Hur man omdirigerar HTTP till HTTPS i WordPress

04.06.2020
HUR 'Hur man omdirigerar HTTP till HTTPS i WordPress
0 5 мин.

I vår tidigare artikel har jag diskuterat hur jag installerar gratis SSL-certifikat i WordPress på rätt sätt. När du har installerat SSL på din webbplats kommer din webbplats att kunna utvärderas med SSL / HTTPS. Din webbplats öppnas endast med HTTPS när en användare öppnar din webbplats med HTTPS. I de flesta fall, om du bara skriver ditt webbplatsnamn (exempel.com), öppnas det inte med HTTPS / SSL och visar att “Anslutning är inte säker”. Så du måste tvinga HTTPS eller omdirigera HTTP till HTTPS, så alla besökare kommer att vara tillgängliga via säker HTTPS-anslutning.


Nyligen har jag installerat ett SSL-certifikat på min webbplats. Webbplatsen öppnas endast med SSL / HTTPS när jag skriver full adress, dvs. “https://www.example.com”. Det ser ut så här:

SSL-webbplatsen är säker

Men när jag bara skriver platsnamnet, dvs: “exempel.com”, öppnas det inte med SSL- eller HTTPS-anslutning och det visar mig att “Anslutningen inte är säker”

SSL-webbplatsen är inte säker

Så jag har lagt till en HTTPS-omdirigeringskod i min .htaccess-fil, då är webbplatsen bara tillgänglig med HTTPS-anslutning. När jag bara skriver platsnamnet öppnas det automatiskt via säker HTTPS-anslutning. Så i den här tutorialen kommer jag att visa dig Hur man tvingar HTTPS eller omdirigera HTTP till HTTPS i WordPress enkelt.

Hur man omdirigerar HTTP till HTTPS i WordPress

Det finns flera metoder som du kan tvinga HTTPS på din webbplats. Du kan göra det från din webbhotell cPanel eller med .htaccess. I den här artikeln har jag visat botmetoden.

1. Hur man tvingar HTTPS från cPanel?

Några av webbhotellleverantörer tillåter dig att tvinga HTTPS direkt från din cPanel. Så i det här fallet behöver du inte redigera någon kod manuellt. Jag använder SiteGround WordPress-värd och de tillhandahåller “force HTTPS” -alternativ i sin cPanel. 

Om du använder SiteGround kan du tvinga HTTPS med bara ett klick. För att göra detta, logga in först på din cPanel och gå till säkerhet och klicka på Låt oss kryptera.

SiteGround LE

Därifrån kan du se en lista över dina aktiva certifikat. Men se till att du har installerat SSL-certifikat på rätt sätt eller att det inte skulle fungera.

Där ser du två alternativ: HTTPS Enforce och Extern Links Rewrite.

Genom att aktivera “HTTPS Enforce” kommer det att tvinga hela webbplatsen att öppna en krypterad HTTPS-anslutning. På så sätt öppnas din webbplats alltid med HTTPS. Men se till att du inte har lagt till någon omdirigeringskod i din .htaccess-fil.

Det andra alternativet är “Externa länkar omskrivning” som öppnar alla dina externa länkar via HTTPS-anslutning. Men det är helt valfritt. Aktivera inte det här alternativet om din webbplats visar “Mixed Content” -varning eller om de inte kommer att laddas via HTTPS-anslutning.

Vi rekommenderar att du endast aktiverar alternativet “HTTPS Enforce”.

SiteGround Force HTTPS

När du har aktiverat HTTPS Enforce-alternativ öppnas din webbplats alltid med SSL / HTTPS-anslutning.

2. Hur man omdirigerar HTTP till HTTPS med hjälp av .htaccess

Om din webbhotell inte tillhandahåller kraft HTTPS-alternativ kan du manuellt omdirigera HTTP till HTTPS från .htaccess-filen. Det är också en enkel metod och tar några minuter. Men se till att du inte har lagt till någon ytterligare omdirigeringskod i .htacces-filen.

För att tvinga HTTPS från .htaccess, logga in först på din cPanel. Gå sedan till din root-mapp. Där kan du se en fil med namnet “.htaccess”, klicka nu på redigera och ange följande kod.

a) Att omdirigera alla besökare till HTTPS / SSL

RewriteEngine On
RewriteCond% {HTTPS} av
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

b) Om du vill tvinga HTTPS / SSL till en specifik mapp

RewriteEngine On
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteCond% {REQUEST_URI} din mapp
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yourdomain.com/yourfolder/$1 [R, L]

* Se till att byta ut www.yourdomain.com med ditt faktiska domännamn.

c) Om du vill omdirigera en enskild sida HTTP till HTTPS

RewriteEngine On
RewriteCond% {HTTPS} av
RewriteRule ^ secureform \ .html $ https://www.yourdomain.com/samplepage [L, R = 301]

* Se till att byta ut www.yourdomain.com/samplepage med din faktiska sidadress.

3. Hur omdirigerar du HTTP till HTTPS i Nginx

Om din webbserver kör Nginx, kan du enkelt omdirigera all HTTP-trafik till HTTPS genom att lägga till följande kod i din Nginx-konfigurationsfil. Gå till “/etc/nginx/nginx.conf” och lägg till följande avsnitt:

server {
lyssna 80;
servernamn domain.com www.domain.com;
retur 301 https: //domain.com$request_uri;
}

Klicka på spara så är du klar.

Jag hoppas att denna handledning hjälpte till att korrekt omdirigera HTTP till HTTPS. Om du får ett fel eller fastnar i något steg, vänligen meddela oss i kommentaravsnittet. Vi är också tillgängliga på Facebook, Twitter, Google+.

relaterade artiklar,

 • Hur du får gratis SSL för din WordPress-webbplats
 • Hur du installerar CloudFlare CDN till din WordPress-blogg
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector