Kako preusmeriti HTTP na HTTPS v WordPressu

V našem prejšnjem članku sem govoril, kako pravilno namestiti brezplačno potrdilo SSL v WordPress. Po namestitvi SSL na vaše spletno mesto bo vaše spletno mesto mogoče oceniti s SSL / HTTPS. Vaše spletno mesto se bo odprlo s HTTPS samo, ko uporabnik odpre vaše spletno mesto s HTTPS. Če vtipkate samo ime svojega spletnega mesta (example.com), se ne bo odprl s HTTPS / SSL in pokazal, da »Povezava ni varna«. Torej morate prisiliti HTTPS ali preusmeriti HTTP na HTTPS, tako da bodo vsi obiskovalci dostopni prek varne povezave HTTPS.


Pred kratkim sem na svoje spletno mesto namestil potrdilo SSL. Spletno mesto se odpre s SSL / HTTPS samo, ko vtipkam polni naslov, to je: „https://www.example.com“. Takole izgleda:

Spletna stran SSL je varna

Ko pa vpišem samo ime spletnega mesta, to je: example.com, se ne odpre s povezavo SSL ali HTTPS in pokaže mi, da povezava ni varna.

Spletna stran SSL ni varna

Torej sem v svojo datoteko .htaccess dodal kodo za preusmeritev HTTPS, potem je spletno mesto dostopno samo s povezavo HTTPS. Zdaj, ko vtipkam samo ime spletnega mesta, se samodejno odpre prek varne povezave HTTPS. V tej vadnici vam bom zato pokazal, kako preprosto prisiliti HTTPS ali preusmeriti HTTP na HTTPS v WordPressu.

Kako preusmeriti HTTP na HTTPS v WordPressu

Obstaja več načinov, s katerimi lahko prisilite HTTPS na svoje spletno mesto. To lahko storite s spletnega gostovanja cPanel ali z uporabo .htaccess. V tem članku sem prikazal bot metodo.

1. Kako prisiliti HTTPS iz cPanela?

Nekateri ponudniki spletnih gostovanj vam omogočajo, da iz svojega cPanela neposredno prisilite HTTPS. V tem primeru vam nobene kode ni treba urejati ročno. Uporabljam gostovanje SiteGround WordPress in v svojem cPanelu ponujajo možnost »prisili HTTPS«. 

Če uporabljate SiteGround, lahko HTTPS prisilite v samo enem kliku. Če želite to narediti, se najprej prijavite v svoj cPanel in pojdite na Varnost in kliknite Na šifriraj.

SiteGround LE

Od tam si lahko ogledate seznam svojih aktivnih potrdil. Prepričajte se, da ste pravilno namestili SSL potrdilo ali ne bo delovalo.

Tam boste videli dve možnosti – HTTPS Enforce in External Links Rewrite.

Če omogočite »HTTPS Enforce«, bo celotno spletno mesto prisililo, da odpre šifrirano povezavo HTTPS. Tako se bo vaše spletno mesto vedno odprlo s HTTPS. Vendar se prepričajte, da v datoteko .htaccess niste dodali nobene kode za preusmeritev.

Druga možnost je “Napiši zunanje povezave”, ki odpre vse vaše zunanje povezave s povezavo HTTPS. Vendar je popolnoma neobvezna. Te možnosti ne omogočite, če vaše spletno mesto prikazuje opozorilo »Mešana vsebina« ali se ne bo naložilo prek povezave HTTPS.

Priporočamo, da omogočite samo možnost »HTTPS Enforce«.

SiteGround Force HTTPS

Ko omogočite možnost HTTPS Enforce, se bo vaše spletno mesto vedno odprlo s povezavo SSL / HTTPS.

2. Kako preusmeriti HTTP na HTTPS z uporabo .htaccess

Če vaš spletni gostitelj ne ponuja možnosti prisilne HTTPS, lahko ročno preusmerite HTTP na HTTPS iz datoteke .htaccess. To je tudi enostavna metoda in traja nekaj minut. Vendar se prepričajte, da v datoteko .htacces niste dodali nadaljnje kode za preusmeritev.

Če želite HTTPS prisiliti iz .htaccess, se najprej prijavite v svoj cPanel. Nato pojdite v korensko mapo vašega spletnega mesta. Tam lahko vidite datoteko z imenom “.htaccess”, zdaj kliknite na urejanje in vnesite naslednjo kodo.

a) Preusmeriti vse obiskovalce na HTTPS / SSL

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
Ponovno napišiteCond% {HTTPS}
RewriteRule ^ (. *) $ Https: //% {HTTP_HOST}% {REQUEST_URI} [L, R = 301]

b) Če želite prisiliti HTTPS / SSL v določeno mapo

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
Prepišite svojo mapo% {REQUEST_URI}
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yourdomain.com/yourfolder/$1 [R, L]

* Ne pozabite zamenjati www.yourdomain.com z dejanskim domenskim imenom.

c) Če želite eno stran HTTP preusmeriti na HTTPS

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
Ponovno napišiteCond% {HTTPS}
RewriteRule ^ secureform \ .html $ https://www.yourdomain.com/samplepage [L, R = 301]

* Ne pozabite zamenjati www.yourdomain.com/samplepage z dejanskim URL-jem strani.

3. Kako preusmeriti HTTP na HTTPS v Nginx

Če na vašem spletnem strežniku deluje Nginx, lahko ves promet HTTP preprosto preusmerite na HTTPS, tako da v konfiguracijsko datoteko Nginx dodate naslednjo kodo. Pojdite na »/etc/nginx/nginx.conf« in dodajte naslednji razdelek:

strežnik {
poslušaj 80;
ime strežnika_ime.com www.domain.com;
vrnite 301 https: //domain.com$request_uri;
}

Kliknite na shrani in končali ste.

Upam, da je ta vadnica pripomogla k pravilni preusmeritvi HTTP na HTTPS. Če se pri katerem koli koraku prikaže napaka ali obtičate, nam to sporočite v komentarju. Na voljo smo tudi na Facebook, Twitter, Google+.

povezani članki,

  • Kako pridobiti brezplačen SSL za svoje WordPress spletno mesto
  • Kako nastaviti CloudFlare CDN na svoj WordPress blog
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map