.Com vs .Net – Welke domeinextensie is het beste voor u 2020

04.06.2020
BEGINNERS GIDS '.Com vs .Net – Welke domeinextensie is het beste voor u 2020
0 11 мин.

Het kiezen van de juiste domeinextensie is erg belangrijk, omdat het het doel van uw site benadrukt en helpt bij het opbouwen van uw merk.


Er zijn meer dan duizenden domeinextensies beschikbaar op internet. Onder hen zijn de extensies .com, .net, .org, .edu en .info het populairst en hebben ze een groot aantal gebruikers.

De meeste individuen en bedrijven geven echter de voorkeur aan .com- en .net-domeinextensies om hun bereik online uit te breiden.

Dus als u overweegt een domein te kopen voor uw bedrijf, blog, organisatie of een ander doel, moet u weten welke domeinextensie geschikt is voor uw website of bedrijf.

In dit artikel leggen we het verschil uit tussen .com- en .net-domeinextensies en helpen we u een domeinnaam te kiezen die bij uw bedrijf past.

Ik zal je ook laten zien hoe je .Com en .Net-domein aan het einde GRATIS kunt registreren. 

.com vs .net

Wat is het verschil tussen .Net- en .Com-domeinextensies

 

Wat is een domeinextensie?

Elke domeinnaam bestaat uit twee verschillende delen: een domein op het tweede niveau (SLD) en een domein op het hoogste niveau (TLD).

In eenvoudige woorden, een domein op het tweede niveau (SLD) is in feite de naam van uw website die voor het punt (.) Teken komt. In de domeinnaam “wpmyweb.com” is “wpmyweb” bijvoorbeeld het domein op het tweede niveau.

Een top level domain (TLD), ook wel domeinextensie genoemd, is het laatste deel van een domeinnaam dat na het puntje (.) Komt. Zo is de “.com” een extensie van het domein “wpmyweb.com”.

Tweede en hoogste domein

In de domeinnaam “wpmyweb.com” is “wpmyweb” het Second-level domain (SLD) en “.com” is het Top-level domein of domeinextensie.

Er zijn verschillende soorten domeinextensies beschikbaar die zijn gemaakt om verschillende soorten websites te onderscheiden. Zo wordt een .com-extensie meestal gebruikt voor commerciële bedrijven, een .org voor organisaties, .edu voor educatieve websites, enz..

Dit zijn de meest populaire TLD’s:

.Com- .Com staat voor “commercieel”, dat voornamelijk wordt gebruikt voor bedrijven, blogs of andere winstgevende websites. Bijvoorbeeld Apple.com.

.Netto- .Net staat voor ‘netwerken’ dat voornamelijk wordt gebruikt voor netwerkgerelateerde websites, zoals Speedtest.net.

.Org- .Org staat voor “organisatie” die wordt gebruikt voor non-profit organisaties. Bijvoorbeeld Wikipedia.org.

Lees wat het verschil is tussen de domeinextensie .org en .com.

Als je een website gaat starten, of het nu een zakelijke of een persoonlijke blog is, raden we je aan om je te houden aan de domeinen op het hoogste niveau, zoals .com, .net, .org.

Meest populaire topleveldomeinen

Als u zich echter op een specifiek gebied richt, kunt u landspecifieke TLD’s gebruiken zoals “.us” voor de Verenigde Staten, “.de” voor Denemarken, “.eu” voor Europa, “.com.au” voor Australië , enzovoort.

Laten we nu eens kijken naar het verschil tussen Com- en Net-domeinextensies om erachter te komen welke u voor uw bedrijf moet kiezen.

 

.Com vs .Net – Het verschil tussen domeinextensies

.com en .net zijn beide de meest populaire domeinnaamextensies op het internet. Bijna 50% van alle wereldwijde websites is geregistreerd met de .com-domeinextensie, waar 3,5% van de totale websites is geregistreerd met de .net-extensie.

.Com staat voor “Commercial” is de meest geregistreerde domeinextensie op internet. Het wordt voornamelijk gebruikt voor commerciële bedrijven, waaronder e-commerce websites, persoonlijke blogs, portefeuilles of winstgevende sites.

.Net staat voor “Network” die voor het eerst is gemaakt voor het gebruik van netwerkwebsites zoals internetproviders, e-mail- en databaseserviceproviders, technologiegerelateerde websites, bijvoorbeeld “speedtest.net”.

Tegenwoordig registreren veel bedrijven echter zowel de .com- als .net-domeinextensie om ervoor te zorgen dat niemand anders hun bedrijfsnaamdomein kan gebruiken. 

 

Wanneer u een .Com-domein moet kiezen?

.Com is de meest geregistreerde domeinnaamextensie in het domeinnaamsysteem op internet. 

Vanwege de enorme populariteit van een .com-domeinnaam is het voor gebruikers gemakkelijker om een ​​.com-domein te onthouden dan andere extensies.

 • Voor commerciële bedrijven: Aangezien de .com-extensie commerciële bedrijven vertegenwoordigt, zou het perfect zijn voor uw e-commerce winkel. De .com-extensie ziet er veel legitiemer uit dan welke andere domeinnaam dan ook en voegt geloofwaardigheid toe aan de site.
 • Persoonlijke blogs: Als je een blog wilt runnen, of het nu gaat om een ​​persoonlijke blog, nieuwsportaal, portfolio, fotografie, dan zou de .com-extensie perfect zijn. 
 • Elke vorm van winstgevende site: Als u een winstgevende website beheert, of het nu een blog, bedrijf, online winkel, marketing, online services, gelieerde website of iets is waar u geld mee genereert, dan moet u kiezen voor het .com-domein.

Vanwege de enorme populariteit van de .com-extensie zijn de meeste van de juiste domeinnamen al geregistreerd, die niet opnieuw kunnen worden geregistreerd.

Als dit gebeurt, is een .net of een andere domeinextensie een goede keuze.

 

Wanneer u een .Net-domein moet kiezen?

De .net-extensie vertegenwoordigt “Netwerk”, dat speciaal is ontworpen voor het gebruik van aan technologie gerelateerde websites en bedrijven.

Meer dan, 3,5% van de totale websites zijn geregistreerd met de extensie .net, daarom is het gemakkelijker om een ​​.net-domein te krijgen.

 • Netwerkserviceproviders: Aangezien de .net-extensie in eerste instantie is gemaakt voor het gebruik van netwerkgerelateerde websites, dus als u services biedt zoals internet, kabel-tv, e-mail, databasehosting, dan is de .net-domeinextensie een uitstekende keuze voor uw website.
 • Technologiegerelateerde websites: Het kan worden gebruikt voor tech-gerelateerde websites zoals “speedtest.net” website gebruiken .net-domein, een technologiegerelateerde website waarmee gebruikers hun internetsnelheid in realtime kunnen controleren.
 • Merkbescherming: Veel bedrijfseigenaren geven er de voorkeur aan om zowel .com- als .net-domeinextensies te kopen om ervoor te zorgen dat niemand anders de reputatie van hun bedrijf kan schaden.

Als u echter alleen .net-domeinextensies voor uw website gebruikt, raden we u ten zeerste aan een .com-domein met dezelfde domeinnaam te registreren (indien beschikbaar). Leid de .com vervolgens om naar uw .net-website.

Op deze manier mis je geen verkeer dat naar het .com-domein gaat.

 

Voor- en nadelen van het gebruik van een .Com-domein

Aangezien .com de populairste domeinnaam is, is het gemakkelijker te onthouden, bouwt het geloofwaardigheid op en helpt het ook kleine bedrijven op bepaalde manieren. Het enige nadeel van de .com-extensie is dat het moeilijk is om een ​​.com-domeinnaam te vinden.

Voordelen van het gebruik van een .Com-domein

 • Eay om te onthouden: Het .com-domein is de populairste domeinnaam en wordt veel gebruikt door mensen. Het is de eerste extensie die ze invoeren in de webbrowser terwijl ze een website openen wanneer ze voor het eerst worden gehoord. Zelfs een leek op technologisch gebied weet dat een .com is.
 • Bouwt geloofwaardigheid op: Het .com-domein wordt al jaren voor commerciële doeleinden gebruikt. De meeste bedrijven geven de voorkeur aan een .com-domein omdat dit een erkend symbool is van een zakelijke en commerciële aanwezigheid. Daarentegen moet u ook zulke goedkope domeinen zoals .biz, .xyz vermijden, omdat ze meestal worden gebruikt door spammers en tijdelijke bedrijven die geen budget hebben om te investeren in de aankoop van een .com-domein.

Nadelen van het gebruik van een .Com-domein

 • Minder beschikbaarheid: Vanwege de enorme populariteit van het .com-domein lijkt het erop dat de meeste algemene namen al in gebruik zijn. Het is dus een beetje moeilijk om een ​​.com-domeinnaam te krijgen.

 

Voor- en nadelen van het gebruik van een .Net-domein

Het .net-domein is voornamelijk gemaakt voor het gebruik van netwerkgerelateerde websites, zoals webhosting, internetprovider, kabeltelevisie, enz. Ongeveer 3,5% van de totale websites is geregistreerd met de .net-extensie, daarom is het gemakkelijker om een .net domein.

Voordelen van het gebruik van een .Net-domein

 • Keuze uit beschikbare domeinnamen: Minder dan 4% van de totale websites is geregistreerd bij het .net-domein. Daarom is het gemakkelijker om .net-domeinnamen te vinden in vergelijking met het .com-domein. Bovendien kunt u uw favoriete domeinnaam registreren met de .net-extensie.
 • Memorability onder tech-gerelateerde websites:  Het .net staat voor “netwerk”. Het wordt algemeen erkend door mensen dat de website technische informatie biedt of webgebaseerde services biedt zoals internet, webhosting, e-mailhosting, kabeltelevisie, enz. Speedtest.net is daar een goed voorbeeld van.. 

Nadelen van het gebruik van een .Net-domein

 • Niet zo populair als .Com: Slechts een paar percentages van de totale websites worden aangedreven door de .net-extensie en zijn niet erg populair als de .com. Dus als uw bedrijf nog niet goed gevestigd is of mensen uw volledige websiteadres niet kennen, zullen ze uiteindelijk naar de website van uw concurrenten gaan.
 • Beperkt industrieel gebruik: Het .net-domein is beperkt voor websites of bedrijven die technische informatie of services aanbieden.

.Com vs .Net – Welke is beter voor SEO?

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​welke domeinextensie (laten we zeggen .com vs .net) u helpen om hoger te scoren op Google.

Als je het vraagt, zal geen van de extensies je helpen om SEO te verbeteren. Dat betekent dat zowel de .net- als .com-extensie zeer goed zullen presteren.

De manier waarop u de SEO van uw website kunt verbeteren, is door de beste SEO-praktijken te volgen, zoals: linkbuilding, een artikel van hoge kwaliteit maken, de juiste zoekwoorden gebruiken en nog veel meer.

Het toevoegen van een relevant zoekwoord in uw domeinnaam kan echter uw SEO-ranking verbeteren.

Als u bijvoorbeeld online bloemen wilt verkopen, is een goede domeinnaam met het zoekwoord ‘bloem’ ‘buyflowersonline.com’ of ‘flowershop.com’.

 

Hoe een domeinnaam te kopen?

Er zijn twee manieren om een ​​domeinnaam te kopen. Hier zijn de onderstaande methoden die u kunt kiezen.

1. Krijg een gratis domeinnaam bij – Hostgator

Meestal kost een domein ongeveer $ 14 voor een jaar en $ 11,99 / maand voor webhosting. Als ik bereken, is dat $ 157 voor een jaar en $ 473 voor 3 jaar.

Het is behoorlijk duur voor beginners die net beginnen.

gelukkig, HostGator biedt WPMyWeb-gebruikers nu een gratis domeinnaam en 60% korting op hosting.

Hostgator is een van de beste webhostingproviders en biedt een ander type hosting, zoals shared hosting, WordPress-hosting, cloudhosting, VPS-hosting en dedicated hosting.

Hun hostingplan begint alleen vanaf $ 2,75 / maand, inclusief:

 • een GRATIS domeinnaam registratie
 • gratis SSL-certificaat
 • onbeperkte opslag
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • onbeperkt zakelijk e-mailadres
 • ter waarde van $ 200 marketingcredits
 • 24/7/365 ondersteuning
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • gratis website-overdracht
 • eenvoudig te gebruiken WordPress-installatie

Ik heb echter ook een uitgebreide handleiding geschreven over het starten van een WordPress-blog met HostGator onder 10 minuten (stapsgewijze handleiding)

2. Registreer een domeinnaam bij – NameCheap

Als je geen website wilt maken, kun je nog steeds een domein registreren. NameCheap is de beste plaats om een ​​domeinnaam te registreren.

Ze beheren momenteel meer dan 10 miljoen domeinen. Het beste van NameCheap is dat ze levenslange Whois-bewakingsprivacy bieden.

 

Veelgestelde vragen (.Com vs .Net):-

   

Is .com of .net beter?

In een domeinnaam is het enige dat telt de domeinnaam, niet de extensie.

Dus beide extensies (.net en .com) zullen erg goed presteren. Deze extensies zijn gemaakt voor een ander doel bij het bedienen van uw website.

 

Kan ik .NET voor een bedrijf gebruiken?

Het gebruik van een .net-domein voor een bedrijf kan de geloofwaardigheid van een merk schaden en stuurt een vals bericht naar mensen omdat het .net netwerkgerelateerde services vertegenwoordigt.

 

Wat als het .com-domein dat ik wil al bezet is??

Als een domein al is geregistreerd, moet u nadenken over nieuwe websitenamen die beschikbaar zijn om te registreren of om de extensie .net te gebruiken.

 

 

.Com vs .Net – The Verdict

.com en .net zijn de twee meest populaire domeinextensies op internet. Maar welke extensie is geschikt voor jouw domein? Zoals u weet, is het kiezen van een perfecte domeinextensie uiterst belangrijk voor uw website.

Als u een domein wilt kopen om winst te maken, dan is de .com-extensie perfect. De .net-extensie is voor degenen die internet, kabeltelevisiediensten, e-mailhosting, databasehosting en andere netwerkgerelateerde websites aanbieden.

In dit artikel hebben we het verschil tussen gedeeld .Netto versus .Com extensies en legde ook uit welke u voor uw website moet kiezen.

Nu is het tijd om erachter te komen welk type website u wilt starten en registreer vervolgens een domein samen met een geschikte extensie die bij uw bedrijf past.

 

Onze lezers zijn dol op dit artikel,

Hoe maak je een website zoals Amazon of eBay (minder dan 30 minuten)

 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector