Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών για SEO (Παράδειγμα Apple)

03.06.2020
Analytics 'Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών για SEO (Παράδειγμα Apple)
0 32 мин.

Μια λίστα λέξεων-κλειδιών είναι το προσχέδιο για SEO, όπως ένας χάρτης ιστοτόπου για τον ιστότοπό σας.


Περιγράφει το περιεχόμενο με στόχευση λέξεων-κλειδιών που πηγαίνει στον ιστότοπό σας, τη δομή διευθύνσεων URL και χρησιμοποιείται ακόμη και κατά τη δημιουργία συνδέσμων. Και αν δεν γίνει σωστά (δεν επιλέγετε σωστές λέξεις-κλειδιά) θα αφιερώσετε τόνους χρόνου προσπαθώντας να “επαναχρησιμοποιήσετε” περιεχόμενο ή απλά δεν θα έχετε αποτελέσματα. Θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε μια οργανωμένη, καλά ερευνημένη λίστα λέξεων-κλειδιών, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε το περιεχόμενο και τις διευθύνσεις URL γύρω από αυτές τις φράσεις – και να έχετε περισσότερες πιθανότητες κατάταξης στη σελίδα 1.

Τώρα ας δημιουργήσουμε τη λίστα λέξεων-κλειδιών σας…

Ξεκινήστε με τη στοχευμένη τοποθεσία σας

τοπικές-έναντι-εθνικές-λέξεις-κλειδιά

Μικρή πόλη – οι μικρές πόλεις έχουν λιγότερα άτομα, οπότε θα υπάρχει μικρότερος όγκος αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι λέξεις-κλειδιά σας θα είναι ευρείες και πιθανότατα θα έχετε μόνο 1 κύρια λέξη-κλειδί στη λίστα σας, η οποία θα πρέπει να στοχεύει στην αρχική σελίδα. Μεγαλύτερες αγορές = πιο συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Μεγάλη πόλη – εκτός από τη συμπερίληψη ευρείας φράσης στη λίστα σας, θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε πιο συγκεκριμένες φράσεις – καθώς υπάρχουν περισσότερα άτομα σε μια πόλη, οπότε ο όγκος αναζήτησης είναι υψηλότερος.

Εθνικός – δεδομένου ότι θα έχετε μια μεγαλύτερη ομάδα λέξεων-κλειδιών για να διαλέξετε, πρέπει να ερευνήσετε τον ανταγωνισμό κάθε λέξης-κλειδιού, ώστε να γνωρίζετε ποιες από αυτές μπορείτε πραγματικά να κατατάξετε.

1. Μικρή πόλη (Επιλέξτε ευρείες λέξεις-κλειδιά)

Τοπικές λέξεις-κλειδιά SEO

Παω σε google.com και χρησιμοποιήστε Αυτόματη συμπλήρωση Google να μάθω ποιες λέξεις-κλειδιά αναζητούν οι χρήστες. Πληκτρολογήστε το όνομα πόλης ακολουθούμενη από λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν Τι προσφέρεις. Δοκιμάστε πολλές παραλλαγές (π.χ. λίμνη bluff macbook…) για να δείτε αν υπάρχουν άλλες. Ωστόσο, πιθανότατα θα έχετε μόνο 1 κύρια λέξη-κλειδί που θα στοχεύει στην αρχική σελίδα.

Αν θέλεις στοχεύστε σε πολλές πόλεις, κάντε το ίδιο πράγμα στην Αυτόματη συμπλήρωση Google για κάθε πόλη για να δείτε τις πιο δημοφιλείς φράσεις. Η λίστα λέξεων-κλειδιών σας θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι…

 • επισκευή μήλου στη λίμνη μπλόφα (στοχεύει στην αρχική σελίδα)
 • επισκευή μήλων στο δάσος της λίμνης (νέα σελίδα με στόχευση τοποθεσίας)
 • επισκευή μήλων highland park (νέα σελίδα με στόχευση τοποθεσίας)

2. Μεγάλη πόλη (Επιλέξτε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά)

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες στρατηγικές που περιγράφονται παραπάνω μόνο εκτός από τις ευρείες φράσεις, αναζητήστε επίσης τις πιο συγκεκριμένες φράσεις που σχετίζονται περισσότερο με τα συγκεκριμένα προϊόντα / υπηρεσίες σας…

Λέξη-κλειδί για μεγάλες πόλεις

Ή χρησιμοποιήστε τη μέθοδο “συμπληρώστε το κενό” που σας δίνει ακόμη περισσότερες ιδέες για λέξεις-κλειδιά …

Συμπλήρωση αυτόματης συμπλήρωσης Google στο κενό

Παίξτε με την Αυτόματη συμπλήρωση Google για να βρείτε λέξεις-κλειδιά για τα διαφορετικά προϊόντα / υπηρεσίες σας…

Λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς

Γράψτε όλα τα προϊόντα / υπηρεσίες που προσφέρετε και μάθετε λέξεις-κλειδιά για κάθε…

Λίστα λέξεων-κλειδιών

Κάντε το ίδιο πράγμα για άλλα προϊόντα της Apple. Κάθε μίνι-λίστα πρέπει να περιλαμβάνει τους διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών επισκευής, όπως έκανα για τα Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 2 κ.λπ..

3. Εθνικό (Επιλέξτε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά + Ανταγωνιστική έρευνα)

Δεδομένου ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα λέξεων-κλειδιών για να διαλέξετε, πρέπει να περιορίσουμε τις καλύτερες μαθαίνοντας πόσο ανταγωνιστική είναι κάθε λέξη-κλειδί σε σχέση με τον όγκο αναζήτησης. Αυτό θα σας αφήσει μόνο τις λέξεις-κλειδιά που έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες κατάταξης. Διαφορετικά, θα αφιερώσετε χρόνο δημιουργώντας περιεχόμενο που στοχεύει λέξεις-κλειδιά για τις οποίες δεν μπορεί καν να κατατάξετε.

Βήμα 1: Καταγράψτε ΟΛΑ τα προϊόντα / τις υπηρεσίες σας

Βήμα 2: Βρείτε πολύ συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για κάθε προϊόν / υπηρεσία…

Εθνικές λέξεις-κλειδιά

Μια λέξη-κλειδί όπως “επισκευή φορητού υπολογιστή pro macbook” θα είναι πολύ ανταγωνιστική, δεδομένου ότι είναι μια ευρεία (εθνική) φράση – και η κοινή λογική μας λέει ότι θα υπάρξουν τόνοι ιστότοπων που προσπαθούν να κατατάξουν αυτό. Ωστόσο, μια λέξη-κλειδί όπως η “επισκευή ζημιών στο νερό macbook pro” θα είναι λιγότερο ανταγωνιστική, καθώς είναι πιο συγκεκριμένη. Αυτοί είναι οι τύποι λέξεων-κλειδιών που θέλετε να στοχεύσετε.

Ενώ οι ευρείες λέξεις-κλειδιά έχουν μεγαλύτερο όγκο αναζήτησης, οι συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, όπως η «επισκευή ζημιών στο macbook pro water» συνήθως δίνουν καλύτερη ευκαιρία. Βρίσκεστε καλύτερα στη σελίδα 1 για μια λέξη-κλειδί με 100 αναζητήσεις από τη σελίδα 13 για μια λέξη-κλειδί με 10.000 αναζητήσεις.

Βήμα 3: Εκχωρήστε λέξεις-κλειδιά σε κάθε προϊόν / υπηρεσία

Βήμα 4: Φιλτράρετε λέξεις-κλειδιά που είναι πολύ ανταγωνιστικές. Για να το κάνετε αυτό, αναζητήστε κάθε λέξη-κλειδί στο Google και δείτε τα αποτελέσματα. Αυτοί οι δείκτες θα σας πουν εάν είναι πολύ ανταγωνιστικοί…

Ανταγωνισμός λέξεων-κλειδιών

Έτσι, αντί να επιλέξουμε «πώς να βγούμε από το χρέος», θα επιλέξαμε μια πιο συγκεκριμένη φράση….

Λέξεις-κλειδιά μακράς ουράς

Ακριβώς επειδή μια λέξη-κλειδί είναι πολύ ανταγωνιστική δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την συμπεριλάβετε στη λίστα λέξεων-κλειδιών σας. Εάν μια γενική σελίδα που περιγράφει όλες τις “υπηρεσίες επισκευής μήλων” βελτιώνεται εμπειρία χρήστη, μην ανησυχείτε για τον ανταγωνισμό. Δημιουργήστε τη σελίδα για τους επισκέπτες σας.

Δείτε τις λέξεις-κλειδιά του ανταγωνιστή με το HubShout WebGrader

Μπορείτε να εκτελέσετε πολλούς ιστότοπους μέσω HubShout WebGrader για να δείτε τις λέξεις-κλειδιά τους…

Λίστα λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών

Δημιουργήστε τη λίστα λέξεων-κλειδιών σας

Τώρα που ξέρετε πώς να δημιουργήσετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών – προχωρήστε και κάντε το! Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Παρόμοιες λέξεις-κλειδιά – εάν δύο λέξεις-κλειδιά σημαίνουν το ίδιο πράγμα (συνώνυμα, πληθυντικοί, φράσεις με διαφορετική σειρά λέξεων), επιλέξτε μόνο τη 1 πιο σχετική λέξη-κλειδί που ταιριάζει καλύτερα με το προϊόν / την υπηρεσία. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να στοχεύετε μόνο 1 κύρια λέξη-κλειδί ανά σελίδα. Επιπλέον, ο Αλγόριθμος της Google κάνει καλή δουλειά στην ανάλυση πρόθεση χρήστη και «αυτόματα» κατάταξη ιστότοπων για σχετικές φράσεις, οπότε αν δεν το γνωρίζετε πώς να στοχεύσετε δευτερεύουσες λέξεις-κλειδιά που δεν λειτουργεί καν τόσο καλά, απλώς επιλέξτε τη λέξη-κλειδί 1 που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Λέξη-κλειδί αρχικής σελίδας – θα πρέπει συνήθως να στοχεύουν την 1 κύρια λέξη-κλειδί για την οποία θέλετε να κατατάξετε.

Λέξεις-κλειδιά δημοσίευσης ιστολογίου – χρησιμοποιήστε την Αυτόματη συμπλήρωση Google για να βρείτε 1 λέξη-κλειδί για κάθε άρθρο που γράφετε. Αυτά πρέπει να είναι μη διαφημιστικά (π.χ. ένα άρθρο “πώς να”) και πρέπει επίσης να είναι μακράς διάρκειας. Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν “πώς να διορθώσετε ένα macbook pro με λευκή οθόνη”.

Οργανώστε τη δομή της διεύθυνσης URL (Βήμα μπόνους)

Οι λέξεις-κλειδιά που επιλέγετε μπορούν να επηρεάσουν τη δομή των διευθύνσεων URL και το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στον ιστότοπό σας. Γι ‘αυτό είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια λίστα λέξεων-κλειδιών πριν δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας…

Ακολουθεί η μορφή της διεύθυνσης URL:

 • website.com/ (αρχική σελίδα)
 • website.com/macbook-pro/ (περιγράφει τις υπηρεσίες Macbook Pro)
 • website.com/macbook-pro/water-damage-repair (συγκεκριμένη υπηρεσία)

Και εδώ είναι μια δομή διεύθυνσης URL για λέξεις-κλειδιά για συγκεκριμένη τοποθεσία:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Ερωτήσεις; Σχόλια? Πάρε με τηλέφωνο!

Μόλις δημιουργήσετε τη λίστα λέξεων-κλειδιών, μπορείτε αρχίστε να οργανώνετε τους μόνιμους συνδέσμους σας, προσθέστε το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τη λέξη-κλειδί σας στον τίτλο σελίδας, τον τίτλο SEO, τη μετα-περιγραφή, το σώμα περιεχομένου κ.λπ. Μόλις ολοκληρώσατε το πιο δύσκολο μέρος του SEO στη σελίδα!

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας λίστας λέξεων-κλειδιών, ρίξτε μια γραμμή στα σχόλια. Είμαι στην ευχάριστη θέση να βοηθήσω με οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε. Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο!

Στην υγειά σας,

Τομ υπογραφή

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector