Kako enostavno spremeniti predpono tabele baze podatkov WordPress

04.06.2020
DELAVNICA 'Kako enostavno spremeniti predpono tabele baze podatkov WordPress
0 7 мин.

Med namestitvijo WordPress vas vpraša, ali želite spremeniti predpono tabele baze podatkov “wp_” v nekaj. To stvar ponavadi preskočimo, zato WordPress samodejno ustvari bazo podatkov s privzeto predpono tabele „wp_“. 


Mnogi uporabniki WordPressa se pogosto sprašujejo, kako spremeniti predpono tabele baze podatkov WordPress. Verjamejo, da bo sprememba privzete predpone tabele v WordPressu izboljšala varnost njihovega spletnega mesta. Glede na WordFence, ne naredi ničesar za večjo varnost vašega spletnega mesta in je preveč tvegan postopek. V nekaterih primerih uporabniki poskušajo spremeniti ali spremeniti svojo bazo podatkov, ne da bi naredili varnostno kopijo in posledično izgubijo svoje spletno mesto. 

Zakaj spreminjanje predpone tabele baze podatkov ne poveča varnosti spletnega mesta?

Zdaj pa pogovorimo o načinu vdora v bazo podatkov WordPress. Običajno se najpogostejši napad imenuje “SQL injekcija”, kjer heker izvaja ranljivost v aplikaciji za dostop in najlažji način je s pomočjo vtičnika. Če tako ali tako napadalec pridobi dostop do vaše baze podatkov, bo napadalec imel enake zmožnosti, kot jih imate v vaši bazi. Običajno izvajajo skript v vaši bazi podatkov, da dobijo vse podrobnosti. 

Če spremenite predpono svoje tabele baze podatkov v programu WordPress, ne poveča varnosti vaše spletne strani, saj napadalec pridobi dostop prek ranljive aplikacije, kot je vtičnik, in lahko zlahka pridobi vse podrobnosti vašega spletnega mesta. 

Zelo priporočamo, da nikoli ne nalagate nobenega razveljavljenega vtičnika ali teme, ker lahko razveljavljen vtičnik ali tema vsebuje ranljive skripte, če ga boste uporabili, bodo hekerji zlahka dobili dostop do vaše baze podatkov in lahko uničili vaše spletno mesto.

Če želite zavarovati svoje spletno mesto in bazo podatkov, lahko uporabite odlično varnostno storitev, kot je Securi. Securi je celovita varnostna rešitev spletnega mesta, saj varuje vaše spletno mesto pred napadalci, kot so DDoS, groba sila, napadi ranljivosti itd. očistite vaše vdrto mesto in veliko več. Če resno razmišljate o varnosti svojega spletnega mesta WordPress, uporabite Securi. Preverite Securi.

Kako spremeniti predpono tabele baze podatkov WordPress

Kot smo že omenili, vam ni treba spremeniti predpone svoje baze podatkov iz varnostnih razlogov. Če želite spremeniti predpono baze podatkov na svojem mestu WordPress, lahko to storite. Pokazali vam bomo natančne korake, kako lahko preprosto spremenite predpono svoje baze podatkov na svojem mestu WordPress.

Priprava: Preden začnemo, toplo priporočam, da vzamete popolno varnostno kopijo spletnega mesta in baze podatkov. V primeru, da gre kaj narobe, lahko svojo bazo podatkov enostavno obnovite z enim klikom. BackupBuddy je dober rezervni vtičnik, bazo ali spletno mesto pa lahko obnovite s samo enim klikom.

Obstajate dva načina, kako lahko spremenite predpono baze podatkov WordPress,

 • Predpono baze podatkov lahko spremenite s pomočjo phpMyAdmin
 • Predpono tabele baze podatkov WordPress lahko spremenite s pomočjo vtičnika

V tem članku bomo prikazali obe metodi. Torej, pojdimo v to.

1. način, Spremenite predpono tabele zbirke podatkov z uporabo phpMyAdmin

To je zelo pogosta metoda za spreminjanje predpone vaše baze podatkov. Za to se morate prijaviti na svoj hosting cPanel.

1. korak, Uredi datoteko wp-config.php

Po prijavi v svoj hosting cPanel pojdite v svoj korenski imenik, kjer ste namestili WordPress. Odprite wp-config.php datoteko in poiščite vrstico “$ table_prefix = ‘wp_”; “. 

Spremenite vrstico predpone tabele wp_ na nekaj, kar vam je všeč, na primer, ry_ ali xz_013654. Uporabljate lahko samo črke, številke in podčrtaje. 

Poiščite datoteko wp-config WordPress

Ko končate urejanje predpone tabele, ga ne pozabite shraniti.

2. korak, Spremenite ime tabele baze podatkov v phpMyAdmin

V naslednjem koraku morate do svoje baze podatkov dostopati prek phpMyAdmin. Če uporabljate cPanel WordPress gostovanje, lahko enostavno najdete phpMyAdmin v razdelku baze podatkov.

Gostovanje phpMyAdmin

Lahko vidite različne tabele in odvisno je od strukture vašega spletnega mesta ali od števila vtičnikov, ki ste jih namestili.

Tabele z zbirko podatkov WordPress

Najhitrejši način preimenovanja predpone tabele je z izvajanjem poizvedb SQL. Zdaj zaženite ukaz SQL iz razdelka SQL, ki sem ga prikazal na zgornji sliki. Imamo poizvedbo SQL, ki jo lahko uporabite:

RENAME tabela `wp_commentmeta` TO` jr_commentmeta`;
RENAME tabela `wp_comments` TO` jr_comments`;
RENAME tabela `wp_links` TO` jr_links`;
RENAME tabela `wp_options` TO` jr_options`;
RENAME tabela `wp_postmeta` TO` jr_postmeta`;
RENAME tabela `wp_posts` TO` jr_posts`;
RENAME tabela `wp_termmeta` TO` jr_termmeta`;
RENAME tabela `wp_terms` TO` jr_terms`;
RENAME tabela `wp_term_relationships` TO` jr_term_relationships`;
RENAME tabela `wp_term_taxonomy` TO` jr_term_taxonomy`;
RENAME tabela `wp_usermeta` TO` jr_usermeta`;
RENAME tabela `wp_users` TO` jr_users`;

To je privzeti ukaz SQL in če imate dodatne tabele, jih lahko preprosto dodate. Ne paničite. Tako lahko je. Kot da se želim spremeniti wp_ do jr_, Če želite spremeniti dodatno ime tabele, morate to napisati tako:

RENAME tabela `wp_yoast_seo_links` TO` jr_yoast_seo_links`; 

Zaženite poizvedbo SQL

Ko vnesete ukaze SQL, kliknite GO, da zaženete postopek.

3. korak, Preimenujte wp_fields v tabelah z zbirko podatkov

Še vedno obstajata dve polji, ki uporabljata wp_ kot predpono (wp_options in wp_usermeta), z izvajanjem naslednjih poizvedb lahko enostavno spremenimo predpono teh polj. Lahko se razlikuje, koliko vtičnikov ste namestili, če najdete več polj wp_, jih morate tudi preimenovati. 

UPDATE `jr_options` SET` ime_mogoka` = ZAMENJAVI (`ime_nastavitve`, ‘wp _’, ‘jr_’) KJE` ime_mogljivosti `VKLJUČI ‘% wp_%’;
UPDATE `jr_usermeta` SET` meta_key` = ZAMENI (`meta_key`, ‘wp _’, ‘jr_’) KJE` meta_key` LIKE ‘% wp_%’;

Ko vnesete skripte SQL, za nadaljevanje pritisnite gumb Go. Zdaj ste uspešno spremenili predpono svoje tabele baze podatkov v WordPressu.

Tukaj je opisano po spremembi predpone baze podatkov.

Spremenite predpono WordPress Database

2. način, Spremenite predpono tabele zbirke podatkov z uporabo vtičnika

Če se ne želite dotakniti svoje baze podatkov ali katerega koli ročnega postopka, lahko to storite s pomočjo vtičnika Brozzme DB. S pomočjo tega vtičnika lahko s samo enim klikom spremenite predpono svoje baze podatkov od vsepovsod (baze podatkov in wp-config.php).

Najprej namestite in aktivirajte Brozzme DB vtičnik. Na skrbniški plošči WordPress pojdite na Orodja> DB PREFIX. Ta vtičnik privzeto samodejno ustvari novo predpono, če vam ni všeč, lahko vnesete svojo predpono. Uporabljate lahko samo črke, številke in podčrtaje.

Predpona Brozzme DB

Zadnji klik na Spremenite predpono DB in končali ste.

Preizkusite svoje WordPress spletno mesto

Ko spremenite predpono baze podatkov WordPress, je čas, da preizkusite svoje spletno mesto. Najprej se morate prijaviti na svoje spletno mesto in preizkusiti strani, objave, iskanje in vse ostalo, kar si lahko omislite. Če vaše spletno mesto deluje dobro kot prej, vzemite še eno varnostno kopijo baze podatkov. 

Upam, da vam je ta vadnica pomagala razumeti, kako napadi napadajo bazo podatkov z uporabo ranljive aplikacije in kako se jim izogniti. Pokazali smo tudi, kako spremeniti predpono preglednice baze podatkov v WordPressu s pomočjo vtičnika in z uporabo phpMyAdmin. Če se prikaže kakšna napaka, nam to sporočite v razdelku za komentarje. Ne pozabite deliti tega članka s prijatelji.

Drugi koristni članki,

 • Kako optimizirati bazo podatkov WordPress za pospešitev vašega spletnega mesta
 • Kako onemogočiti vse vtičnike WordPress, če se ne morete prijaviti na svoje spletno mesto
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector