Blogger vs WordPress? Care dintre ele este mai bun și de ce?

Ca începător, este atât de confuz când să alegi o platformă de blogging pentru a începe un blog. Probabil ați auzit despre WordPress, Drupal, Blogger etc, dar nu știți care este mai bun și cum să alegeți platforma Blogging perfectă în funcție de nevoile dvs. Una dintre cele mai comune tendințe este Blogger vs WordPress că mulți utilizatori întreabă despre asta. De asemenea, ei cer ca Blogger sau WordPress să fie bine pentru a câștiga bani, îți oferă o opțiune de personalizare mai mare și majoritatea controalelor din mână.


În acest articol, voi scrie despre Blogger vs WordPress. Voi arăta, de asemenea, comparația dintre WordPress și blogger, astfel încât să puteți înțelege cu ușurință care platformă de blogging este potrivită pentru dvs. în funcție de nevoile dvs. Pentru o mai bună înțelegere, partajez și o infografie de Blogspot vs WordPress.

Blogger vs WordPress

Blogger vs WordPress – Care este mai bun?

Când am început primul meu blog, a fost pe blogger. De data aceea nu aveam habar despre bloguri și obișnuiam să public câteva postări. A fost destul de bun pentru mine, deoarece este gratuit de utilizat. Dar am preferat să folosesc propriul meu domeniu, mai personalizabil și mai mult control.

Mai târziu, am făcut un alt site de blog folosind WordPress (Self-Hosted). Nu a fost gratuit și mi-a luat câteva dolari. Dar a fost minunat și total personalizabil. De atunci am creat mai multe site-uri web pentru clienții mei. Nu mai vorbim de WPMyWeb.com este alimentat de WordPress.

Iată ce am găsit despre Blogger vs WordPress.

1. Proprietatea site-ului

Blogger este o platformă gratuită de blogging și deținută de Google. Este ușor de utilizat și total de încredere pentru a crea un blog folosind platforma blogger. Cu toate acestea, nu este deținut de dvs. Este deținută de Google și au dreptul de a o închide sau de accesul dvs. în orice moment, fără altă notificare.

Pe de altă parte, WordPress este un software Open Source, care este necesar pentru instalarea propriului dvs. hosting WordPress. Este deținut în totalitate de dvs., deci puteți decide ce va face cu site-ul dvs. Dacă doriți, puteți opri sau continua site-ul.

2. Funcționalitate

Dacă vă gândiți să vă extindeți funcția Blogger sau să o utilizați ca platformă de comerț electronic, atunci nu o puteți modifica deoarece Blogger sau Blogspot vine cu funcții foarte limitate. Pentru a adăuga un magazin online, trebuie să integrați produse de la terți precum Shopify.

Folosind WordPress, puteți crea cu ușurință un magazin online. Cu toate acestea, Woocommerce este cea mai populară platformă de comerț electronic pe internet și este deținută de WordPress. Woocommerce este complet liber de utilizat și există tone de plugin-uri și teme disponibile și le puteți folosi așa cum doriți. Cu WordPress și Woocommerce, puteți crea un magazin online complet în doar câteva ore. Cu o mulțime de pluginuri WordPress, puteți construi cu ușurință comunități online mari, forumuri și site-uri de membru, care pot fi gratuite sau plătite. Deci, dacă te gândești la WordPress vs Blogger, atunci cu siguranță poți folosi WordPress ca site de blogging, site de afaceri, forum, portal de cumpărături online și multe altele.

3. Personalizare

Cu blogging-ul, nu puteți personaliza totul așa cum doriți. De exemplu, doriți să editați un cod de temă sau un cod de plugin, atunci nu îl puteți personaliza. Mai mult decât atât, Blogger are o echipă limitată pentru a dezvolta pluginuri și teme. Deci, pentru un simplu site de blog, Blogspot este o alegere bună. Dar dacă doriți să vă transformați blogul într-o mașină de a face bani sau doriți să faceți un site web de înaltă calitate, atunci nu îl puteți face cu Blogger.

WordPress Total teme

Deoarece site-ul WordPress este deținut în totalitate de dvs., așa că puteți face orice tip de personalizare doriți. Există o mulțime de teme și plugin-uri WordPress, care sunt complet personalizabile. Nu este nimic limitat și puteți utiliza orice temă de plugin pentru a vă modifica site-ul. Nu numai că, puteți modifica, de asemenea, codul temei dacă doriți să schimbați ceva pe site-ul dvs..

4. Securitate

Unul dintre cele mai importante lucruri ale unui site este Securitatea sau păstrarea site-ului dvs. în siguranță. Hackerii îți pot pirata site-ul cu ușurință dacă site-ul tău nu este bine protejat sau nu faci nicio măsură de securitate. 

Blogger este un produs Google, deci este foarte securizat de Google. În plus, dacă utilizați Blogger, nu trebuie să vă gândiți la resursele site-ului, serviciile de securitate și backup, deoarece opțiunea pre-construită.

WordPress este deținut în totalitate de dvs., deci securitatea site-ului dvs. depinde de dvs. Dar securizarea unui site WordPress este destul de ușoară. Există multe gazde WordPress disponibile care oferă opțiuni de securitate pe mai multe straturi.

5. Factorul de clasare

Este un zvon că mulți oameni cred că dacă folosesc Blogger, site-ul lor va obține avantaje de optimizare a motoarelor de căutare (SEO) și va fi mai mare. Dar este total FALS. Google acordă aceeași valoare pentru Blogger ca WordPress sau alte platforme de blogging. Factorul de clasificare determină structura site-ului dvs., calitatea conținutului, backlinks-urile etc. Deoarece Blogger are o funcție limitată, acesta nu oferă opțiuni SEO avansate pentru a optimiza mai bine site-ul dvs..

Pe de altă parte, WordPress nu are funcții SEO în mod implicit. Există însă multe plugin-uri SEO disponibile pentru WordPress care ajută site-ul dvs. să se plaseze mai sus pe motoarele de căutare.

 6. Suport

Fiind un număr limitat de dezvoltatori din echipa lor, suportul Blogger este limitat. În plus, nu este la fel de popular ca WordPress sau Drupal, așa că foarte puține persoane au cunoștințe despre asta. Ei au forumul lor oficial Blogger unde puteți discuta despre problema site-ului dvs..

WordPress este cel mai popular CMS, așa că există multe comunități active, forumuri, bloguri disponibile de unde veți primi sprijin din partea altor utilizatori și dezvoltatori Pro. Mai mult decât atât, dacă utilizați orice temă sau plugin premium WordPress, atunci au propriul sistem de forumuri și bilete de unde veți primi temă premium sau suport pentru pluginuri.

WordPress vs Blogger – Care să alegi?

Pentru a alege o platformă de blogging, mai întâi trebuie să vă dați seama de ce doriți să creați un site de blog. Scopul poate fi orice, de exemplu: împărtășirea cunoștințelor cu alți oameni, câștigarea de bani cu un blog, vânzarea de produse online, construirea unui portal de membru etc. Acum, probabil vă întrebați care să alegeți, Blogspot vs WordPress.

Blogger sau Blogspot este o platformă de blogging bună atunci când intenționați să creați un blog foarte simplu pentru a vă împărtăși cunoștințele sau informațiile cu lumea întreagă. Nu vine cu opțiuni avansate sau cu un design elegant. În plus, nu puteți să-l personalizați, iar pluginurile și temele lor sunt foarte limitate. Deci, dacă sunteți în acord cu o platformă de blog care este limitată, nu necesită nicio abilitate tehnică și nu aveți nevoie de control total pe mâna dvs., atunci Blogger sau Blogspot este o alegere bună pentru dvs..

Pe de altă parte, dacă doriți un control complet asupra blogului dvs., doriți să personalizați sau să îi arătați un aspect așa cum doriți și doriți să construiți un magazin online, un site de afaceri sau un site de blogging, atunci WordPress este o alegere perfectă. Spre deosebire de Blogger, WordPress nu limitează nicio caracteristică și o poți folosi pe drum.

Sunt peste 350 de milioane de site-uri sunt online pe internet și încă mai contează. Dacă doriți să vă creați propriul site, ar trebui să începeți chiar acum. În acest tutorial, am explicat Blogger vs WordPress și pro și contra lor.

Sper că acest tutorial te-a ajutat să alegi platforma perfectă de blog pentru scopul tău. Aveți vreo sugestie despre WordPress vs Blogger, apoi anunțați-ne.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map