Hoe u een gratis SSL-certificaat kunt krijgen voor uw WordPress-site

04.06.2020
HOE 'Hoe u een gratis SSL-certificaat kunt krijgen voor uw WordPress-site
0 7 мин.

Heeft u gehoord dat Google heeft aangekondigd: ‘HTTPS als een ranking-signaal’. Dat betekent dat die sites die SSL hebben ingeschakeld, een rankingboost krijgen op Google. Vanaf dat moment verhuizen honderdduizenden sites van HTTP naar HTTPS. Dus als u uw site naar HTTPS wilt verplaatsen of een SSL-certificaat op uw WordPress-site wilt installeren, dan is dit artikel iets voor u. Als je net als ik een blogsite hebt, kun je gemakkelijk een gratis SSL-certificaat krijgen van Let’s Encrypt.


In deze zelfstudie zal ik delen Wat is een SSL-certificaat, wat zijn de voordelen van een SSL en hoe installeer ik een gratis SSL-certificaat op uw WordPress-site.

Ontvang een gratis SSL-certificaat

Wat is SSL-certificaat?

SSL staat voor “Secure socket layer”, is de ruggengraat van internetbeveiliging. Dit mechanisme zorgt voor een gecodeerde link tussen een webbrowser en een server. Dus alle gevoelige informatie, dwz: wachtwoorden, creditcardgegevens enz., Passeren de gecodeerde link en beveiligen de informatie tegen hackers.

Normaal gesproken worden gevoelige stukjes informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens enz. Als een platte tekst van een gebruiker naar de server bezorgd en het is volkomen begrijpelijk. Een site gebruikt bijvoorbeeld geen SSL en verzamelt gevoelige gegevens zoals wachtwoord, creditcardgegevens voor het verkopen van producten. Als hackers de gegevens onderscheppen, kunnen ze de informatie gebruiken en zien die wordt overgedragen van een gebruiker naar een server.

Aan de andere kant gaat de informatie met SSL-geactiveerde website via een sterk versleutelde link die niet leesbaar of zelfs ontsleuteld kan worden. Alle gegevens blijven dus veilig tussen een gebruiker en een server.

Waarom zou u SSL meteen gebruiken??

Als u nog geen SSL aan uw site heeft toegevoegd, moet u deze meteen gebruiken. Het toevoegen van SSL heeft veel voordelen.

Google houdt van HTTPS

Op 6 augustus 2014 heeft Google officieel aangekondigd dat ze vanaf nu meer prioriteit zullen geven aan sites met HTTPS / SSL. Ze zeiden ook dat HTTPS-sites ook de rankingboost krijgen. Wie wil er niet hoger scoren op Google? Als u SSL aan uw site toevoegt, krijgt uw site een kleine rankingboost. Hoewel het geen enorme boost zou zijn, maar een kleine boost is geweldig.

Als u een blog heeft, kunt u een gratis SSL-certificaat op uw site krijgen.

Uw informatie blijft veilig

Een SSL-certificaat beschermt alle gevoelige informatie zoals: wachtwoorden, creditcardgegevens, accountgegevens die van een gebruiker naar een server gaan. Aangezien e-commerce websites alle gevoelige gegevens verzamelen, is SSL een must voor online winkels.

Uw klant vertrouwt uw site

SSL is een andere effectieve manier om het vertrouwen van uw klant op te bouwen. Het hebben van een SSL op uw site zorgt ervoor dat uw website beschermd en veilig is om informatie te verstrekken, een transactie te voltooien enz. Op deze manier kunt u het vertrouwen van uw klant opbouwen en meer verkopen genereren.

Nu pusht Google ook webmasters om HTTPS via HTTP op hun website te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat alle informatie veilig blijft. 

Hoe u een gratis SSL-certificaat op uw site kunt krijgen?

Als je net als ik een blogwebsite hebt, hoef je geen dure SSL te kopen. Je kunt een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt easy en ik laat u de processen zien.

U krijgt alle voordelen door Let’s Encrypt SSL te gebruiken en uw site-URL wordt geopend met een groen hangslot, wat betekent dat uw site SSL gebruikt en kan worden geopend als HTTPS. Er zijn 3 manieren om een ​​gratis SSL-certificaat te krijgen en te installeren. Meestal kan een gratis SSL rechtstreeks vanaf hosting cPanel worden geïnstalleerd of u kunt het handmatig installeren.

Methode 1, Installeer gratis SSL-certificaat van Hosting cPanel

De meeste webhostingproviders bieden een gratis SSL-certificaat. SiteGround is een geweldige hosting die een gratis SSL-certificaat, dagelijkse back-up en 1-klik WordPress-installatie biedt.

Bekijk SiteGround Hosting (nu 60% korting)

Om een ​​gratis SSL-certificaat in te stellen, moet u eerst inloggen op uw hosting cPanel. Ga dan naar SSL / TLS Manager.

SG SSL

Klik vervolgens op SSL-certificaat installeren. Van daaruit selecteert u het domein dat u SSL wilt installeren en klikt u vervolgens op “Automatisch aanvullen per domein”. Hier hoef je niets in te voeren, alle velden worden automatisch ingevuld. Klik nu op Certificaat installeren.

Site Ground SSL-certificaat installeren

Na het installeren van een SSL-certificaat moet u uw site-URL bewerken. Dus ga naar je WordPress admin-dashboard en Instellingen>Algemene instellingen, daar ziet u de URL van uw site. Verander nu het adres HTTP naar HTTPS en klik op wijzigingen opslaan. Om veiligheidsredenen bent u mogelijk uitgelogd.

WP HTTPS

Nu kunt u zien dat uw site wordt geopend met HTTPS, wat betekent dat er een SSL op uw site is geïnstalleerd.

Methode 2, gebruik “SSL gratis” om een ​​gratis SSL-certificaat te krijgen (alternatieve methode)

Als uw webhost geen gratis SSL aanbiedt of er een extra cent voor vraagt, kunt u handmatig een SSL-certificaat op uw cPanel installeren. 

Om een ​​SSL van derden op uw cPanel te installeren, gaat u eerst naar Gratis SSL. SSL for Free biedt voor altijd 100% gratis SSL-certificaat, maar u moet uw certificaat elke 90 dagen vernieuwen om hun service te kunnen blijven gebruiken. 

Ontvang gratis SSL

Voer uw domeinnaam in en klik op “Gratis SSL-certificaat maken”. Daarna moet u uw domein verifiëren. Er zijn enkele manieren om uw domein te verifiëren, maar ik zal u laten zien hoe u handmatig kunt verifiëren.

SSL voor gratis handmatige verificatie

Nadat u op handmatige verificatie heeft geklikt, ziet u dit als volgt. Hier ziet u de instructies voor het verifiëren van bestanden.

Download eerst de twee bestanden # 1 en # 2. Ga naar je cPanel, zoek je domeinmap en maak een nieuwe map aan “Acme-challenge” onder “.bekend” zonder “” teken. Upload vervolgens de twee bestanden (# 1 & # 2) in de map “acme-challenge”. Nadat je het hebt geüpload, moet je de twee bestanden verifiëren door op de volgende link te klikken. Als de bestanden enkele willekeurige alfanumerieke tekens bevatten, zijn de bestanden geverifieerd.

Handmatige SSL-installatie

Nu moet u uw SSL-certificaatbestanden downloaden. Het zal een zipbestand zijn dat in totaal 3 bestanden bevat: een privésleutel, een certificaat en een ca-bundel. Houd het veilig, we hebben het nodig om uw SSL-certificaat van cPanel te installeren. (Deel uw SSL-sleutels met niemand)

Ga in deze stap naar uw cPanel en vervolgens naar SSL / TLS-manager. Daar moet u uw sleutels overhandigen. Na het toevoegen van de sleutels, klik op certificaat installeren en je bent klaar. Nu heeft u Let’s Encrypt SSL met succes op uw site geïnstalleerd.

SiteGround SSL ManagerNa het installeren van het SSL-certificaat van cPanel, moet u inloggen op uw WordPress-beheerdersdashboard en het siteadres wijzigen in HTTPS.

Methode 3, ontvang een gratis SSL-certificaat van CloudFlare

Hoewel Let’s Encrypt de populairste gratis SSL-certificaatprovider is, is er een alternatieve manier om een ​​gratis SSL-certificaat voor uw site te krijgen.

Als u CloudFlare gebruikt, kunt u met één klik eenvoudig SSL aan uw site toevoegen. Log in op uw CloudFlare-account en ga naar “Crypto” en vanaf daar kunt u een gratis SSL-certificaat aan uw site toevoegen.

Voeg CloudFlare SSL toe

Conclusie

Of u nu een blog of een e-commercesite heeft, SSL is tegenwoordig nodig. Zoals Google al heeft aangekondigd dat sites met SSL / HTTPS-ondersteuning een hogere ranking zullen krijgen. Meer nog, een SSL geeft ook aan dat uw site veilig is en gevoelige gegevens verstrekt.

Als u momenteel een blog uitvoert, heeft u geen betaalde of premium SSL nodig voor uw site. U kunt eenvoudig een gratis SSL-certificaat krijgen op uw WordPress-blog.

Ik hoop dat deze tutorial je heeft geholpen om een ​​SSL-certificaat op je site te installeren. Als u een probleem krijgt of een suggestie heeft, laat het ons dan weten in het opmerkingenveld. Ik zou graag van u horen. Als je wilt, kun je ook contact met ons opnemen via Facebook, Twitter, Google+.

Ik heb een aantal andere gerelateerde artikelen gekozen die je misschien leuk vindt,

 • Hoe HTTP omleiden naar HTTPS in WordPress
 • Hoe CloudFlare CDN op uw WordPress-blog in te stellen
 • Hoe u gebroken links op uw WordPress-site kunt vinden en oplossen
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector