Kako dodati varnostna vprašanja na stran za prijavo v WordPress

04.06.2020
DELAVNICA 'Kako dodati varnostna vprašanja na stran za prijavo v WordPress
0 4 мин.

Verjetno ste opazili, da vas večina velikih podjetij, izobraževalnih ustanov, finančnih organizacij med registracijo zahteva, da na svoj račun dodate varnostna vprašanja, da preverite svojo identiteto. Varnostno vprašanje in odgovor zagotavljata dodatno plast varnosti za nadaljnjo preverjanje identitete, ko se prijavite. Če uporabljate WordPress, lahko na stran za prijavo in registracijo v WordPress preprosto dodate varnostna vprašanja..


V tej vadnici bomo delili Kako dodati varnostna vprašanja na registracijo in stran za prijavo v WordPress.

Zakaj bi na stran za prijavo in registracijo WordPress dodali varnostna vprašanja?

Z dodajanjem varnostnih vprašanj na stran za registracijo WordPress-a bodo uporabniki naprošeni, da postavijo varnostno vprašanje z odgovorom. Nato mora uporabnik odgovoriti na varnostno vprašanje za prijavo, ki so ga postavili med registracijo na spletnem mestu. Če uporabnik vnese napačen odgovor, se ne more prijaviti. 

Podobno kot pri geslu za WordPress varnostno vprašanje močno vpliva na varnost WordPressa. Če imate spletno mesto z več avtorji, boste verjetno morali na prijavni zaslon WordPress dodati varnostna vprašanja.

Na primer, običajnega uporabniškega imena in gesla za WordPress lahko zlahka pokvarijo, vendar varnostnega vprašanja in odgovora ni ugibano. Torej ni možnosti, da bi ga pokvaril. Tako lahko svojo spletno stran zaščitite pred hekerji in neželeno pošto.

Kako dodati varnostna vprašanja na stran za prijavo in registracijo WordPressa?

Dodajanje varnostnega vprašanja na stran za prijavo in registracijo WordPress je zelo enostavno. Najprej morate namestiti in aktivirati Varnostno vprašanje WP iz imenika vtičnikov WordPress. Varnostni vtičnik WP omogoča možnost varnostnega vprašanja na zaslonu za registracijo, prijavo in pozabljeno geslo za WordPress. 

Lastnosti:

 • Dodate lahko neomejeno število varnostnih vprašanj.
 • Varnostno vprašanje lahko prikažete / skrijete na strani za registracijo, prijavno stran in stran s pozabljenim geslom.
 • Uporabniki lahko določijo varnostni odgovor na svoji strani profila.

Nastavitev varnostnega vprašanja WP

Pojdi do Nastavitve> Varnostna vprašanja WP> Nastavitve kot sem prikazal na zgornji sliki. Vtičniku je privzeto dodano veliko vprašanj. Od tam lahko vsa vprašanja dodate ali odstranite s seznama.

Dodajanje varnostnih vprašanj na zaslonu za prijavo, registracijo in pozabljeno geslo za WordPress

Na koncu te strani z nastavitvami »Varnostna vprašanja WP« boste spodaj videli nekaj možnosti, kot je ta. Če jih omogočite, bo varnostnim vprašanjem dodala vaš zaslon za prijavo v WordPress, registracijo in pozabljeno geslo.

Možnosti zaslona za prijavo v WP

Zdaj kliknite gumb Save, da shranite nastavitve. Nato osvežite stran za prijavo in si oglejte spremembe.

Zaslon za prijavo: Vaš prijavni zaslon bo videti tako. Od tu morate navesti svoje uporabniško ime, geslo in varnostni odgovor.Varnostna prijava v WP

Registrski zaslon: Če na stran registra WordPress dodate varnostno vprašanje, bo zaslon registra videti tako. Izberete lahko katero koli varnostno vprašanje s spustnega gumba.

Varnostni register WP

Zaslon pozabljenega gesla: Zaslon za pozabljeno geslo bo izgledal tako. Dobro je, če na strani pozabljenega gesla omogočite možnost varnostnega vprašanja. Spamerji bodo preprečili, da na vaši spletni strani zahtevajo »pozabljeno geslo«.

Varnost WP izgubljeno geslo

Ročno dodajte varnostno vprašanje svojim uporabnikom

Z uporabo vtičnika WP Security Question lahko na strani za registracijo WordPress dodate varnostna vprašanja. Tako lahko samo novi uporabniki določijo svoje varnostno vprašanje in odgovor.

Če želite na svojem spletnem mestu postaviti varnostna vprašanja svojim starim uporabnikom, jih morate dodati ročno. Za to morajo uporabniki obiskati stran s profilom in si zastaviti svoja varnostna vprašanja in odgovore. V tem primeru lahko tako uporabniki kot skrbnik spletnega mesta postavijo varnostno vprašanje.

WP doda uporabniško vprašanje

Zaključek

Obstaja veliko različnih načinov za zavarovanje spletnega mesta WordPress. Dodajanje varnostnih vprašanj na stran za prijavo ali registracijo v WordPress je dobra izbira in ima velik vpliv na varnost vašega spletnega mesta. Zagotavlja dodatno plast varnosti z potrjevanjem identitete uporabnika.

Poleg tega dodajanje polja varnostnih vprašanj v vtičniku WordPress za prijavo in pozabljeno geslo preprečuje tudi pošiljateljem neželene pošte uporabo možnosti prijave in pozabljenega gesla..

Ste na svojo stran za prijavo v WordPress dodali varnostna vprašanja? Tukaj je več člankov o varnosti WordPress.

 • Kako spremeniti prijavni URL za WordPress Admin
 • Kako spremeniti varnost WordPress in solne tipke
 • Kako omejiti poskuse prijave v WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector