Kako dodati Google Analytics v WordPress (navodila po korakih)

Sanje vsakega lastnika spletnega mesta so, da postane bolj priljubljen, pridobi ogromen promet, poveča prodajo itd. Ali ni tako, kajne? Verjetno se sprašujete, kako pridobiti te stvari. Glavni ključ je vedenje obnašanja vaše publike, njihovih interesov, ciljev itd. Na primer, vodite kavarno. Če torej veste, kakšno kavo radi pijejo vaše stranke, ko običajno pridejo na pijačo, kaj vaše stranke radi pojedo več kot kavo itd., Lahko skupaj izboljšate svoje delo in izdelke. Torej, tukaj prihaja Orodje Google Analytics. V tem članku bomo delili, kako to storiti Dodajte Google Analytics na vašem spletnem mestu WordPress.


Kaj je Google Analytics

Google Analytics je brezplačna spletna analitična storitev, ki ponuja statistiko in osnovna analitična orodja za optimizacijo iskalnikov (SEO) in trženjske namene. Spremlja vse informacije o načinu interakcije obiskovalcev na vašem spletnem mestu. 

 Čeprav je brezplačno orodje, vendar kljub temu ponuja več funkcionalnosti v primerjavi z drugimi plačilnimi orodji.

Zakaj bi takoj uporabili orodje Google Analytics

Google Analytics je najboljša in najbolj priljubljena programska oprema za digitalno analitiko na svetu. Če imate spletni dnevnik, e-trgovino, potovanja ali katero koli drugo spletno mesto, uporabite orodje Google Analytics, ker:-

 • Je popolnoma brezplačna in enostavna za uporabo: Da, Google Analytics je popolnoma zastonj. Nadzorna plošča Google Analytics je zelo uporabniku prijazna in enostavna za razumevanje, zato ne skrbite, če ste začetnik. Poleg tega lahko to storitev uporabite za več spletnih mest.
 • Kdo obišče vaše spletno mesto: S storitvijo Google Analytics si lahko ogledate geografsko lokacijo uporabnika. S tem lahko vidite tudi, kateri brskalnik in napravo uporabljajo. 
 • Kako vaši obiskovalci najdejo vaše spletno mesto: Ker so ključne besede eno najpomembnejših dejstev za SEO. Google Analytics vam ponuja popolne podatke, v katere ključne besede vpišejo obiskovalci, da najdejo vaše spletno mesto. Poleg tega vam tudi pokaže, iz katerega iskalnika prihaja vaš obiskovalec. Rezultate analitike lahko segmentirate z novimi / povratnimi obiskovalci, geografijo in napotitvenimi viri. Če je večina vašega napotitvenega vira Twitter, potem lahko na Twitter dodate več vsebine, ki jo vaši uporabniki zanimajo.
 • Sposobnost prepoznavanja najbolj gledanih strani, objav: S pomočjo analitičnega poročila lahko vidite stran, ki si jo najbolj ogledate, objavo itd. Prav tako lahko preverite, kako uporabniki komunicirajo z vsebino vašega spletnega mesta, kolikokrat se uporabniki zadržijo na straneh in lahko prepoznajo, katere strani in povezave obiskovalci najbolj kliknejo.
 • Spremljanje obiskovalcev v realnem času: V realnem času lahko vidite, kdo obišče vaše spletno mesto. Tako lahko trenutno veste, koliko aktivnih uporabnikov je na vašem spletnem mestu.
 • in še veliko več…

Kako dodati Google Analytics na spletnem mestu WordPress

Korak 1 

Najprej potrebujete račun Google Analytics. Če želite to narediti, obiščite Google Analytics.

Če že imate Gmail račun, se lahko prijavite s svojim Gmail računom. Če pa nimate Gmailovega računa, lahko ustvarite nov račun.

Prijavite se po e-pošti v storitvi Google Analytics

2. korak

Ko ustvarite Gmail račun, se morate prijaviti za nadaljnji postopek. Po prijavi boste videli polje za prijavo kot spodaj. Preprosto se prijavite tukaj. Brez panike, to orodje je 100% brezplačno.

Google Analytics

3. korak

Zdaj boste morali izbrati spletno mesto ali aplikacijo za mobilne naprave. Vendar se prepričajte, da ste izbrali “spletno mesto”, kot boste šli dodajte Google Analytics na WordPressu. Nato vnesite tudi ime vašega računa, ime spletnega mesta in URL. Spodaj je nekaj možnosti, pustite to privzeto. Ko izpolnite vse podatke o računu, morate klikniti Pridobite ID sledenja gumb.

Račun za Google Analytics

4. korak

Zdaj na nadzorni plošči Google Analytics pojdite na Administrator. Od tam kliknite na nastavitve lastnosti> informacije o sledenju> sledilna koda. Z desne strani kopirajte skript. Scenarij je videti tako.

Koda za sledenje Google Analytics

Obstaja več načinov, kako lahko to sledilno kodo dodate na svoje spletno mesto. Najlažji način je, da pred oznako dodate kodo v svoj footer.php. Če s tem niste seznanjeni, lahko uporabite vtičnik WordPress, imenovan Glava in noga.

Po namestitvi tega vtičnika pojdite na Nastavitve> Vstavi Glave in noge | Tukaj prilepite kodo za sledenje v razdelek za glavo in jo shranite. Zdaj ste uspešno dodali Google Analytics na svoje mesto WordPress.

Zaključek

V tem članku smo pokazali, kaj je Google Analytics in kako dodajte Google Analytics na spletnem mestu WordPress. To orodje je popolnoma brezplačno in če imate katero koli spletno mesto, potem morate uporabiti to orodje. Ne spremlja samo svojih obiskovalcev, ampak tudi pomaga pri razvoju vašega spletnega podjetja, spletnih mest za e-trgovino, spletna mesta za bloganje itd.

Torej, glavna stvar je, če lahko spremljate svoje uporabnike, njihova dejanja in druge stvari, potem lahko izboljšate kakovost svojih izdelkov več kot prej. V tem primeru je na prvem mestu Google Analytics.

Upam, da vam bo ta vadnica pomagala dodati Google Analytics na svoj blog. Če imate kakršne koli težave ali kakšen predlog, nam pišite komentar. Do nas lahko pridete tudi naprej Facebook, Twitter, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map