7 Plugin Pengoptimuman Imej Terbaik untuk WordPress 2017

Tidak ada yang menyukai laman web yang perlahan. Sekiranya pengguna mengunjungi laman web anda dan memerlukan beberapa minit untuk memuat, mereka akan meninggalkan laman web anda dan mungkin tidak akan kembali lagi. Anda hanya mempunyai 2 saat untuk menarik perhatian pengunjung anda. Sekiranya laman web anda tidak dimuat pada masa itu, mereka mungkin meninggalkan laman web anda dan ingin mengunjungi laman web lain. Sekiranya laman web anda berada di tangga 10 teratas di Google, anda mungkin kehilangan kedudukan kerana kelajuan halaman yang perlahan. Walau bagaimanapun, kedudukan halaman tidak hanya bergantung pada kelajuan laman web sahaja tetapi terdapat banyak faktor untuk menilai laman web anda. Tetapi kelajuan laman web memberi kesan besar pada kedudukan laman web anda di enjin carian seperti Google, Bing, Yahoo dll. Mempercepat laman WordPress adalah proses yang sangat mudah dan dalam artikel ini, saya berkongsi cara Mengoptimumkan gambar WordPress dengan yang Terbaik Pemalam Pemampatan Imej WordPress.


Ramai pemula menggunakan gambar berkualiti tinggi di halaman mereka tanpa mengoptimumkannya. Ramai pengguna berfikir dengan mengoptimumkan gambar, kualiti akan menurun dan ia kelihatan lebih buruk daripada yang biasa. Tetapi itu tidak benar. Terdapat beberapa plugin pengoptimum gambar WordPress yang tersedia yang memampatkan gambar anda tanpa kehilangan kualiti. Oleh itu, kami telah menguji beberapa plugin pengoptimuman WordPress dan disenaraikan di sini mengikutnya

7 Pemalam Pengoptimum Imej Terbaik untuk WordPress

# 1 WP-Smush

WP smush

Apabila berkaitan dengan Pengoptimuman Imej, maka WP Smush adalah penyelesaian terbaik. Ia mengurangkan saiz fail gambar dan meningkatkan prestasi. Dengan bantuan pemalam ini, anda dapat menetapkan lebar maksimum dan tinggi gambar besar, dan ia akan dioptimumkan hanya dengan satu klik.

WP smush pukal

Plugin ini memberikan pilihan pengoptimuman secara besar-besaran, dengan mana anda dapat mengoptimumkan 50 lampiran sekaligus. Tetapi ia boleh menghancurkan gambar hingga 32MB. Apabila anda memuat naik gambar, ia akan mengoptimumkan setiap gambar secara automatik. 

WP Smush mengoptimumkan gambar menggunakan teknik pemampatan tanpa kerugian yang maju. Ia dapat memproses fail gambar JPEG, GIF dan PNG.

Untuk memasang plugin ini, anda perlu mendapatkan Smush API dari di sini.

Plugin WP Smush boleh didapati secara percuma dan premium. Dalam versi pro, anda akan mendapat penyelesaian total untuk pengoptimuman gambar. Ia berlaku 2x – 10x lebih banyak mampatan daripada kehilangan tanpa hampir kehilangan kualiti. Anda tidak perlu lagi menunggu pukulan pukal, kerana ia mula berfungsi hanya dengan satu klik. Plugin ini disertakan dengan Hummingbird pagespeed booster, pemantauan Waktu dan pengukuhan keselamatan.

Ciri-ciri utama:

 • Optimumkan gambar anda menggunakan teknik pemampatan tanpa kerugian yang canggih.
 • Tukar fail PNG secara automatik ke JPEG yang hilang.
 • Plugin WP Smush dilengkapi dengan Hummingbird pagespeed booster, pemantauan uptime dan pengerasan keselamatan.
 • Setelah memuatkan gambar, pelayan mereka melakukan semua pengangkatan yang berat, jadi laman web anda tidak akan menjadi perlahan.

Harga:

$ 49 / bulan. Mulakan percubaan percuma anda.

# 2 ShortPixel

jalan pintas

ShortPixel salah satu Pemalam Pengoptimum Imej Terbaik. Ia dilengkapi dengan banyak ciri yang membantu mengoptimumkan gambar anda dengan mudah. Pemalam ini telah berakhir 20,000 pemasangan aktif. 

Mula-mula anda perlu mendapatkan API kunci dari ShortPixel untuk mengaktifkannya. Selepas ini, anda dapat mengoptimumkan gambar kecil dan juga gambar pilihan. Ia dapat memampatkan gambar JPG, PNG, GIF dan juga dokumen PDF. Dan plugin ini sesuai untuk laman web Fotografi dan WooCommerce. Yang terbaik ialah tidak ada had saiz fail, anda boleh memuat naik sebarang ukuran gambar. Oleh itu, kualiti gambar atau laman web WooCommerce anda tetap sama dan memuat lebih pantas.

Anda boleh menjalankan pemalam ShortPixel berbilang laman web dengan Kekunci API tunggal. Ia juga berfungsi dengan baik dengan galeri NextGEN, Galeri Foo dan galeri dan slaid lain.

Ciri-ciri utama:

 • Ia dapat mengoptimumkan gambar anda dari 250KB ke 60KB.
 • Anda boleh menjalankan pemalam ShortPixel di beberapa laman web dengan kunci API tunggal.
 • Tiada had saiz fail.
 • Ia boleh memampatkan JPG, PNG, GIF dan sekata PDF dokumen.
 • Anda boleh memulihkan gambar asal pada bila-bila masa.

Harga:

ShortPixel adalah plugin berbayar, anda masih boleh menggunakannya secara percuma.

harga shortpixel

# 3 Pengoptimum Imej EWWW

pengoptimum gambar ewww

Sekiranya anda memerlukan Plugin Pengoptimum Gambar terbaik percuma, maka Pengoptimum gambar EWWW adalah pilihan terbaik. Ia mempunyai lebih daripada 400,000+ pemasangan aktif dan plugin WordPress yang dinilai maksimum. Ia secara automatik mengoptimumkan gambar anda dan juga gambar yang anda muat naik sebelumnya. 

Secara lalai, EWWW Image Optimizer menggunakan teknik pengoptimuman tanpa kerugian, sehingga kualiti gambar anda tetap sama. 

Anda tidak memerlukan kunci API atau perkhidmatan pihak ketiga untuk menjalankan program ini. Cukup pasangkan dari galeri plugin WordPress dan ia akan mula berfungsi. Ia dapat menjimatkan ratusan KB per gambar, dengan ini juga menjimatkan lebar jalur anda. Mereka juga menyediakan EWWW Image Optimizer Cloud. 

Ciri-ciri utama:

 • 100% Percuma Pasangkan.
 • Anda tidak memerlukan API kunci untuk menjalankan pemalam ini.
 • Anda boleh menggunakan pemalam ini di beberapa laman web.
 • Ia mengoptimumkan gambar anda dengan cepat dan menjadikan laman web anda lebih pantas.

Harga:

100% Percuma. 

# 4 Optimus

Pengoptimum imej Optimus

Optimus adalah pemalam pengoptimum imej oleh KeyCdn. Ini mengurangkan ukuran fail gambar anda tanpa perubahan kualiti gambar. Dengan cara ini gambar laman web anda dimuat dengan cepat dan bertambah baik SEO

Untuk menggunakan Optimus, anda hanya perlu memasang pemalam ini. Dari Alat anda dapat mengoptimumkan semua gambar dari laman web anda. Ia mengurangkan saiz fail hingga 70% dan meningkatkan prestasi. 

Plugin ini mempunyai 3 jenis pelan harga- Optimus, Optimus HQ dan Optimus HQ Pro. Optimus adalah rancangan percuma, jadi anda boleh menggunakannya tanpa sebarang kos. Tetapi anda boleh memuat naik maksimum 100 KB gambar ukuran fail. Pelan berbayar tidak mempunyai had.

Ciri-ciri utama:

 • Baik untuk WooCommerce dan Fotografi laman web.
 • Anda boleh menggunakan satu lesen untuk semua laman web sendiri.
 • Ia menyokong Aplikasi Mudah Alih WordPress dan Windows Live Writer.

Harga:

Percuma | $ 19 / tahun.

# 5 Imagify Image Optimizer

Imagify Image Optimizer

Sekiranya anda mahu Pemalam pengoptimum imej terbaik , maka anda mesti mencuba Imagify Image Optimizer. Imagify menggunakan alat pemampatan gambar mereka yang paling maju, supaya gambar anda dioptimumkan dengan sangat mudah.

Mereka menggunakan tiga jenis kaedah pemampatan gambar, iaitu Normal, Agresif dan Ultra. Anda boleh menggunakan salah satu daripadanya. Memilih kaedah pemampatan tahap yang lebih tinggi akan memberi anda pengurangan saiz yang lebih baik tetapi kualiti gambar agak berkurang Mereka memampatkan format gambar yang paling biasa seperti: JPG, PNG dan GIF. Dengan menggunakan plugin versi percuma, anda boleh memuat naik maksimum 2MB fail gambar. Tetapi tidak ada sekatan penggunaan plugin versi Berbayar.

Imej Tetapan

Ciri-ciri utama:

 • Mereka menggunakan pelayan mereka untuk mengoptimumkan gambar anda, jadi laman web anda tidak akan perlahan.
 • Anda boleh menggunakan Imagify di seberapa banyak laman web yang anda mahukan.
 • WooCommerce dan Galeri NextGen serasi. 

Harga:

Percuma | $ 4.99 / bulan.

# 6 Kraken

kraken

Kraken salah satu Pemalam pengoptimum imej terbaik untuk WordPress, yang paling sesuai dengan laman web blog Fotografi, WooCommerce atau Travel. Kraken membolehkan anda mengoptimumkan dan mengubah saiz gambar WordPress baru dan sedia ada. Ia boleh memampatkan JPEG, PNG dan GIF animasi. 

Untuk menggunakan pemalam ini, anda memerlukan Kraken Image Optimizer’s API. Anda boleh menggunakan kunci API Kraken.io di banyak laman web anda. Anda boleh memuat naik arkib ZIP dengan menyeretnya ke Antaramuka Web, kemudian Kraken akan menyahmampatkannya dan mengoptimumkan semua gambar yang terdapat dalam arkib. Antaramuka web PRO mereka dengan Penukaran Gambar dan penyegerakan ke Dropbox.

Plugin ini boleh didapati dalam versi Percuma dan Pro. Versi percuma dilengkapi dengan beberapa ciri dan ukuran fail maksimum yang boleh anda muat naik ialah 100 KB. Tetapi versi Pro membenarkan 32 MB. Versi Pro merangkumi akses API Penuh, Pengunggah ZIP, Ubah Saiz Imej, Penyimpanan Awan Kraken dan banyak lagi…

Ciri-ciri utama:

 • Sesuai untuk Fotografi, WooCemmerce atau jenis laman web besar.
 • Had saiz muat naik fail maksimum ialah 32 MB.
 • Paster URL, Pemecah Halaman.
 • Mengubah saiz gambar dan menyegerakkan ke Dropbox.

Harga:

Percuma | $ 5 / bulan / 500 MB.

# 7 Ketenangan

ketenangan

Ketenangan baik Pemalam pengoptimum imej WordPress. Imsanity baik untuk semua jenis laman web. Ini secara automatik mengubah ukuran semua gambar besar dan menjadikannya kecil tanpa mengubah kualiti. Selepas pemasangan, anda boleh mengkonfigurasinya dengan lebar, tinggi dan kualiti maksimum.

Imsanity juga menyediakan ciri pengubahan saiz pukal sehingga anda dapat mengubah saiz gambar yang dimuat naik sebelumnya.

Ciri-ciri utama:

 • Menimbang gambar besar secara automatik.
 • Ia boleh menukar BMP fail ke JPG.
 • Anda boleh menetapkan lebar maksimum, tinggi dan kualiti secara manual.

Harga:

Percuma.

Mengakhiri

Semua orang suka gambar. Imej dalam kandungan yang boleh terdapat di halaman atau siaran, selalu menjadi pilihan yang baik. Ia membantu memahami dengan lebih baik bagi pelawat anda. Apabila pelawat datang ke laman web anda dan hanya menemui teks dan teks, maka dia mungkin meninggalkan laman web anda. Kerana artikel anda bermanfaat, tetapi tidak disusun dengan baik. Oleh itu, jika anda menambah gambar, maka artikel itu menjadi lebih menarik bagi pengunjung anda. Kami tahu “Satu gambar bernilai seribu perkataan”

Menambah gambar ke siaran selalu membantu memahami dengan lebih baik dan pantas. Pengguna dapat mengingat untuk masa yang sangat lama. Lebih daripada itu, ini juga membantu membawa trafik dari gambar Google.

Menambah gambar di laman web adalah baik, apabila dioptimumkan dengan baik. Kerana jika anda tidak mengoptimumkan gambar, gambar akan melambatkan laman web anda dan meningkatkan masa memuatkan. Ramai blogger pemula tidak mengoptimumkan gambar mereka dan laman web mereka menjadi sangat perlahan. Ini juga menggunakan kebanyakan sumber dari hosting anda. Jadi dalam artikel ini, saya menulis mengenai 7 Pemalam Pengoptimum Imej Terbaik untuk WordPress. Oleh itu, jika anda tidak tahu mengoptimumkan gambar Photoshop, maka pemalam ini akan membantu anda mengoptimumkan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map