.Org vs .Com – Welke domeinextensie moet je kiezen?

Na .com is .org de op één na populairste domeinextensie op internet. Het zijn echter beide domeinen op het hoogste niveau, maar worden voor verschillende doeleinden gebruikt.


Als u van plan bent uw website te starten, of het nu gaat om een ​​bedrijf, persoonlijke blog, portfolio, non-profitorganisatie, enz., Vraagt ​​u zich misschien af ​​welke domeinextensie u moet kiezen of is er een verschil tussen domeinextensies, laten we zeggen .org vs .com.

Het kiezen van de juiste domeinnaam en de extensie is erg belangrijk, omdat dit van invloed is op de reputatie en geloofwaardigheid van uw bedrijf.

Daarom zal ik in dit artikel de verschil tussen .com en .org domeinextensies en helpen u bij het kiezen van een domeinnaam die bij uw bedrijf past.

com vs org

.Com vs .Org – Wat is het verschil tussen domeinextensies

Wat is een domeinextensie?

Een domeinextensie is het laatste deel van een domeinnaam. In het domein “WPMyWeb.com” is “WPMyWeb” het domein en “.com” de extensie.

Tweede en hoogste domein

Bij het registreren van een domeinnaam moet u een extensie kiezen die past bij het doel van uw website, bijvoorbeeld “.com” voor commerciële websites, “.net” voor netwerkgerelateerde websites, “.edu” voor onderwijsgerelateerde websites.

Eenmaal geselecteerd, moet u uw domein samen met een extensie zo snel mogelijk registreren voordat iemand anders het koopt.

Er zijn meer dan 1.000 extensies beschikbaar, maar we raden je aan om te gaan met populaire TLD’s zoals .com, .net, .edu, .org, .co, .org, etc. Je kunt ook landspecifieke TLD’s kiezen, zoals .us – voor Verenigde Staten, .co.uk – Verenigd Koninkrijk, .it – ​​Italië, .jp – Japan, enz.

Laten we nu het verschil tussen .org en .com vergelijken om te zien welke domeinextensie beter is voor uw website.

.Com vs .Org – Het verschil tussen domeinextensies

org vs com

.Com en .Org zijn de meest populaire domeinnaamextensies op internet.

Bijna 46,7% van de totale websites is geregistreerd met de .com-domeinextensie, waar ongeveer 5,2% van de totale websites is geregistreerd met de .org-extensie.

.com staat voor “commercieel” is de populairste domeinextensie op het hoogste niveau op internet. Het wordt voornamelijk gebruikt voor commerciële websites zoals bedrijven, persoonlijke blogs, e-commerce winkels, portefeuilles of elke soort website die geld verdient.

Aan de andere kant, .org staat voor “organisatie” dat is een andere domeinextensie op het hoogste niveau die meestal wordt gebruikt voor non-profitorganisaties, zoals Wikipedia.org.

Tegenwoordig registreren veel bedrijven echter beide domeinextensies om ervoor te zorgen dat niemand hun merknaam kan schaden.

Wanneer moet u een .Com-domeinextensie kiezen??

.Com is de meest populaire domeinextensie op internet. Meer dan 47% van de totale websites wordt aangedreven door de .com-domeinnaam.

Vanwege het grote gebruik van het .com-domein is het gemakkelijker te onthouden dan alle andere extensies. Meer dan dat, het helpt ook om je merk op te bouwen en te promoten.

Nu zal ik uitleggen wanneer je een .com-domein moet kiezen.

Websites die producten of diensten verkopen

Als u producten online wilt verkopen of betaalde services wilt bieden, werkt de .com-extensie het beste. De .com is een soort extensie waar de meeste mensen vriendelijk mee zijn.

De .com-extensie heeft veel gewicht dan elke andere domeinnaam. Bedrijven met een .com-extensie trekken dus waarschijnlijk klanten aan en lijken legitiem.

Integendeel, het kiezen van een goedkope domeinextensie zoals info, biz, xyz, etc. voor commerciële websites zal de reputatie van uw website schaden en ze zien eruit als spam. Als gevolg hiervan verlies je uiteindelijk je klanten.

Blog websites

Het gebruik van een .com-extensie voor uw blog voegt geloofwaardigheid toe en helpt ook om uw merk efficiënt op te bouwen, of het nu een krant, een persoonlijke blog, een portfolio, fotografie, een blog over geld verdienen en bijna alles daartussenin is.

Wanneer moet u een .Org-domeinextensie kiezen??

Ongeveer 5,2% van de totale websites gebruikt de .org-extensie. Dit aantal is veel lager in vergelijking met de .com-geregistreerde domeinen. Daarom is het gemakkelijker om een ​​domein te krijgen met de .org-extensie.

Voor non-profit organisaties

De .org domeinextensie wordt voornamelijk gebruikt voor non-profit organisaties. Er zijn echter scenario’s waarin u de .org-extensie kunt gebruiken.

Gratis online educatieve sites

Veel online educatieve websites bieden gratis cursussen met als enige doel het opleiden van mensen, gebruik de .org extensie.

Niet alle educatieve websites gebruiken echter een .org-domeinnaam maar een .com-extensie omdat ze geen gratis cursussen aanbieden, en je moet natuurlijk betalen om toegang te krijgen tot hun inhoud.

Maar als het uw doel is om mensen te onderwijzen zonder geld te verdienen, dan is de .org-extensie geschikt voor u, bijvoorbeeld KhanAcademy.org. Hoewel u donaties kunt accepteren om uw website draaiende te houden.

Open-source softwarewebsites

Als non-profitorganisaties gebruiken veel open-source softwarebedrijven een .org-extensie. Hun doel is om open-source software te bieden die gratis is voor openbaar gebruik. ‘WordPress.org’ is bijvoorbeeld een blogplatform dat de .org-extensie gebruikt.

.Org vs .Com – Welke domeinextensie is beter voor SEO?

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​welke domeinextensie beter is voor SEO of welke de ranking van uw website zal verbeteren?

Als u vraagt ​​tussen .org vs .com, dan het kiezen van een van de extensies heeft geen invloed op uw SEO. Dat betekent dat zoekmachines beide domeinextensies op dezelfde manier behandelen.

In het adres van een website is het enige dat telt de domeinnaam, niet de extensie.

Als u het verkeer van uw site wilt laten groeien, moet u de beste SEO-praktijken volgen, waaronder hoogwaardige inhoud, goede sitestructuur, linkbuilding, on-page SEO en nog veel meer.

Hoe u een SEO-vriendelijke domeinnaam kiest:

a) Probeer indien mogelijk zoekwoorden in uw domeinnaam toe te voegen

Het zou beter zijn als u minimaal één zoekwoord aan uw domeinnaam toevoegt.

Op deze manier zullen zoekmachines zoals Google begrijpen waar uw website over gaat. Zo zal “thebestflowershop.com” beter scoren dan “thebestshop.com”, omdat u hier “flower and shop” -zoekwoorden in uw domein heeft toegevoegd.

Evenzo, als uw bedrijf of winkel in een bepaald gebied thuishoort, kunt u een gebiedsnaam in uw domein toevoegen. Als uw meubelbedrijf bijvoorbeeld in Chicago is gevestigd, is een goede domeinnaam “furnituresinchicago.com”.

b) Zorg ervoor dat uw domeinnaam gemakkelijk uit te spreken is

Zorg ervoor dat uw domeinnaam gemakkelijk uit te spreken en te onthouden is. Vermijd koppeltekens en cijfers in uw domeinnaam.

c) Herhaal geen enkele letter

Houd uw domeinnaam eenvoudig en herhaal geen letters. Omdat het gebruikers vaak in de war brengt. “Thefloowershhop.com” is bijvoorbeeld een slechte naam omdat het herhaalde letters bevat.

Waar is de beste plaats om .Org en .Com Domain te kopen?

Om een ​​website te maken, of het nu een blog of een bedrijf is, moet u zowel een domein als webhosting aanschaffen.

Kort gezegd: een domeinnaam is het adres van uw website op internet en webhosting is de plaats waar de bestanden van uw website worden opgeslagen.

Zonder webhosting kunt u geen website maken.

Meestal kost een domein ongeveer $ 14 voor een jaar en $ 11,99 / maand voor webhosting. Als ik bereken, is dat $ 157 voor een jaar en $ 473 voor 3 jaar.

Het is behoorlijk duur voor beginners die net beginnen.

Gelukkig houden webhostingbedrijven van Hostgator biedt een GRATIS domein aan naamregistratie met hun hostingplan en hun prijs ook laag.

1. Hoe een gratis domeinnaam registreren bij HostGator (ik raad aan)

Of,

2. Registreer alleen een domeinnaam bij NameCheap (geen hosting)

1. Krijg een gratis domeinnaam bij – Hostgator

Hostgator is een van de beste webhostingproviders die een gratis domeinnaam bij hun abonnement leveren. Ze bieden een ander type hosting aan, zoals shared hosting, WordPress hosting, Cloud hosting, VPS hosting en Dedicated hosting.

Hun hostingplan begint alleen vanaf $ 2,75 / maand, inclusief:

 • een GRATIS domeinnaam registratie
 • gratis SSL-certificaat
 • onbeperkte opslag
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • onbeperkt zakelijk e-mailadres
 • ter waarde van $ 200 marketingcredits
 • 24/7/365 ondersteuning
 • 45 dagen geld-terug-garantie
 • gratis website-overdracht
 • eenvoudig te gebruiken WordPress-installatie

Volg de onderstaande instructies om een ​​gratis domein bij HostGator te registreren.

Stap 1, Ga eerst naar HostGator’s website. Ik heb een kortingsbon toegevoegd deze link die u 60% korting geeft. U kunt ook de promotiecode invoeren WPMYWEB60 terwijl u de betalingsgegevens invult.

Of,

Klik hier om naar == te gaan> www.hostgator.com <== website.

Stap 2, Kies een plan op basis van uw vereisten. Kies voor nu de Hatchling Plan als je net begint. U kunt uw huidige plan later ook upgraden of downgraden.

Klik vervolgens op de Koop nu knop om te beginnen.

Hostgator heeft plannen gedeeld

Stap 3, In deze stap moet u een domein registreren.

Voer eerst uw domeinnaam in.

Ga dan naar de Factureringscyclus keuze. Kies voor 36 maanden / 3 jaar pakket voor extra korting.

Voer een gebruikersnaam in om uw account aan te maken, deze moet 2-12 tekens lang zijn.

Stel vervolgens uw pincode in (alleen cijfers). Het moet 4-8 tekens lang zijn.

Hostgator-accountgegevens

Stap 4, Voer uw accountgegevens en factuurgegevens in.

U kunt zowel met creditcard als met PayPal betalen.

Hostgator Voer factuurgegevens in

Stap 5, U wordt gevraagd om extra pakketten toe te voegen, maar dit is volledig optioneel. Ik raad aan ze uit te schakelen.

Hostgator Add-ons

Stap 6, Controleer nu de “voorwaarden & Service ”en klik op het Nu afrekenen knop.

Afrekenen bij Hostgator

Als u klaar bent, ontvangt u uw accountgegevens via e-mail.

Lezen, Hoe installeer ik WordPress op HostGator onder 10 minuten (stap voor stap handleiding)

2. Registreer een domeinnaam bij – NameCheap

Als je geen website wilt maken, kun je nog steeds een domein registreren. NameCheap is de beste plaats om een ​​domeinnaam te registreren.

Ze beheren momenteel meer dan 10 miljoen domeinen. Het beste van NameCheap is dat ze levenslange Whois-bewakingsprivacy bieden.

Veelgestelde vragen (.org vs .com):-

Is .com of .org beter?

Beide domeinextensies werken identiek. Deze extensies hebben een ander doel bij het bedienen van uw website.

Als u bijvoorbeeld een commercieel bedrijf runt of een website die producten of diensten verkoopt, moet u zeker kiezen voor het .com-domein.

Aan de andere kant, als u een non-profitorganisatie runt die voornamelijk hulp of middelen biedt aan een doelgroep met een specifieke behoefte, dan zou de .org extensie een betere optie zijn voor de website.

Als u zich echter afvraagt ​​welke domeinextensie beter zal presteren voor SEO, dan hebben beide extensies dezelfde impact op de zoekmachine.

Kunt u .org gebruiken voor mijn bedrijf?

Ja, u kunt een .org-domein gebruiken voor uw bedrijf. Ik zou een .org-extensie voor uw bedrijf echter niet aanbevelen, omdat:

 • De meeste gebruikers gaan naar de .com-website omdat ze bekend zijn met het .com-domein. Als dit gebeurt, maakt u uiteindelijk geen winst uit uw bedrijf.
 • Gebruikers kunnen ervan uitgaan dat uw bedrijf een non-profitorganisatie is.

.Org vs .Com – The Verdict

.Com en .Org zijn de meest populaire domeinextensies op internet. Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt.

Voordat u een domein registreert, moet u weten welke domeinextensie bij uw bedrijf past, bijvoorbeeld .com vs .org. Als u een commercieel bedrijf wilt runnen, dan is de .com de juiste extensie voor uw domein en voor non-profitorganisaties past .org het beste bij.

In dit artikel hebben we het verschil tussen .org en .com-domeinnaam gedeeld en ook uitgelegd welke u voor uw website moet kiezen.

Nu is het tijd om je favoriete domein te registreren voordat iemand dat doet.

Gerelateerd artikel,

Wil je een website maken? Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van een website in 10 minuten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map