Wat is Akismet Plugin & Hoe Akismet voor WordPress in te stellen

Wat is Akismet?

Als je WordPress hebt geïnstalleerd, merk je misschien dat er al twee plug-ins zijn geïnstalleerd in de sectie plug-ins en Akismet is een van hen. Na activering heb je een API sleutel tot opzet Akismet. Om nog maar te zwijgen over Akismet is een van de meest actieve geïnstalleerde (1+ miljoen actieve installaties) & best beoordeelde WordPress-plug-in.


De naam Akismet komt van Automattic en Kismet. Auttomatic is het bedrijf achter Akismet en is opgericht door Matt Mullenweg, mede-oprichter van WordPress.

Akismet is een plug-in voor het filteren van spam op opmerkingen, wat betekent dat het de opmerkingen van uw website filtert en u laat weten welke opmerkingen als spam zijn gemarkeerd. Akismet gebruikt hun specifieke algoritme om elke opmerking te controleren. Als een aantal websites bijvoorbeeld vergelijkbare inhoud als spam begint te melden, zal Akismet in de toekomst leren om dat soort inhoud als SPAM te identificeren. Vanaf 14 juni 2013 heeft Akismet er meer dan gevangen 83 miljard spam-opmerkingen. 

Waarom u Akismet nu moet gaan gebruiken

We hebben allemaal een hekel aan SPAM. Het is irritant. Het schaadt de geloofwaardigheid en SEO van uw site. Naarmate uw site meer bezoekers ontvangt, is de kans 100% dat u veel spamreacties krijgt. Slechts enkele opmerkingen zijn legitiem en 85-90% opmerkingen zijn SPAM. Het is echt winterhard en tijdrovend werk om te scheiden welke spam is of welke Legit is. Met Akismet hoeft u dit niet meer te doen, het zorgt voor al uw inkomende opmerkingen. Op deze manier bespaart Akismet u tijd, zodat u zich kunt concentreren op uw werk. In dit artikel wil ik graag met u delen over Akismet-plug-in stap voor stap instellen voor uw WordPress-site.

Akismet-plug-in instellen voor WordPress

1. De eerste stap is het activeren van de Akismet-plug-in vanuit uw WordPress Admin Dashboard.akismetKlik na het activeren van deze plug-in op Akismet-instellingen. Vervolgens wordt u gevraagd de Akismet API-sleutel in te voeren. Als je al een API-sleutel hebt, gebruik dan die sleutel. Als u geen API-sleutel heeft, klik dan op ‘Haal uw API-sleutel op’

Koop een Akismet API-sleutel

verkrijg een akismet api-sleutel

Om Akismet in te stellen, heeft u een API-sleutel nodig. Klik op “Koop een Akismet API Sleutel” knop. Het brengt u naar de aanmeldingspagina. Als je al een WordPress.com-account hebt, klik dan op Ik heb al een WordPress.com-account. Als je geen WordPress.com-account hebt, maak dan een nieuw account aan. Het duurt minder dan 1 minuut. U moet uw e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u omgeleid naar de prijspagina. Bekijk voordat u plannen selecteert de belangrijkste kenmerken van Akismet.

Akismet-plannen

akismet-tariefplannen

Akismet is de toonaangevende spamverdedigingsservice voor WordPress en beschermt momenteel meer dan 9 miljoen sites. 

 • Basis: Dit basisplan is gratis en geschikt voor persoonlijke sites en blogs. Met dit plan krijgt u alleen spambescherming.
 • Plus: Met dit plan krijgt u volledige spambeveiliging, geavanceerde statistieken, prioriteitsondersteuning en ondersteunt u commerciële sites. Het kost $ 5 per maand per site en is geschikt voor professionele of commerciële sites en blogs.
 • Premie: Dit is de complete beveiligingsoplossing die u beschermt tegen meer dan alleen spam. Dit plan omvat alle plannen (basis + premie). Het is geschikt voor grote websites en het scant malware op uw website.

Als je een persoonlijke site of blog hebt, kies dan de Basic ” plannen en doorgaan.

Daarna wordt u gevraagd om een ​​betaling voor dat abonnement te doen. Raak niet in paniek. Er is een sleepbalk. Verander gewoon het bedrag in $ 0. Hierna ziet u slechts twee opties: Voornaam & Achternaam.

Verkrijg uw Akismet API-sleutel

Deze stap is een van de belangrijkste stappen, dus doe het voorzichtig. Op deze accountoverzichtspagina krijgt u uw Akismet API-sleutel. Om de sleutel te krijgen, klik op de Oog knop en kopieer de code.

akismet api-sleutel

Hier kunt u uw website-URL toevoegen om uw websitestatistieken op elk moment te bekijken. Je kunt ook zomers zien hoeveel reacties in maanden als spam zijn gemarkeerd. Als u meer functies wilt, dan kunt u actieve abonnementen hebben.

Voeg akismet api key toe

Nadat je de code hebt gekopieerd, ga je naar je WordPress-dashboard. Daar ga je naar de Akismet-instellingenpagina en je ziet een optie als deze Voer handmatig een API-sleutel in. Plak de code en klik op gebruik deze code. De API is erg geheim, dus deel hem met niemand. Mocht u uw sleutel kwijt zijn, dan kunt u de sleutel krijgen door in te loggen op Akismet. Nu ben je helemaal klaar en ben je succesvol opzet Akismet.

Voorkeursinstellingen voor Akismet

Akismet instellingen

Na u opzet Akismet door het gebruiken van API toets, dan komt de instellingenpagina. Sommige gebruikers houden het standaard. Maar u kunt enkele opties wijzigen. Hier kunt u het opmerkingenvak aanvinken om het aantal goedgekeurde opmerkingen naast elke auteur van opmerkingen te zien. Dat is alles. Nu wordt uw website beschermd door Akismet. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map