Navodila za začetnike o storitvi Google Analytics: Kako izboljšati spletno mesto in vsebino z uporabo ključnih meritev o obiskovalcih

03.06.2020
Analytics 'Navodila za začetnike o storitvi Google Analytics: Kako izboljšati spletno mesto in vsebino z uporabo ključnih meritev o obiskovalcih
0 12 мин.

Pripravljeni za učenje ključnih meritev v Google Analytics tako lahko izboljšate svoje spletno mesto?


Namestili bomo kodo za sledenje in nastavili vašo Skrbniški meni (filtri, cilji, Iskalna konzola in povežite svoje druge Googlove profile), segmentirajte vire prometa, prepoznajte vsebino z nizko uspešnostjo z nizkim povprečnim časom na strani + visokimi stopnjami obiskov strani, spoznajte demografije obiskovalcev, kot so starost / spol / lokacija – in jih uporabite za izboljšanje podatkov na podlagi svojega spletnega mesta, vsebine, SEO in pretvorbe.

Pokazal vam bom primere iz resničnega življenja

Všeč mi je, kako vem, da je večina mojih obiskovalcev 25-40 letnih samcev, ki na svojem namizju uporabljajo Google Chrome, ki so sprva prišli sem prek Googla in so iz ZDA, Indije, Velike Britanije ali Kanade.

… Sem bil blizu?

V idealnem primeru bi morali imeti Google Analytics nameščen več mesecev (in imeti dostojno količino obiskovalcev), tako da bodo vaši podatki dovolj veliki, da lahko sklepate. Google Analytics ima na voljo video vadnice Digital Analytics in Osnove platforme ki se uporablja v njihovi brezplačni Analytics IQ izpit. Vsekakor bi jih preveril in morda celo dobil tvoje certifikacija.

Vso srečo! Če imate vprašanja :), me spusti na črto

Kazalo

1. Ključne metrike

 • Koliko uporabnikov obiskujejo mojo spletno stran?
 • Koliko ekološka iskanja ali dobim od SEO?
 • Kaj strani dobite največ ekološka iskanja?
 • Kaj strani dobili najmanj ekološka iskanja (tako da jih lahko izboljšam)?
 • Kaj strani imajo najhujše CTR, povprečen čas na strani, čas nalaganja, in stopnja obiskov?
 • Kaj mesta so iz?
 • Kakšen% jih je mobilni?
 • Kaj jezikih ali govorijo?
 • Kaj je njihovo značilnost spol in starost?
 • Kaj spletne strani napoti promet na mene?
 • Kaj socialna omrežja pošlji promet k meni?
 • Katere strani imajo najboljše pretvorbe (npr. izpolnite kontaktne obrazce)?
 • Katere strani so najslabše čas nalaganja in zakaj?
 • Kateri povezave so ljudje, ki sodelujejo na vsaki strani?
 • Kako lahko prilagodim spletno mesto / vsebino na podlagi teh meritev (veliko vprašanje)?

2. Namestitev sledilne kode

Ko se prijavite, vam bo Google Analytics dal vaš račun sledilna koda. Najboljši način je, da svojo kodo za sledenje gostite lokalno (skozi) WP Onemogoči). To bi moralo popraviti element „predpomnilnik brskalnika za vzvod“ za Google Analytics, ki ga pogosto vidimo v GTmetrix, Pingdom in PageSpeed ​​Insights.

Izklopi Google-Analytics-Lokalno-Sever

Lahko ga tudi kopirate / prilepite v nogo, vendar to običajno doda več zahtev in vaše spletno mesto počasneje. Nekatere teme WordPress-a imajo določeno polje za prilepljanje sledenja ali kodo UA …

Namestitev kode za sledenje Google-Analytics

3. Konfiguriranje skrbniškega menija

Na nadzorni plošči Google Analytics se pomaknite do Skrbniški meni

Google-Analytics-Administrator-kartica

Google-Analytics-meni za skrbnike

STRUKTURA RAČUNA

V vašem računu za Google Analytics imate 3 ravni hierarhije: račun, lastnina, pogled. Google Analytics priporoča ustvarjanje več pogledov na zavihku Pogled (Pogled → Ustvari nov pogled). Ustvaril sem glavni pogled (pustite nedotaknjene, da ne izgubite podatkov, če gre kaj narobe) in a filtriran pogled (podatki, ki jih vidim na podlagi mojih konfiguracij). V GA lahko ustvarite tudi poglede za promet tabličnih računalnikov, promet s pametnimi telefoni ali preizkušanje podatkov. Poglej to video tutorial.

RAČUN RAČUNA

Večina tega je samoumevna. Upravljanje uporabnikov vam omogoča odobritev dostopa do vašega računa na različnih ravneh dovoljenja. Filtri se večinoma uporabljajo za izključitev IP-naslovov (in drugih zaposlenih), tako da pogledi ne onesnažujejo podatkov. Več bom pokril filtre, ko pridemo do zavihka »pogled«.

LASTNINA TABA

Nastavitve lastnosti

Nastavitve lastnosti-Google-Analytics

Upravljanje uporabnikov

Dajte drugim dovoljenje za upravljanje uporabnikov ali urejanje, sodelovanje in branje podatkov. Vse to so različne stopnje dovoljenj zato se prepričajte, da veste! Če je vaš razvijalec ali vodja trženja, jim verjetno želite omogočiti dostop do vsega, razen do “upravljanja uporabnikov”.

Informacije o sledenju

Poiščite svojo kodo za sledenje + številko UA in omogočite funkcije oglaševalskega poročanja tako lahko dobite demografske podatke (spol, starost, zanimanja).

Povezovanje izdelkov

Povežite podatke Google Analytics z iskalno konzolo, AdSense, AdWords, Google Play in drugimi Googlovimi izdelki. To omogoča delitev nekaterih podatkov v različnih računih. Izberite »vsi izdelki« v skrbniškem meniju, če si želite ogledati celoten seznam, ali lahko preberite več o povezovanju izdelkov.

Google-Anaytics-Povezovanje izdelkov

POGLED TABO

Oglejte si Nastavitve – nastavite svoj časovni pas, omogočite filtriranje bota, da izključite zadetke iz neželenih pajkov, in nastavite iskanje po spletnem mestu, če želite izvedeti, katere poizvedbe vnesejo uporabniki v iskalno vrstico vašega spletnega mesta. Če želite to narediti, omogočite sledenje iskanju po spletnem mestu nato vtipkajte nekaj v iskalno vrstico. Ker moje kaže? S = primer, bi preprosto vnesli črko s kot parameter poizvedbe. Uporabite lahko tudi kategorije iskanja po spletnih mestih, če vaše spletno mesto uporabnikom omogoča natančnejše iskanje. V nasprotnem primeru bi morali biti dobri.

Nastavitve pogleda Google-Analytics

Cilji

Cilji izmerite, koliko ljudi izpolni vaš kontaktni obrazec, se prijavijo na glasilo, naročijo, registrirajo račun, prenesejo dokument PDF in druge ciljne cilje, prikazane spodaj…

Cilji Google-Analytics

Nastavitev a cilj po meri To je najlažji način. Dodajte ciljni URL (zahvalo ali drugo stran za potrditev, ki jo uporabniki vidijo, ko dosežejo cilj). Zdaj preverite cilj in preverite, kako pogosto bi pretvoril na podlagi vaših podatkov iz preteklih 7 dni.

Cilj po meri-Google-Analytics

Zdaj boste lahko videli cilje v svojih podatkih …

Konverzije cilja-Google-Analytics

Vsebinsko razvrščanje

Vsebine v skupini, tako da si lahko ogledate analitiko o določenih temah (kot so teme na spletnem dnevniku ali določeni izdelki / storitve). V tem primeru sem segmentiral vse strani, katerih naslovi vsebujejo besedo “WordPress SEO.” Obstajajo tri metode, toda ustvarjanje nabora pravil je vsekakor najlažja metoda.

Razvrščanje vsebin-Google-Analytics

Zdaj lahko odprete poročila »Obnašanje« in si ogledate podatke …

Poročilo o skupinah vsebin-vedenje

Filtri

Filtri se v glavnem uporabljajo za izključitev vaših IP naslovov (in zaposlenih), da ne onesnažijo vaših podatkov. Ustvarite vnaprej določen filter, nato izključite IP-je, »ki so enaki«, nato pa Google »kaj je moj IP«, če želite izvedeti vaše. Izključite vse IP-je, vključno z vašim domom, pisarno, pametnimi telefoni, tabličnimi računalniki itd.

Google-Analytics-filter

Nastavitve kanala

Nastavitve kanala → Upravljanje pogojev blagovne znamke – preprosto dodajte tukaj svojo blagovno znamko, kar bo pomagalo ločiti izraze blagovnih znamk in splošne izraze (kateri koli izraz, ki ni znamka).

Nastavitve e-trgovine – če imate spletno mesto za e-trgovino, boste to omogočili. Obstajajo dodatni koraki za omogočanje sledenja e-trgovini …

Nastavitve e-trgovine

Izračunane meritve

Segmenti

Segmenti omogočajo ogled poročil (zavihki na levi), medtem ko segmentirate uporabnike po družbenih medijih, vrsti mobilne naprave ali drugem filtru, ki ga želite uporabiti v tem segmentu. Na primer, lahko nastavite segment »družbenih medijev« in nato preverite katero koli poročilo, če ga želite videti posebej za socialne medije.

Ustvari nov segment …

Segmenti Google-Analytics

Izberite vrsto oseb (meritve), ki jih želite segmentirati…

Pogoji za segmente Google-Analytics

Zdaj pojdite na katero koli poročilo in izberite segment za filtriranje podatkov …

Segmentacija ciljne skupine-Google-Analytics

Opozorila po meri

Opozorila po meri vam pošiljajo obvestila po e-pošti ali besedilu, če se določena meritev za določen znesek poveča / zmanjša (seje, transakcije, pretvorbe ciljev itd.). Je precej samoumevno, vendar rad vem o prometnih konicah in prometnih linijah. Ne vidim potrebe po drugem.

Po meri - Google-Analytics-Opozorilo

Načrtovani e-poštni naslovi

Pošiljajte samodejna poročila strankam, šefu ali komu drugemu. Pojdite do poročila, ki ga želite poslati po e-pošti, in kliknite gumb e-pošte, da nastavite svoje nastavitve. Všeč mi je, da redno prejemam svoja poročila armaturne plošče po meri zato lahko vidim najpomembnejše meritve, ki jih želim izmeriti.

Google-Analytics-e-poštno poročilo

Ko so e-poštna sporočila nastavljena, jih lahko upravljate v skrbniškem meniju …

Načrtovani e-poštni naslovi-Google-Analytics

4. Prilagoditev

Prilagoditev Google-Analytics

Nadzorne plošče

Nadzorne plošče prikažite svoje najpomembnejše meritve na enem mestu (v brskalniku imam moje zaznamke, kar omogoča enostavno preverjanje mojih stvari SUPER). Te lahko ustvarite sami ali uporabite moje vnaprej izdelane nadzorne plošče, ki segmentirajo promet v SEO, mobilne, družabne, geografske, tehnične statistike in še več. The Galerija rešitev Google Analytics ima še več – vsekakor pa je lepo, če lahko kliknete zaznamek in se usmerite naravnost do svojih najpomembnejših meritev.

Pred uvozom nadzornih plošč:

 • Uporabite povezave za prenos, da jih dodate v razdelek »nadzorne plošče« vašega računa GA
 • Za pripomočke, ki pravijo “brez blagovne znamke”, uredite filter in uporabite ime svojega spletnega mesta (ni moje)

Na pogled - nadzorna plošča Google Analytics

Prenesite moje nadzorne nadzorne plošče za segmentiranje prometa:

Poročila po meri

Namesto da vsak dan preverjate analitiko (ali ročno pošiljate poročila strankam), lahko gradite poročila po meri za katero lahko omogočite načrtovana e-poštna sporočila. Vsaj ustvaril bi nekaj poročil s ključnimi meritvami, kot so uporabniki, neplačana iskanja, zgornje strani in cilji.

Najprej sestavite poročilo na kartici “Poročila po meri” v meniju skrbnika …

Poročila Google-Analytics-Custom-Custom

Nato pojdite na Prilagoditev > Poročila po meri za ogled podatkov. Tako kot pri skoraj vseh storitvah v storitvi Google Analytics boste videli možnost delitve (zgoraj levo), kamor lahko nastavite načrtovana e-poštna sporočila.

Google-Analytics-Poročilo po meri

Shranjena poročila

….

Opozorila po meri

Opozorila po meri sem že prešla v razdelku „Konfiguriranje skrbniškega menija“ in kako prejeti opozorila med prometnimi kriki ali padci prometa… to opozorilo je samo še eno mesto..

5. Poročila

Tukaj je tisto, kar vsak pomeni …

Google Analytics Reporting

V realnem času

Oglejte si ljudi, ki so trenutno na vašem spletnem mestu, strani, ki jih gledajo, lokacijo, vire prometa in drugo …

Google Analytics v realnem času

Občinstvo

Občinstvo → Demografski podatki

Starost / spol

Google-Analytics-demografija

 • Ali se moram prilagoditi fotografije / pričevanja da odsevam moje demografsko?
 • So prvi pričevanja ljudje vidijo mojo demografsko?
 • Ali moj dizajn (vrsta pisave, velikost, barva, slog CSS) ustreza mojim demografskim pogojem?
 • Ali moje slog pisanja?
 • Kdo mi daje najvišje pretvorbe? (zastavili bomo cilje za merjenje tega)
 • Ali iščejo gotovo ključne besede Najdem v samodejnem dokončanju ali raziskovalec ključnih besed?

Interesi

Kategorije pripadnosti

Google-Analytics-kategorija afinitete

Segmenti na trgu

Segmenti na trgu

 • Ali uporabljam odziven dizajn / temo?
 • Ali imam napake glede uporabniške mobilnosti v Search Console?
 • Ali naj dodam mobilni gumb “klikni za klic”, če je to smiselno za moje podjetje (zagotovo bi to moral imeti sklep za dostavo pice)?

Geografija

Jezik

Jezik-Google-Analytics

Lokacija

Lokacija-Google-Analytics

Mobilni

Mobilne naprave-Google-Analytics

Nakup

Obnašanje

Konverzije

Informacije o sledenju → Seznam izključitev napotnic – ob pregledu podatkov „napotitvenega prometa“ lahko opazite neželeno spletno mesto, ki vam pošilja promet, to je pogosta težava. Če dodate neželeno spletno mesto na ta seznam, jih izključi iz “napotitvenega prometa”, vendar jih doda v “neposreden promet”. To težave ne rešuje v celoti, vendar lahko dobite natančne podatke o napotitvenem prometu (spletna mesta, ki se na vas povežejo in vam pošljejo promet) biti pomembnejši od pridobivanja natančnih podatkov o neposrednem prometu (ljudje, ki prihajajo neposredno na vaše spletno mesto). To je prednost.

Seznam izključitev napotnic

Nastavitve kanala → Upravljanje pogojev blagovne znamke – preprosto dodajte tukaj svojo blagovno znamko, kar bo pomagalo ločiti izraze blagovnih znamk in splošne izraze (kateri koli izraz, ki ni blagovna znamka).

Nastavitve e-trgovine – če imate spletno mesto za e-trgovino, boste to omogočili. Obstajajo dodatni koraki za omogočanje sledenja e-trgovini …

 • Oglejte si Nastavitve → Omogoči iskanje po spletnem mestu
 • Cilji
 • Nastavitve e-trgovine

Nakup

Kanali

E-pošta → Ciljne strani (iz trženja e-pošte)

Preusmeritveni promet

Napotitev-promet-Google-Analytics

Vprašanja za vsak oddelek

 1. Merilne uvrstitve

Preverite uvrstitve (Uporabite kot merilo)

 • Odjavite se iz svojega Google Računa
 • Skrivanje zasebnih rezultatov (ikona globusa na desni strani Googlove domače strani)
 • Zdaj poiščite ključne besede, da dobite bolj nepristranske rezultate
 • Orodja za preverjanje uvrstitve so nezanesljiva

Ekološka iskanja

Drugi viri prometa (vsebinsko trženje)

Analiza strani (nadzorna plošča google analytics)

Orodja za spletne skrbnike

https://moz.com/blog/death-of-keyword-ranking-reports-whiteboard-friday

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector