Kako samodejno preveriti in popraviti prekinjene povezave v WordPressu

Prekinjene povezave so znane tudi kot mrtve povezave, kar je velik glavobol za lastnike spletnih strani. Če ste lastnik spletnega mesta in ste že poslali spletno mesto v orodje Google Webmaster Tools, lahko vidite, da so vse zlomljene povezave poudarjene v Google Search Console. Nekaj ​​prekinjenih povezav nima pomembnega vpliva na vaše spletno mesto. Če pa imate veliko zlomljenih povezav ali 404 strani z napakami, potem morate Popravite prekinjene povezave z vašega spletnega mesta. Ko uporabljate WordPress, potem lahko Preverite in popravite prekinjene povezave na svojem mestu WordPress z uporabo vtičnika Broken Link Checker.


Prekinjene povezave niso samo moteče, saj ustvarjajo slabo uporabniško izkušnjo in lahko vplivajo na uvrstitev vašega spletnega mesta. Če imate na primer približno 404 strani, samo to dejstvo ne škodi vašemu SEO. Ko pa se povečuje, morate popraviti prekinjene povezave. Razločenih povezav ali mrtvih povezav je več:

Razločenih povezav ali mrtvih povezav je več:

 • Zunanje spletno mesto ni bilo na voljo.
 • Osirotela povezava, ki se povezuje na staro stran spletnega mesta, ki je bila premaknjena na drugo lokacijo.
 • Obiskovalec je napačno vpisal URL.
 • Spletni skrbnik je spremenil strukturo stalne povezave.

To so razlogi, ki povzročajo 404 strani z napakami. Torej, v tej vadnici vam bom pokazal, kako preveriti in popraviti prekinjene povezave na svojem mestu WordPress s pomočjo vtičnika Broken Link Checker.

Kako preveriti in popraviti prekinjene povezave v WordPressu z uporabo preverjevalnika prekinjenih povezav

Broken Link Checker je najboljši vtičnik za preverjanje prekinjenih povezav na vašem mestu WordPress. Vtičnik Broken Checker Checker spremlja povezave v vaših objavah, straneh, komentarjih, poljih po meri itd. In zazna povezave, ki ne delujejo, in tudi manjkajoče slike. Ko zazna morebitne prekinjene povezave, vas obvesti preko nadzorne plošče WordPress in po e-pošti. 

Najprej morate namestiti Preverjena povezava Priklopite in aktivirajte. Po namestitvi pojdite na Nastavitev> Preverjevalec povezav na nadzorni plošči WordPress.

Splošne nastavitve

V splošnih nastavitvah boste videli stanje prekinjenih povezav, ki prikazuje, ali imate na svojem spletnem mestu kakršne koli prekinjene povezave. Na tej sliki ste na primer opazili, da je ta vtičnik našel eno prekinjeno povezavo z mojega spletnega mesta. Lahko spremenite frekvenco preverjanja povezav, privzeti čas pa je 72 ur. To pomeni, da se bo vsaka povezava preverjala vsakih 72 ur. 

Ta vtičnik privzeto uporablja vaš privzeti e-poštni naslov za pošiljanje e-poštnih obvestil o prekinjenih povezavah. Prav tako lahko spremenite svoj e-poštni naslov za prejemanje obvestil o okvarjenih povezavah. Če imate na svojem spletnem mestu več avtorjev, lahko avtorjem pošljete e-poštna obvestila o okvarjenih povezavah v njihovih objavah.

Z možnostjo Povezava prepletanja lahko preprečite, da bi iskalniki spremljali pokvarjene povezave.

Možnosti preverjanja prekinjene povezave

Poiščite povezave

Na zavihku »Poiščite povezave v« lahko prilagodite lomljene lokacije preveritelja povezav. Komentarji, strani in objave so privzeto omogočeni. Če menite, da morate biti obveščeni za CSS po meri, to preverite. Ne pozabite klikniti Shrani spremembe. Po prilagoditvi te možnosti bo preverite prekinjene povezave z naslednjih poti.

Prekinjene povezave za preverjanje povezav v

Katere povezave za preverjanje

Na naslednjem zavihku lahko nastavite, katere vrste povezav želite preveriti, tj. Povezave HTML, slike HTML, vgrajeni videoposnetki YouTube itd. Če želite preveriti več vrst povezav, jih preverite in kliknite shrani spremembe.

Prekinjena povezava za preverjanje

Protokoli & API-ji

Preverjena prekinjena povezava privzeto uporablja Basic HTTP in YouTube API. Priporočamo, da ga pustite privzeto.

Protokoli in API-ji za preverjanje prekinjenih povezav

Napredne nastavitve

Iz naprednih nastavitev lahko nastavite naključno časovno omejitev. Tako bo vsaka povezava, ki traja dlje, kar traja določen čas, in bo označena kot prekinjena povezava. Poleg tega lahko dodate več dejanj »prikaži povezavo«. S klikom na »Prisilno ponovno preverite vse strani« boste ta vtičnik izpraznili svojo bazo povezav in znova preverili celotno spletno mesto.

Privzeta nastavitev je kot nalašč za vaše spletno mesto, zato vam ni treba ničesar spreminjati. V primeru, da spremenite spremembe, ne pozabite shraniti sprememb.

Napredne nastavitve prekinjene povezave za preverjanje povezav

Kako popraviti pokvarjene povezave

V zgornjem delu sem prikazal, kako nastaviti in preveriti prekinjene povezave. Če bo vtičnik našel pokvarjene povezave na vašem spletnem mestu, vas bo hitro obvestil. Nato morate popraviti prekinjene povezave z nadzorne plošče WordPress.

Za to pojdite na Orodja> Zlomljene povezave. Tam boste videli skupno število odkritih prekinjenih povezav. Od tam lahko urejate pokvarjen URL, prekinete povezavo in zavrnete. Če ste že popravili pokvarjen URL, potem lahko znova preverite URL. Ponovno bo preveril in sporočil, ali je popravljen.

Popravite prekinjene povezave

Tako lahko preprosto preverite in popravite prekinjene povezave z uporabo vtičnika Broken Link Checker WordPress.

Upam, da vam bo ta članek pomagal popraviti prekinjene povezave na svojem mestu WordPress. Pokazal sem tudi, kako enostavno preverite prekinjene povezave. Če imate še vedno težave ali imate kakšen predlog, nam to sporočite tako, da spodaj pustite komentar. Lahko se povežete tudi z nami naprej  Facebook, Twitter, Google+.

Povezani članki,

 • 5 najboljših vtičnikov za preusmeritev za WordPress
 • Kako nastaviti Yoast WordPress SEO vtičnik (izdaja 2017)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map