Blogger срещу WordPress? Кое е по-добро и защо?

04.06.2020
блоговете 'Blogger срещу WordPress? Кое е по-добро и защо?
0 7 мин.

Като начинаещ, това е толкова объркващо кога да изберете блог платформа, за да започнете блог. Вероятно сте чували за WordPress, Drupal, Blogger и т.н., но не знаете кой е по-добър и как да изберете идеалната платформа за Blogging според вашите нужди. Една от най-често срещаните тенденции е Blogger срещу WordPress че много потребители питат за това. Те също така питат Blogger или WordPress ще са добри за печелене на пари, дава ви повече опция за персонализиране и най-вече контрол в ръката ви.


В тази статия ще пиша за Blogger vs WordPress. Ще покажа и сравнението между WordPress и blogger, така че лесно да разберете коя блог платформа е подходяща за вас въз основа на вашите нужди. За по-добро разбиране споделям и инфографика на Blogspot срещу WordPress.

Blogger срещу WordPress

Blogger vs WordPress – кой е по-добър?

Когато за първи път започнах първия си блог, той беше на блогър. Тогава нямах представа за блоговете и публикувах няколко публикации. Беше доста добро за мен, тъй като е безплатно за използване. Но предпочитах да използвам собствения си домейн, по-персонализиран и повече контрол.

По-късно направих друг сайт за блогове, използвайки WordPress (Самостоятелно хоствано). Не беше безплатно и ми отне няколко долара. Но беше страхотно и напълно адаптивни. Оттогава създадох няколко уебсайта за своите клиенти. Да не говорим, че WPMyWeb.com се захранва от WordPress.

И така, ето какво открих за Blogger vs WordPress.

1. Собственост на сайта

Blogger е безплатна платформа за блогове и е собственост на Google. Лесен за използване и напълно надежден за създаване на блог с помощта на blogger платформа. Тя обаче не е собственост на вас. Той е собственост на Google и те имат право да го изключат или вашия достъп по всяко време без допълнително предупреждение.

От друга страна, WordPress е софтуер с отворен код, който е необходим за инсталиране на вашия собствен хостинг на WordPress. Той е изцяло собственост на вас, така че можете да решите какво ще правите с вашия сайт. Ако желаете можете да спрете или да продължите вашия сайт.

2. Функционалност

Ако мислите да разширите функцията си Blogger или да я използвате като платформа за електронна търговия, не можете да я промените, тъй като Blogger или Blogspot се предлагат с много ограничени функции. За да добавите онлайн магазин, трябва да интегрирате продукти от трета страна като Shopify.

С помощта на WordPress можете лесно да създадете онлайн магазин. Woocommerce обаче е най-популярната платформа за електронна търговия в интернет и тя е собственост на WordPress. Woocommerce е напълно безплатна за употреба и има много плъгини и теми и можете да ги използвате както искате. С WordPress и Woocommerce можете да създадете пълен онлайн магазин само за няколко часа. С изобилието си от WordPress плъгини можете лесно да създавате големи онлайн общности, форуми и сайт за членство, които могат да бъдат безплатни или платени. Така че, ако мислите за WordPress срещу Blogger, тогава определено можете да използвате WordPress като сайт за блогове, бизнес сайт, форум, портал за онлайн пазаруване и много други.

3. Персонализиране

С блоговете не можете да персонализирате всичко както искате. Например, искате да редактирате някакъв код на тема или код на плъгин, тогава не можете нито да го персонализирате. Освен това Blogger има ограничен екип за разработване на приставки и теми. Така че за обикновен сайт за блогове Blogspot е добър избор. Но ако искате да превърнете блога си в машина за печелене на пари или искате да създадете висококачествен уебсайт, тогава не можете да го направите с Blogger.

WordPress Общо теми

Тъй като WordPress сайтът е изцяло собственост на вас, така че можете да правите всякакъв тип персонализиране, както искате. Има много теми на WordPress и плъгини, които са напълно адаптивни. Няма нищо ограничено и можете да използвате всяка тема за плъгини, за да модифицирате вашия сайт. Не само това, можете също да редактирате кода на вашата тема, ако искате да промените нещо на вашия сайт.

4. Сигурност

Едно от най-важните неща на сайта е Сигурността или запазването на вашия сайт защитени. Хакерите могат лесно да хакнат вашия сайт, ако той не е добре защитен или не предприемете никакви стъпки за сигурност. 

Blogger е продукт на Google, така че е силно защитен от Google. Освен това, ако използвате Blogger, не е нужно да мислите за ресурсите на вашия сайт, услугите за сигурност и архивиране, тъй като е предварително изградена опция.

WordPress е изцяло собственост на вас, така че сигурността на вашия сайт зависи от вас. Но осигуряването на WordPress сайт е доста лесно. Има много хостове на WordPress, които предлагат многослойни опции за защита.

5. Фактор за класиране

Слух е, че много хора вярват, че ако използват Blogger, сайтът им ще получи предимства за оптимизация на търсачките (SEO) и ще се класира по-високо. Но това е напълно ЛЕЖНО. Google дава същата стойност на Blogger като WordPress или други блог платформи. Коефициентът на класиране определя структурата на вашия сайт, качеството на съдържанието ви, връзки и др. Тъй като Blogger има ограничена функция, той не предлага разширени опции за SEO за по-добро оптимизиране на вашия сайт.

От друга страна, WordPress няма SEO функции по подразбиране. Но има много SEO плъгини за WordPress, които помагат на сайта ви да се класира по-високо в търсачките.

 6. Поддръжка

Като ограничен брой разработчици в своя екип, поддръжката на Blogger е ограничена. Освен това той не е толкова популярен, колкото WordPress или Drupal, така че много малко хора имат знания за него. Те имат своя официален Blogger форум, където можете да обсъдите проблема с вашия сайт.

WordPress е най-популярната CMS, затова има много активни общности, форуми, блогове, от които ще получите подкрепа от други потребители и разработчици на Pro. Освен това, ако използвате някоя от премиум темите на WordPress или плъгин, те имат собствена система за форум и билети, откъдето ще получите премиум тема или поддръжка на плъгини.

WordPress срещу Blogger – кой да изберете?

За да изберете платформа за блогове, първо трябва да разберете защо искате да създадете сайт за блогове. Целта може да бъде всичко, например: споделяне на знания с други хора, печелене на пари с блог, продажба на онлайн продукти, изграждане на портал за членство и др. Вероятно се чудите кой да изберете, Blogspot срещу WordPress.

Blogger или Blogspot е добра платформа за блогове, когато планирате да създадете много прост блог, за да споделяте своите знания или информация със света. Не идва с толкова разширени опции или фантазия. Освен това вие също не можете да го персонализирате и техните плъгини и теми са много ограничени. Така че, ако сте добре с ограничена платформа за блогове, не се нуждаете от технически умения и не се нуждаете от пълен контрол върху ръката си – тогава Blogger или Blogspot са добър избор за вас.

От другата страна, ако искате пълен контрол над блога си, искате да персонализирате или да му придадете вид както искате и искате да изградите онлайн магазин, бизнес сайт или сайт за блогове, тогава WordPress е перфектен избор. За разлика от Blogger, WordPress не ограничава никоя функция и можете да я използвате по пътя си.

Има над 350 милиона уебсайтове са онлайн в интернет и все още се броят. Ако искате да създадете свой собствен уебсайт, трябва да започнете веднага. В този урок съм обяснил Blogger vs WordPress и техните плюсове и минуси.

Надявам се този урок да ви помогне да изберете идеалната платформа за блогове за вашата цел. Имате ли някакво предложение за WordPress срещу Blogger, тогава ни уведомете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector