Udhëzuesi i një fillestari për Google Analytics: Si të përmirësoni uebfaqen tuaj dhe përmbajtjen duke përdorur metrics kryesore në lidhje me vizitorët

Gati për të mësuar metrikat kryesore në Google Analytics kështu që ju mund të përmirësoni faqen tuaj te internetit?


Ne do të instalojmë kodin e gjurmimit, do të vendosim kodin tuaj Menyja e administratorit (filtra, qëllime), Kërkoni tastierë dhe lidh profilet e tua të Google), burimet e segmentit të trafikut, identifiko përmbajtjen me performancë të ulët duke përdorur kohë mesatare të ulët në faqe + normat e larta të fryrjes, mëso demografinë e vizitorëve si mosha / gjinia / vendndodhja – dhe përdor këto për të bërë përmirësime të drejtuara nga të dhënat në sitin tënd, përmbajtja, SEO dhe konvertimet.

Unë do t’ju tregoj shembuj nga jeta reale

Siç e di se shumica e vizitorëve të mi janë meshkuj 25-40 vjeç që përdorin Google Chrome në desktopin e tyre që fillimisht u mor këtu përmes Google dhe është ose nga SH.B.A., India, UK ose Kanada.

… Isha afër?

Në mënyrë ideale ju duhet të keni të instaluar Google Analytics për disa muaj (dhe të keni një sasi të mirë vizitorësh), kështu që të dhënat tuaja janë mjaft të mëdha për të nxjerrë përfundime. Google Analytics ka mësime video Analitika Dixhitale dhe Bazat e Platformës e cila përdoret falas e tyre Provimi IQ i Analitikës. Unë patjetër që do t’i kontrolloja ato, dhe ndoshta do të merrja edhe ato vërtetim.

Paç fat! Më heq një rresht nëse keni pyetje :)

Tabela e përmbajtjes

1. Metrika kryesore

 • Sa shume përdoruesit po vizitojnë faqen time?
 • Sa shume kërkime organike marr nga SEO?
 • Çfarë Faqet përfitoni sa më shumë kërkime organike?
 • Çfarë Faqet merrej LEAJTJEN kërkime organike (kështu që unë mund t’i përmirësoj ato)?
 • Çfarë Faqet kanë më keq CTR, koha mesatare në faqe, koha e ngarkesës, dhe shkalla e fryrjes?
 • Çfarë Qytetet a janë nga?
 • Cilat% e tyre janë i lëvizshëm?
 • Çfarë Gjuhë a flasin ata?
 • Cila është tipike e tyre gjini dhe moshë?
 • Çfarë faqet e internetit referohu për mua trafikun?
 • Çfarë rrjete sociale dërgoni trafik për mua?
 • Cilat faqe kanë më të mirat conversions (psh. plotësimet e formularit të kontaktit)?
 • Cilat faqe kanë më të keqen koha e ngarkesës dhe pse?
 • lidhje janë njerëz që merren me secilën faqe?
 • Si mund ta bëj faqen time / përmbajtjen time bazuar në këto metrikë (pyetja e madhe)?

2. Instalimi i kodit përcjellës

Pasi të regjistroheni, Google Analytics do t’ju japë një kodi i përcjelljes. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është të presësh kodin tënd të përcjelljes në vend (përmes Paktivizoni WP). Kjo duhet të rregullojë artikullin “ruajtja e shfletuesit të levave” për Google Analytics që shpesh shihet në GTmetrix, Pingdom dhe PageSpeed ​​Insights.

Shkarkoj-Google-Analytics-To-lokale-Sever

Ju gjithashtu mund ta kopjoni / ngjitni në futbollin tuaj, por kjo zakonisht shton më shumë kërkesa dhe e bën faqen tuaj më të ngadaltë. Disa tema të WordPress kanë një fushë specifike për të ngjitur përcjelljen tuaj ose kodin UA …

Google-Analytics-Ndjekja-Code-Installation

3. Konfigurimi i menusë së administratorit

Në pultin tuaj të Google Analytics, lundroni te Menyja e administratorit

Google-Analytics-Admin-Tab

Google-Analytics-Admin-Menu

STRUKTURA E LLOGARIS

Ekzistojnë 3 nivele të hierarkisë në llogarinë tuaj Google Analytic: llogari, pronë, pamje. Google Analytics rekomandon krijimin e shumë pikëpamjeve nën skedën View (Pamja → Krijo një pamje të re). Unë krijova një pamje master (lini të paprekur kështu që ju nuk do të humbni të dhënat në rast se diçka shkon keq) dhe a pamje e filtruar (të dhënat që unë shoh bazuar në konfigurimet e mia). Ju gjithashtu mund të krijoni pamje për trafikun e tabletave, trafikun e telefonave inteligjentë ose testimin e të dhënave në GA. Shikoje kete video tutorial.

LLOGARIA TAB

Shumica e kësaj është vetë-shpjeguese. Menaxhimi i përdoruesit ju lejon të lejoni qasje në llogarinë tuaj me nivele të ndryshme të lejet. Filtrat përdoren më së shumti për të përjashtuar adresat IP (dhe të punonjësve të tjerë) tuaj në mënyrë që pikëpamjet tuaja të mos ndotin të dhëna. Do t’i mbuloj më shumë filtrat kur të shkojmë te skedari “shikim”.

PRONA TAB

Cilësimet e pasurive

Property-Settings-Google-Analytics

Menaxhimi i përdoruesit

Jepni leje të tjerëve për të menaxhuar përdoruesit ose për të modifikuar, bashkëpunuar dhe lexuar të dhënat. Të gjitha këto janë nivele të ndryshme të lejeve prandaj sigurohuni që e dini! Nëse është zhvilluesi juaj ose menaxheri i marketingut, ju me siguri dëshironi t’u lejoni atyre qasje në gjithçka, përveç “menaxhimit të përdoruesve”.

Informacion për ndjekjen

Gjeni kodin tuaj të përcjelljes + numrin UA plus aktivizoni tiparet e raportimit të reklamave kështu që ju mund të merrni të dhëna demografike (gjinia, mosha, interesat).

Lidhja e produkteve

Lidhni të dhënat tuaja Google Analytics me Console Search, AdSense, AdWords, Google Play dhe produkte të tjera Google. Kjo lejon që të dhënat të ndahen në llogari të ndryshme. Zgjidhni “të gjitha produktet” në menunë tuaj të administratorit për të parë listën e plotë, ose mundeni mësoni më shumë rreth lidhjes së produktit.

Google-Anaytics-Product-Linking

PJESA TAB

Shikoni Cilësimet – caktoni zonën tuaj të kohës, aktivizoni filtrimin e botëve për të përjashtuar goditjet nga merimangat spammy dhe kërkimin e faqes së konfigurimit për të mësuar se çfarë pyetjesh njerëzit shkruajnë në shiritin e kërkimit të faqes suaj të internetit. Për ta bërë këtë, aktivizoni gjurmimi i kërkimit të sitit pastaj shtypni diçka në shiritin tuaj të kërkimit. Meqenëse tregon imja? S = shembull, thjesht do të futja shkronjën si parametrin e pyetjes. Ju gjithashtu mund të përdorni kategoritë e kërkimit të faqes nëse faqja juaj lejon përdoruesit të rafinojnë kërkimet. Përndryshe duhet të jesh mirë të shkosh.

Google Analytics-View-Cilësimet

qëllimet

qëllimet matni sa njerëz plotësojnë formularin tuaj të kontaktit, regjistrohuni në buletinin tuaj, vendosni një porosi, regjistrohuni një llogari, shkarkoni një PDF dhe objektivat e tjera të synuara të treguara më poshtë…

Google Analytics-Goals

Vendosja e një qëllimi me porosi është mënyra më e lehtë për të bërë shumë nga këto. Shtoni një URL të destinacionit (një faqe falënderimi ose një tjetër faqe e konfirmimit që përdoruesit shohin pasi të kenë përfunduar qëllimin). Tani verifikoni qëllimin për të parë se sa shpesh mund të shndërrohej bazuar në të dhënat tuaja nga 7 ditët e kaluara.

Custom-Goal-Google-Analytics

Tani do të jeni në gjendje të shihni qëllimet në të dhënat tuaja …

Google Analytics-Qëllimi-Conversions

Grupimi i përmbajtjes

Përmbajtja në grup, në mënyrë që të shihni analitikë mbi tema specifike (si tema të postimeve në blog ose produkte / shërbime specifike). Në këtë rast, unë segmentova të gjitha faqet, titujt e të cilëve përmbajnë fjalët “WordPress SEO.” Ekzistojnë 3 metoda, por krijimi i një grupi rregullash është padyshim metoda më e lehtë.

Content-Grupimi-Google-Analytics

Tani mund të shkoni në raportet “Sjellja” dhe të shihni të dhënat …

Content-Grupimi-Sjellja-Report

Filters

Filters kryesisht përdoren për të përjashtuar adresat IP (dhe të punonjësve) tuaj në mënyrë që ata të mos ndotin të dhënat tuaja. Krijoni një filtër të paracaktuar, atëherë përjashtoni IP-të “që janë të barabarta me”, pastaj Google “çfarë është IP-ja ime” për të zbuluar tuajin. Përjashtoni të gjitha IP-të, përfshirë shtëpinë tuaj, zyrën, telefonat inteligjentë, tabletët, etj.

Google-Analytics-IP-Filter

Cilësimet e kanalit

Cilësimet e kanalit → Menaxhoni kushtet e markës – thjesht shtoni emrin tuaj të markës këtu që do t’ju ndihmojë të ndani termat e markës dhe termat gjenerikë (çdo term tjetër përveç emrit tuaj të markës).

Cilësimet e e-commerce – nëse keni një uebfaqe të Ecommerce, dëshironi ta aktivizoni këtë. Ka hapa shtesë për të mundësuar ndjekjen e Ecommerce …

Cilësimet e tregtisë

Metrikë e llogaritur

segmentet

segmentet ju lejojnë të shikoni raportet (skedat në të majtë) ndërsa segmentoni përdoruesit sipas mediave sociale, llojit të pajisjes celulare ose çfarëdo filtri që dëshironi të përdorni në atë segment. Për shembull, mund të vendosni një segment “media social”, pastaj të kontrolloni çdo raport për ta parë atë posaçërisht për median sociale.

Krijoni një segment të ri…

Google Analytics-Segmentet

Zgjidhni llojin e njerëzve (metrics) që dëshironi të segmentoni…

Google Analytics-segmente-Kushtet

Tani shkoni në çdo raport dhe zgjidhni segmentin për të filtruar të dhënat …

Audienca-Segmentimi-Google-Analytics

Alertet e personalizuara

Alarme me porosi t’ju dërgojë njoftime me email ose tekst nëse një metrikë specifike rritet / zvogëlohet për një shumë të caktuar (seanca, transaksione, konvertime qëllimesh, etj). Prettyshtë goxha e vetë-shpjegueshme, por unë thjesht dua të di në lidhje me thumba dhe flladines të trafikut. Unë nuk shoh nevojë për shumë më tepër.

Custom-Google-Analytics-Alert

E-mail të planifikuar

Dërgoni raporte automatike për klientët tuaj, shefin ose këdo. Thjesht lundroni në çfarëdo raporti që dëshironi të dërgohen me email, atëherë klikoni në butonin e postës elektronike për të vendosur preferencat tuaja. Më pëlqen të marr raporte të vazhdueshme të mia tabelat me porosi kështu që unë mund të shoh metrikat më të rëndësishme që dua të mat.

Google-Analytics-Email-Report

Sapo të vendosen postat elektronike, mund t’i menaxhoni ato në menunë e administratorit …

Scheduled-Emails-Google-Analytics

4. Përshtatje

Google-Analytics-Përshtatje

dashboards

dashboards tregoni metrics tuaj më të rëndësishme në një vend (Unë kam shënuar minave në shfletuesin tim që e bën të lehtë kontrollimin e sendeve të mia SUPER). Ju mund t’i krijoni vetë ato ose të përdorni pultet e mia të ndërtuara paraprakisht, të cilat segmentojnë trafikun tuaj në SEO, celular, social, gjeografi, statistika teknike dhe më shumë. Galeria e Zgjidhjeve Google Analytics ka edhe më shumë – por është padyshim bukur të jesh në gjendje të klikosh një faqerojtës dhe të shkosh drejtpërdrejt në metrikat e tua më të rëndësishme.

Para se të importoja pultet e mia:

 • Përdorni lidhje të shkarkimit për t’i shtuar ato në seksionin “tabelat” e llogarisë suaj GA
 • Për widget që thonë “jo të markës”, modifikoni filtrin në dhe përdorni emrin e faqes tuaj (jo imi)

Në shikim - pulti i Google Analytics

Shkarkoni Dashurat e Mia për Trafikun e Segmenteve:

Raportet e personalizuara

Në vend që të kontrolloni analitikën tuaj çdo ditë (ose të dërgoni me dorë raporte për klientët), ju mund të ndërtoni raporte me porosi për të cilat mund të aktivizoni postat elektronike të planifikuara. Të paktën do të krijoja një raport në çift me metrikë kyç si përdoruesit, kërkimet organike, faqet kryesore dhe plotësimet e qëllimeve.

Së pari ndërtoni një raport në skedën “raporte me porosi” në menunë tuaj të administratorit …

Google Analytics-Custom-Raportet

Pastaj shkoni te Personalizimi > Raporte doganore për të parë të dhënat. Ashtu si me pothuajse gjithçka në Google Analytics, do të shihni një mundësi të aksionit (majtas sipër) ku mund të vendosni email të planifikuar.

Google-Analytics-Custom-Report

Raportet e Ruajtura

….

Alertet e personalizuara

Tashmë kam kaluar paralajmërime me porosi gjatë seksionit ‘konfigurimin e menusë së administratorit’ dhe si të marr alarmi gjatë goditjeve në trafik ose pikave të trafikut… ky është vetëm një vend tjetër për të parë ato njoftime.

5. Raportet

Ja çfarë do të thotë secila…

Raportimi i Google Analytics

Kohe reale

Shihni njerëzit aktualisht në faqen tuaj, faqet që ata janë duke parë, vendndodhjen, burimet e trafikut dhe më shumë …

Real-Time-Google-Analytics

audiencë

Audienca Demografia

Mosha / Gjinia

Google Analytics-Demografia

 • A duhet të rregulloj foto / rekomandime të pasqyroj demografinë time?
 • Janë të parët Dëshmi njerëzit shohin demografinë time?
 • A flet për hartimin tim demografik (lloji i fontit, madhësia, ngjyra, stili CSS)?
 • E bën timen stili i shkrimit?
 • Kush më jep më të lartën conversions? (ne do të vendosim qëllimet për ta matur këtë)
 • A kërkojnë ata me siguri Keywords Unë mund të gjej në Autocomplete ose Keyword Explorer?

interesat

Kategoritë e Afinitetit

Google-Analytics-Affinity-kategori

Segmentet në treg

In-Market-Segmentet

 • A jam duke përdorur dizajn / temë të përgjegjshme?
 • A kam gabime të përdorshmërisë së lëvizshme në Kërkimin Console?
 • A duhet të shtoj një buton celular-kliko-për-thirrje nëse ka kuptim për biznesin tim (një bashkësi për shpërndarjen e picave duhet ta ketë patjetër këtë)?

gjeografi

Gjuhe

Gjuha-Google-Analytics

vend

Vendndodhja-Google-Analytics

i lëvizshëm

Mobile-Devices-Google-Analytics

përvetësim

Sjellje

conversions

Informacioni i Ndjekjes List Lista e Përjashtimit të Referencës – mund të vëreni faqet e internetit spammy që ju dërgojnë trafik kur shikoni të dhënat e ‘trafikut të referimit’ – kjo është një çështje e zakonshme. Shtimi i faqeve të internetit spammy në këtë listë i përjashton ata nga ‘trafiku i referimit’, por i shton ato në ‘trafik të drejtpërdrejtë’. Kjo nuk zgjidh plotësisht çështjen, por marrja e të dhënave të sakta në lidhje me trafikun e referimit (faqet e internetit që lidhen me ju dhe ju dërgojnë trafik) të jetë më e rëndësishme sesa marrja e të dhënave të sakta në lidhje me trafikun e drejtpërdrejtë (njerëzit që vijnë direkt në faqen tuaj). Ashtë një preferencë.

Referral-Përjashtimi-List

Cilësimet e kanalit → Menaxhoni kushtet e markës – thjesht shtoni emrin tuaj të markës këtu që do t’ju ndihmojë të ndani termat e markës dhe termat gjenerikë (çdo term tjetër përveç emrit tuaj të markës).

Cilësimet e e-commerce – nëse keni një uebfaqe të Ecommerce, dëshironi ta aktivizoni këtë. Ka hapa shtesë për të mundësuar ndjekjen e Ecommerce …

 • Shikoni Cilësimet → Aktivizoni Kërkimin në sit
 • qëllimet
 • Cilësimet e tregtisë

përvetësim

kanalet

Email Pages Faqet e uljes (Nga Marketingu me Email)

Trafiku i referimit

Referral-Traffic-Google-Analytics

Pyetje për të kërkuar për secilin seksion

 1. Renditjet matëse

Kontrolloni renditjen (Përdorni si një pikë referimi)

 • Dilni nga llogaria juaj e Google
 • Fshih rezultatet private (ikona e globit në anën e djathtë të faqes fillestare të Google)
 • Tani kërkoni fjalë kyçe tuaj për të marrë rezultate më të paanshme
 • Renditja e mjeteve të kontrollit nuk janë të besueshëm

Kërkimet organike

Burime të tjera të trafikut (marketing me përmbajtje)

Analitika e faqeve (pulti i Google Analytics)

Mjete Webmasteri

https://moz.com/blog/death-of-keyword-ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map