Een beginnershandleiding voor Google Analytics: hoe u uw website en inhoud kunt verbeteren met behulp van belangrijke statistieken over bezoekers

03.06.2020
Analytics 'Een beginnershandleiding voor Google Analytics: hoe u uw website en inhoud kunt verbeteren met behulp van belangrijke statistieken over bezoekers
0 10 мин.

Klaar om belangrijke statistieken te leren Google Analytics zodat u uw website kunt verbeteren?


We installeren de trackingcode en stellen uw in Beheermenu (filters, doelen, Search Console en koppel uw andere Google-profielen), segmenteer verkeersbronnen, identificeer slecht presterende inhoud met een lage gemiddelde tijd op pagina + hoge bouncepercentages, leer demografische gegevens van bezoekers zoals leeftijd / geslacht / locatie – en gebruik deze om datagedreven verbeteringen aan uw site aan te brengen, inhoud, SEO en conversies.

Ik zal u voorbeelden uit het echte leven laten zien

Zoals ik weet dat de meeste van mijn bezoekers 25-40 jaar oude mannen zijn die Google Chrome op hun desktop gebruiken, die hier aanvankelijk via Google kwamen en afkomstig is uit de VS, India, het VK of Canada.

… was ik dichtbij?

Idealiter zou u Google Analytics enkele maanden moeten hebben geïnstalleerd (en een behoorlijk aantal bezoekers moeten hebben), zodat uw gegevens groot genoeg zijn om conclusies te trekken. Google Analytics heeft video-tutorials over Digitale analyse en Basisprincipes van het platform die gratis wordt gebruikt Analytics IQ-examen. Ik zou die zeker eens bekijken en misschien zelfs je krijgen certificering.

Succes! Stuur me een bericht als je vragen hebt 🙂

Inhoudsopgave

1. Belangrijke statistieken

 • Hoeveel gebruikers bezoeken mijn site?
 • Hoeveel organische zoekopdrachten krijg ik van SEO?
 • Wat Pagina’s haal het meeste organische zoekopdrachten?
 • Wat Pagina’s haal het MINST organische zoekopdrachten (zodat ik ze kan verbeteren)?
 • Wat Pagina’s heb het ergste CTR, gemiddelde tijd op pagina, laadtijd, en bouncepercentage?
 • Wat steden zijn ze van?
 • Wat% van hen zijn mobiel?
 • Wat talen spreken ze?
 • Wat is hun typische geslacht en leeftijd?
 • Wat websites verwijs verkeer naar mij?
 • Wat sociale netwerken stuur verkeer naar mij?
 • Welke pagina’s hebben de beste conversies (bijv. invulformulier contactformulier)?
 • Welke pagina’s hebben de slechtste laadtijd en waarom?
 • Welke koppelingen zijn mensen betrokken op elke pagina?
 • Hoe kan ik mijn website / inhoud aanpassen op basis van deze statistieken (de grote vraag)?

2. Tracking Code Installatie

Eenmaal aangemeld, geeft Google Analytics u een traceercode. De beste manier om dit te doen, is door uw trackingcode lokaal (via WP uitschakelen). Dit zou het “leverage browser caching” -item voor Google Analytics moeten corrigeren dat vaak te zien is in GTmetrix, Pingdom en PageSpeed ​​Insights.

Offload-Google-Analytics-To-Local-Sever

Je kunt het ook kopiëren / plakken in je voettekst, maar dit voegt meestal meer verzoeken toe en maakt je site langzamer. Sommige WordPress-thema’s hebben een specifiek veld om uw tracking- of UA-code te plakken …

Google-Analytics-Tracking-code-installatie

3. Configureren van het Admin Menu

Navigeer in uw Google Analytics-dashboard naar de Beheermenu

Google-Analytics-Admin-Tab

Google-Analytics-Admin-Menu

ACCOUNTSTRUCTUUR

Er zijn 3 hiërarchische niveaus in uw Google Analytic-account: account, eigendom, uitzicht. Google Analytics raadt aan om meerdere weergaven te maken op het tabblad Weergave (Weergave → Nieuwe weergave maken). Ik heb een hoofdweergave (laat onaangeroerd zodat u geen gegevens verliest voor het geval er iets misgaat) en een gefilterde weergave (de gegevens die ik zie op basis van mijn configuraties). U kunt ook weergaven maken voor tabletverkeer, smartphoneverkeer of testgegevens in GA. Zie dit video-instructies.

ACCOUNT TAB

Het meeste spreekt voor zich. Met gebruikersbeheer kunt u toegang tot uw account verlenen met verschillende niveaus van rechten. Filters worden meestal gebruikt om uw (en andere werknemers) IP-adressen uit te sluiten, zodat uw weergaven geen gegevens vervuilen. Ik zal meer over filters gaan als we bij het tabblad ‘Weergeven’ komen.

EIGENDOMSTABEL

Property-instellingen

Property-instellingen-Google-Analytics

Gebruikersbeheer

Geef anderen toestemming om gebruikers te beheren of gegevens te bewerken, samen te werken en te lezen. Dit zijn allemaal verschillende machtigingsniveaus dus zorg ervoor dat je het weet! Als het uw ontwikkelaar of marketingmanager is, wilt u ze waarschijnlijk toegang verlenen tot alles behalve ‘gebruikers beheren’.

Tracking Info

Zoek uw trackingcode + UA-nummer plus inschakelen functies voor advertentierapportage zodat u demografische gegevens kunt krijgen (geslacht, leeftijd, interesses).

Product koppelen

Koppel uw Google Analytics-gegevens aan Search Console, AdSense, AdWords, Google Play en andere Google-producten. Hierdoor kunnen sommige gegevens worden gedeeld over verschillende accounts. Selecteer “alle producten” in uw admin-menu om de volledige lijst te zien, of u kunt meer informatie over productkoppeling.

Google-Anaytics-Product-linken

BEKIJK TAB

Bekijk instellingen – stel uw tijdzone in, schakel botfiltering in om treffers van spamachtige spiders uit te sluiten en stel site search in om te zien welke zoekopdrachten mensen typen in de zoekbalk van uw website. Schakel hiervoor in site search bijhouden typ dan iets in je zoekbalk. Aangezien de mijne? S = voorbeeld toont, zou ik gewoon de letter ‘s’ invoeren als queryparameter. U kunt ook zoekcategorieën voor sites gebruiken als gebruikers op uw site zoekopdrachten kunnen verfijnen. Anders zou je goed moeten zijn om te gaan.

Google-Analytics-weergave-instellingen

Doelen

Doelen meet hoeveel mensen uw contactformulier invullen, meld u aan voor uw nieuwsbrief, plaats een bestelling, registreer een account, download een pdf en andere onderstaande doelstellingen:

Google-Analytics-doelen

Een opzetten aangepast doel is de gemakkelijkste manier om veel hiervan te doen. Voeg een bestemmings-URL toe (een bedankpagina of een andere bevestigingspagina die gebruikers zien zodra ze het doel hebben bereikt). Verifieer nu het doel om te zien hoe vaak het zou worden geconverteerd op basis van uw gegevens van de afgelopen 7 dagen.

Custom-Goal-Google-Analytics

U kunt nu doelen in uw gegevens zien …

Google-Analytics-doelconversies

Inhoudsgroepering

Groepeer inhoud zodat u analyses over specifieke onderwerpen kunt zien (zoals blogpostonderwerpen of specifieke producten / diensten). In dit geval heb ik alle pagina’s gesegmenteerd waarvan de titels de woorden “WordPress SEO” bevatten. Er zijn 3 methoden, maar het maken van een regelset is absoluut de gemakkelijkste methode.

Content-Grouping-Google-Analytics

Nu kunt u naar de “Gedrag” -rapporten gaan en de gegevens bekijken …

Content-Grouping-Behavior-rapport

Filters

Filters worden voornamelijk gebruikt om uw (en werknemers) IP-adressen uit te sluiten, zodat ze uw gegevens niet vervuilen. Maak een voorgedefinieerd filter en sluit IP’s uit “die gelijk zijn aan” en vervolgens Google “wat is mijn IP” om de uwe te achterhalen. Sluit alle IP’s uit, inclusief uw huis, kantoor, smartphones, tablets, enz.

Google-Analytics-IP-filter

Kanaalinstellingen

Kanaalinstellingen → Merktermen beheren – voeg hier eenvoudig uw merknaam toe om merktermen en generieke termen te scheiden (elke andere term dan uw merknaam).

E-commerce-instellingen – als u een e-commerce-website heeft, wilt u dit inschakelen. Er zijn aanvullende stappen om het bijhouden van e-commerce in te schakelen …

E-commerce-instellingen

Berekende statistieken

Segmenten

Segmenten kunt u rapporten bekijken (de tabbladen aan de linkerkant) terwijl u gebruikers segmenteert op sociale media, type mobiel apparaat of welk filter u ook in dat segment wilt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een “social media” -segment opzetten en vervolgens een rapport bekijken om het specifiek voor social media te zien.

Maak een nieuw segment …

Google-Analytics-segmenten

Kies het type mensen (statistieken) dat u wilt segmenteren …

Google-Analytics-Segment-voorwaarden

Ga nu naar elk rapport en kies het segment om de gegevens te filteren …

Doelgroep-segmentering-Google-Analytics

Aangepaste meldingen

Aangepaste meldingen u meldingen sturen via e-mail of sms als een specifieke statistiek met een bepaald bedrag toeneemt / afneemt (sessies, transacties, doelconversies, enz.). Het spreekt voor zich, maar ik wil gewoon graag meer weten over verkeerspieken en flatlines voor verkeer. Ik zie niet veel anders nodig.

Custom-Google-Analytics-Alert

Geplande e-mails

Stuur automatische rapporten naar uw klanten, baas of wie dan ook. Navigeer gewoon naar het rapport dat u per e-mail wilt ontvangen en klik vervolgens op de e-mailknop om uw voorkeuren in te stellen. Ik krijg graag doorlopende rapporten van mijn aangepaste dashboards zodat ik de belangrijkste statistieken kan zien die ik wil meten.

Google-Analytics-e-mailrapport

Zodra uw e-mails zijn ingesteld, kunt u ze beheren in het admin-menu …

Geplande-e-mails-Google-Analytics

4. Maatwerk

Google-Analytics-maatwerk

Dashboards

Dashboards toon uw belangrijkste statistieken op één plaats (ik heb de mijne in mijn browser als bladwijzer geplaatst, waardoor het controleren van mijn spullen SUPER eenvoudig is). U kunt deze zelf maken of mijn vooraf gebouwde dashboards gebruiken die uw verkeer segmenteren in SEO, mobiel, sociaal, geografie, technische statistieken en meer. De Google Analytics Solutions Gallery heeft nog meer – maar het is zeker leuk om op een bladwijzer te klikken en rechtstreeks naar uw belangrijkste statistieken te gaan.

Voordat ik mijn dashboards importeer:

 • Gebruik downloadlinks om deze toe te voegen aan het gedeelte “dashboards” van uw GA-account
 • Voor widgets met de tekst ‘non-branded’ bewerkt u het filter naar en gebruikt u uw sitenaam (niet de mijne)

In één oogopslag - Google Analytics-dashboard

Download mijn aangepaste dashboards om verkeer te segmenteren:

Aangepaste rapporten

In plaats van uw analyses elke dag te controleren (of handmatig rapporten naar klanten te sturen), kunt u bouwen aangepaste rapporten waarvoor u geplande e-mails kunt inschakelen. Ik zou in ieder geval een paar rapporten maken met belangrijke statistieken zoals gebruikers, organische zoekopdrachten, toppagina’s en behaalde doelen.

Maak eerst een rapport op het tabblad “aangepaste rapporten” in uw admin-menu …

Google-Analytics-Custom-rapporten

Ga dan naar Maatwerk > Aangepaste rapporten om de gegevens te zien. Zoals met vrijwel alles in Google Analytics, ziet u een deeloptie (linksboven) waar u geplande e-mails kunt instellen.

Google-Analytics-Custom-Report

Opgeslagen rapporten

….

Aangepaste meldingen

Ik heb al aangepaste meldingen doorgenomen tijdens het gedeelte ‘het configuratiemenu configureren’ en hoe ik meldingen ontvang tijdens verkeerspieken of verkeersdalingen … dit is gewoon een andere plek om die meldingen te zien.

5. Rapportages

Dit is wat elk betekent …

Google Analytics-rapportage

Echte tijd

Bekijk mensen die momenteel op uw site staan, pagina’s die ze bekijken, locatie, verkeersbronnen en meer …

Real-time-Google-analyse

Publiek

Publiek → Demografie

Leeftijd geslacht

Google-Analytics-demografie

 • Moet ik me aanpassen foto’s / getuigenissen om mijn demografie weer te geven?
 • Zijn de eersten getuigenissen mensen zien mijn demografische?
 • Spreekt mijn ontwerp (lettertype, grootte, kleur, CSS-stijl) mijn demografie aan?
 • Doet mijn schrijfstijl?
 • Wie geeft mij het hoogste conversies? (we stellen doelen op om dit te meten)
 • Zoeken ze zeker zoekwoorden Ik kan vinden in Autocomplete of Keyword Explorer?

Belangen

Affiniteitscategorieën

Google-Analytics-affiniteitscategorie

In-market segmenten

In-market-segmenten

 • Gebruik ik responsief ontwerp / thema?
 • Heb ik fouten met mobiel gebruiksgemak in Search Console?
 • Moet ik een mobiele click-to-call-knop toevoegen als dit logisch is voor mijn bedrijf (een pizzakoerier moet dit zeker hebben)?

Aardrijkskunde

Taal

Taal-Google-Analytics

Plaats

Locatie-Google-Analytics

Mobiel

Mobiele-apparaten-Google-analyse

Overname

Gedrag

Conversies

Trackinginfo → Lijst met verwijzingsuitsluitingen – u ziet mogelijk spam-websites die u verkeer sturen wanneer u naar ‘verwijzingsverkeer’ gegevens kijkt – dit is een veelvoorkomend probleem. Het toevoegen van spam-achtige websites aan deze lijst sluit ze uit van ‘verwijzingsverkeer’ maar voegt ze toe aan ‘direct verkeer’. Dit lost het probleem niet volledig op, maar het verkrijgen van nauwkeurige gegevens over verwijzingsverkeer (websites die naar u linken en u verkeer sturen) kan belangrijker zijn dan het verkrijgen van nauwkeurige gegevens over direct verkeer (mensen die rechtstreeks naar uw site komen). Het is een voorkeur.

Verwijzings-uitsluitingslijst

Kanaalinstellingen → Merktermen beheren – voeg hier eenvoudig uw merknaam toe om merktermen en generieke termen te scheiden (elke andere term dan uw merknaam).

E-commerce-instellingen – als u een e-commerce-website heeft, wilt u dit inschakelen. Er zijn aanvullende stappen om het bijhouden van e-commerce in te schakelen …

 • Bekijk instellingen → Site Search inschakelen
 • Doelen
 • E-commerce-instellingen

Overname

Kanalen

E-mail → Bestemmingspagina’s (van e-mailmarketing)

Verwijzingsverkeer

Verwijzing-Verkeer-Google-Analytics

Vragen voor elke sectie

 1. Rankings meten

Rankings controleren (gebruik als benchmark)

 • Meld u af bij uw Google-account
 • Privéresultaten verbergen (wereldbolpictogram aan de rechterkant van de startpagina van Google)
 • Zoek nu naar uw zoekwoorden om meer onbevooroordeelde resultaten te krijgen
 • Tools voor rangschikking zijn onbetrouwbaar

Organische zoekopdrachten

Andere verkeersbronnen (contentmarketing)

Pagina-analyse (Google Analytics-dashboard)

Webmasterhulpprogramma’s

https://moz.com/blog/death-of-keyword- ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector