Kako premakniti spletno mesto WordPress na novega gostitelja ali strežnika (brez odmora)

04.06.2020
DELAVNICA 'Kako premakniti spletno mesto WordPress na novega gostitelja ali strežnika (brez odmora)
0 11 мин.

Kadarkoli želite ustvariti svoje novo spletno mesto, vedno raje sestavim s programom WordPress, saj je to priročno, na voljo so na stotine vtičnikov in tem, najbolj pa spletno gostovanje. Toda večina ljudi se napačno odloči, ko izbere spletno gostovanje na podlagi svoje poceni cene. Do težave pride, ko vaše spletno mesto začne dobivati ​​promet. Nato na splošno vaše spletno mesto postane počasnejše in množični izpadi. V tem primeru morate spletno mesto WordPress premakniti na novega spletnega gostitelja ali strežnika.


Mnogo podjetij, ki gostijo spletno gostovanje, ne ponujajo brezplačne migracije spletnih mest ali zaračunajo dodaten peni, da bi spletno mesto preselili na novega gostitelja. Ampak to ni težaven postopek in to lahko storite enostavno. Zakaj bi dodatno plačevali, ko lahko spletno mesto WordPress preprosto preselite na novega spletnega gostitelja ali strežnika. Torej, v tej temi bom napisal navodila za korake po korakih premaknite spletno mesto WordPress na novo spletno gostovanje ali strežnik brez izpadov.

Vodnik po korakih za premik mesta WordPress na novega gostitelja (brez odmorov)

Obstaja nekaj korakov za selitev vašega spletnega mesta WordPress in to morate storiti previdno. Verjetno se sprašujete, ali se bo vaše spletno mesto med migracijo izgubilo brez povezave in izgubilo promet. Odgovor je NE. Vaša spletna stran bo ostala na spletu kot prej in bo vidna vsem. Začnimo s selitvijo mesta WordPress na novega gostitelja.

Če ne veste, kam premakniti spletno mesto WordPress ali katero WordPress gostovanje bo boljše in ponuja tudi brezplačno storitev selitve, potem je nekaj priporočil, s katerimi lahko greste.

Priporočljivo gostovanje v WordPressu:

 • Najboljše skupno gostovanje: Siteground je najboljše skupno gostovanje v WordPressu. Priporoča ga WordPress, brezplačen SSL certifikat in ima centre za podatkovne centre. Ponujajo brezplačno selitveno storitev WordPress. Če želite premakniti spletno mesto WordPress, jih lahko zahtevate in to storite v naslednjih nekaj urah. Prav tako nudijo najboljšo podporo strankam v industriji spletnega gostovanja. Njihova cena se začne od 3,95 dolarja na mesec. Obiščite spletno gostovanje SiteGround (v tej povezavi je bil dodan% kupona za popust).
 • Najboljše upravljano gostovanje v WordPressu: Če ima vaše spletno mesto velik promet, pojdite na gostovanje WPX. Je najbolje upravljano gostovanje WordPressa in prihaja predceno. Da ne omenjam, da bodo v naslednjih urah brezplačno preselili spletno mesto WordPress. Njihov osnovni načrt vam omogoča gostovanje 5 mest, vsi načrti pa vključujejo neomejen SSL. Njihov načrt se začne od 24,99 USD / mesec. Obiščite WPX gostovanje (v tej povezavi je bil dodan% kupona za popust)
 • Najboljše gostovanje v VPS: V primeru, da potrebujete več energije, lahko dobite VPS gostovanje. Priporočamo InMotion gostovanje. Gostiš lahko svoje neomejene domene in vse njihove strežnike poganjajo vrhunski gonilniki SSD. Na zahtevo bo njihov strokovnjak za WordPress v naslednjih nekaj urah preselil spletno mesto WordPress. Njihov osnovni načrt VPS se začne od 24,99 USD na mesec. Obiščite gostovanje z zanimanjem (v tej povezavi je dodan% kupona za popust)

Pomembno – stvari, ki jih morate storiti pred selitvijo spletnega mesta WordPress:

Preden začnemo, pojdite do starega spletnega gostitelja in:

 • Vzemite varnostno kopijo datotek in baze podatkov
 • Izbrišite vse neželene komentarje
 • Počistite predpomnilnik, če uporabljate kateri koli vtičnik predpomnilnika
 • Optimizirajte svojo bazo podatkov WordPress. Oglejte si, kako optimizirati bazo podatkov WordPress.

1. korak, namestite Duplicator WordPress Vtičnik

Duplicator je najboljši dodatek za selitev za WordPress. Ima več kot 1 milijon prenosov in najvišji ocenjeni dodatek za migracijo. Je brezplačen vtičnik in s tem vtičnikom lahko varnostno kopirate, klonirate in preprosto preselite spletno mesto WordPress na novega gostitelja. 

Ena najboljših stvari vtičnika Duplicator je, da vaše spletno mesto ne bo brez povezave, medtem ko spletno mesto WordPress premaknete na novega gostitelja.

Če želite uporabiti ta vtičnik, najprej pojdite na vtičnike WordPress> Dodajte novo in poiščite Razmnoževalec. Po tem namestite in aktivirajte ta vtičnik.

Namestitev vtičnika za razmnoževanje

Zdaj morate ustvariti nov paket za svoje spletno mesto. Paket vsebuje vaše WordPress spletno mesto in bazo podatkov. Na zgornjem desnem delu boste videli »ustvarite paket“In kliknite nanjo. Nato boste videli naslednje možnosti, kliknite na naslednjo.

Podvajalnik ustvari paket

Po tem bo pregledal vaše spletno mesto in lahko traja nekaj sekund. Ko je pregled končan, morate sestaviti paket, vendar poskrbite, da so vse možnosti označene kot dobre. Če je možnost označena kot slaba, jo morate popraviti. Zdaj kliknite na build in začeli boste graditi vaš paket. Trajalo bo nekaj minut, zato odprite zavihek in počakajte, da se konča.

Kopiranje spletnega mesta za razmnoževanje

Ko končate gradbene pakete, morate prenesti oba „Namestitveni program“In”Arhiv” mapa. Prenesite datoteke in hranite na varnem mestu. Potrebovali ga boste za premikanje spletnega mesta WordPress na novega gostitelja.

Stanje paketa razmnoževalca

2. korak: Uvozite svoje mesto WordPress na novega gostitelja

V naslednjem koraku morate naložiti »Namestitveni program“In”Arhiv“Datotek na vašega novega gostitelja, ki ste ga prenesli. Lahko ga naložite prek svojega gostitelja cPanel ali FTP odjemalca.

Ko končate z nalaganjem datotek, morate ustvarite novo podatkovno bazo od vašega novega spletnega gostitelja. Vendar se prepričajte, da ste dali vse privilegije uporabniku. Lokalno uporabniško ime, uporabnik in geslo morate obdržati lokalno, pozneje pa ga potrebujemo.

MySQL

Korak 3, Urejanje datoteke gostiteljev iz računalnika, da preprečite zastoje

Ko naložite datoteke spletnega mesta na novega gostitelja, morate dostopati do svojega Namestitveni program datoteko za začetek namestitve spletnega mesta. Do svoje namestitvene datoteke lahko dostopate tako, da vtipkate to v svojem spletnem brskalniku,

»Http://www.yoursite.com/installer.php«

Medtem ko poskušate odpreti ta URL, boste morda dobili napako 404, ker vaše ime domene še vedno kaže na starega spletnega gostitelja. Če zdaj spremenite strežnike imen domen, boste dobili pokvarjeno spletno mesto ali bo vaše spletno mesto brez povezave. Posledično bo vaše spletno mesto nedostopno.

Če želite preprečiti zastoje, morate najprej urediti datoteko gostiteljev iz računalnika. Torej s tem gostiteljska datoteka preslika ime domene na določen naslov IP. Lahko pa to storite samo iz računalnika. To pomeni, da lahko spletno mesto vidite le pri novem gostitelju, kjer bo preostali svet vaše spletno mesto videl od starega gostitelja. Pokazal vam bom, kako urediti datoteko gostiteljev iz Windows in Mac.

Prva stvar, ki jo potrebujete za iskanje naslova IP vašega novega spletnega gostitelja. Prijavite se na svoj novi cPanel gostovanja in na levem ali desnem kotu lahko vidite IP naslov vašega gostovanja. Če imate težave pri iskanju, se lahko obrnete na ponudnika spletnega gostovanja. Po tem kopirajte IP naslov in ga shranite lokalno.

SG cPanel IP

Kot vidite, je moj naslov IP gostovanja 37.60.253.54, zato ga bom kopiral in zapisal. Vaš IP naslov ne bo enak mojemu, zato morate napisati svoj.

Potem, če ste uporabnik sistema Windows, pojdite na Programi> Vsi programi> Dodatki. Poiščite beležnico in zaženite kot skrbnik. Po tem, da gremoC: \ Windows \ System32 \ Gonilniki \ itd“. Tam boste videli datoteko gostiteljev in jo odprli.

C: \ Windows \ System32 \ Gonilniki \ itd

Za uporabnike Mac pojdite na Prijave > Javne službe > Terminal in vnesite naslednji ukaz, da ga zaženete.

sudo nano / zasebno / itd / gostitelji

Zdaj morate dodati nov naslov IP v datoteko gostiteljev.

Uredi datoteko gostiteljev

Namesto yourdomain.com morate vnesti svoj IP naslov in ime domene. Ne pozabite ga shraniti. Zdaj lahko do svojega novega spletnega mesta dostopate iz računalnika.

4. korak, Začnite nameščati postopek svojega spletnega mesta na novega gostitelja

Zdaj ste pripravljeni zagnati namestitveno datoteko. Če želite zagnati namestitveni program, morate odpreti spletni brskalnik in vtipkati URL vašega spletnega mesta z installer.php, kot je spodaj.

http://www.yoursite.com/installer.php

Ko vnesete URL, boste videli takšno stran. Če so vse možnosti prikazane kot prehod, potem je dobro. Če želite to obdelati, kliknite spodnji gumb spodaj.

Razmestitev razmnoževalca 1

V tem koraku morate vnesti novo ime, uporabnika in geslo zbirke podatkov, ki ste ga pravkar ustvarili. Vendar se prepričajte, da med temi znaki ni prostora. Zdaj kliknite na Testna baza podatkov da preverite, ali ste pravilno vnesli podrobnosti baze podatkov. Če je test opravljen, morate za naslednji korak klikniti naslednji gumb.

Preizkus podatkovne kopije

V tem polju morate posodobiti spletno mesto. Najprej v polje URL vnesite URL svojega spletnega mesta. Vtičnik Duplicator privzeto nastavi pot do vašega spletnega mesta, zato vam je ni treba urejati. Sedaj lahko vnesete naslov svojega spletnega mesta ali ga pozneje uredite iz nastavitev.

Ko spletno mesto WordPress premikate na novega gostitelja, lahko ustvarite nov skrbniški račun, vendar ni obvezen. Če želite uporabiti svoj stari skrbniški račun, ki ga uporabljate za svoje staro spletno mesto, ga pustite prazno.

Podatki za posodobitev kopiranja

V zadnjem koraku se morate prijaviti na svoje spletno mesto in preveriti, ali vse deluje pravilno.

Razmnoževalni test

Ko se prijavite, morate odstraniti namestitvene datoteke, počistiti predpomnilnik vgradnje, shraniti trajne povezave in že ste končani. Zdaj ste uspešno preselili vaše WordPress spletno mesto na novega gostitelja.

Podatki o razmnoževanju

5. korak, spremenite strežnike imen

Ker ste svoje spletno mesto WordPress pravkar preselili na novega gostitelja, vaše ime domene pa še vedno kaže na starega spletnega gostitelja. Torej morate spremeniti svoj strežnik imen in v tem priročniku vam bom pokazal, kako spremeniti strežnike imen domen.

Najprej pojdite na novo ploščo za spletno gostovanje, pojdite na podatke o vašem računu, tam boste našli svoje imenske strežnike. Zdaj preprosto kopirajte svoje imenike in si jih zapišite. Če ne najdete svojih strežnikov imen, se morate obrniti na ponudnika gostovanja.

SiteGround NameServers

Če ste domensko ime registrirali pri GoDaddy, NameCheap ali katerem koli drugem registrarju domenskih imen, se morate tam prijaviti. Ker sem svoje ime domene registriral pri GoDaddy, vam tako pokažem, kako spreminjati strežnike imen. Ta postopek je enak za vse registratorje domenskih imen.

Zdaj pojdite na “Moji izdelki”, izberite svojo domeno in kliknite Upravljanje DNS.

Ime domene GoDaddy

Po tem kliknite na “Change Nameservers” in prikazalo se bo polje. Nato vnesite nove strežnike Name Name, ki ste jih prekopirali z novega gostitelja. Ko ga dodate, kliknite »Shrani« in končali ste.

GoDaddy doda strežnike imen

Zdaj je vaš postopek selitve WordPress popolnoma zaključen. Pravkar ste spremenili svoje strežnike domen, lahko traja 6–24 ur, da se popolnoma razmnožijo. Ker vaš stari in novi gostitelj vsebuje isto vsebino spletnega mesta, bo tako vaše spletno mesto vidno vsem. To potrjuje 100-odstotno podaljšanje vašega spletnega mesta.

Ko je širjenje končano, ne pozabite spremeniti datoteke gostitelja nazaj iz računalnika, ki ste jo spremenili v koraku 3.

Po popolnem razmnoževanju bo vaš novi gostitelj obiskovalcem poslal datoteke spletnega mesta. Vendar morate počakati 5 dni, preden prekličete starega gostitelja.

Zaključek

Če vaš trenutni spletni gostitelj ni dober, kot ste pričakovali, ali imate na svojem spletnem mestu veliko prometa, potem spletno mesto WordPress premaknite na dobrega spletnega gostitelja. Vendar ne bi smeli plačati ali najeti strokovnjaka za selitev vašega spletnega mesta WordPress. Selitev mesta WordPress na novega gostitelja je zelo enostaven in hiter postopek. V tej vadnici sem korak za korakom prikazal, kako to storiti. 

Za selitev mesta WordPress sem uporabil najboljši vtičnik za migracijo WordPress, imenovan Duplicator, saj je brezplačen in priročen. Najboljša stvar tega vtičnika je, da lahko preprosto ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta in preprosto premaknete spletno mesto WordPress na novega spletnega gostitelja.

Upam, da vam bo ta vadnica pomagala pri uspešnem premikanju ali preselitvi mesta WordPress na novega gostitelja brez izpadov. Če imate kakršno koli vprašanje ali mnenje o tej vadnici, spišite komentar spodaj. Lahko nas tudi povežete Facebook, Twitter, Google+.

Tu so pomembnejši članki o WordPressu, ki jih morda želite videti,

 • 5 najboljših vtičnikov za migracijo WordPress za varno premikanje spletnega mesta WordPress na novega gostitelja
 • 7 najboljših vtičnikov za Google AdSense za WordPress [izdaja 2017]
 • 9 najboljših gostovanj za WordPress v letu 2017 [strokovni izbranci]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector