Kako ustvariti začasno prijavo brez gesla v WordPressu

Kot lastnik spletnega mesta WordPress lahko uporabnika enostavno dodate ali odstranite. Če pa najamete razvijalca, ki bo zgradil vaše spletno mesto ali prilagodil karkoli, boste morda morali razvijalcu predložiti podatke za prijavo skrbnika. To ni dobra možnost, da vašemu skrbniku podate podatke za prijavo in posledično bo na koncu prebrisal vaše spletno mesto.


Vendar obstaja dober način, kako to rešiti. Lahko ustvarite začasno prijavo ali začasnemu skrbniku omogočite dostop do uporabnika brez gesla. Najpomembnejše pa je, da lahko celo uredite zmožnosti začasnega skrbnika. Tako ste lahko prepričani, do katerih možnosti lahko uporabnik dostopa ali ne.

Zakaj morate ustvariti začasno prijavo brez gesla?

Dobro je uporabiti premijsko temo ali vtičnik, saj premium stvari ponujajo bolj uporabne funkcije, se nenehno posodabljajo, najbolj pa lahko dobite podporo po e-pošti, če imate kakršne koli težave.

Če ste kupili vrhunsko temo ali vtičnik in imate napako ali želite nekaj urediti, se morate obrniti na svojega razvijalca vtičnikov. Če gre za običajno težavo, potem vam razvijalci verjetno predlagajo, da v njem uporabite nekaj kod. Če se težava še vedno pojavlja, vas bo vaš razvijalci zahteval, da dostopate do svojega spletnega mesta, da odpravite težavo do konca in za to morate zagotoviti dostop za skrbništvo za skrbnika..

Morda ne boste želeli omogočiti dostopa do skrbnika za prijavo nekomu, ki ga ne poznate, po drugi strani pa želite tudi to težavo odpraviti. Zelo zapletena odločitev je, da svojemu skrbniku omogočite dostop do neznane osebe.

Na srečo lahko na spletnem mestu WordPress ustvarite začasno prijavo ali dostop do skrbnika. V tem primeru uporabnik za prijavo na svoje spletno mesto ne potrebuje gesla in prijava bo začasna.

To je zelo uporabna metoda, če želite svojemu skrbniku omogočiti dostop do razvijalca ali sprejeti objave gostov.

Ta metoda deluje dobro za gostujoče blogerje, saj jim ne dajete podatkov za prijavo svojega skrbnika. Ko pa skrbnik daš podatke za prijavo skrbniku, da popravi ali razvije nekaj, postane precej tvegano, saj se lahko zmešajo z vašim spletnim mestom, spremenijo povezavo do vašega spletnega mesta ali izbrišejo katero koli pomembno stvar.

V tem primeru morate ustvariti:

 • Nova uporabniška vloga
 • Začasen dostop za prijavo 

To je zelo enostaven postopek in v tem članku vam bom pokazal, kako ustvariti začasen dostop za prijavo brez gesla in uporabnik bo imel zelo omejen dostop. Na primer, če želi vaš razvijalnik odpraviti težavo s vtičniki, mu lahko zagotovite poseben dostop, tako da bodo druge funkcije omejene.

Kako ustvariti začasno prijavo brez gesla v WordPressu

Tukaj bom uporabil dva vtičnika- Urejevalnik vlog uporabnika in Začasna prijava brez gesla.

Ta dva vtičnika sta potrebna, če želite svojemu skrbniku omogočiti dostop do nekoga. Če želite sprejemati objave gostov, ne potrebujete vtičnika Urejevalnik vlog za uporabnike, razen če želite dodati ali prilagoditi uporabniške vloge WordPress-a.

1. korak: Ustvarite sekundarni skrbniški račun  

Na voljo je veliko vtičnikov urejevalnika vlog za uporabnike in tukaj bom uporabil Vtičnik za urejevalnik vlog uporabnika. Najprej namestite in aktivirajte ta vtičnik. Potem pojdite na Uporabniki> Urejevalnik vlog uporabnika in od tam kliknite na Dodaj vlogo, na primer “Temp Administrator“. Prav tako lahko naredite kopijo katere koli obstoječe vloge uporabnika.WordPress Dodaj vlogo

Ko dodate novo vlogo uporabnika, kliknite na Gumb za posodobitev za shranjevanje nastavitev.

Ko ste ustvarili novo uporabniško vlogo, je zdaj čas, da dodate ali odstranite zmogljivosti. Iz Izberite Vlogo in spremenite njene zmožnosti izberite možnost uporabnika, ki ste ga pravkar ustvarili.

WordPress urejanje vlog

Zdaj dodajte zmogljivosti, kot želite, na primer, če želi uporabnik urediti datoteko teme, potem lahko daste zmožnosti iz razdelka teme. Vendar ne pozabite, da morate dati splošne skrbniške privilegije, tako da lahko uporabnik dostopa do vašega spletnega mesta.

Ko končate z dodajanjem zmogljivosti, kliknite na Nadgradnja gumb, da shranite spremembe.

2. korak: Ustvarite začasni uporabniški račun

V tem koraku morate namestiti Začasna prijava brez vtičnika za geslo. Po aktiviranju tega vtičnika pojdite na Uporabniki> Začasne prijave

Začasne prijave

Tam morate izpolniti vse podrobnosti novega začasnega uporabnika. Vendar bodite previdni pri izbiri vloge za uporabnika. Nato določite datum izteka začasne prijave. Po preteku časa bo račun samodejno potekel.

Zdaj pa kliknite na Pošlji gumb za ustvarjanje uporabnika.

Videlo se bo sporočilo, da je bil uporabnik uspešno ustvarjen. Zdaj Kliknite za kopiranje začasno prijavo in jo delite s kom. Tako se uporabniki lahko neposredno prijavijo na vašo skrbniško ploščo WordPress brez uporabniškega imena in gesla. Če želite, lahko to povezavo pošljete tudi neposredno.

To je začasen skrbniški dostop in vsak se lahko prijavi s to povezavo. Priporočam vam tudi, da preizkusite povezavo za prijavo, preden jo pošljete komu. Ker razvijalci ne morejo dostopati do vaše skrbniške plošče, jo morate popraviti znova in trajalo bo veliko časa. Zato ga natančno preizkusite.

Kako upravljati ali izbrisati začasno prijavo

Po opravljenem delu boste morda želeli prenesti ali izbrisati začasni račun. Za to obiščite Uporabniki> Začasne prijave stran. 

Upravljanje začasnih prijav

Na tej strani si lahko ogledate uporabnikova imena, e-poštna sporočila, vloge, zadnjo prijavo, datum poteka. Uporabnika lahko tudi urejate, potečete ali izbrišete. Če želite podaljšati datum poteka ali spremeniti vlogo uporabnika, lahko to storite preprosto.

Če izbrišete uporabnikov račun, bo vsa vsebina, ki jo je ustvaril uporabnik, na primer objave, strani prikazana kot skrbniška.

To je to. Tako lahko na spletnem mestu WordPress ustvarite začasno prijavo ali ustvarite uporabnika brez gesla. Če vam je ta vadnica všeč, jo delite s prijatelji. Če imate težave s tem, nas obvestite v komentarju.

povezani članki,

 • 15 najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti po namestitvi WordPress-a
 • 20 najboljših vtičnikov WooCommerce, ki jih potrebujete za svojo stran WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map