Kaj je Akismet Plugin in kako nastaviti Akismet za WordPress

04.06.2020
KAKO 'Kaj je Akismet Plugin in kako nastaviti Akismet za WordPress
0 5 мин.

Kaj je Akismet?

Če ste namestili WordPress, boste morda opazili, da sta v razdelku vtičnikov in. Že nameščena dva vtičnika Akismet je eden izmed njih. Po aktivaciji potrebujete API ključ do nastavitev Akismet. Da ne omenjam, da je Akismet eden najbolj aktivnih nameščenih (1+ milijonov aktivnih namestitev) & najvišje ocenjeni vtičnik WordPress.


Ime Akismet prihaja iz podjetja Automattic in Kismet. Auttomatic je podjetje, ki stoji za Akismetom, ustanovil pa ga je soustanovitelj WordPressa Matt Mullenweg.

Akismet je vtičnik za filtriranje neželene vsebine, ki pomeni, da filtrira komentarje na vašem spletnem mestu in vam sporoči, kateri komentarji so označeni kot nezaželena. Akismet uporablja svoj specifični algoritem za preverjanje vsakega komentarja. Na primer, ko številna spletna mesta začnejo poročati o podobni vsebini kot neželena pošta, se bo Akismet v prihodnosti naučil prepoznati tovrstno vsebino kot SPAM. Od 14. junija 2013 je Akismet ujel več kot 83 milijard neželeni komentarji. 

Zakaj bi morali začeti uporabljati Akismet prav zdaj

Vsi sovražimo SPAM. To je nadležno. To škoduje verodostojnosti in SEO spletnemu mestu. Ko vaše spletno mesto začne dobivati ​​promet, obstaja 100-odstotna verjetnost, da boste dobili veliko neželenih komentarjev. Le redki komentarji so zakoniti, 85-90% komentarjev pa je SPAM. Res je težko in porabiti veliko časa, da ločimo, katera je neželena pošta ali katera je Legit. Če uporabljate Akismet, tega več ne potrebujete, poskrbel bo za vse vaše prihajajoče komentarje. Tako Akismet prihrani vaš čas, tako da se lahko osredotočite na svoje delo. V tem članku z veseljem delim z vami Kako nastaviti korak za korakom za vaše WordPress spletno mesto vtičnik Akismet.

Kako nastaviti nastavitev akismet vtičnika za WordPress

1. Prvi korak je aktiviranje vtičnika Akismet s svoje nadzorne plošče WordPress Admin.akismetPo aktiviranju tega vtičnika kliknite na nastavitve Akismet. Nato boste morali vnesti ključ Akismet API. Če že imate ključ API, ga preprosto uporabite. Če nimate ključa API, kliknite na »Pridobite ključ API-ja«

Pridobite ključ Akismet API

dobite ključ akismet api

Če želite nastaviti Akismet, potrebujete ključ API. Kliknite na “Pridobite API Akismet Ključ “ gumb. Odpeljal se bo na strani za prijavo. Če že imate račun za WordPress.com, samo kliknite na že imam račun za WordPress.com. Če nimate računa za WordPress.com, ustvarite nov račun. Traja manj kot 1 minuto. Navesti morate svojo e-pošto, želeno uporabniško ime in geslo. Po končani prijavi vas bo preusmerila na stran s cenami. Pred izbiro načrtov si oglejte navodila ključne značilnosti Akismet-a.

Akismet Načrti

akismet načrti za oblikovanje cen

Akismet je vodilna panoga za zaščito pred neželeno pošto za WordPress, ki trenutno ščiti več kot 9 milijonov spletnih mest. 

 • Osnovno: Ta osnovni načrt je brezplačen in je primeren za osebna spletna mesta in bloge. S tem načrtom boste dobili samo zaščito pred neželeno pošto.
 • Plus: S tem načrtom boste dobili popolno zaščito pred neželeno pošto, napredno statistiko, prednostno podporo in podporo komercialnim spletnim mestom. Stane 5 USD / mesec na spletno mesto in je primeren za profesionalna ali komercialna spletna mesta in bloge.
 • Premium: To je popolna varnostna rešitev, ki vas ščiti pred več kot samo nezaželeno pošto. Ta načrt vključuje vse načrte (osnovni + premija). Primerno je za veliko spletno mesto in opravi pregled zlonamerne programske opreme na vašem spletnem mestu.

Če imate osebno spletno mesto ali blog, izberite Basic “ načrtujte in nadaljujte.

Po tem boste morali plačati za to naročnino. Ne paničite. Obstaja vlečna vrstica. Samo spremenite znesek v 0 USD. Po tem lahko vidite samo dve možnosti: Ime & Priimek.

Pridobite ključ za Akismet API

Ta korak je eden najpomembnejših korakov, zato to storite previdno. Na tej strani za pregled računa dobite ključ za Akismet API. Če želite dobiti ključ, kliknite na Oko gumb in kopirajte kodo.

ključ akismet api

Tukaj lahko dodate URL svojega spletnega mesta, če želite kadar koli videti statistiko svojega spletnega mesta. Poletno lahko vidite tudi, koliko komentarjev je bilo v mesecih označenih za neželeno pošto. Če želite več funkcij, lahko aktivirate naročnine.

Dodajte ključ akismet api

Ko kopirate kodo, pojdite na nadzorno ploščo WordPress. Tam greste na stran z nastavitvami Akismet in tam boste videli takšno možnost Ročno vnesite ključ API. Prilepite kodo in kliknite na uporabo te kode. API je zelo skriven, zato ga ne delite z nikomer. Če ste izgubili ključ, ga lahko dobite tako, da se prijavite v Akismet. Zdaj ste pripravljeni in uspešno nastavitev Akismet.

Prednostne nastavitve Akismet

Akismetove etings

Za tabo nastavitev Akismet z uporabo API , nato pride stran z nastavitvami. V bistvu nekateri uporabniki držijo to privzeto. Lahko pa spremenite nekatere možnosti. Tu lahko potrdite polje za komentar, če želite poleg vsakega avtorja komentarjev videti število odobrenih komentarjev. To je vse. Zdaj je vaše spletno mesto zaščiteno z Akismet. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector