Kako ročno posodobiti WordPress, vtičnike in teme

04.06.2020
DELAVNICA 'Kako ročno posodobiti WordPress, vtičnike in teme
0 5 мин.

Posodobitve za WordPress so tako pomembne in vedno morate posodobiti svojo različico WordPress, vtičnike in teme. Z vsako posodobitvijo WordPress doda nekatere funkcije, izboljša varnost, odpravi napake in še veliko več. Dobra stvar pri samostojnem gostovanju WordPressa je, da boste ob na voljo posodobitve samodejno obveščeni. Posodobiti različico WordPress-a je zelo enostavno, to pa lahko storite s skrbniške nadzorne plošče WordPress-a. Toda v nekaterih primerih posodobitev z enim klikom ne deluje in uporabniki dobijo napako »Posodobitev ni uspela«. Če se zgodi, morate ročno posodobiti različico WordPress-a.


V tem članku vam bomo pokazali, kako ročno posodobiti svojo različico WordPress, teme in vtičnike.

Varnostno kopirajte svojo bazo podatkov & Datoteke

Preden začnete posodabljati svoje WordPress spletno mesto, vedno vzemite popolno varnostno kopijo spletnega mesta in baze podatkov. Če naredite nekaj narobe, se lahko vedno vrnete na starejšo različico. Če vaš ponudnik gostovanja ne ponuja dnevne varnostne kopije, lahko preprosto uporabite popolno varnostno kopijo spletnega mesta s programom BackUpBuddy.

V redu, čas je, da začnete ročno posodabljati različico WordPress-a.

1. Ročno posodobite WordPress

Najprej prenesite svežo kopijo najnovejše programske opreme WordPress WordPress.org spletno mesto in ga ekstrahirajte na namizje. Po ekstrahiranju boste videli mapo z imenom wordpress. Če nimate nameščene programske opreme FTP, jo prenesite iz FileZilla in ga namestite v računalnik.

Če uporabljate cPanel gostovanje, lahko preprosto ustvarite svoj FTP račun. Če želite ustvariti nov račun FTP, pojdite na svoj cPanel gostovanja in poiščite možnost FTP Account in od tam ustvarite nov račun FTP. Če že imate FTP račun, vam ni treba ustvarjati novega.

Zdaj morate spletno mesto povezati s odjemalcem FTP iz računalnika. Ko ste povezani, pojdite v korensko mapo svojega spletnega mesta. Zdaj naložite vse datoteke znotraj wordpress mapo in kopirajte iz računalnika v korensko mapo vašega spletnega mesta.

FTP datoteke za nalaganje

Med časom nalaganja vas bo vprašala, ali želite prepisati stare datoteke. Nato izberite možnost Prepiši in kliknite V redu. Tu je zaslon, ki mu lahko sledite. S tem bodo vse stare datoteke WordPress prepisane z novimi datotekami. To je najhitrejša metoda za posodobitev spletnega mesta WordPress.

Prepisane datoteke FTP

Ko bo prenos naložen, morate posodobiti svojo bazo podatkov WordPress.

Posodobite bazo podatkov WordPress

Po ročni posodobitvi spletnega mesta WordPress morate posodobiti svojo bazo podatkov WordPress. 

Če dolgo niste posodabljali svoje različice WordPress, boste morali posodobiti svojo bazo podatkov WordPress. Ne paničite, če ne vidite nobenega sporočila o posodabljanju baze podatkov.

V primeru, da dobiš Potrebna je posodobitev baze podatkov obvestilo, se prijavite v skrbniško ploščo WordPress in kliknite Posodobi WordPress Database.

Posodobite bazo podatkov WordPress

Ta postopek lahko traja nekaj minut. Po tem se lahko prijavite na svoje WordPress spletno mesto in se prepričate, da je vse v redu.

To je to. Uspešno ste ročno posodobili svoj WordPress na najnovejšo različico.

2. Ročno posodobite vtičnike za WordPress z uporabo FTP

Ročno posodabljanje vtičnikov WordPress je zelo enostaven postopek in enako kot posodabljanje različice WordPress. Vzeti morate popolno varnostno kopijo spletnega mesta in baze podatkov WordPress, če še niste.

Najprej prenesite novo kopijo vtičnika, ki ga želite posodobiti. Za primer vzamemo vtičnik Yoast SEO. Po prenosu ga razpakirajte v računalniku in znotraj arhivske datoteke najdete mapo z imenom wordpress-seo.

Zdaj povežite korenski imenik spletnega mesta z računalnikom s pomočjo odjemalca FTP. Ko ste povezavo s svojim spletnim mestom prek FTP, pojdite na wp-content / plugins / ime vtičnika. Tam morate stare datoteke zamenjati z novimi datotekami s pomočjo odjemalca FTP.

Posodobitev WordPress SEO

Iz wordpress-seo mapo, izberite vse datoteke in kliknite Naloži, nato pa boste začeli nalagati datoteke. Med časom nalaganja boste morali prepisati te datoteke, nato kliknite na prepisati in v redu.

Zdaj se prijavite na svoje WordPress spletno mesto in pojdite na Armaturna plošča> Vtičniki> Nameščeni vtičniki da preverite, ali je vtičnik posodobljen na najnovejšo različico. To je to. Uspešno ste posodobili svoj WordPress vtičnik ročno.

3. Ročno posodobite različico teme WordPress

Če želite nadgraditi svojo različico teme WordPress, toplo priporočamo, da vzamete popolno varnostno kopijo spletnega mesta in baze podatkov.

Če neposredno nadgradite različico teme, boste izgubili vse prilagoditve, ki ste jih naredili na temo stare različice. Priporočamo, da prilagoditve ali kode shranite v datoteko beležnice v računalniku, tako da lahko po nadgradnji različice teme preprosto prijavite na novo temo.

Najprej naložite zip datoteko teme, ki jo želite nadgraditi, in razpakirajte datoteko na računalnik. Nato preprosto povežite računalnik s spletnim mestom prek odjemalca FTP. Ko ste povezani, pojdite na wp-content / themes / name-teme in nadomestite staro temo z novo, tako da naložite neprite datoteke datotek. Gre za enak postopek kot zgoraj.

Zdaj se prijavite na svoje WordPress spletno mesto in pojdite na Videz> Teme in preverite, ali je bila tema posodobljena.

Zaključek

Posodobitev različice WordPress, teme in vtičnikov je bistvenega pomena. WordPress je postopek posodabljanja olajšal. Le prijaviti se morate na svojo nadzorno ploščo WordPress in klikniti na Posodobi.

Toda večkrat postopek posodobitve z enim klikom ni uspel in spletno mesto prikaže stran za vzdrževanje. Zato uporabniki komajda nadgradijo svoje WordPress spletno mesto na novo programsko opremo. Če funkcija samodejnega posodabljanja ne deluje, lahko ročno posodobite različico, teme in vtičnike WordPress-a. V tem članku smo vam korak za korakom pokazali, kako lahko ročno nadgradite svoje WordPress spletno mesto. 

Če vam je s pomočjo te vaje pomagalo, da ročno posodobite WordPress, vtičnike in tematsko različico na najnovejšo, jo delite s prijatelji. Če se soočate s kakršno koli težavo v zvezi s to vadnico, spišite komentar spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector