Vad är Akismet Plugin och hur man installerar Akismet för WordPress

04.06.2020
HUR 'Vad är Akismet Plugin och hur man installerar Akismet för WordPress
0 5 мин.

Vad är Akismet?

Om du installerade WordPress kanske du märker att det redan finns två plugins installerade i pluginsektionen och Akismet är en av dem. Efter aktivering behöver du en API nyckel till inställning Akismet. För att inte tala om Akismet är en av de mest aktiva installerade (1+ miljoner aktiva installationer) & högst rankade WordPress-plugin.


Namnet Akismet kommer från Automattic och Kismet. Auttomatic är företaget bakom Akismet, och det grundades av WordPress-grundare Matt Mullenweg.

Akismet är en kommentar för skräppostfiltrering som betyder att den filtrerar din webbplats kommentarer och låter dig veta vilka kommentarer som är markerade som skräppost. Akismet använder sin specifika algoritm för att kontrollera varje kommentar. Till exempel, när ett antal webbplatser börjar rapportera liknande innehåll som skräppost, kommer Akismet att lära sig att identifiera den typen av innehåll som SPAM i framtiden. Från den 14 juni 2013 har Akismet fångat mer än 83 miljarder skräppostkommentarer. 

Varför du bör börja använda Akismet just nu

Vi hatar alla skräppost. Det är irriterande. Det skadar webbplatsens trovärdighet och SEO. När din webbplats börjar få trafik finns det 100% chans att du kommer att få en hel del skräpkommentarer. Endast få kommentarer är legitima och 85-90% kommentarer är SPAM. Det är verkligen hårt och tid att spendera arbete för att skilja vilken som är skräppost eller vilken som är Legit. Med Akismet behöver du inte göra det längre, det tar hand om alla dina inkommande kommentarer. På detta sätt sparar Akismet din tid så att du kan fokusera på ditt arbete. I den här artikeln delar jag gärna med dig om Hur du ställer in Akismet Plugin steg för steg för din WordPress-webbplats.

Hur du ställer in Akismet Plugin för WordPress

1. Det första steget är att aktivera Akismet-plugin från din WordPress Admin Dashboard.AkismetKlicka på Akismet-inställningarna när du har aktiverat detta plugin. Då blir du ombedd att ange Akismet API-nyckel. Om du redan har API-nyckel, använd bara den nyckeln. Om du inte har API-nyckel klickar du på “Få din API-nyckel”

Skaffa en Akismet API-nyckel

få en akismet api-nyckel

För att konfigurera Akismet måste du behöva en API-nyckel. Klicka på “Skaffa ett Akismet API Nyckel” knapp. Det tar dig till Registreringssidan. Om du redan har ett WordPress.com-konto klickar du bara på Jag har redan ett WordPress.com-konto. Om du inte har WordPress.com-konto skapar du ett nytt konto. Det tar mindre än 1 minut. Du måste ange ditt e-postmeddelande, önskat användarnamn och lösenord. När du har slutfört registreringen kommer den att omdirigera dig till prissidan. Innan du väljer planer, ta en titt på nyckelfunktioner i Akismet.

Akismet planer

prissättningsplaner för akismet

Akismet är den branschledande spamförsvarstjänsten för WordPress och skyddar för närvarande mer än 9 miljoner webbplatser. 

 • Grundläggande: Denna grundläggande plan är gratis och den är lämplig för personliga webbplatser och bloggar. Med denna plan får du bara skräppostskydd.
 • Plus: Med denna plan får du fullt skräppostskydd, avancerad statistik, prioritetsstöd och stödjer kommersiella webbplatser. Det kostar $ 5 / månad per webbplats och det passar för professionella eller kommersiella webbplatser och bloggar.
 • Premie: Detta är den kompletta säkerhetslösningen som skyddar dig mot mer än bara skräppost. Denna plan innehåller alla planer (grundläggande + premie). Det passar för stor webbplats och skannar skadlig programvara på din webbplats.

Om du har en personlig webbplats eller blogg, välj sedan Basic” planera och fortsätt.

Efter det blir du ombedd att betala för det prenumerationen. Få inte panik. Det finns en dragfält. Ändra bara beloppet till $ 0. Efter detta kan du bara se två alternativ: Förnamn & Efternamn.

Skaffa din Akismet API-nyckel

Detta steg är ett av de viktigaste stegen, så gör det noggrant. På den här kontots översiktssidan får du din Akismet API-nyckel. För att få nyckeln, klicka på Öga knappen och kopiera koden.

akismet api-nyckel

Här kan du lägga till din webbadress för att visa din webbplats statistik när som helst. Du kan också se hur många kommentarer som markerades som skräppost i månader. Om du vill ha fler funktioner kan du aktiva prenumerationer.

Lägg till akismet api-nyckel

När du har kopierat koden går du till din WordPress-instrumentpanel. Där går du till Akismet-inställningssidan och du ser ett alternativ som detta Ange en API-nyckel manuellt. Klistra in koden och klicka på Använd den här koden. API är väldigt hemligt, så del inte det med någon. Om du har tappat nyckeln kan du hämta nyckeln genom att logga in på Akismet. Nu är du redo och du lyckas inställning Akismet.

Föredragna Akismet-inställningar

Akismet ettings

Efter dig inställning Akismet genom att använda API , kommer sedan inställningssidan. I princip har vissa användare det som standard. Men du kan ändra vissa alternativ. Här kan du kryssa för kommentarrutan för att se antalet godkända kommentarer bredvid varje kommentarförfattare. Det är allt. Nu är din webbplats skyddad av Akismet. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector