5 Panelet e Google Analytics për faqet e WordPress (Për të Segmentuar Trafikun nga SEO, Media Sociale, Mobile dhe më shumë)

03.06.2020
analitikë '5 Panelet e Google Analytics për faqet e WordPress (Për të Segmentuar Trafikun nga SEO, Media Sociale, Mobile dhe më shumë)
0 6 мин.

Google-Analytics-Dashboards-WordPress


Po kërkoni të merrni analiza më të mira në lidhje me faqen tuaj të WordPress?

Atëherë dëshironi të përdorni Paneli i Google Analyics. Këto do t’ju ndihmojnë të segmentoni analitikën tuaj në të dhëna më të dobishme për SEO, media sociale dhe fusha të tjera. Si përdorues i WordPress vetë, i krijoj këto pult, me WordPress në mendje. Në rast se nuk e keni instaluar Google Analytics në faqen tuaj WordPress, përdorni Shtojca e Google Analytics e Yoast.

Isfarë është një Paneli Google Analytics?

Madeshtë bërë nga pajisje shtesë të shumta që tregojnë të dhëna specifike. Widdo widget ju tregon për një zonë specifike të trafikut tuaj. Një tabelë SEO mund të ketë fjalë kyçe, motorë kërkimi të përdorur, etj.

Paneli SEO i Google Analytics

Si parazgjedhje, as Google Analytics ose ndonjë plugin WordPress nuk do të instalojë tabelat aktuale të Google Analytics në llogarinë tuaj të WordPress. E cila më çon në pikën time tjetër …

Pse të përdorni Google Analytics (Jo WordPress) për Paneli

WordPress vs Google Analytics Dashboard

disa Shtojcat e WordPress ju lejojnë të shikoni (disa) të dhëna Google Analytics direkt brenda pultit të WordPress. Nuk më pëlqen kjo për një numër arsyesh:

 1. Ju nuk mund të krijoni aktuale Paneli i Google Analytics brenda WordPress
 2. Së pari duhet të krijoni ose importoni pult, pastaj t’i shikoni në WordPress
 3. Parametrat e paracaktuar nuk ju japin shumë të dhëna fare
 4. Si çdo plugin WordPress, përdorimi i një shtojce shtesë do të shtojë kohën tuaj të ngarkesës
 5. Shtë e panevojshme pasi që ju gjithashtu mund të identifikoheni në Google Analytics për të parë të dhënat

1. Analitika e përgjithshme

Kjo tabelë ju jep një pamje të përgjithshme të trafikut të faqes suaj të internetit. Do gjë nga e cila zonat gjeografike po vizitojnë faqen tuaj të internetit për fjalët tuaja kryesore, trafikun e mediave sociale dhe më shumë.

certifikatë lindjeje:

 • Afati kohor i vizitorëve (vizitat në faqen tuaj te internetit)
 • Vendet kryesore që shohin uebfaqen
 • Qytetet më të mira duke parë uebfaqen
 • Zonat kryesore që shikojnë uebfaqen (pamja e metrosë)
 • Faqet me pamje më të lartë
 • Përmbajtja më e lartë e angazhuar
 • Fjalë kyçe kryesore (pa markë)
 • Rrjetet sociale që dërgojnë më shumë trafik
 • Uebfaqeve të referuara
 • Ueb-faqet e referuara duke përjashtuar faqet kryesore si Google dhe Facebook

Paneli i Përgjithshëm i Analitikës

Shkarkoni Panelin e Përgjithshëm të Analitikës

2. Paneli SEO

Ndoshta pulti im i preferuar i Google Analytics për WordPress, kjo ju tregon për fjalët tuaja kryesore, ato që përdorin vizitorët e motorëve të kërkimit dhe ton të detajeve të tjera në lidhje me SEO tuaj. Nëse jeni duke kërkuar më shumë Panelet e Google Analytics për të matur SEO, goditi atë lidhje.

certifikatë lindjeje:

 • Vizitat totale nga SEO
 • Vizitat pa markë nga SEO (ndryshoni filtrin në emrin tuaj të markës me variacione)
 • Fjalë kyçe kryesore (të njohura dhe të pakontrolluara) (ndryshoni përsëri filtrat)
 • Faqet më të shikuara nga SEO
 • Përmbajtja më e lartë e angazhuar
 • Vendet kryesore që gjejnë uebfaqen përmes SEO
 • Vendet kryesore që gjejnë uebfaqen përmes SEO (pamja botërore)
 • Qytetet e larta të SHBA që gjejnë faqen e internetit përmes SEO (ndryshoni zonën nëse është e nevojshme)
 • Burimet e trafikut
 • Motorët e kërkimit të përdorur
 • Fjalë kyçe më të larta në Chicago (ndryshoni në qytetin tuaj nëse po bëni SEO të lokalizuar)

Paneli më i mirë i Google Analytics SEO

Shkarkoni Panelin SEO

3. Paneli i mediave sociale

Unë nuk bëj shumë media sociale, por kjo tabelë e Google Analytics mat atë që rrjetet sociale po ju dërgojnë trafik. Ai gjithashtu ju tregon disa gjëra në lidhje me përmbajtjen tuaj – çfarë përmbajtje po ndahet në mediat sociale dhe çfarë përmbajtje merr trafiku nga media sociale.

certifikatë lindjeje

 • Trafiku nga rrjetet kryesore sociale
 • Përmbajtja më e përbashkët shoqërore
 • Faqet më të larta sociale të referuara (cilat faqe marrin trafik nga media sociale)
 • Vendndodhja e vizitorëve në mediat sociale

Paneli i Google Analytics Media Sociale

Shkarkoni Panelin e Mediave Sociale

4. Analizat teknike

Mbani faqen tuaj të internetit duke punuar pa probleme duke mësuar në lidhje me performancën teknike të faqes tuaj WordPress duke përdorur këtë pult teknik analitik.

certifikatë lindjeje:

 • Koha mesatare e ngarkesës së faqes
 • Shkalla mesatare e fryrjes
 • Faqet mesatare të shikuara për çdo vizitor
 • Koha mesatare në sit
 • Faqet më të ngadalta të ngarkimit
 • Vizitorët që kthehen
 • Pajisjet mobile të përdorura
 • Sistemet operative të përdorura
 • Shkalla e fryrjes së shfletuesit

Paneli teknik i Google Analytics

Shkarkoni Panelin e Analitikës Teknike

5. Analitika Mobile

Percentfarë përqindje e vizitorëve tanë shikojnë përmbajtjen tuaj nga një pajisje celulare, cilën pajisje celulare po përdorin, dhe si po funksionon faqja e internetit / përmbajtja juaj në ato pajisje? Paraqitja e tabelës së analizave mobile.

 • % vizitorë celular
 • Vizitorë unikë celular (afati kohor)
 • Koha mesatare në sit (celular)
 • Shkalla e fryrjes nga pajisja celulare
 • Pajisjet celulare të përdorura për të parë sitin
 • Përmbajtja më e lartë e lëvizshme
 • Përmbajtja kryesore e Ipad-it
 • Përmbajtja kryesore e Iphone

Paneli i lëvizshëm i Google Analytics

Shkarkoni Panelin e Analizave Mobile

Panelet e tjera të Google Analytics

Nëse jeni duke kërkuar më shumë tabela të Google Analytics për WordPress, këtu janë disa lidhje me burime të tjera të dobishme.

Nëse i keni parë të dobishme këto pult, ju lutemi ndani ato në rrjetin tuaj të preferuar social. Do ta vlerësoja.

Gëzuar!

Nënshkrimi i Tomit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector