En nybörjarguide till Google Analytics: Hur du kan förbättra din webbplats och ditt innehåll med nyckeltal om besökare

03.06.2020
Analytics 'En nybörjarguide till Google Analytics: Hur du kan förbättra din webbplats och ditt innehåll med nyckeltal om besökare
0 12 мин.

Redo att lära sig nyckeltal i Google Analytics så du kan förbättra din webbplats?


Vi installerar spårningskoden, konfigurerar din Administratörsmeny (filter, mål, Sökkonsol och länka dina andra Google-profiler), segmentera trafikkällor, identifiera lågpresterande innehåll med låg genomsnittlig tid på sidan + höga avvisningsfrekvenser, lära besökarnas demografi som ålder / kön / plats – och använd dessa för att göra datadrivna förbättringar av din webbplats, innehåll, SEO och omvandlingar.

Jag visar exempel på verkliga livet

Som hur jag vet att de flesta av mina besökare är 25-40 år gamla män som använder Google Chrome på sitt skrivbord som ursprungligen kom hit via Google och är antingen från USA, Indien, Storbritannien eller Kanada.

… var jag nära?

Helst bör du ha Google Analytics installerat i flera månader (och ha ett anständigt besökare) så att dina data är tillräckligt stora för att dra slutsatser. Google Analytics har videoinstruktioner på Digital Analytics och Grundläggande plattformar som används i deras fria Analytics IQ-examen. Jag skulle definitivt kolla in dem och kanske till och med få din certifiering.

Lycka till! Släpp mig en rad om du har frågor 🙂

Innehållsförteckning

1. Nyckeltal

 • Hur många användare besöker min webbplats?
 • Hur många organiska sökningar får jag från SEO?
 • Vad sidor få mest organiska sökningar?
 • Vad sidor skaffa MINST organiska sökningar (så jag kan förbättra dem)?
 • Vad sidor ha det värsta CTR, genomsnittlig tid på sidan, laddningstid, och avvisningsfrekvens?
 • Vad städer kommer de ifrån?
 • Vilken% av dem är mobil?
 • Vad språk talar de?
 • Vad är deras typiska kön och ålder?
 • Vad webbplatser hänvisa trafik till mig?
 • Vad sociala nätverk skicka trafik till mig?
 • Vilka sidor har bäst omvandlingar (t.ex. kontaktformulärets utfyllningar)?
 • Vilka sidor har det värsta laddningstid och varför?
 • Som länkar är människor som engagerar sig på varje sida?
 • Hur kan jag finjustera min webbplats / innehåll baserat på dessa mätvärden (den stora frågan)?

2. Installation av spårningskod

När du har registrerat dig kommer Google Analytics att ge dig en spårningskod. Det bästa sättet att göra detta är att vara värd för din spårningskod lokalt (igenom WP Disable). Detta bör åtgärda “hävstång i webbläsarens caching” för Google Analytics som ofta visas i GTmetrix, Pingdom och PageSpeed ​​Insights.

Offload-Google-Analytics-To-lokal-Sever

Du kan också kopiera / klistra in den i sidfoten men det ger vanligtvis fler förfrågningar och gör din webbplats långsammare. Vissa WordPress-teman har ett specifikt fält för att klistra in din spårnings- eller UA-kod …

Google-Analytics-Tracking-Code-Installation

3. Konfigurera administratörsmenyn

Navigera till Google Analytics-instrumentpanelen Administratörsmeny

Google-Analytics-admin-Tab

Google-Analytics-Admin-meny

KONTOSTRUKTUR

Det finns tre nivåer av hierarki i ditt Google Analytics-konto: konto, egendom, visa. Google Analytics rekommenderar att du skapar flera vyer under fliken Visa (Visa → Skapa ny vy). Jag skapade en master view (lämna orört så att du inte tappar data om något går fel) och a filtrerad vy (data jag ser baserat på mina konfigurationer). Du kan också skapa vyer för surfplatta, smartphone-trafik eller testa data i GA. Se detta videohandledning.

KONTOFÖRTECKNING

Det mesta av detta är självförklarande. Användarhantering låter dig ge åtkomst till ditt konto med olika nivåer av behörigheter. Filter används oftast för att utesluta dina (och andra anställdas) IP-adresser så att dina vyer inte förorenar data. Jag täcker filter mer när vi kommer till fliken “Visa”.

FASTIGHETSFÖRETAG

Egenskapsinställningar

Fastighets Inställningar-Google-Analytics

Användarhantering

Ge andra behörighet att hantera användare eller redigera, samarbeta och läsa data. Alla dessa är olika nivåer av behörigheter så se till att du vet! Om det är din utvecklare eller marknadschef vill du förmodligen ge dem tillgång till allt utom för “hantera användare.”

Spårningsinformation

Hitta din spårningskod + UA-nummer plus aktivera funktioner för reklamrapportering så att du kan få demografiska data (kön, ålder, intressen).

Produktlänkning

Länka dina Google Analytics-data till Search Console, AdSense, AdWords, Google Play och andra Google-produkter. Detta gör att vissa data kan delas över olika konton. Välj “alla produkter” i din admin-meny för att se hela listan, eller så kan du göra det Läs mer om produktlänkning.

Google-Anaytics-Product-länkning

VISA TABELL

Visa inställningar – ställa in din tidszon, aktivera botfiltrering för att utesluta träffar från spammy spindlar och ställa in webbplatssökning för att lära dig vilka frågor folk skriver i din webbplats sökfält. För att göra detta, aktivera spårning av webbplatssökning skriv sedan något i din sökfält. Eftersom mitt visar? S = exempel skulle jag helt enkelt ange bokstaven ‘s’ som frågeparametern. Du kan också använda webbplatssökningskategorier om din webbplats låter användare förfina sökningar. Annars borde du vara bra att gå.

Google-Analytics-View-inställningar

mål

mål mäta hur många som fyller i ditt kontaktformulär, registrerar dig för ditt nyhetsbrev, gör en beställning, registrerar ett konto, ladda ner en PDF och andra mål som visas nedan …

Google-Analytics-mål

Ställa in en anpassat mål är det enklaste sättet att göra många av dessa. Lägg till en måladress (en tacksida eller en annan bekräftelsessida som användare ser när de har slutfört målet). Verifiera nu målet för att se hur ofta det konverterar baserat på dina data från de senaste sju dagarna.

Anpassad-mål-Google-Analytics

Du kommer nu att kunna se mål i dina data …

Google-Analytics-mål omvandlingar

Innehållsgruppering

Gruppera innehåll så att du kan se analyser för specifika ämnen (som ämnen för blogginlägg eller specifika produkter / tjänster). I detta fall segmenterade jag alla sidor vars titlar innehåller orden “WordPress SEO.” Det finns tre metoder men att skapa en regeluppsättning är definitivt den enklaste metoden.

Content-gruppering-Google-Analytics

Nu kan du gå till ”Beteende” -rapporterna och se data …

Content-gruppering-Behavior-rapport

filter

filter används främst för att utesluta dina (och anställdas) IP-adresser så att de inte förorenar dina uppgifter. Skapa ett fördefinierat filter och uteslut sedan IP: er “som är lika med” och sedan Google “vad är min IP” för att ta reda på din. Uteslut alla IP-adresser inklusive ditt hem, kontor, smartphones, surfplattor osv.

Google-Analytics-IP-Filter

Kanalinställningar

Kanalinställningar → Hantera varumärkesvillkor – lägg bara till ditt varumärke här som hjälper till att skilja varumärkesvillkor och generiska termer (någon annan term än ditt varumärke).

E-handel-inställningar – om du har en e-handelswebbplats vill du aktivera det. Det finns ytterligare steg för att aktivera spårning av e-handel …

E-handelsinställningar

Beräknade mätvärden

segment

segment låter dig se rapporter (flikarna till vänster) medan du segmenterar användare efter sociala medier, mobil enhetstyp eller vilket filter du vill använda i det segmentet. Till exempel kan du ställa in ett segment “sociala medier” och sedan kontrollera alla rapporter för att se det specifikt för sociala medier.

Skapa ett nytt segment …

Google-Analytics-segment

Välj vilken typ av personer (mätvärden) du vill segmentera …

Google-Analytics-segment Villkor

Gå nu till valfri rapport och välj segmentet för att filtrera data …

Publik segmente-Google-Analytics

Anpassade varningar

Anpassade varningar skicka meddelanden via e-post eller text om en specifik metrisk ökar / minskar med ett visst belopp (sessioner, transaktioner, målkonverteringar osv). Det är ganska självförklarande men jag vill bara veta om trafikspikar och trafikplattlinjer. Jag ser inte behov av mycket annat.

Skräddarsydda Google-Analytics-Alert

Schemalagda e-postmeddelanden

Skicka automatiska rapporter till dina kunder, chef eller vem som helst. Navigera bara till vilken rapport du vill e-postas och klicka sedan på e-postknappen för att ställa in dina inställningar. Jag gillar att få fortlöpande rapporter om mina anpassade instrumentpaneler så jag kan se de viktigaste statistiken jag vill mäta.

Google-Analytics-E-Report

När dina e-postmeddelanden har konfigurerats kan du hantera dem i admin-menyn …

Schemalagda-e-post-Google-Analytics

4. Anpassning

Google-Analytics-anpassning

instrumentpaneler

instrumentpaneler visa dina viktigaste mätvärden på ett ställe (jag har mitt bokmärkt i min webbläsare vilket gör det enkelt att kontrollera mina saker SUPER). Du kan antingen skapa dessa själv eller använda mina förbyggda instrumentpaneler som segmenterar din trafik i SEO, mobil, social, geografi, teknisk statistik och mer. De Google Analytics Solutions Gallery har ännu mer – men det är definitivt trevligt att kunna klicka på ett bokmärke och gå direkt till dina viktigaste statistik.

Innan jag importerar mina instrumentpaneler:

 • Använd nedladdningslänkar för att lägga till dessa i avsnittet “instrumentpaneler” i ditt GA-konto
 • För widgets som säger “icke-märkt” redigerar du filtret till och använder ditt webbplatsnamn (inte mitt)

At Glance - Google Analytics instrumentpanel

Ladda ner Mina anpassade instrumentpaneler för att segmentera trafik:

Anpassade rapporter

Istället för att kontrollera din analys varje dag (eller manuellt skicka rapporter till klienter) kan du bygga anpassade rapporter som du kan aktivera schemalagda e-postmeddelanden för. Jag skulle åtminstone skapa ett par rapporter med viktiga mätvärden som användare, organiska sökningar, toppsidor och måluppfyllelser.

Bygg först en rapport på fliken “anpassade rapporter” i din admin-meny …

Google-Analytics-custom-rapporter

Gå sedan till Anpassning > Anpassade rapporter för att se data. Liksom med i stort sett vad som helst i Google Analytics ser du ett delningsalternativ (längst upp till vänster) där du kan ställa in schemalagda e-postmeddelanden.

Google-Analytics-Custom-Report

Sparade rapporter

….

Anpassade varningar

Jag har redan gått igenom anpassade varningar under avsnittet “konfigurering av admin-menyn” och hur jag får varningar under trafikspikar eller trafikfall … detta är bara en annan plats att se dessa varningar.

5. Rapporter

Det här är vad var och en betyder …

Google Analytics-rapportering

Realtid

Se personer för närvarande på din webbplats, sidor de tittar på, plats, trafikkällor och mer …

Real-Time-Google-Analytics

Publik

Publik → Demografi

Ålder / kön

Google-Analytics-Demografi

 • Behöver jag anpassa mig foton / vittnesmål för att återspegla min demografiska?
 • Är de första vittnesmål folk ser min demografiska?
 • Talar min design (typsnitt, storlek, färg, CSS-styling) till min demografiska?
 • Gör min skrivstil?
 • Vem ger mig det högsta omvandlingar? (vi ställer in mål för att mäta detta)
 • Söker de vissa nyckelord Jag hittar i Autocomplete eller Keyword Explorer?

Intressen

Affinitetskategorier

Google-Analytics-Affinity-Kategori

Segment på marknaden

In-marknaden segment

 • Använder jag responsiv design / tema?
 • Har jag mobil användbarhetsfel i Search Console?
 • Ska jag lägga till en mobil klick-för-ring-knapp om det är meningsfullt för mitt företag (en pizza-leveransförband bör definitivt ha detta)?

Geografi

Språk

Språk-Google-Analytics

Plats

Location-Google-Analytics

Mobil

Mobile-enheter, Google-Analytics

Förvärv

Beteende

omvandlingar

Spårningsinformation → Lista över uteslutning av hänvisningar – du kanske märker skräppostwebbplatser som skickar dig trafik när du tittar på “hänvisningstrafik” -data – detta är ett vanligt problem. Att lägga till skräppostwebbplatser i den här listan utesluter dem från “hänvisningstrafik” men lägger till dem till “direkt trafik.” Det här löser inte problemet helt, men att få korrekt information om remissstrafik (webbplatser som länkar till dig och skickar dig trafik) kan vara viktigare än att få korrekt information om direkt trafik (personer som kommer direkt till din webbplats). Det är en preferens.

Remiss-Uteslutning-lista

Kanalinställningar → Hantera varumärkesvillkor – lägg bara till ditt varumärke här som hjälper till att skilja varumärkesvillkor och generiska termer (alla andra termer än ditt varumärke).

E-handel-inställningar – om du har en e-handelswebbplats vill du aktivera det. Det finns ytterligare steg för att aktivera spårning av e-handel …

 • Visa inställningar → Aktivera webbplatssökning
 • mål
 • E-handelsinställningar

Förvärv

kanaler

E-post → landningssidor (från e-postmarknadsföring)

Hänvisningstrafik

Remiss trafiken Google-Analytics

Frågor att ställa för varje avsnitt

 1. Mäta rangordningar

Kontrollera rangordningar (använd som riktmärke)

 • Logga ut från ditt Google-konto
 • Dölj privata resultat (jordikon på höger sida av Googles hemsida)
 • Sök nu i dina nyckelord för att få mer opartiska resultat
 • Rankingcheckerverktyg är opålitliga

Organiska sökningar

Andra trafikkällor (innehållsmarknadsföring)

Sidanalys (Google Analytics-instrumentpanelen)

Webmasterverktyg

https://moz.com/blog/death-of-keyword-ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector