Blogger vs WordPress? Kateri je boljši in zakaj?

Kot začetnik se zdi tako zmedeno, kdaj izbrati platformo za bloganje za začetek bloga. Verjetno ste že slišali za WordPress, Drupal, Blogger itd., Vendar ne veste, kateri je boljši in kako izbrati popolno platformo Blogging glede na vaše potrebe. Eden najpogostejših trendov je Blogger vs WordPress da se mnogi uporabniki sprašujejo o tem. Sprašujejo tudi, da sta Blogger ali WordPress dobra za zaslužek, vam ponuja več možnosti prilagajanja in večino nadzora v roki.


V tem članku bom pisal o Bloggerju proti WordPressu. Pokazal bom tudi primerjavo WordPress-a in bloggerja, tako da boste lažje razumeli, katera blogerska platforma je za vas primerna glede na vaše potrebe. Za boljše razumevanje delim tudi Infografiko Blogspota proti WordPressu.

Blogger vs WordPress

Blogger vs WordPress – kateri je boljši?

Ko sem prvič začel svoj blog, je bil na bloggerju. Takrat nisem imel pojma o bloganju in objavljal sem malo objav. Zame je bilo kar dobro, saj je brezplačna za uporabo. A raje sem uporabil svojo domeno, bolj prilagodljivo in več nadzora.

Kasneje sem naredil še eno spletno stran za bloganje z uporabo WordPressa (samostojno gostovanje). Ni bilo zastonj in vzelo mi je nekaj dolarjev. Toda bilo je super in popolnoma prilagodljivo. Od takrat sem ustvaril več spletnih strani za svoje stranke. Da ne omenjam, da WPMyWeb.com poganja WordPress.

Torej, evo, kaj sem ugotovil o Bloggerju in WordPressu.

1. Lastništvo spletnega mesta

Blogger je brezplačna platforma za bloganje in v lasti Googla. Ustvarite blog s platformo blogger je enostavno in popolnoma zanesljivo. Vendar pa ni v vaši lasti. Je v lasti Googla in ima pravico, da ga kadar koli brez dodatnega obvestila izklopi ali dostopi.

Na drugi strani je WordPress odprtokodna programska oprema, ki je potrebna za namestitev na vaše gostovanje v programu WordPress. V celoti ste vi v lasti, zato se lahko odločite, kaj bo z vašo spletno stranjo. Če želite, lahko ustavite ali nadaljujete svoje spletno mesto.

2. Funkcionalnost

Če nameravate razširiti svojo Blogger funkcijo ali jo uporabljati kot platformo za e-trgovino, je ne morete spremeniti, saj ima Blogger ali Blogspot zelo omejene funkcije. Če želite dodati spletno trgovino, morate vključiti izdelke tretje osebe, kot je Shopify.

Z WordPressom lahko preprosto ustvarite spletno trgovino. Vendar je Woocommerce najbolj priljubljena platforma za e-trgovino na internetu in je v lasti WordPress-a. Woocommerce je popolnoma brezplačna za uporabo in na voljo so na stotine vtičnikov in tem, ki jih lahko uporabljate po svojih željah. Z WordPressom in Woocommerceom lahko v samo nekaj urah ustvarite popolno spletno trgovino. Z obilico WordPress vtičnikov lahko preprosto sestavite velike spletne skupnosti, forume in spletna mesta za članstvo, ki so lahko brezplačne ali plačane. Če torej razmišljate o WordPressu ali Bloggerju, potem zagotovo lahko WordPress uporabite kot spletno mesto za bloganje, poslovno spletno mesto, forum, spletni spletni nakupovalni portal in še veliko več.

3. Prilagoditev

Z bloganjem ne morete prilagoditi vsega, kot želite. Na primer, želite urediti neko kodo teme ali kodo vtičnika, potem je ne morete niti prilagoditi. Poleg tega ima Blogger omejeno ekipo za razvoj vtičnikov in tem. Blogspot je tako za preprosto spletno mesto spletnega dnevnika dobra izbira. Če pa želite svoj blog spremeniti v denar za zaslužek ali želite kakovostno spletno mesto, potem tega ne morete storiti z Bloggerjem.

WordPress Skupaj teme

Ker je spletno mesto WordPress v celoti v vaši lasti, tako da lahko poljubno prilagodite tako, kot želite. Na voljo je veliko WordPress tem in vtičnikov, ki so popolnoma prilagodljivi. Nič ni omejeno in za spreminjanje spletnega mesta lahko uporabite katero koli temo vtičnikov. Ne samo to, lahko uredite tudi kodo teme, če želite karkoli spremeniti na svojem spletnem mestu.

4. Varnost

Ena najpomembnejših stvari spletnega mesta je varnost ali varovanje spletnega mesta. Hekerji lahko zlahka vdrejo vaše spletno mesto, če vaše spletno mesto ni dobro zaščiteno ali če ne storite varnostnih ukrepov. 

Blogger je Googlov izdelek, zato ga Google močno zavaruje. Poleg tega, če uporabljate Blogger, vam ni treba razmišljati o virih spletnega mesta, varnostnih in varnostnih storitvah, kot je vnaprej izdelana možnost.

WordPress ste v celoti v vaši lasti, zato je varnost vašega spletnega mesta odvisna od vas. Toda zavarovanje mesta WordPress je precej enostavno. Na voljo je veliko gostiteljev WordPress, ki ponujajo večplastne varnostne možnosti.

5. Faktor razvrščanja

Govorica je, da mnogi ljudje verjamejo, da bodo, če bodo uporabljali Blogger, njihovo spletno mesto dobilo prednosti optimizacije iskalnih (SEO) in se uvrstilo višje. Je pa povsem ZAVEZEN. Google daje Bloggerju enako vrednost kot WordPress ali druge blogerske platforme. Faktor uvrstitve določa strukturo spletnega mesta, kakovost vsebine, povratne povezave itd. Ker ima Blogger omejeno funkcijo, ne ponuja naprednih možnosti SEO za boljše optimiziranje spletnega mesta.

Na drugi strani WordPress privzeto nima funkcij SEO. Toda za WordPress je na voljo veliko SEO vtičnikov, ki pomagajo vašemu spletnemu mestu na višjih mestih v iskalnikih.

 6. Podpora

Podpora Bloggerja je omejena na število razvijalcev v njihovi ekipi. Poleg tega ni tako priljubljen kot WordPress ali Drupal, tako da zelo malo ljudi ve o tem. Imajo svoj uradni Blogger forum, na katerem lahko razpravljate o težavi na svojem spletnem mestu.

WordPress je najbolj priljubljen CMS, zato je na voljo veliko aktivnih skupnosti, forumov in spletnih dnevnikov, od koder boste dobili podporo drugih uporabnikov Pro in razvijalcev. Če uporabljate katero koli premijsko temo ali vtičnik WordPress, potem imajo svoj sistem forumov in vozovnic, od koder boste dobili premijsko temo ali podporo za vtičnike.

WordPress vs Blogger – katero izbrati?

Če želite izbrati platformo za bloganje, morate najprej ugotoviti, zakaj želite ustvariti spletno mesto za blog. Namen je lahko karkoli, na primer: deliti znanje z drugimi, zaslužiti z blogom, prodajati izdelke na spletu, zgraditi članski portal itd. Zdaj se verjetno sprašujete, koga izbrati, Blogspot vs WordPress.

Blogger ali Blogspot je dobra platforma za bloganje, ko nameravate ustvariti zelo preprost blog, s katerim bi svoje znanje ali informacije delili s svetom. Ne pride s tako naprednimi možnostmi ali domišljijskim dizajnom. Poleg tega ga tudi ne morete prilagoditi, njihovi vtičniki in teme pa so zelo omejeni. Če ste v redu z omejeno platformo za bloganje, ne potrebujete nobene tehnične spretnosti in ne potrebujete popolnega nadzora v roki – potem je Blogger ali Blogspot dobra izbira za vas.

Na drugi strani pa, če želite popoln nadzor nad svojim blogom, želite prilagoditi ali mu dati videz, kot želite, in želite zgraditi spletno trgovino, poslovno stran ali spletno stran za bloganje, potem je WordPress odlična izbira. WordPress za razliko od Bloggerja ne omejuje nobene funkcije in jo lahko uporabljate na svoji poti.

Konča jih 350 milijonov spletnih strani je na spletu na internetu in še vedno šteje. Če želite ustvariti svoje spletno mesto, morate začeti takoj. V tej vadnici sem razložil Blogger vs WordPress in njihove prednosti in slabosti.

Upam, da vam je ta vadnica pomagala izbrati popolno platformo za bloganje za vaš namen. Ali imate kakšen predlog glede WordPress-a ali Bloggerja, nam to sporočite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map