En nybegynnerveiledning for Google Analytics: Slik forbedrer du nettstedet ditt og innholdet ditt ved hjelp av nøkkelmålinger om besøkende

Klar til å lære viktige beregninger i Google Analytics slik at du kan forbedre nettstedet ditt?


Vi installerer sporingskoden, konfigurerer din Administrasjonsmeny (filtre, mål, Søkekonsoll og koble de andre Google-profilene dine, segmentere trafikkilder, identifiser lite innhold med lav gjennomsnittstid på side + høye avvisningsrater, lære besøkende demografi som alder / kjønn / plassering – og bruk disse til å gjøre datastyrte forbedringer på nettstedet ditt, innhold, SEO og konverteringer.

Jeg vil vise eksempler fra det virkelige liv

Som hvordan jeg vet at de fleste av mine besøkende er 25-40 år gamle menn som bruker Google Chrome på skrivebordet sitt som opprinnelig kom hit gjennom Google og er enten fra USA, India, Storbritannia eller Canada.

… var jeg nær?

Helst bør du ha Google Analytics installert i flere måneder (og ha et anstendig antall besøkende) slik at dataene dine er store nok til å trekke konklusjoner. Google Analytics har videoopplæringer på Digital Analytics og Grunnleggende om plattformen som brukes i deres gratis Analytics IQ eksamen. Jeg vil definitivt sjekke dem ut, og kanskje til og med få din sertifisering.

Lykke til! Slipp meg en linje hvis du har spørsmål :)

Innholdsfortegnelse

1. Viktige beregninger

 • Hvor mange brukere besøker siden min?
 • Hvor mange organiske søk får jeg fra SEO?
 • Hva sider få mest mulig organiske søk?
 • Hva sider få det MINST organiske søk (slik at jeg kan forbedre dem)?
 • Hva sider ha det verste CTR, gjennomsnittlig tid på side, lastetid, og avvisningsrate?
 • Hva byer er de fra?
 • Hva% av dem er mobil?
 • Hva språk snakker de?
 • Hva er deres typiske kjønn og alder?
 • Hva nettsteder henvise trafikk til meg?
 • Hva sosiale nettverk send trafikk til meg?
 • Hvilke sider har best konverteringer (f.eks. utfylling av kontaktskjema)?
 • Hvilke sider har det verst lastetid og hvorfor?
 • Hvilken lenker er folk som engasjerer seg med på hver side?
 • Hvordan kan jeg finjustere nettstedet / innholdet mitt basert på disse beregningene (det store spørsmålet)?

2. Installasjon av sporingskode

Når du er registrert, vil Google Analytics gi deg en sporingskode. Den beste måten å gjøre dette på er å være vert for sporingskoden din lokalt (gjennom WP Deaktiver). Dette bør fikse elementet “utnytte nettleserbufring” for Google Analytics ofte sett i GTmetrix, Pingdom og PageSpeed ​​Insights..

Offload-Google-Analytics-To-Lokal-Sever

Du kan også kopiere / lime den inn i bunnteksten, men dette gir vanligvis flere forespørsler og gjør nettstedet ditt tregere. Noen WordPress-temaer har et spesifikt felt for å lime inn sporings- eller UA-koden …

Google-Analytics-sporings-Code-Installasjon

3. Konfigurere administrasjonsmenyen

Naviger til Google Analytics-oversikten Administrasjonsmeny

Google--Admin-Tab Analytics

Google-Analytics-Admin-Meny

KONTOSTRUKTUR

Det er tre nivåer av hierarki i Google Analytics-kontoen din: konto, eiendom, visning. Google Analytics anbefaler å opprette flere visninger under fanen Vis (Vis → Opprett ny visning). Jeg opprettet en mesterutsikt (la være urørt slik at du ikke mister data i tilfelle noe skulle gå galt) og a filtrert visning (dataene jeg ser basert på konfigurasjonene mine). Du kan også lage visninger for nettbretttrafikk, smarttelefontrafikk eller testing av data i GA. Se dette videoopplæring.

KONTOKAB

Det meste av dette er selvforklarende. Brukerstyring lar deg gi tilgang til kontoen din med forskjellige nivåer av tillatelser. Filtre brukes mest for å ekskludere (og andre ansattes) IP-adresser slik at visningene dine ikke forurenser data. Jeg vil dekke over filtre mer når vi kommer til “visning” -fanen.

EIENDOMSBORD

Eiendomsinnstillinger

Eiendom-Innstillinger-Google-Analytics

brukeradministrasjon

Gi andre tillatelse til å administrere brukere eller redigere, samarbeide og lese data. Alle disse er forskjellige nivåer av tillatelser så pass på at du vet! Hvis det er utvikleren eller markedssjefen din, vil du sannsynligvis gi dem tilgang til alt bortsett fra “administrere brukere.”

Sporingsinfo

Finn sporingskoden + UA-nummer pluss aktiver funksjoner for annonseringsrapportering slik at du kan få demografiske data (kjønn, alder, interesser).

Produktkobling

Koble Google Analytics-dataene dine til Search Console, AdSense, AdWords, Google Play og andre Google-produkter. Dette gjør det mulig å dele noen data på forskjellige kontoer. Velg “alle produkter” i admin-menyen for å se hele listen, eller du kan gjøre det lære mer om produktkobling.

Google-Anaytics-produkt-Linking

VIS TABEL

Vis innstillinger – angi tidssonen din, aktiver botfiltrering for å ekskludere treff fra spammy edderkopper, og konfigurer nettstedssøk for å lære hvilke spørsmål folk skriver i nettstedets søkefelt. For å gjøre dette, aktiver sporing av nettstedsøk skriv deretter inn noe i søkefeltet. Siden mine viser? S = eksempel, ville jeg ganske enkelt legge inn bokstaven ‘s’ som spørringsparameter. Du kan også bruke sidesøkekategorier hvis nettstedet ditt lar brukere avgrense søk. Ellers bør du være god å gå.

Google-Analytics-View-innstillinger

mål

mål måle hvor mange som fyller ut kontaktskjemaet ditt, registrer deg for nyhetsbrevet ditt, legg inn en bestilling, registrer en konto, last ned en PDF og andre mål som vises nedenfor …

Google-Analytics-mål

Sette opp en tilpasset mål er den enkleste måten å gjøre mange av disse på. Legg til en destinasjonsadresse (en takkeside eller en annen bekreftelsesside brukere ser når de har fullført målet). Kontroller nå målet for å se hvor ofte det vil konvertere basert på dataene dine de siste sju dagene.

Custom-Goal-Google-Analytics

Du vil nå kunne se mål i dataene dine …

Google-Analytics-mål-konverteringer

Innholdsgruppering

Grupper innhold slik at du kan se analyser om spesifikke emner (som blogginnlegg eller spesifikke produkter / tjenester). I dette tilfellet segmenterte jeg alle sider med titler som inneholder ordene “WordPress SEO.” Det er 3 metoder, men det er definitivt den enkleste metoden å lage et regelverk.

Content-Gruppering-Google-Analytics

Nå kan du gå til “Atferd” -rapportene og se dataene …

Content-Gruppering-Behavior-Rapport

filtre

filtre brukes hovedsakelig for å ekskludere (og ansattes) IP-adresser slik at de ikke forurenser dataene dine. Lag et forhåndsdefinert filter, og ekskluder deretter IP-er “som er lik” så Google “hva er min IP” for å finne ut din. Ekskluder alle IP-er inkludert hjemmet, kontoret, smarttelefoner, nettbrett osv.

Google-Analytics-IP-Filter

Kanalinnstillinger

Kanalinnstillinger → Administrer merkevarevilkår – bare legg til merkenavnet her, noe som vil hjelpe deg med å skille merkevarevilkår og generiske vilkår (ethvert annet begrep enn ditt merkenavn).

Innstillinger for netthandel – hvis du driver et nettsted for e-handel, vil du aktivere dette. Det er flere trinn for å aktivere sporing av netthandel …

Innstillinger for netthandel

Beregnede beregninger

segmenter

segmenter lar deg se rapporter (kategoriene til venstre) mens du segmenterer brukere etter sosiale medier, mobilenhetstype eller hvilket filter du vil bruke i det segmentet. For eksempel kan du sette opp et “sosiale medier” -segment og deretter sjekke en rapport for å se den spesielt for sosiale medier.

Lag et nytt segment …

Google-Analytics-segmenter

Velg typen mennesker (beregninger) du vil segmentere …

Google-Analytics-segment-betingelser

Gå nå til hvilken som helst rapport og velg segmentet for å filtrere dataene …

Målgruppe-Segmentering-Google-Analytics

Egendefinerte varsler

Tilpassede varsler sende deg varsler via e-post eller tekst hvis en bestemt beregning øker / reduseres med et visst beløp (økter, transaksjoner, målkonvertering osv.). Det er ganske selvforklarende, men jeg vil bare vite om trafikkpikes og trafikklinjer. Jeg ser ikke behov for mye annet.

Custom-Google-Analytics-Alert

Planlagte e-poster

Send automatiske rapporter til dine klienter, sjef eller hvem som helst. Bare naviger til hvilken rapport du vil bli sendt via e-post, og klikk deretter på e-postknappen for å angi preferansene dine. Jeg liker å få løpende rapporter om min tilpassede dashbord så jeg kan se de viktigste beregningene jeg vil måle.

Google-Analytics-post-Rapport

Når e-postmeldingene dine er konfigurert, kan du administrere dem i admin-menyen …

Planlagte-e-post-Google-Analytics

4. Tilpasning

Google-Analytics-tilpasning

oversikter

oversikter vis de viktigste beregningene på ett sted (jeg har min bokmerke i nettleseren som gjør det enkelt å sjekke tingene mine SUPER). Du kan enten lage disse selv eller bruke mine forhåndsbygde dashbord som segmenterer trafikken din i SEO, mobil, sosial, geografi, teknisk statistikk og mer. De Google Analytics Solutions Gallery har enda mer – men det er definitivt hyggelig å kunne klikke på et bokmerke og gå rett til de viktigste beregningene.

Før du importerer dashbordene mine:

 • Bruk nedlastingslenker for å legge disse til “dashboards” -delen på GA-kontoen din
 • For widgets som sier “ikke-merkevare”, rediger filteret til og bruk nettstednavnet ditt (ikke mitt)

At Glance - Google Analytics oversikten

Last ned mine tilpassede dashboards for å segmentere trafikk:

Tilpassede rapporter

I stedet for å sjekke analysene dine hver dag (eller manuelt sende rapporter til klienter), kan du bygge tilpassede rapporter som du kan aktivere planlagte e-poster for. Jeg vil i det minste opprette et par rapporter med viktige beregninger som brukere, organiske søk, toppsider og målsettinger.

Bygg først en rapport i fanen “tilpassede rapporter” i admin-menyen …

Google-Analytics-Custom-rapporter

Gå deretter til Tilpasning > Egendefinerte rapporter for å se dataene. Som med stort sett alt i Google Analytics, vil du se et delingsalternativ (øverst til venstre) der du kan konfigurere planlagte e-poster.

Google-Analytics-Custom-Rapport

Lagrede rapporter

….

Egendefinerte varsler

Jeg har allerede gått over tilpassede varsler under delen “konfigurering av admin-menyen”, og hvordan du får varsler under trafikkpikes eller trafikkfall … dette er bare et annet sted å se disse varslene.

5. Rapporter

Dette er hva hver enkelt betyr …

Google Analytics-rapportering

Real-Time

Se folk som for øyeblikket er på nettstedet ditt, sider de ser, beliggenhet, trafikkilder og mer …

Real-Time-Google-Analytics

Publikum

Publikum → demografi

Alder / kjønn

Google-Analytics-demografi

 • Må jeg justere bilder / attester for å gjenspeile min demografiske?
 • Er den første attester folk ser på min demografiske?
 • Snakker designet mitt (skrifttype, størrelse, farge, CSS-styling) min demografiske?
 • Gjør mitt skrivestil?
 • Som gir meg høyest konverteringer? (vi setter opp mål for å måle dette)
 • Søker de visse søkeord Jeg kan finne i Autocomplete eller Keyword Explorer?

Interesser

Affinitetskategorier

Google-Analytics-Affinity Kategori

Segmenter i markedet

In-markedssegmenter

 • Bruker jeg responsivt design / tema?
 • Har jeg mobilbruksfeil i Search Console?
 • Bør jeg legge til en mobil klikk for å ringe-knapp hvis det gir mening for min virksomhet (en pizzautleveringsskjøte burde absolutt ha dette)?

Geografi

Språk

Språk-Google-Analytics

plassering

Location-Google-Analytics

Mobil

Mobile-enheter-Google-Analytics

Oppkjøp

Oppførsel

konverteringer

Sporingsinfo → Liste over ekskludering av henvisninger – det kan hende du merker spammy nettsteder som sender deg trafikk når du ser på ‘henvisningstrafikk’ data – dette er et vanlig problem. Å legge til spammy-nettsteder i denne listen ekskluderer dem fra ‘henvisningstrafikk’, men legger dem til ‘direkte trafikk’. Dette løser ikke problemet helt, men å få nøyaktige data om henvisningstrafikk (nettsteder som lenker til deg og sender deg trafikk) kan være viktigere enn å få nøyaktige data om direkte trafikk (folk som kommer direkte til nettstedet ditt). Det er en preferanse.

Referral-Utelukkelse-List

Kanalinnstillinger → Administrer merkevarevilkår – bare legg til merkenavnet her, noe som vil hjelpe deg med å skille merkevarevilkår og generiske vilkår (ethvert annet begrep enn ditt merkenavn).

Innstillinger for netthandel – hvis du driver et nettsted for e-handel, vil du aktivere dette. Det er flere trinn for å aktivere sporing av netthandel …

 • Vis innstillinger → Aktiver sidesøk
 • mål
 • Innstillinger for netthandel

Oppkjøp

kanaler

E-post → destinasjonssider (fra markedsføring via e-post)

Henvisningstrafikk

Referral-Traffic-Google-Analytics

Spørsmål du skal stille for hver seksjon

 1. Måling av rangeringer

Sjekk rangeringer (Bruk som målestokk)

 • Logg av Google-kontoen din
 • Skjul private resultater (klodeikon på høyre side av Googles hjemmeside)
 • Søk nå i nøkkelordene dine for å få mer objektive resultater
 • Rangeringskontrollverktøy er upålitelige

Organiske søk

Andre trafikkilder (innholdsmarkedsføring)

Sideanalyse (Google Analytics-oversikten)

Webmaster verktøy

https://moz.com/blog/death-of-keyword-ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map