Blogger vs WordPress? Vilken är bättre och varför?

Som nybörjare är det så förvirrande när man väljer en bloggplattform att starta en blogg. Du har antagligen hört talas om WordPress, Drupal, Blogger osv. Men du vet inte vilken som är bättre och hur du väljer den perfekta bloggplattformen utifrån dina behov. En av de vanligaste trenderna är Blogger vs WordPress att många användare frågar om det. De ber också om att Blogger eller WordPress är bra för att tjäna pengar, ger dig mer anpassningsalternativ och mest av alla kontroller i handen.


I den här artikeln ska jag skriva om Blogger vs WordPress. Jag kommer också att visa jämförelsen av WordPress vs blogger så att du enkelt kan förstå vilken bloggplattform som passar dig baserat på dina behov. För bättre förståelse delar jag också en Infographic av Blogspot vs WordPress.

Blogger vs WordPress

Blogger vs WordPress – Vilken är bättre?

När jag började min första blogg var det på bloggare. Den gången hade jag ingen aning om att blogga och brukade publicera få inlägg. Det var ganska bra för mig eftersom det är gratis att använda. Men jag föredrog att använda min egen domän, mer anpassningsbar och mer kontroll.

Senare gjorde jag en ny bloggsida med WordPress (själv värd). Det var inte gratis och det tog mig ett par dollar. Men det var fantastiskt och helt anpassningsbart. Sedan dess har jag skapat flera webbplatser för mina klienter. För att inte tala om WPMyWeb.com drivs av WordPress.

Så här är vad jag hittade om Blogger vs WordPress.

1. Webbplatsägande

Blogger är en gratis bloggplattform och ägs av Google. Det är lätt att använda och helt pålitligt att skapa en blogg med bloggplattform. Men det ägs inte av dig. Det ägs av Google och de har rätt att stänga av det eller din åtkomst när som helst utan ytterligare varsel.

Å andra sidan är WordPress en Open Source-programvara som behövs för att installera din egen WordPress-värd. Det ägs helt av dig, så du kan bestämma vad som ska göra med din webbplats. Om du vill kan du stoppa eller fortsätta din webbplats.

2. Funktionalitet

Om du funderar på att utöka din Blogger-funktion eller använda den som en e-handelsplattform kan du inte ändra den eftersom Blogger eller Blogspot kommer med mycket begränsade funktioner. För att lägga till en onlinebutik måste du integrera produkter från tredje part som Shopify.

Med WordPress kan du enkelt skapa en onlinebutik. Woocommerce är dock den mest populära e-handelsplattformen på internet och den ägs av WordPress. Woocommerce är helt gratis att använda och det finns massor av plugins och teman tillgängliga och du kan använda dem som du vill. Med WordPress och Woocommerce kan du skapa en komplett onlinebutik på bara några timmar. Med sina många WordPress-plugins kan du enkelt bygga stora onlinemiljöer, forum och medlemssidor som kan vara gratis eller betalda. Så om du funderar på WordPress vs Blogger, kan du definitivt använda WordPress som en bloggsida, företagswebbplats, forum, online shoppingportal och mycket mer.

3. Anpassning

Med bloggning kan du inte anpassa allt som du vill. Till exempel vill du redigera någon temakod eller plugin-kod, då kan du inte heller anpassa den. Mer än så har Blogger ett begränsat team för att utveckla plugins och teman. Så för en enkel bloggsida är Blogspot ett bra val. Men om du vill förvandla din blogg till en pengar att göra pengar eller vill ha en högkvalitativ webbplats kan du inte göra det med Blogger.

WordPress totala teman

Eftersom WordPress-webbplatsen ägs helt av dig så kan du göra alla typer av anpassningar som du vill. Det finns gott om WordPress-teman och plugins som är helt anpassningsbara. Det finns inget begränsat och du kan använda något plugin-tema för att ändra din webbplats. Inte bara det, du kan också redigera din temakod om du vill ändra något på din webbplats.

4. Säkerhet

En av de viktigaste sakerna på en webbplats är Säkerhet eller att hålla din webbplats säker. Hackare kan enkelt hacka din webbplats om din webbplats inte är väl skyddad eller om du inte vidtar några säkerhetssteg. 

Blogger är en Google-produkt, så den är mycket säkrad av Google. Dessutom, om du använder Blogger, behöver du inte tänka på dina webbplatsresurser, säkerhet och säkerhetskopieringstjänster eftersom det är ett förbyggt alternativ.

WordPress ägs helt av dig, så din webbplats säkerhet beror på dig. Men att säkra en WordPress-webbplats är ganska enkelt. Det finns många WordPress-värdar tillgängliga som ger flera lager säkerhetsalternativ.

5. Rankingfaktor

Det är ett rykte som många tror att om de använder Blogger kommer deras webbplats att få fördelar med sökmotoroptimering (SEO) och rankas högre. Men det är helt FALSE. Google ger Blogger samma värde som WordPress eller andra bloggplattformar. Rankingfaktor avgör din webbplatsstruktur, din innehållskvalitet, bakåtlänkar etc. Eftersom Blogger har begränsad funktion erbjuder den inte avancerade SEO-alternativ för att bättre optimera din webbplats.

Å andra sidan har WordPress inte SEO-funktioner som standard. Men det finns många SEO-plugins tillgängliga för WordPress som hjälper din webbplats att rankas högre på sökmotorer.

 6. Support

Som ett begränsat antal utvecklare i sitt team är Bloggers support begränsat. Dessutom är det inte lika populärt som WordPress eller Drupal, så mycket få människor har kunskap om det. De har sitt officiella Blogger-forum där du kan diskutera ditt webbplatsproblem.

WordPress är det mest populära CMS, så det finns många aktiva samhällen, forum, bloggar tillgängliga där du får stöd av andra Pro-användare och utvecklare. Mer än så, om du använder något WordPress premium tema eller plugin, så har de sitt eget forum och biljettsystem där du får premium tema eller plugin support.

WordPress vs Blogger – Vilken man ska välja?

För att välja en bloggplattform måste du först ta reda på varför du vill skapa en bloggsida. Syftet kan vara vad som helst, till exempel: dela kunskap med andra människor, tjäna pengar med en blogg, sälja onlineprodukter, bygga en medlemsportal etc. Nu undrar du antagligen vilken du ska välja, Blogspot vs WordPress.

Blogger eller Blogspot är en bra bloggplattform när du planerar att skapa en mycket enkel blogg för att dela din kunskap eller information med världen. Det har inte så avancerade alternativ eller snygg design. Dessutom kan du inte heller anpassa det och deras plugins och teman är mycket begränsade. Så om du är ok med en bloggplattform som är begränsad, inte kräver någon teknisk skicklighet och inte behöver total kontroll på din hand – då är Blogger eller Blogspot ett bra val för dig.

På den andra sidan, om du vill ha full kontroll över din blogg, vill anpassa eller se den som du vill och vill bygga en onlinebutik, affärssida eller bloggsida, är WordPress ett perfekt val. Till skillnad från Blogger begränsar WordPress inte någon funktion och du kan använda den på din väg.

Det är över 350 miljoner webbplatser är online på internet och fortfarande räknar. Om du vill skapa din egen webbplats bör du börja just nu. I den här tutorialen har jag förklarat Blogger vs WordPress och deras för- och nackdelar.

Jag hoppas att denna handledning hjälpte dig att välja den perfekta bloggplattformen för ditt syfte. Har du några förslag om WordPress vs Blogger, låt oss veta det.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map