Blogger vs WordPress? Melyik a jobb és miért?

04.06.2020
BLOGOLÁS 'Blogger vs WordPress? Melyik a jobb és miért?
0 8 мин.

Kezdõként olyan zavarba jön, amikor a blog elindításához választja a blogplatformot. Valószínűleg hallott a WordPressről, a Drupalról, a Bloggerről stb., De nem tudja, melyik a jobb, és hogyan választhatja ki az igényeinek megfelelően a tökéletes Blogplatformot. Az egyik leggyakoribb trend Blogger vs WordPress hogy sok felhasználó kérdezi róla. Azt is megkérdezik a Bloggertől vagy a WordPress-től, hogy jót keressen pénzt, több testreszabási lehetőséget biztosít, és mindenekelőtt a kezedben lévő vezérlőket.


Ebben a cikkben a Blogger vs WordPress témáról fogok írni. Megmutatom a WordPress és a blogger összehasonlítását is, így könnyen megértheti, hogy az Ön igényei alapján melyik blogplatform alkalmas Önnek. A jobb megértés érdekében megosztom a Blogspot vs WordPress infographic-jét is.

Blogger vs WordPress

Blogger vs WordPress – melyik a jobb?

Amikor először elindítottam első blogomat, a bloggerben voltam. Abban az időben fogalmam sem volt a blogról, és néhány hozzászólást publikáltam. Nagyon jó volt számomra, mivel szabadon használható. De inkább a saját domainjét használtam, jobban testreszabható és jobban irányítható.

Később egy másik blogoldalt készítettem a WordPress (Self-Hosted) segítségével. Nem volt ingyenes, és pár dollárt vitt nekem. De félelmetes volt és teljesen testreszabható. Azóta több webhelyet hoztam létre ügyfeleim számára. Nem is beszélve arról, hogy a WPMyWeb.com-ot a WordPress működteti.

Szóval, itt találtam a Blogger vs WordPress programról.

1. Webhelytulajdon

A Blogger egy ingyenes blogplatform, amelyet a Google birtokol. Könnyen kezelhető és teljesen megbízható blog létrehozására a blogger platformon keresztül. Ez azonban nem Ön tulajdonában van. A Google tulajdonában van, és nekik joga van bármikor további értesítés nélkül leállítani vagy elérni az Ön hozzáférését.

A WordPress egy másik oldalán egy nyílt forráskódú szoftver, amely a saját WordPress-tárhelyre történő telepítéshez szükséges. Teljesen az ön tulajdonában van, így eldöntheti, hogy mi fog működni a webhelyén. Ha szeretné, állítsa le vagy folytassa webhelyét.

2. Funkcionalitás

Ha azt tervezi, hogy kibővíti Blogger funkcióját, vagy e-kereskedelmi platformként használja, akkor nem módosíthatja, mivel a Blogger vagy a Blogspot nagyon korlátozott funkciókkal rendelkezik. Online áruház hozzáadásához be kell építenie a harmadik fél, például a Shopify termékeit.

A WordPress használatával könnyen létrehozhat online áruházat. A Woocommerce azonban a legnépszerűbb e-kereskedelmi platform az interneten, és a WordPress tulajdonában van. A Woocommerce teljesen ingyenesen használható, rengeteg plugin és téma áll rendelkezésre, és bármikor felhasználhatja őket. A WordPress és a Woocommerce segítségével néhány órán belül létrehozhat teljes online áruházat. Rengeteg WordPress-bővítménnyel könnyen felépíthet nagy online közösségeket, fórumokat és tagsági oldalakat, amelyek ingyenesek vagy fizetők is. Tehát ha a WordPress vs Bloggerre gondol, akkor határozottan használhatja a WordPresset blogging, üzleti webhelyként, fórumként, online vásárlási portálként és még sok másként.

3. Testreszabás

A blogolással minden nem testreszabható, ahogy szeretné. Például szerkeszteni szeretne egy témakódot vagy egy plugin-kódot, akkor azt sem testreszabhatja. Ezen felül a Blogger korlátozott csapattal rendelkezik pluginek és témák fejlesztésére. Tehát egy egyszerű blogoldal számára a Blogspot jó választás. De ha a blogját pénzkezelőgévé szeretné változtatni, vagy kiváló minőségű webhelyet szeretne, akkor ezt nem teheti meg a Bloggerrel.

A WordPress összes témája

Mivel a WordPress webhely teljesen az ön tulajdonában van, így bármilyen testreszabási lehetőséget végezhet a kívánt módon. Rengeteg WordPress téma és plugin érhető el, amelyek teljesen testreszabhatók. Nincs semmi korlátozás, és bármilyen plugin-témát felhasználhat webhelyének módosítására. Nemcsak hogy módosíthatja a témakódot, ha bármit meg szeretne változtatni a webhelyén.

4. Biztonság

A webhely egyik legfontosabb dolga a biztonság vagy a webhely biztonságának megőrzése. A hackerek könnyen feltörhetik az Ön webhelyét, ha webhelye nincs megfelelően védett, vagy ha nem tesz semmilyen biztonsági lépést. 

A Blogger egy Google-termék, így a Google nagy biztonságban van. Ezen felül, ha a Bloggert használja, akkor nem kell gondolkodnia a webhely erőforrásaival, a biztonsággal és a biztonsági mentési szolgáltatásokkal kapcsolatban, mivel az előre beépített lehetőség.

A WordPress teljes mértékben az ön tulajdonában van, így webhelyének biztonsága tőled függ. A WordPress webhely biztosítása azonban meglehetősen egyszerű. Számos WordPress-állomás érhető el, amelyek többrétegű biztonsági lehetőségeket biztosítanak.

5. Rangolási tényező

A pletyka, hogy sokan azt hiszik, hogy ha a Bloggert használják, akkor a webhelyük a Search Engine Optimization (SEO) előnyeit kapja és magasabb rangot kap. De ez teljesen hamis. A Google ugyanolyan értéket ad a Bloggernek, mint a WordPress vagy más blogplatformok. A rangsorolási tényező meghatározza a webhely felépítését, a tartalom minőségét, a linkeket stb. Mivel a Blogger korlátozott funkcióval rendelkezik, nem kínál speciális SEO lehetőségeket az Ön webhelyének jobb optimalizálására..

Másrészt a WordPress alapértelmezés szerint nem rendelkezik SEO szolgáltatásokkal. De a WordPress számára számos SEO plugin elérhető, amelyek segítenek webhelyének a rangsorban a keresőmotorokban.

 6. Támogatás

Mivel korlátozott számú fejlesztő van a csapatban, a Blogger támogatása korlátozott. Ráadásul nem annyira népszerű, mint a WordPress vagy a Drupal, ezért nagyon kevés embernek van ismerete erről. Megvan a hivatalos Blogger fóruma, ahol megbeszélheti webhelyének problémáját.

A WordPress a legnépszerűbb CMS, tehát számos aktív közösség, fórum, blog elérhető, ahonnan más Pro felhasználók és fejlesztők támogatást kapnak. Sőt, ha bármilyen WordPress prémium témát vagy bővítményt használ, akkor van saját fórumuk és jegyrendszerük, ahonnan megkaphatja a prémium témát vagy plugin-támogatást..

WordPress vs Blogger – melyiket válassza?

Egy blogplatform kiválasztásához először meg kell határoznia, miért szeretne létrehozni egy blogoldalt. A cél bármi lehet, például: tudás megosztása másokkal, pénzt kereshet egy bloggal, online termékek eladása, tagsági portál felépítése stb. Most valószínűleg azon tűnik, vajon melyiket választja, Blogspot vs WordPress.

A Blogger vagy a Blogspot egy jó blogplatform, amikor egy nagyon egyszerű blog létrehozását tervezi, amelyben tudása vagy információja megosztható a világgal. Nem jön ilyen fejlett lehetőségekkel vagy divatos dizájnnal. Ezenkívül azt sem tudja testreszabni, és a bővítmények és témák nagyon korlátozottak. Tehát, ha jól van egy korlátozott blogplatformdal, nincs szükség technikai ismeretekre és nincs teljes ellenőrzése a kezedben, akkor a Blogger vagy a Blogspot jó választás az Ön számára.

Másrészről, ha teljes mértékben ellenőrizni szeretné blogját, testre szeretné szabni vagy meg szeretné nézni, amire vágyakozik, és online áruházat, üzleti weboldalt vagy blogkészítési oldalt akar felépíteni, akkor a WordPress tökéletes választás. A Bloggerrel ellentétben a WordPress nem korlátozza semmilyen funkciót, és utána is használhatja.

Több mint 350 millió webhely van online az interneten, és még mindig számít. Ha saját weboldalt szeretne létrehozni, akkor most el kell kezdenie. Ebben az oktatóanyagban kifejtettem a Blogger vs WordPress és azok előnyeinek és hátrányainak ismertetését.

Remélem, hogy ez az oktatóanyag segített kiválasztani a tökéletes blogplatformot. Van bármilyen javaslata a WordPress vs Blogger kapcsán, akkor ossza meg velünk.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector