Kako narediti slike hitrejše nalaganje na svojem mestu WordPress

Torej želite, da se vaše slike hitreje naložijo?


No, ne bom dally. Potopimo se v dobro stvar!

Obstajajo trije načini za hitrejše nalaganje slik v WordPressu:

 • Velikost velikosti
 • Stisniti
 • Lena obremenitev

V tej objavi bom razložil, kako deluje vsaka od teh tehnik in zakaj se bo vaše spletno mesto hitreje naložilo. Pokazal vam bom tudi, kako izvajati vsako taktiko tako z ročnimi rešitvami kot priporočili za vtičnike.

Ta prva tehnika je izjemno preprosta, vendar jo WordPress novorojenci pogosto spregledajo.

Kako optimizirati slike v programu WordPress

Velikost slike

Absolutno najpreprostejši način za hitrejše nalaganje slik je njihovo spreminjanje velikosti. Naj pojasnim.

Kaj je spreminjanje velikosti?

Ko rečem “velikost”, želim spremeniti dimenzije slike in v tem primeru želite zmanjšati dimenzije preveč velikih slik.

Kot primer, blogerji včasih fotografirajo na svojih telefonih ali digitalnem fotoaparatu in jih naložijo na svoje bloge. Neurejene kopije fotografij bi lahko bile velike do 5.000 slikovnih pik. Zdaj razmisli o tem …

Širina odseka objave na vašem spletnem mestu verjetno ni večja od 800 slikovnih pik. Besedilo, ki ga trenutno berete, obsega samo 700 slikovnih pik na strani, zato si zamislite, da dodate sliko, široko 5000 slikovnih pik. Bilo bi veliko večji, kot mora biti in čeprav bi bilo to pomanjšano, da bi se prilegalo strani, je naložena slikovna datoteka še vedno množična in izjemno potratna. In to zato, ker …

Slike z večjimi dimenzijami imajo tudi večje velikosti datotek.

Ko gre za uspešnost in hitrejše nalaganje slik, je zmanjšanje dimenzij slike odličen način za drastično zmanjšanje velikosti datoteke in s tem hitrejše nalaganje slike.

Vrnimo se k mojemu primeru in predpostavimo, da je slika široka in visoka 5.000 slikovnih pik. Če bi jo zmanjšali s 5.000 na samo 700 slikovnih pik, bi slika dejansko uporabila 99% manj slikovnih pik. Z drugimi besedami, velikost datoteke bi se zmanjšala za približno 99%. Če bi bila slika 5mb, bi končala le 50kb in na vašo spletno stran bi se naložila 99% hitreje.

Velikost slike

Če še niste mislili skrbno spreminjati velikosti slik, je gotovo gotovo nekaj koristi.

Obstaja nekaj načinov, kako lahko spremenite velikost slik, da se popolnoma prilegajo spletnemu mestu.

Ročno spremenite velikost slik

Preden na spletno mesto naložite novo sliko, jo ročno spremenite z uporabo vgrajenih orodij za urejanje slik v računalniku.

Če imate izjemno veliko sliko, kot je v mojem primeru, bo to takoj močno spremenilo. Ko je slika spremenjena v velikost, jo lahko naložite v svojo predstavnostno knjižnico.

Tudi če boste sliko uporabljali v svetlobni plošči ali drsniku, običajno ni razloga, da bi bila širša od 2.000 slikovnih pik. Če bo slika v območju vsebine objave ali strani, boste verjetno dobro naredili, če je slika široka 800 px.

Ta način spreminjanja velikosti slik deluje odlično, vendar ne pomaga pri slikah, ki so že naložene na vaše spletno mesto. Enostavna tehnika za obstoječe slike je preprosto izbrati drugo velikost.

Uporabite manjše velikosti

Ko naložite sliko v predstavnostno knjižnico, WordPress ustvari do 3 dodatne različice: sličico, srednje in veliko.

Če obiščete stran z nastavitvami predstavnosti, boste videli te velikosti tukaj:

WordPress Media Settings

Medtem ko lahko spreminjate nastavitve, je privzeta velika velikost 1024 slikovnih pik, kar je dovolj velika, da jo lahko uporabljate za objave, ne da bi bila preveč zapravljiva. To velikost lahko uporabite za vse slike, ki jih vključite v svoje objave.

Če želite spremeniti velikost slike, ki ste jo dodali v objavo, kliknite nanjo v urejevalniku in na desni stranski vrstici se prikaže spustni meni Velikost slike.

Velikost slike WordPress

Izberite velikost »velika« in posodobite objavo. Če imate kakršne koli velike slike, vam bo ta tehnika hitro ponudila primernejšo velikost, ki se bo hitreje naložila, ne da bi bilo treba ponovno naložiti in zamenjati izvirnik.

Če rečem, je to lahko zelo dolgočasno, če imate na desetine objav z več desetimi slikami. Na voljo je še hitrejša in učinkovitejša metoda.

Samodejno spreminjanje velikosti s pomočjo vtičnika

Namesto da spremenite velikost slik, lahko vtičnik dovolite, da to stori samodejno. Ko gre za samodejno spreminjanje velikosti slike, nič ne premaga Optimole vključiti.

Optimole Optimizer slike

Ne deluje tako, kot bi pričakovali.

Namesto da bi urejal slike v svoji medijski knjižnici, Optimole hrani lastne kopije slik in jih pošilja iz CD-ja z visoko zmogljivostjo. Tako se vaši izvirniki na noben način nikoli ne spremenijo.

Poleg tega vam ni treba dati Optimole ene same velikosti za slike. Namesto tega dobi velikost zaslona za obiskovalce in ustvari optimalno velikost različice vsake slike med letenjem. To pomeni, da lahko nekdo v mobilni napravi naloži 400px različico slike, medtem ko drugi obiskovalec na prenosnem računalniku dobi 700px različico iste slike.

Ta način spreminjanja velikosti je na enostavnejši način izvedljiv in učinkovitejši za mobilne naprave, kar je še posebej pomembno, saj so mobilni obiskovalci pogosto na počasnejših povezavah.

Če se želite naučiti uporabljati Optimole, lahko spremljate moj celoten video navodila:

Najprej priporočam spremembo velikosti, ker ne glede na to, ali to storite ročno ali samodejno s pomočjo vtičnika, je preprosto in lahko prinese ogromne koristi.

Če so vaše slike že ustrezne velikosti za vaše spletno mesto, lahko še vedno izboljšate uspešnost svojega spletnega mesta s stiskanjem.

Stisnite slike

Stiskanje je način za zmanjšanje velikosti datoteke slike, ne da bi spremenili njene dimenzije.

Na voljo sta dve vrsti stiskanja slike.

Prva vrsta stiskanja slike se imenuje »brez izgube«.

Stiskanje brez izgube

Z optimizacijo brez izgub slika sama dejansko ni urejena. Namesto tega ta tehnika odstrani vse metapodatke, shranjene v slikovni datoteki. Na primer, slike pogosto shranijo ime naprave, s katero so posneli sliko, datum fotografiranja in včasih celo GPS koordinate posnetka.

Ker so ti podatki običajno precej omejeni, lahko optimizacija brez izgub zmanjša velikost slike le za 1-5%, vendar resnično ni razloga, da je ne uporabite, ker ne vpliva na kakovost slike.

Pravi dobički izvirajo iz optimizacije izgub.

Stiskanje izgube

Kot bi lahko pričakovali, stiskanje z izgubo optimizira sliko samega in povzroči poslabšanje kakovosti. Toda tu je stvar …

Kompresijski algoritmi so v teh dneh tako dobri, da lahko pogosto zmanjšate velikost slike za 50-70% brez opazne razlike. Če niste profesionalni fotograf in ne potrebujete, da so vaše slike popolnoma jasne na 4k monitorjih, izgube kakovosti sploh ne boste opazili.

Kako stisniti slike

Slike lahko ročno stisnete z orodjem, kot je TinyPNG preden jih naložite ali uporabite vtičnik za avtomatizacijo stvari.

ShortPixel je odličen vtičnik za optimizacijo slik na vašem spletnem mestu. Optimizira jih lahko takoj, ko jih naložite in v velikem obsegu optimizira vse slike, ki so že v vaši predstavnostni knjižnici.

kratek slikovni pik

Za prilagoditev velikosti slike sem priporočil Optimole, ki zelo učinkovito stisne tudi slike. Še enkrat ne optimizira originalov, shranjenih v vaši medijski knjižnici, temveč stisne kopije, ki jih služi obiskovalcem.

Tukaj najdete še nekaj vtičnikov za optimizacijo slike.

S spremenjenimi velikostmi in stiskanjem slik se bo vaše spletno mesto nalagalo veliko hitreje, vendar je na voljo zadnja optimizacija slik, ki jih lahko naredite.

Izvedite leno nalaganje

Leno nalaganje je res pameten način za dodatno optimizacijo slik.

Recimo, da imate objavo v spletnem dnevniku z 12 slikami. Ko nekdo obišče vaše spletno mesto, vse te slike ne bodo vidne takoj na zaslonu. Večino njih se bo treba pomakniti navzdol, da se prikažejo. Zakaj torej naložiti vseh 12 takoj?

Z lenobnim nalaganjem se naložijo samo slike, ki se pojavijo na zaslonu. Namesto da se naloži 12 slik, se jih namesto njih naloži le 2-3. Ko se obiskovalec pomakne po strani, se preostale slike naložijo, ko pridejo na zaslon. To pomeni, da je začetno nalaganje veliko hitrejše, in ker se večina obiskovalcev ne bo pomikala po strani navzdol, se veliko slik nikoli ne naloži, kar vam prihrani dragocene vire strežnika.

Ta video ima vizualizacijo, ki jo bolje razloži, če želite bolj jasno sliko, kako deluje leno nalaganje:

Zdaj, ko vas prodaja koncept, je opisano, kako lahko na svojem spletnem mestu izvajate leno nalaganje.

Kako uporabiti leno nalaganje

Še enkrat je ta tehnika optimizacije zmogljivosti v WordPress enostavno dodana s pomočjo vtičnika.

Če iščete brezplačno možnost, preizkusite Optimole oz a3 Lena obremenitev.

Z Optimole se leno nalaganje samodejno vklopi, vtičnik a3 pa je enostavno konfigurirati.

Poleg tega, če nimate nič proti plačilu, potem odjavite Raketa WP. Ima visoko zmogljivo predpomnjenje in vrsto drugih orodij za hitrost.

Če želite vklopiti leno nalaganje z WP Rocketom, morate samo preklopiti to stikalo:

WP Rocket Media

Ne bi moglo biti lažje!

Uživajte v hitrejšem nalaganju slik

Če povzamem, kar ste se pravkar naučili …

Presežne slike, naložene na vaše spletno mesto, so zelo počasne. Samo ena od teh slik lahko vašo spletno stran ustavi, da se ne razbere.

Najpomembnejše, kar lahko storite za pospešitev slik, je spreminjanje velikosti preveč velikih slik, tako da so primerne velikosti za vaše spletno mesto. To lahko storite ročno ali avtomatizirate z Optimoleom.

Nato so algoritmi za stiskanje slike že daleč in danes lahko velikost slike zmanjšate za 50-70%, ne da bi to vplivalo na kakovost. To ni pametno. Uporabite ShortPixel ali Optimole, da stisnete vsako sliko na svojem spletnem mestu.

Nazadnje je leno nalaganje odličen način za selektivno nalaganje slik. Za takojšnje izvajanje lenega nalaganja na svojem spletnem mestu lahko uporabite Optimole, a3 Lazy Load ali WP Rocket..

Če še niste uporabili nobene od teh tehnik, se bo vaše spletno mesto ob uvedbi dramatično naložilo hitreje. Odpihnilo vas bo.

Imate vprašanja o konceptih in tehnikah v tej objavi? Imate še en nasvet za skupno rabo? Objavite v spodnjem razdelku za komentarje!

Morda vam bo tudi všeč,

Kako popraviti počasno WordPress spletno mesto in skrbniško ploščo (trajno)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map