Hur man lägger till Google Analytics på WordPress (steg för steg-guide)

Varje webbplatsägares dröm är att bli mer populär, få enorm trafik, få mer försäljning etc. Är det inte, eller hur? Du undrar förmodligen hur du får de sakerna. Den viktigaste nyckeln är att känna till publikens beteende, deras intressen, mål etc. Du till exempel driver ett kafé. Så om du vet vilken typ av kaffe dina kunder gillar att dricka, när de vanligtvis kommer att dricka, vad dina kunder gillar att äta mer än kaffe osv, så kan du förbättra ditt arbete och produkt tillsammans. Så här kommer Google Analytics-verktyg. I den här artikeln kommer vi att dela hur man gör Lägg till Google Analytics på din WordPress-webbplats.


Vad är Google Analytics

Google Analytics är en gratis webbanalystjänst som tillhandahåller statistik och grundläggande analysverktyg för sökmotoroptimering (SEO) och marknadsföringsändamål. Den spårar all information om hur besökare på din webbplats interagerar med den. 

 Även om det är ett gratis verktyg, men det fortfarande erbjuder fler funktioner om man jämför med andra betalande verktyg.

Varför ska du använda Google Analytics-verktyget genast?

Google Analytics är världens bästa och mest populära digitala analysprogramvara. Om du har en blogg, e-handel, resor eller någon form av webbplats, bör du använda Google Analytics Tool eftersom:-

 • Det är helt gratis och lätt att använda: Ja, Google Analytics är helt gratis. Google Analytics instrumentpanel är mycket användarvänlig och lätt att förstå, så oroa dig inte om du är nybörjare. Dessutom kan du använda den här tjänsten för dina flera webbplatser.
 • Vem besöker din webbplats: Med Google Analytics kan du se användarens geografiska plats. Med detta kan du också se vilken webbläsare och vilken enhet de använder. 
 • Hur dina besökare hittar din webbplats: Eftersom sökord är en av de viktigaste fakta för SEO. Google Analytics ger dig fullständig information om vilka sökord dina besökare skriver in för att hitta din webbplats. Dessutom visar det dig också från vilken sökmotor din besökare kommer. Du kan segmentera ditt analytiska resultat genom nya / återkommande besökare, geografi och hänvisningskällor. Om de flesta av dina hänvisningskällor är Twitter, kan du lägga till mer innehåll på Twitter som dina användare är intresserade av.
 • Kan identifiera de mest visade sidorna, inläggen: Med hjälp av analysrapporten kan du se den mest visade sidan, inlägg osv. Du kan också kontrollera hur användare interagerar med webbplatsens innehåll, hur många gånger användare stannar på sidor och kan identifiera vilka sidor och länkar dina besökare klickar mest.
 • Besökarspårning i realtid: Du kan se vem som besöker din webbplats i realtid. På så sätt kan du veta hur många aktiva användare som finns på din webbplats just nu.
 • och många fler…

Hur man lägger till Google Analytics på WordPress webbplats

Steg 1 

Först behöver du ett Google Analytics-konto. För att göra detta, besök Google Analytics.

Om du redan har ett Gmail-konto kan du logga in med ditt Gmail-konto. Eller om du inte har ett Gmail-konto kan du skapa ett nytt konto.

Google Analytics e-postregistrering

Steg 2

När du har skapat Gmail-konto måste du logga in för att göra ytterligare processer. Efter inloggning ser du en registreringsfält som nedan. Registrera dig här. Få inte panik, det här verktyget är 100% gratis.

Google Analytics

Steg 3

Nu blir du ombedd att välja antingen din webbplats eller mobilapp. Men se till att du har valt “webbplats” som du ska lägg till Google Analytics på WordPress. Skriv sedan in ditt kontonamn, webbplatsens namn och URL. Det finns några få alternativ nedan, lämna det som standard. När du har fyllt i alla kontouppgifter måste du klicka på Få spårnings-ID knapp.

Google Analytics-konto

Step.4

Gå nu från Google Analytics-instrumentpanelen Administration. Därifrån, klicka på fastighetsinställningar> spårningsinfo> spårningskod. Kopiera skriptet från höger sida. Skriptet ser ut så här.

Google Analytics spårningskod

Det finns flera sätt du kan lägga till den här spårningskoden på din webbplats. Det enklaste sättet är att lägga till koden i din footer.php före taggen. Om du inte är bekant med detta kan du använda ett WordPress-plugin, kallad Sidhuvud och sidfot.

När du har installerat det här insticksprogrammet går du till inställningar> Föra in Sidhuvuden och sidfot. Här klistrar du in spårningskoden i rubrikavsnittet och sparar den. Nu har du framgångsrikt lagt till Google Analytics på din WordPress-webbplats.

Slutsats

I den här artikeln visade vi vad som är Google Analytics och hur lägg till Google Analytics på din WordPress-webbplats. Detta verktyg är helt gratis och om du har någon webbplats måste du behöva använda det här verktyget. Det spårar inte bara dina besökare utan hjälper också till att växa ditt onlineföretag, e-handelswebbplatser, bloggwebbplatser osv.

Så det viktigaste är att om du kan spåra dina användare, deras handlingar och andra grejer, kan du förbättra dina produktskvalitet mer än tidigare. Och i så fall kommer Google Analytics först.

Jag hoppas att denna handledning hjälper dig att lägga till Google Analytics på din blogg. Om du har några problem eller några förslag, vänligen lämna oss en kommentar. Du kan också nå oss på Facebook, Twitter, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map