeldingslogo gebruikt, wordt de sitetitel gebruikt als tekstlogo.

2. Schakel Site-registratie in of uit

Als u een WordPress-blog met meerdere auteurs wilt uitvoeren waar veel gebruikers zich moeten registreren, kunt u de registratieoptie op uw site inschakelen. U kunt de registratieoptie uitschakelen als u één auteur gaat worden. 

WordPress Registreren

Deze optie is handig als u gastpost accepteert, zodat gebruikers hun gastpost direct kunnen indienen. We raden u ook aan om te gebruiken Geen plug-in voor spamregistratie om spamregistratie op uw site te voorkomen.

De tweede optie is Standaardrol nieuwe gebruiker. Zorg ervoor dat je je eraan houdt Abonnee. Op deze manier hebben nieuwe gebruikers de minste toegang tot uw website. Later kunt u elk gebruikersaccount promoten op basis van uw keuze.

3. Update tijdzone

Scroll in de Algemene instellingen hieronder en ga naar Tijdzone keuze. Van daaruit werkt u de tijdzone van uw WordPress-site bij die overeenkomt met uw lokale tijdzone. U kunt de tijdzone bijwerken door een stad of UTC-tijdzone-offset te kiezen. Klik op het vervolgkeuzepictogram om een ​​tijdzone te selecteren.

Van daaruit kunt u ook het datumformaat en het tijdformaat wijzigen.

WordPress tijdzone

Deze functie is erg belangrijk om de datum en tijd op uw site weer te geven en het is ook handig voor het plannen van uw WordPress-bericht.

Nadat je hebt ingesteld, is je site Pagina Titel, Slogan, Registratie optie, en Tijdzone, vergeet het niet Opslaan de veranderingen.

4. WordPress discussie-instellingen

Met WordPress-discussie kunt u uw WordPress-opmerkingen aanpassen. U kunt bijvoorbeeld WordPress-opmerkingen in- of uitschakelen als Trackbacks of Pingbacks acceptabel zijn, als opmerkingen nodig zijn om handmatig goed te keuren en nog veel meer.

Ga eerst naar WordPress instellingen> Discussie en stel vervolgens de opties in.WordPress-discussie-instellingen

Dit zijn de exacte WordPress-discussie-instellingen die ik op mijn site gebruik. Vergeet na het aanbrengen van de wijziging niet de wijzigingen op te slaan.

5. Update WordPress Ping-lijsten

Wanneer u een nieuw bericht publiceert, meldt WordPress automatisch aan populaire updateservices dat u uw blog hebt bijgewerkt.

Standaard wordt WordPress geleverd met slechts één ping-service. U kunt rechtstreeks meer ping-services toevoegen vanuit uw WordPress-beheerdersdashboard. Door meer ping-services toe te voegen, wordt uw site op de hoogte gebracht van populaire updateservices, zodat u uw siteverkeer kunt vergroten.

WordPress Schrijven Ping

Om WordPress bij te werken Ping lijst, ga naar Instellingen> Schrijven en voer daar de pinglijst in. Klik na het toevoegen op Wijzigingen opslaan om de instellingen bij te werken. Controleer de bijgewerkte WordPress Ping-lijst om uw blogposts sneller te indexeren.

6. Pas de leesinstellingen van WordPress aan

Met leesinstellingen voor WordPress kunt u instellen of uw pagina of berichten worden weergegeven op de startpagina van uw site. U kunt kiezen tussen “Uw laatste berichten” of “Een statische pagina”. 

Als jij kiest,

 • Uw laatste berichten: Alle gepubliceerde berichten worden weergegeven op uw startpagina. Gebruik deze optie als u uw blogberichten dienovereenkomstig wilt weergeven. U kunt ook instellen hoeveel blogposts op de startpagina worden weergegeven.
 • Een statische pagina: U kunt een bepaalde pagina op uw startpagina weergeven.

Maak je geen zorgen als je nu een optie selecteert, je kunt deze later wijzigen. Bovendien kunt u deze optie voor het weergeven van startpagina’s wijzigen in Uiterlijk>Aanpassen.

WordPress leesinstellingen

Schakel vervolgens het vinkje uit “Zoekmachines ontmoedigen om deze site te indexeren” en klik op Wijzigingen opslaan. Hierdoor kunnen zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo etc. uw website indexeren.

7. Wijzig WordPress Media-instellingen

Standaard genereert WordPress automatisch alle geüploade afbeeldingen en maakt meerdimensionale afbeeldingen. Op deze manier kan het extra belasting op uw webserver creëren. Om dit te voorkomen, kunt u de functie voor het automatisch genereren van afbeeldingen van WordPress uitschakelen. 

Ga naar WordPress-instellingen> Media-instellingen. Daar ziet u een lijst met maximale afbeeldingsafmetingen die u kunt gebruiken bij het toevoegen van een afbeelding aan de WordPress-mediabibliotheek.

Voeg nu gewoon toe “0‘In die velden om het in te stellen. Dit voorkomt dat WordPress uw afbeeldingen genereert.

Wijzig WordPress Media-instellingen

Als u afbeeldingen met een hoge resolutie gebruikt, zorg er dan voor dat u ze comprimeert met de WordPress-plug-in voor het comprimeren van afbeeldingen.

8. Wijzig WordPress Permalink

Permalinks zijn een soort links naar een webpagina. Als u een website bezoekt, kunt u de permalink van die site opmerken. Bijvoorbeeld ‘http://www.uwsite.com/voorbeeldpagina’ of ‘https://voorbeeld.com/wat-is-a-permalink’. Een permalink kan verschillende tags bevatten, d.w.z. datum, tijd, postnaam, numeriek etc. en hangt af van hoe webmasters hun permalink structuur instellen.

Permalinks zijn een belangrijk onderdeel van uw site en het speelt een grote rol in de SEO van uw site. Standaard gebruikt WordPress een permalink-structuur die niet SEO-vriendelijk is en er lelijk uitziet. U kunt dus uw WordPress permalink-structuur wijzigen die SEO-vriendelijk is.

Ga naar WordPress-instellingen> Permalinks. WordPress biedt 5 verschillende permalink-structuren en u kunt ze allemaal gebruiken. Een goede SEO-vriendelijke structuur is bijvoorbeeld “http://www.voorbeeld.com/voorbeeldpost‘.

WordPress Permalink Structures

Nadat u uw permalink heeft gewijzigd, klikt u op Wijzigingen opslaan.

9. Verwijder WordPress-voorbeeldpost en -pagina

Wanneer u WordPress voor het eerst op uw domein installeert, ziet u een voorbeeldbericht en een pagina die al zijn gemaakt. Je kunt het voorbeeldbericht zien “Hallo Wereld“Vanaf de startpagina van uw WordPress-site. Dit is slechts een voorbeeld van hoe uw site eruit ziet en het is beter om iets te zien in plaats van een lege of gebroken pagina te zien. U kunt dus het voorbeeldbericht verwijderen.

Het verwijderen van “Hello World” voorbeeldpost van uw site is heel eenvoudig. Ga vanuit uw WordPress-dashboard naar Berichten en klik op Alle berichten, dan Prullenbak de post.

Dit is nog niet gebeurd. Je moet het bericht ook permanent verwijderen. Zodra je de post hebt weggegooid, ga je naar Prullenbak en klik op permanent verwijderen. Nu hebt u het voorbeeldbericht ‘Hallo wereld’ met succes verwijderd.

WordPress voorbeeldpost

Op dezelfde manier kunt u de voorbeeldpagina verwijderen door te gaan Pagina’s> Alle pagina’s.

10. Verwijder ongebruikte WordPress-thema’s

Veel newbie WordPress-gebruikers proberen verschillende thema’s op hun website om te controleren welke suites het meest bij hun sites passen. Nadat veel thema’s zijn geïnstalleerd, gebruiken ze er meestal een met andere thema’s. Maar het houden van veel thema’s op een site kan veel problemen opleveren.

Net als andere WordPress-updates, moeten WordPress-thema’s ook regelmatig worden bijgewerkt. Het kan een grote hoofdpijn veroorzaken om alle thema’s bij te werken en als u ze niet bijwerkt, wordt het verouderd en kan het een beveiligingsprobleem voor uw site zijn.

Hopelijk kan het verwijderen van ongebruikte WordPress-thema’s de oplossing zijn. Ga naar om een ​​thema te verwijderen Verschijning> Thema’s. Daar kun je zien hoeveel thema’s je hebt geïnstalleerd. Klik nu op Thema-details van een thema en klik op Verwijderen vanuit de linker benedenhoek.

11. Upload een Favicon

Favicon is een ander belangrijk ding van uw website en heeft dezelfde waarde als de naam van uw website. Favicon heeft een unieke identiteit van elke website. U kunt een favicon opmerken in het browsertabblad vóór de sitetitel en elke website heeft zijn eigen pictogram.

Standaard gebruikt WordPress zijn eigen Favicon en soms voegen veel WordPress-hostingbedrijven hun logo toe dat niet geschikt is voor uw site. Dus je moet de Favicon meteen veranderen.

Ga naar om een ​​Favicon toe te voegen Verschijning> Aanpassen> Site-identiteit en daar zul je zien Site Icoon.

WordPress Favicon

Daar moet u uw sitepictogram uploaden en ervoor zorgen dat de afbeeldingsgrootte minimaal 512 × 512 pixels is.

Klik na het uploaden op Publiceren vanuit de linkerbovenhoek. Vernieuw nu uw browser om de Favicon te zien. Hier zijn enkele alternatieve manieren om Favicon toe te voegen aan uw WordPress-site.

12. Pas het widgetgebied aan

Na het installeren van WordPress kun je zien dat er al enkele widgets zijn toegevoegd aan de zijbalk, b.v. Zoekvak, recente opmerkingen, archieven, categorieën en meta. Standaard voegt WordPress ze automatisch toe en het hangt ook af van een thema. Het standaard Twenty Seventeen WordPress-thema bevat bijvoorbeeld slechts één enkele zijbalk en twee voetteksten, dus u kunt elke widget in die gebieden toevoegen.

Ga naar om een ​​widget toe te voegen of te verwijderen Verschijning> Widgets, daar kunt u de totaal beschikbare widgets voor uw website zien. Als je een nieuw WordPress-thema hebt geïnstalleerd, kun je meer widgets zien. Maar ik raad u aan om enkele standaardwidgets uit de zijbalk te verwijderen, d.w.z. recente opmerkingen, archieven en meta.

WordPress Blog zijbalk

Om een ​​widget te verwijderen, klikt u gewoon op een widget en er verschijnt een vak zoals hierboven, klik vervolgens op Verwijderen om de widget te verwijderen. Raak niet in paniek, u kunt elke widget toevoegen aan of verwijderen uit de zijbalk of voettekst.

13. Vul uw gebruikersprofiel in

Voordat u een bericht op uw site publiceert, moet u eerst uw gebruikersprofiel invullen, ongeacht of u de sitebeheerder of een bijdrager bent. Elke keer dat u een bericht publiceert, verschijnt er een biobox van de auteur aan het einde van het bericht. Als uw gebruikersprofiel volledig leeg is, geven gebruikers niet veel waarde aan uw site.

Zorg er dus altijd voor dat uw gebruikersprofiel compleet en bijgewerkt is. Ga naar Gebruikers> Jouw profiel vanuit uw WordPress-beheerderspaneel.

WordPress gebruikersprofiel

Van daaruit kunt u uw gebruikersgegevens invoeren en kiezen hoe uw naam op berichten wordt weergegeven. Daarnaast kunt u ook uw wachtwoord, foto wijzigen en een korte biografie toevoegen.

Klik op als u klaar bent met het bijwerken van uw profiel Profiel bijwerken om de wijzigingen op te slaan.

14. Schakel Bladeren door mappen uit

Soms, wanneer uw webserver geen index.php-bestand vindt, wordt automatisch een indexpagina weergegeven met de volledige directory van uw site. Op deze manier kan iedereen uw belangrijke bestanden zien, afbeeldingen kopiëren, sitestructuur etc. Vaak gebruiken hackers een kwetsbaarheidsproces om toegang te krijgen tot uw bestanden.

Geen index

Door het bladeren door mappen uit te schakelen, kan niemand uw WordPress-sitebestanden zien.

Hiervoor heeft u toegang nodig tot uw .htaccess-bestand. U kunt het doen vanaf uw webhosting cPanel of met behulp van een FTP-client. Open nu uw .htaccess-bestand en voeg aan het einde de volgende code toe.

Opties All -Indexen

Sla nu uw .htaccess-bestand op. Hierna zal het bladeren door je directory dit bericht tonen in plaats van alle directory van je site.

WordPress verboden

15. Installeer een anti-spam plug-in

Nadat uw WordPress-site live is gegaan, zult u waarschijnlijk elke dag tonnen spamreacties krijgen. Dit is zo vervelend en het kan ook je SEO schaden. Als u ze niet vanaf het begin beheert, is dit een enorm probleem voor uw website. 

Gelukkig is er een antispam-plug-in beschikbaar voor WordPress. Zodra u de Akismet-plug-in instelt vanuit uw WordPress-beheerderspaneel, zorgt de plug-in voor alle opmerkingen. Alle opmerkingen worden gefilterd op Akismet en het scheidt alle spamcommentaren naar een ander gebied en alleen legitieme commentaren worden ter goedkeuring getoond. Zo bespaart u tijd en kunt u zich concentreren op uw werk.

Conclusie

Na het installeren van WordPress zijn er veel leuke dingen te doen met WordPress. In dit artikel heb ik 15 belangrijkste dingen geschreven nadat je WordPress hebt geïnstalleerd. 

Veel nieuwe WordPress-gebruikers wijzigen hun standaard WordPress-instellingen niet en laten uiteindelijk het logo van een ander bedrijf, voorbeeldpost, standaard sitenaam enz. Zien en het wordt moeilijk om een ​​site te rangschikken op zoekmachines.

Het wordt dus ten zeerste aanbevolen om uw WordPress-instelling te wijzigen na het installeren van WordPress. Boven 15 verschillende instellingen genoemd zijn de beste voor nieuw geïnstalleerde WordPress en de beste setup voor WordPress.

Ik hoop dat deze tutorial je heeft geholpen om je WordPress-site perfect in te stellen. Als je een vraag hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte. Als je dit artikel leuk vindt, deel het dan met je vrienden.

gerelateerde artikelen,

 • Blogger versus WordPress? Welke te kiezen en waarom?
 • 13 beste tips om uw WordPress-site te versnellen
 • 20 moeten WordPress-plug-ins hebben voor alle WordPress-sites in 2018
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map