Hoe Google Analytics op WordPress toe te voegen (stapsgewijze handleiding)

De droom van elke website-eigenaar is om populairder te worden, veel verkeer te genereren, meer verkopen te genereren, enz. Nietwaar? Je vraagt ​​je waarschijnlijk af hoe je die spullen kunt krijgen. De belangrijkste sleutel is het kennen van het gedrag van uw publiek, hun interesses, doelen enz. U runt bijvoorbeeld een coffeeshop. Dus als u weet wat voor soort koffie uw klanten graag drinken, wanneer ze meestal komen drinken, wat uw klanten graag meer eten dan koffie enz., Dan kunt u samen uw werk en product verbeteren. Dus hier komt Google Analytics-tool. In dit artikel zullen we delen hoe Voeg Google Analytics toe op uw WordPress-site.


Wat is Google Analytics

Google Analytics is een gratis webanalyseservice die statistieken en elementaire analytische hulpmiddelen biedt voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en marketingdoeleinden. Het houdt alle informatie bij over de manier waarop bezoekers op uw site ermee omgaan. 

 Hoewel het een gratis tool is, biedt het nog steeds meer functionaliteiten in vergelijking met andere betalende tools.

Waarom zou u de Google Analytics-tool meteen gebruiken?

Google Analytics is de beste en de meest populaire software voor digitale analyse ter wereld. Als u een blog, e-commerce, reis of welke website dan ook heeft, moet u Google Analytics Tool gebruiken omdat:-

 • Het is helemaal gratis en gemakkelijk te gebruiken: Ja, Google Analytics is helemaal gratis. Het Google Analytics-dashboard is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te begrijpen, dus maak je geen zorgen als je een beginner bent. Bovendien kunt u deze service gebruiken voor uw meerdere websites.
 • Wie bezoekt uw website: Met Google Analytics kunt u de geografische locatie van de gebruiker bekijken. Hiermee kun je ook zien welke browser en welk apparaat ze gebruiken. 
 • Hoe uw bezoekers uw website lokaliseren: Omdat zoekwoorden een van de essentiële feiten zijn voor SEO. Google Analytics geeft u de volledige gegevens van welke zoekwoorden uw bezoekers typen om uw website te vinden. Bovendien laat het ook zien van welke zoekmachine uw bezoeker afkomstig is. U kunt uw analytische resultaat segmenteren op nieuwe / terugkerende bezoekers, geografie en verwijzende bronnen. Als het grootste deel van uw verwijzingsbron Twitter is, kunt u meer inhoud op Twitter toevoegen waarin uw gebruikers geïnteresseerd zijn.
 • In staat om de meest bekeken pagina’s te identificeren, berichten: Met behulp van een analytisch rapport kunt u de meest bekeken pagina, post etc. bekijken. U kunt ook controleren hoe gebruikers omgaan met de inhoud van uw site, hoe vaak gebruikers op pagina’s blijven en kunnen identificeren op welke pagina’s en links uw bezoekers het meest klikken.
 • Real-time bezoekersregistratie: U kunt in realtime zien wie uw website bezoekt. Op deze manier weet u hoeveel actieve gebruikers er op dit moment op uw site zijn.
 • en nog veel meer…

Hoe Google Analytics op de WordPress-website toe te voegen

Stap 1 

Ten eerste heb je een Google Analytics-account nodig. Ga hiervoor naar Google Analytics.

Als je al een Gmail-account hebt, kun je inloggen met je Gmail-account. Of, als u geen Gmail-account heeft, kunt u een nieuw account maken.

Aanmelden voor e-mail van Google Analytics

Stap 2

Nadat je een Gmail-account hebt aangemaakt, moet je inloggen om het proces verder te zetten. Na het inloggen ziet u een aanmeldingsvak zoals hieronder. Schrijf u hier eenvoudig in. Geen paniek, deze tool is 100% gratis.

Google Analytics

Stap 3

Nu wordt u gevraagd om uw website of mobiele app te selecteren. Maar zorg ervoor dat je “website” hebt geselecteerd zoals je gaat voeg Google Analytics toe op WordPress. Typ vervolgens ook uw accountnaam, websitenaam en URL. Er zijn een paar opties hieronder, laat het standaard. Nadat u alle accountgegevens heeft ingevuld, moet u op klikken Ontvang tracking-ID knop.

Google Analytics-account

Stap 4

Ga nu vanuit het Google Analytics-dashboard naar beheerder. Klik vanaf daar op eigenschap instellingen> informatie bijhouden> traceercode. Kopieer vanaf de rechterkant het script. Het script ziet er zo uit.

Google Analytics-trackingcode

Er zijn verschillende manieren waarop u deze trackingcode aan uw website kunt toevoegen. De eenvoudigste manier is om de code in je footer.php voor de tag toe te voegen. Als u hier niet bekend mee bent, kunt u een WordPress-plug-in gebruiken, genaamd Koptekst en voettekst.

Ga na het installeren van deze plug-in naar Instellingen> Invoegen Kop-en voetteksten. Hier plak je de trackingcode in de koptekstsectie en sla je deze op. Nu heb je met succes Google Analytics toegevoegd aan je WordPress-site.

Conclusie

In dit artikel hebben we laten zien wat Google Analytics is en hoe voeg Google toe Analytics op uw WordPress-site. Deze tool is volledig gratis en als je een website hebt, moet je deze tool gebruiken. Het volgt niet alleen uw bezoekers, maar helpt ook om uw online bedrijf, e-commercewebsites, blogwebsites enz. Te laten groeien.

Het belangrijkste is dus dat als u uw gebruikers, hun acties en andere dingen kunt volgen, u de kwaliteit van uw producten meer dan voorheen kunt verbeteren. En dan komt Google Analytics op de eerste plaats.

Ik hoop dat deze tutorial je helpt om Google Analytics aan je blog toe te voegen. Als je een probleem hebt of een suggestie, laat dan een reactie achter. U kunt ons ook bereiken op Facebook, Twitter, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map