Hoe u de gebruikersnaam voor WordPress-beheerders gemakkelijk kunt wijzigen

04.06.2020
BEGINNERS GIDS 'Hoe u de gebruikersnaam voor WordPress-beheerders gemakkelijk kunt wijzigen
0 6 мин.

Het installeren van WordPress is een heel eenvoudig proces en het kost maar een paar minuten om het in te stellen. In dat snelle proces gebruiken we echter meestal “admin” als standaard admin-gebruikersnaam voor onze WordPress-site. Zodra we onze site gereed hebben gemaakt, veranderen we nauwelijks ons wachtwoord of de standaard WordPress admin gebruikersnaam. Maar het wordt een serieus beveiligingsprobleem voor gebruikers die het oude wachtwoord en de gebruikersnaam gebruiken of niet hebben gewijzigd. U weet misschien al dat hackers een brute-force-aanval uitvoeren met behulp van de gebruikersnaam van de site-eigenaar, dus als u een zeer gemakkelijke gebruikersnaam of wachtwoord gebruikt dat gemakkelijk te raden is, dan geeft u hackers een weg naar binnen.


U kunt uw wachtwoord wijzigen vanuit uw beheerdersprofiel, maar kunt u de gebruikersnaam van uw WordPress-account wijzigen? Nee! WordPress staat standaard niet toe dat de gebruikersnaam van het WordPress-account wordt gewijzigd. Maar raak niet in paniek, er zijn verschillende manieren om uw gebruikersnaam eenvoudig te wijzigen. In deze zelfstudie laten we u zien hoe u eenvoudig uw gebruikersnaam voor WordPress-beheerders kunt wijzigen.

Hoe de WordPress Admin-gebruikersnaam te wijzigen

Er zijn 3 manieren om uw admin-gebruikersnaam in WordPress te wijzigen:-

 • U kunt een nieuw beheerdersaccount maken en het oude verwijderen
 • U kunt de WordPress-gebruikersnaam wijzigen met behulp van een plug-in
 • Met behulp van uw database kunt u uw gebruikersnaam wijzigen

Als u een nieuwe WordPress-gebruiker bent, raden we u aan de eerste of tweede methode te gebruiken en de derde methode toe te passen als u een gevorderde gebruiker bent.

1. Maak een nieuwe beheerdersaccount aan en verwijder de oude

Dit is de gemakkelijkste methode om eenvoudig de gebruikersnaam van uw WordPress-account te wijzigen. Als u geen extra plug-in of een complex proces wilt installeren, dan is dit proces beter voor u. We raden je ook aan om dit toe te passen als je een beginnende WordPress-gebruiker bent.

De eerste stap die je nodig hebt om als beheerder in te loggen op je WordPress-site. Ga dan naar Gebruikers> Nieuw toevoegen en maak een nieuw beheerdersaccount aan.

WordPress Nieuwe beheerder toevoegen

Voeg vanaf de pagina een nieuwe gebruikersnaam toe die uniek en moeilijk te raden is en voer uw e-mailadres in. De velden Voornaam, Achternaam en Website zijn optioneel, maar we raden u aan dit in te vullen. Vervolgens moet u een wachtwoord invoeren en ervoor zorgen dat u een complex wachtwoord gebruikt dat hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens bevat.

Zorg ervoor dat u de rol selecteert “Beheerder” en klik vervolgens op Voeg een nieuwe gebruiker toe om uw nieuwe beheerdersaccount aan te maken.

Meld u nu af bij uw WordPress-beheerderspaneel en log in met uw nieuwe beheerdersaccount. Ga na het inloggen naar Gebruikers> Alle gebruikers en verwijder uw oude beheerdersaccount.

WordPress Admin Account verwijderen

Terwijl u uw oude account verwijdert, vraagt ​​WordPress u wat u wilt doen met inhoud die eigendom is van de gebruiker. Je hebt nu twee opties:

 • Verwijder alle inhoud: Het verwijdert alle inhoud die door de gebruiker is gemaakt.
 • Ken alle inhoud toe aan: U kunt alle inhoud die door de gebruiker is gemaakt, overzetten naar uw account. Zorg er dus voor dat je hebt geselecteerd “Ken alle inhoud toe aan:” en klik op bevestig de verwijdering. 

WordPress Verwijder gebruikersoptie

Dat is het. U heeft uw gebruikersnaam in WordPress succesvol gewijzigd. Nu behoort alle inhoud tot de nieuwe admin en tijdens de login-tijd moet u uw nieuw aangemaakte admin-gebruikersgegevens invoeren. Als je klaar bent, kun je een profielfoto toevoegen, een korte auteursbiografie en sociale accounts toevoegen vanuit Je profiel.

2. Wijzig de gebruikersnaam van het WordPress-account met behulp van de plug-in

Een andere eenvoudige manier verander de WordPress gebruikersnaam is door een plug-in te gebruiken. Als u een plug-in wilt installeren in plaats van een handmatig proces, moet u de plug-in Gebruikersnaamwisselaar installeren.

Met deze plug-in kunt u eenvoudig uw WordPress-gebruikersnaam wijzigen met slechts één klik en het is een heel eenvoudig proces.

Installeer en activeer eerst Gebruikersnaam Changer plug-in, ga dan naar Gebruikers> Jouw profiel en ga naar gebruikersnaam optie. Daar vindt u de optie “Gebruikersnaam wijzigen”.

Verander WordPress gebruikersnaam

Klik op de Gebruikersnaam wijzigen optie en voer een nieuwe gebruikersnaam in. Als u klaar bent, klikt u op Wijzigingen opslaan en wordt u gevraagd om opnieuw in te loggen. Nadat u bent ingelogd, kunt u naar uw profiel gaan en controleren of uw gebruikersnaam is gewijzigd.

Aangezien deze plug-in geen andere functies heeft en u uw gebruikersnaam nauwelijks opnieuw wilt wijzigen, is het beter om de plug-in te verwijderen. Maar raak niet in paniek, door deze plug-in te verwijderen, is uw nieuwe gebruikersnaam hetzelfde.

3. Verander WordPress gebruikersnaam met behulp van phpMyAdmin

Het wijzigen van uw WordPress-gebruikersnaam met phpMyAdmin is een beetje ingewikkeld proces en wordt niet aanbevolen voor beginners. Als u iets verkeerd doet, werkt uw site mogelijk niet meer. Volg deze stappen dus zorgvuldig.

Het eerste dat je nodig hebt om in te loggen op je hosting cPanel en naar beneden te bladeren naar de database sectie en op phpMyAdmin te klikken.

Hosting van phpMyAdmin

Nadat u op de phpMyAdmin-optie heeft geklikt, kunt u zien hoeveel databases u hebt gemaakt of gebruikt op uw hosting. Selecteer vervolgens de database waarop uw WordPress-site wordt gebruikt.

U kunt databasetabellen zien. Standaard gebruikt WordPress het voorvoegsel wp_ table en als u uw databasevoorvoegsel eerder hebt gewijzigd, kunt u verschillende tabelvoorvoegsels zien.

Selecteer nu de tabel met “wp_users” aan de linkerkant en klik vervolgens op gebruikersnaam bewerken die u wilt bewerken.

wp_user WordPress

Wijzig daarna de waarde “user_login” in wat u maar wilt. Ik heb bijvoorbeeld mijn gebruikersnaam “admin” veranderd in “WhatIsMyName”, je kunt elke gebruikersnaam gebruiken zoals je wilt.

Database-gebruiker

Klik nu op de knop Go en je bent klaar. U hebt uw WordPress-gebruikersnaam met succes gewijzigd met phpMyAdmin.

Ik hoop dat deze tutorial je heeft geholpen om je WordPress gebruikersnaam te veranderen. Nogmaals, als u een nieuwe WordPress-gebruiker bent, raden we u aan een van de eerste twee methoden te gebruiken om uw gebruikersnaam op de WordPress-site te wijzigen.

gerelateerde artikelen,

 • Hoe maak je een tijdelijke login zonder wachtwoord in WordPress
 • Hoe Google Forms in WordPress in te sluiten
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector