Blogger versus WordPress? Welke is beter en waarom?

Als beginner is het zo verwarrend wanneer je een blogplatform kiest om een ​​blog te starten. Je hebt waarschijnlijk gehoord van WordPress, Drupal, Blogger enz., Maar weet niet welke beter is en hoe je het perfecte Blogging-platform kiest op basis van je behoeften. Een van de meest voorkomende trends is Blogger versus WordPress waar veel gebruikers naar vragen. Ze vragen ook dat Blogger of WordPress goed zal zijn om geld te verdienen, je meer aanpassingsmogelijkheden biedt en vooral alle bedieningselementen in je hand hebt.


In dit artikel ga ik schrijven over Blogger vs WordPress. Ik zal ook de vergelijking tussen WordPress en blogger laten zien, zodat je gemakkelijk kunt begrijpen welk blogplatform geschikt is voor jou op basis van je behoeften. Voor een beter begrip deel ik ook een Infographic van Blogspot vs WordPress.

Blogger versus WordPress

Blogger vs WordPress – Welke is beter?

Toen ik voor het eerst met mijn eerste blog begon, stond deze op blogger. Die keer had ik geen idee van bloggen en publiceerde ik een paar posts. Het was best goed voor mij omdat het gratis te gebruiken is. Maar ik gebruikte liever mijn eigen domein, meer aanpasbaar en meer controle.

Later heb ik nog een blogsite gemaakt met WordPress (Self-Hosted). Het was niet gratis en het kostte me een paar dollar. Maar het was geweldig en volledig aanpasbaar. Vanaf dat moment heb ik verschillende websites voor mijn klanten gemaakt. Om nog maar te zwijgen over WPMyWeb.com wordt mogelijk gemaakt door WordPress.

Dus, hier is wat ik heb gevonden over Blogger vs WordPress.

1. Site-eigendom

Blogger is een gratis blogplatform en eigendom van Google. Het is gemakkelijk te gebruiken en volledig betrouwbaar om een ​​blog te maken met behulp van een blogger-platform. Het is echter niet jouw eigendom. Het is eigendom van Google en zij hebben het recht om het op elk gewenst moment zonder verdere kennisgeving af te sluiten of uw toegang.

Aan de andere kant is WordPress Open Source-software die nodig is om te installeren op uw eigen WordPress-hosting. Het is volledig uw eigendom, dus u kunt beslissen wat u met uw site gaat doen. Als u wilt, kunt u uw site stoppen of voortzetten.

2. Functionaliteit

Als u overweegt uw Blogger-functie uit te breiden of als e-commerceplatform te gebruiken, kunt u deze niet wijzigen omdat Blogger of Blogspot wordt geleverd met zeer beperkte functies. Om een ​​online winkel toe te voegen, moet u producten van derden zoals Shopify integreren.

Met WordPress kunt u eenvoudig een online winkel maken. Woocommerce is echter het populairste e-commerceplatform op internet en is eigendom van WordPress. Woocommerce is volledig gratis te gebruiken en er zijn talloze plug-ins en thema’s beschikbaar en je kunt ze gebruiken zoals je wilt. Met WordPress en Woocommerce creëer je binnen een paar uur een complete online winkel. Met hun overvloed aan WordPress-plug-ins kunt u eenvoudig grote online communities, forums en lidmaatschapssites bouwen die gratis of betaald kunnen worden. Dus als u denkt aan WordPress vs Blogger, dan kunt u WordPress zeker gebruiken als blogsite, bedrijfssite, forum, online winkelportaal en nog veel meer.

3. Maatwerk

Met bloggen kun je niet alles aanpassen zoals je wilt. Als u bijvoorbeeld een themacode of plug-incode wilt bewerken, kunt u deze niet aanpassen. Meer dan dat, Blogger heeft een beperkt team om plug-ins en thema’s te ontwikkelen. Dus voor een eenvoudige blogsite is Blogspot een goede keuze. Maar als je van je blog een geldmachine wilt maken of een website van hoge kwaliteit wilt, dan kan dat niet met Blogger.

WordPress totale thema's

Omdat de WordPress-site volledig in uw bezit is, kunt u elk type aanpassing naar wens uitvoeren. Er zijn tal van WordPress-thema’s en plug-ins beschikbaar, die volledig aanpasbaar zijn. Er is niets beperkt en u kunt elk thema van een plug-in gebruiken om uw site aan te passen. Niet alleen dat, u kunt ook uw themacode bewerken als u iets op uw site wilt wijzigen.

4. Beveiliging

Een van de belangrijkste dingen van een site is beveiliging of het veilig houden van uw site. Hackers kunnen uw site gemakkelijk hacken als uw site niet goed is beveiligd of als u geen beveiligingsmaatregelen neemt. 

Blogger is een Google-product en wordt daarom sterk beveiligd door Google. Trouwens, als je Blogger gebruikt, hoef je niet na te denken over de bronnen, beveiliging en back-upservices van je site als een vooraf gebouwde optie.

WordPress is volledig uw eigendom, dus de beveiliging van uw site is afhankelijk van u. Maar het beveiligen van een WordPress-site is vrij eenvoudig. Er zijn veel WordPress-hosts beschikbaar die meerlaagse beveiligingsopties bieden.

5. Rangschikkingsfactor

Het is een gerucht dat veel mensen denken dat als ze Blogger gebruiken, hun site voordelen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) krijgt en hoger scoort. Maar het is helemaal ONWAAR. Google geeft Blogger dezelfde waarde als WordPress of andere blogplatforms. De rankingfactor bepaalt uw sitestructuur, uw inhoudskwaliteit, backlinks enz. Aangezien Blogger een beperkte functie heeft, biedt het geen geavanceerde SEO-opties om uw site beter te optimaliseren.

Aan de andere kant heeft WordPress standaard geen SEO-functies. Maar er zijn veel SEO-plug-ins beschikbaar voor WordPress die uw site helpen hoger te scoren op zoekmachines.

 6. Ondersteuning

Omdat het een beperkt aantal ontwikkelaars in hun team is, is de ondersteuning van Blogger beperkt. Bovendien is het niet zo populair als WordPress of Drupal, dus heel weinig mensen hebben er kennis van. Ze hebben hun officiële Blogger-forum waar u uw siteprobleem kunt bespreken.

WordPress is het meest populaire CMS, dus er zijn veel actieve communities, forums en blogs beschikbaar van waaruit u ondersteuning krijgt van andere Pro-gebruikers en ontwikkelaars. Meer nog, als u een WordPress premium-thema of plug-in gebruikt, dan hebben ze hun eigen forum- en ticketsysteem vanwaar u het premium-thema of plug-in-ondersteuning krijgt.

WordPress vs Blogger – Welke te kiezen?

Om een ​​blogplatform te kiezen, moet je eerst bedenken waarom je een blogsite wilt maken. Het doel kan van alles zijn, bijvoorbeeld: kennis delen met andere mensen, geld verdienen met een blog, online producten verkopen, een lidmaatschapsportaal bouwen etc. Nu vraag je je waarschijnlijk af welke je moet kiezen, Blogspot vs WordPress.

Blogger of Blogspot is een goed blogplatform wanneer u van plan bent een zeer eenvoudige blog te maken om uw kennis of informatie met de wereld te delen. Het komt niet met zulke geavanceerde opties of chique design. Bovendien kun je het ook niet aanpassen en zijn hun plug-ins en thema’s zeer beperkt. Dus als je het goed vindt met een blogplatform dat beperkt is, geen technische vaardigheden vereist en geen volledige controle over je hand nodig hebt, dan is Blogger of Blogspot een goede keuze voor jou.

Aan de andere kant, als u volledige controle over uw blog wilt, deze wilt aanpassen of een look wilt geven zoals u wilt en een online winkel, bedrijfssite of blogsite wilt bouwen, dan is WordPress een perfecte keuze. In tegenstelling tot Blogger beperkt WordPress geen enkele functie en kunt u deze onderweg gebruiken.

Er zijn meer dan 350 miljoen websites zijn online op internet en nog steeds aan het tellen. Als u uw eigen website wilt maken, moet u nu meteen beginnen. In deze tutorial heb ik Blogger vs WordPress en hun voor- en nadelen uitgelegd.

Ik hoop dat deze tutorial je heeft geholpen om het perfecte blogplatform te kiezen voor jouw doel. Heeft u een suggestie over WordPress vs Blogger, laat het ons dan weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map