Hoe HTTP omleiden naar HTTPS in WordPress

04.06.2020
HOE 'Hoe HTTP omleiden naar HTTPS in WordPress
0 4 мин.

In ons vorige artikel heb ik besproken hoe je een gratis SSL-certificaat op de juiste manier installeert in WordPress. Na het installeren van SSL op uw site, is uw site te beoordelen met SSL / HTTPS. Uw site wordt alleen met HTTPS geopend wanneer een gebruiker uw site met HTTPS opent. In de meeste gevallen, als u alleen uw sitenaam (voorbeeld.com) typt, wordt deze niet geopend met HTTPS / SSL en wordt weergegeven dat “Verbinding niet veilig is”. U moet dus HTTPS forceren of HTTP omleiden naar HTTPS, zodat alle bezoekers toegankelijk zijn via een beveiligde HTTPS-verbinding.


Onlangs heb ik een SSL-certificaat op mijn site geïnstalleerd. De site wordt alleen geopend met SSL / HTTPS als ik het volledige adres typ, dat wil zeggen: “https://www.example.com”. Het ziet er zo uit:

SSL-site is veilig

Maar wanneer ik de sitenaam typ, dat wil zeggen: ‘voorbeeld.com’, wordt deze niet geopend met een SSL- of HTTPS-verbinding en het laat me zien dat de ‘Verbinding niet veilig is’

SSL-site niet veilig

Dus ik heb een HTTPS-omleidingscode toegevoegd aan mijn .htaccess-bestand, dan is de site alleen toegankelijk met een HTTPS-verbinding. Wanneer ik nu alleen de sitenaam typ, wordt deze automatisch geopend via een beveiligde HTTPS-verbinding. Dus in deze tutorial laat ik je zien hoe je HTTPS eenvoudig kunt forceren of HTTP naar HTTPS kunt omleiden in WordPress.

Hoe HTTP omleiden naar HTTPS in WordPress

Er zijn verschillende methoden waarmee u HTTPS op uw site kunt forceren. U kunt het doen vanaf uw webhosting cPanel of met .htaccess. In dit artikel heb ik de bot-methode getoond.

1. Hoe HTTPS forceren vanuit cPanel?

Bij sommige webhostingproviders kunt u HTTPS rechtstreeks vanuit uw cPanel forceren. In dit geval hoeft u dus geen code handmatig te bewerken. Ik gebruik SiteGround WordPress-hosting en ze bieden een “force HTTPS” -optie in hun cPanel. 

Als u SiteGround gebruikt, kunt u HTTPS met slechts één klik afdwingen. Om dit te doen, logt u eerst in op uw cPanel en gaat u naar Veiligheid sectie en klik op Laten we versleutelen.

SiteGround LE

Van daaruit ziet u een lijst met uw actieve certificaten. Maar zorg ervoor dat u een correct geïnstalleerd SSL-certificaat heeft, anders werkt het niet.

Daar ziet u twee opties: HTTPS afdwingen en herschrijven van externe links.

Door “HTTPS Enforce” in te schakelen, wordt uw hele site gedwongen een gecodeerde HTTPS-verbinding te openen. Op deze manier wordt uw website altijd geopend met HTTPS. Maar zorg ervoor dat u geen omleidingscode heeft toegevoegd aan uw .htaccess-bestand.

De andere optie is “External Links Rewrite” die al je externe links opent via een HTTPS-verbinding. Maar het is volledig optioneel. Schakel deze optie niet in als op uw site de waarschuwing ‘Gemengde inhoud’ wordt weergegeven of als ze niet worden geladen via een HTTPS-verbinding.

We raden u aan om alleen de optie “HTTPS afdwingen” in te schakelen.

SiteGround Force HTTPS

Na het inschakelen van de HTTPS Enforce-optie, wordt uw site altijd geopend met een SSL / HTTPS-verbinding.

2. HTTP naar HTTPS omleiden met .htaccess

Als uw webhost geen geforceerde HTTPS-optie biedt, kunt u HTTP handmatig omleiden naar HTTPS vanuit het .htaccess-bestand. Het is ook een makkelijke methode en duurt een paar minuten. Maar zorg ervoor dat u geen verdere omleidingscode heeft toegevoegd aan het .htacces-bestand.

Om HTTPS van .htaccess te forceren, log je eerst in op je cPanel. Ga dan naar de hoofdmap van uw site. Daar zie je een bestand met de naam “.htaccess”, klik nu op bewerken en voer de volgende code in.

a) Om alle bezoekers om te leiden naar HTTPS / SSL

RewriteEngine aan
RewriteCond% {HTTPS} korting
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

b) Als u HTTPS / SSL op een specifieke map wilt forceren

RewriteEngine aan
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteCond% {REQUEST_URI} uw map
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.uwdomein.com/uwmap/$1 [R, L]

* Zorg ervoor dat u deze vervangt www.uwdomein.com met uw daadwerkelijke domeinnaam.

c) Als u een enkele pagina HTTP naar HTTPS wilt omleiden

RewriteEngine aan
RewriteCond% {HTTPS} korting
RewriteRule ^ secureform \ .html $ https://www.uwdomein.com/voorbeeldpagina [L, R = 301]

* Zorg ervoor dat u deze vervangt www.uwdomein.com/voorbeeldpagina met uw werkelijke pagina-URL.

3. Hoe HTTP omleiden naar HTTPS in Nginx

Als uw webserver Nginx gebruikt, kunt u al het HTTP-verkeer eenvoudig omleiden naar HTTPS door de volgende code toe te voegen aan uw Nginx-configuratiebestand. Ga naar “/etc/nginx/nginx.conf” en voeg de volgende sectie toe:

server {
luister 80;
servernaam domein.com www.domain.com;
retourneer 301 https: //domain.com$request_uri;
}

Klik op opslaan en je bent klaar.

Ik hoop dat deze tutorial heeft geholpen om HTTP correct om te leiden naar HTTPS. Als u een foutmelding krijgt of bij een stap vastloopt, laat het ons dan weten in het opmerkingengedeelte. We zijn ook beschikbaar op Facebook, Twitter, Google+.

gerelateerde artikelen,

 • Hoe u gratis SSL kunt krijgen voor uw WordPress-site
 • Hoe CloudFlare CDN op uw WordPress-blog in te stellen
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector