7 Shembuj të Panelit të Përshtatshëm të Google Analytics (Këto do t’ju ndihmojnë të Segmentoni SEO, Media Sociale, Mobile dhe burime të tjera të trafikut)

03.06.2020
analitikë '7 Shembuj të Panelit të Përshtatshëm të Google Analytics (Këto do t’ju ndihmojnë të Segmentoni SEO, Media Sociale, Mobile dhe burime të tjera të trafikut)
0 9 мин.

Paneli personal i Google Analytics


Keni nevojë për disa mbresëlënëse Paneli i Google Analytics për të segmentuar të dhënat tuaja?

Javën e kaluar gjeta një faqe në faqen time duke marrë 25.4 sekonda për t’u ngarkuar për njerëzit në Seattle. E turpshme, por bëra rregullimin. Unë e gjeta këtë duke përdorur pultet e personalizuara të Google Analytics.

Këto tabela mund t’ju ndihmojnë të shihni pamjen e madhe, por ato gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të bëni përmirësime në mënyra shumë specifike. Ashtu si cilat faqe kanë kohën më të ngadaltë të ngarkesës, faqet që po shikohen nga celulari (kështu që mund të siguroheni që nuk ka gabime), apo edhe në cilat faqe njerëzit dalin nga faqja juaj më së shumti (kështu që ju të mund të bëni një punë më të mirë në konvertimin e tyre).

Disa gjëra për të ditur para se të filloni:

 • Përdorni lidhjet e shkarkimit për të shtuar këto pult, në llogarinë tuaj GA
 • Për widget që thonë “jo-markë”, modifikoni filtrin për të përfshirë emrin tuaj të internetit

1. Paneli i përgjithshëm i Analitikës

Merrni një përmbledhje të gjithçkaje: SEO, sociale, trafiku i referimeve dhe më shumë.

certifikatë lindjeje:

 • Vizitorë unikë
 • Vizitorë unikë nga SEO, media sociale
 • Si e gjejnë njerëzit në faqen tuaj të internetit: organike, referime, direkte
 • Fjalë kyçe kryesore (pa markë)
 • Faqet më të drejtuara
 • Rrjetet sociale që dërgojnë më shumë trafik
 • Uebfaqet e referimit (përjashton faqet e internetit të mëdha si Google dhe rrjetet sociale)

Në shikim - pulti i Google Analytics

Shkarkoni Panelin e Përgjithshëm të Analitikës

2. SEO Analytics

im Paneli SEO i Google Analytics është e mirë për të marrë një vështrim në SEO tuaj, por mënyra më e mirë për të marrë analitikë të SEO është përmes skedës “faqet e uljes” në Google Analytics si dhe seksionin “Kërko Analytics” në Google Search Console. Shihni udhëzimet më poshtë…

certifikatë lindjeje:

 • Vizitorë unikë nga SEO
 • Fjala kyçe e lartë (pa markë)
 • Fjalë kyçe të Chicagos (për SEO lokale, ndrysho këtë në qytetin tënd)
 • Fjalë kyçe që lidhen me “WordPress SEO” (një shërbim që unë ofroj – ndryshojeni këtë në një nga tuajat)
 • Motorët e kërkimit të përdorur: Google, Yahoo, Bing…
 • Faqet më të shikuara nga SEO
 • Qytetet që gjejnë faqen tuaj të internetit përmes kërkimit

Paneli SEO - Google Analytics

Shkarkoni Panelin SEO

Metrika e faqes ulëse
Për të marrë metrikë më të mirë të SEO (si normat e klikimit, pozicioni i renditjes, dhe normat e fryrjes sipas faqes) shihni anën e majtë të Google Analytics dhe shkoni te Blerja Cons Console Search → Pages Landing.

ulje-faqe-google-analytics

Google analytics-ulje-faqet

Kërkoni Analitikën (Google Console Console)
Google Console Console bën një punë shumë më të mirë për të treguar metrics SEO si të gjitha fjalët kyçe, renditjen, normat e klikimit, etj. Përdorni analitika e kërkimit skedë për ta parë këtë (dhe shiko tutorin tim të plotë të Konsolës së Kërkimit Google nëse po përdorni WordPress SEO Plugin të Yoast) i cili ju tregon se si të përdorni analitikën e kërkimit, të rregulloni gabimet e zvarritjes dhe të identifikoni gabimet në faqen tuaj të internetit.

Kërkesat e tastierës së kërkimit Google

3. Analiza e mediave sociale

Mësoni se çfarë rrjetet sociale drejtojnë trafikun, plus të dhëna të tjera të dobishme sociale. Ky pult, zbërthen më shumë rrjetet kryesore sociale në widget e tyre. Shumica e widget-ve janë marrë nga Sharon Hall Paneli i Google Analytics. Dhe, unë e di, imja është tani mjaft e dobët.

certifikatë lindjeje:

 • Vizitat nga secili rrjet kryesor social
 • Përmbajtja më e përbashkët shoqërore
 • Faqet kryesore të “referuara shoqërore”
 • Vendndodhja e vizitorëve në mediat sociale (mërzitur akoma?)

Paneli i Google Analytics Media Sociale

Shkarkoni Panelin e Mediave Sociale

4. Paneli i Gjeografisë

Sidomos nëse jeni duke bërë marketing lokal, ju mund të dëshironi të dini se nga janë vizitorët tuaj. Provoni të përdorni filtra në widget “harta” për të kaluar referencën me një pjesë të veçantë të të dhënave.

certifikatë lindjeje:

 • Vizitat sipas qytetit
 • Vizitat nga shteti
 • Vizitat nga kontinenti
 • Qytetet me kohë të ngadaltë të ngarkesës (nëse ky është një problem dhe doni të bëni faqen tuaj më të shpejtë për vizitorët kombëtarë / global, përdorni Rrjeti i dorëzimit të përmbajtjes së StackPath)

Paneli Gjeografik i Google Analytics Google

Shkarkoni Panelin e Gjeografisë

5. Analitika Mobile

Cila përqind e vizitorëve tuaj janë të lëvizshëm? A janë ata në Ipad, Iphone, apo Android? A janë përdoruesit mobil duke gjetur atë që u nevojitet ose cilat faqe janë ato Kërcim larg nga? Ju gjithashtu duhet të vizitoni përdorshmërisë së lëvizshme Seksioni i Konsolës së Kërkimit Google pasi kjo gjen të gjitha gabimet në celular në faqen tuaj të internetit (ndërsa Mjeti i Testimit Mobile të Google tregon vetëm gabime për një faqe të vetme).

certifikatë lindjeje:

 • %Farë% e vizitorëve janë të lëvizshëm
 • Devicesfarë pajisje mobile ato po përdorin
 • Përmbajtja më e lartë e lëvizshme
 • Përmbajtja kryesore e Ipad-it
 • Përmbajtja kryesore e Iphone
 • Koha mesatare në vend për vizitorët në celular
 • Shkalla e fryrjes nga pajisja celulare

Paneli i lëvizshëm i Google Analytics

Shkarkoni Pultin celular

6. Hyrjet / daljet

Ku hyjnë njerëzit në faqen tuaj, dhe ku largohen? Përdorni këtë tabelë të zakonshme të Google Analytics për të gjetur faqe ku njerëzit largohen më shumë nga faqja juaj. Kjo tregon që ju duhet të përmirësoni përmbajtjen duke përmirësuar dizajnin, lidhjet e brendshme, thirrjen për veprime ose përmbajtjen aktuale.

certifikatë lindjeje:

 • Cilat faqe hyjnë më shumë në faqen tuaj
 • Pagesfarë faqesh njerëzit dalin më shumë nga faqja juaj
 • Faqet mesatare të shikuara për vizitë
 • Normat e fryrjes
 • Faqet me shkallën më të lartë të kërcimit

Hyrjet dhe daljet - Google Analytics

Shkarkoni Panelin e Hyrjeve / Daljeve

7. Paneli teknik

Cilët shfletues kanë nivelin më të lartë të fryrjes? Cilat faqe ngarkojnë më ngadalë? Nëse koha juaj e ngarkesës është e ngadaltë (p.sh. në GTmetrix) ti duhet konfiguroni një plugin cache, optimizoni imazhet dhe konfiguroni Cloudflare + MaxCDN. Unë kam një të shkëlqyeshme udhëzues për optimizimin e shpejtësisë nëse jeni në WordPress.

certifikatë lindjeje:

 • Koha mesatare e ngarkesës së faqes
 • Faqet më të ngadalta të ngarkimit
 • Sistemet operative të përdorura
 • Shkalla e fryrjes nga shfletuesi
 • Koha mesatare në sit
 • Ditët ndërmjet vizitave

Shembull teknik i tryezës

Shkarkoni Panelin Teknik

Krijoni pultet tuaja personale

Dëshironi të vendosni tabelat tuaja personale të Google Analytics? Hyni në Google Analytics dhe shikoni në të majtë në menunë kryesore. Do të shihni seksionin Dashboard, ku mund të shtoni pulte të reja me porosi. Shtoni një tabelë dhe krijoni disa pajisje shtesë me matjet tuaja.

Më shumë tabela për të varurit:

Pyetjet e bëra më shpesh

&# X2705; Ku mund të importoj tabela të tjera të Google Analytics?

Galeria e Zgjidhjeve Google Analytics ka koleksionet më të mëdha të pultave me porosi, përndryshe ju duhet të shikoni postimet e tjera në blog.

&# X2705; Si t’i krijoj tabelat e mia?

Shko te skedari Dashboards dhe kliko Krijo. Pjesa tjetër është goxha e vetë-shpjeguese. Zgjidhni nëse dëshironi të përdorni një tabelë, tabela, bar, etj. Shtoni metrics që dëshironi dhe keni mbaruar! Mund të krijoni pajisje shtesë të shumta në pultin tuaj.

&# X2705; Ku mund të gjej përkufizime të të gjitha matjeve?

Kur krijoni një widget brenda pultit tuaj, çdo metrikë do të ketë një ikonë të shenjës pyetëse. Kur e rri pezull, do të tregojë përkufizimin e asaj metrike.

Nëse i keni parë të dobishëm këto pult, ju lutemi ndani. Do ta vlerësoja!

Shiko gjithashtu:
Si e optimizova Faqen time të WordPress-it për të ngarkuar brenda .2s (100% GTmetrix / Pingdom Scores)

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector