7 Plugin Sandaran WordPress Terbaik tahun 2020

Setiap laman web memerlukan rancangan sandaran yang boleh dipercayai untuk mengelakkannya dihapuskan, dari muka web sekiranya berlaku bencana seperti WordPress yang digodam. Untuk laman web WordPress, penyelesaian sandaran mudah didapati sebagai pemalam dan membantu melindungi fail laman web anda daripada perisian hasad, peretasan, kesalahan pengguna, kerosakan pelayan dan perintah buruk antara lain.


Walau bagaimanapun, sebilangan besar mereka Pemalam sandaran WordPress tidak berkesan seperti yang lain dan mungkin mengecewakan anda dan laman web anda. Anda perlu memilih yang terbaik di pasaran dengan teliti dan juga memilih yang sesuai dengan keperluan sandaran anda.

Di bawah ini kami menunjukkan beberapa plugin sandaran WordPress yang paling popular dan paling penting untuk laman web WordPress.

7 Plugin Sandaran WordPress Terbaik Dibandingkan

1. BackupBuddy

BackupBuddy menyediakan penyelesaian sandaran laman web WordPress yang lengkap. Ini bermaksud bahawa anda boleh membuat sandaran kedua-dua pangkalan data laman web anda dan juga semua fail WP yang lain sekali gus. Selain itu, jika anda melakukan beberapa perubahan yang hanya akan mempengaruhi pangkalan data atau hanya fail dan perlu melakukan cadangan sebelum itu, tetapan sandaran ini dapat disesuaikan untuk memberi anda pilihan untuk melakukan

 • sandaran pangkalan data sahaja,
 • sandaran fail sahaja atau
 • sandaran penuh.

papan pemuka backupbuddy

Sandaran ini boleh dilakukan secara manual atau secara automatik melalui pelbagai jadual yang merangkumi setiap jam, setiap hari, dua kali sehari, mingguan, bulanan dan banyak lagi.

Fail sandaran yang dihasilkan disimpan sebagai fail zip yang boleh dimuat turun ke peranti anda.

backup-buddy-create-backup

Selain menyimpan sandaran anda secara tempatan, BackupBuddy memberi anda pilihan untuk menyimpannya dari jauh secara langsung dari pemalam.

Lokasi simpanan jauh yang paling disyorkan ialah BackupBuddy Stash. Ruang simpanan ini dihoskan oleh BackupBuddy dan pelanggan mendapat 1GB percuma. Ruang simpanan tambahan boleh diperoleh dengan harga premium. Lokasi storan jauh yang lain termasuk Amazon S3, Google Drive, dan Dropbox antara lain.

backupbuddy-remote-destinasi

Kadang-kadang kesalahan mungkin berlaku semasa membuat sandaran dan masalah seperti itu perlu diberi perhatian segera (kerana ini mungkin bermaksud sandaran anda tidak lengkap sehingga menyebabkan laman web anda rentan).

Plugin BackupBuddy mempunyai ciri pemberitahuan segera yang secara automatik menghantar e-mel kepada anda sekiranya terdapat sebarang kesalahan. Ini juga dapat dikonfigurasi untuk mengirim pemberitahuan kepada anda setiap kali cadangan yang berjaya diselesaikan.

ahli sihir sandaran

ImportBuddy adalah alat import yang boleh anda gunakan jika anda perlu memulihkan laman web WordPress anda ke sandaran yang berjaya sebelumnya (sekiranya berlaku sesuatu yang tragis). Alat Import sangat mudah digunakan dan benar-benar melakukan semua pengangkatan berat dan berfungsi untuk anda.

backupbuddy-restore

Dapatkan BackupBuddy Pro

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus adalah satu lagi pemalam sandaran WordPress yang sangat popular – ia mempunyai antara muka pengguna yang sangat intuitif yang membolehkan anda melakukan sandaran manual atau automatik dengan satu klik. Pencadangan automatik boleh dijadualkan berlaku selepas waktu tertentu yang merangkumi setiap 4 jam, setiap 8 jam, setiap 12 jam, setiap hari, mingguan, dua minggu dan bulanan.

jadual updraftplus

Operasi sandaran ini dicatat secara komprehensif sehingga sebarang kesalahan dan amaran dapat ditunjukkan pada panel pentadbir WordPress dan juga dikirim ke alamat e-mel pentadbir laman web anda..

Pemalam ini serasi dengan pemasangan berbilang laman WordPress, yang membolehkan anda membuat sandaran berbilang laman web sekaligus. Ini juga membolehkan anda memulihkan setiap laman dalam rangkaian, tanpa mempengaruhi yang lain – ciri yang sangat berguna sekiranya beberapa laman dalam rangkaian gagal sementara yang lain terus berfungsi dengan betul.

Panel kawalan sandaran dan pemulihan diletakkan dengan mudah di papan pemuka rangkaian, memberikan anda akses yang mudah dan senang untuk menguruskan beberapa laman web anda.

updraft-multisite

UpdraftPlus mempunyai fitur migrator yang membolehkan anda mengklon dan memindahkan seluruh laman web WordPress anda ke domain baru. Ini mungkin kerana plugin juga dapat membuat sandaran fail dan pangkalan data bukan WordPress, yang membolehkan migrasi lengkap dapat dilakukan dengan mudah dan tanpa memerlukan campur tangan lain.

updraftplus-klon

Plugin ini memberi anda pilihan untuk menyimpan sandaran pada penyimpanan peti besi dalamannya (dengan 1GB percuma untuk pelanggannya) atau menggunakan pilihan penyimpanan jauh lain seperti Google Drive, Dropbox, Amazon S3 dan Rackspace.

updraftplus-remotestorage

Dapatkan Plugin Sandaran UpdraftPlus

3. Sandaran WP-DB

Plugin sandaran WordPress ini adalah sandaran yang berbeza dari yang di atas. Ini membolehkan anda membuat sandaran jadual pangkalan data teras anda dan juga jadual lain di pangkalan data anda, yang boleh dipilih secara opsional untuk menjadi sebahagian daripada cadangan.

wp-db-backup-select-tables

Ini memberi anda pilihan untuk menghantar sandaran ke penyemak imbas anda untuk diunduh ke peranti anda atau menghantar e-mel fail sandaran ke alamat pentadbir WordPress anda.

fail e-mel-sandaran

Sandaran ini boleh dijadualkan berlaku pada waktu tertentu, yang telah ditetapkan setiap jam, setiap hari, dua kali sehari dan mingguan. Sekiranya anda tidak memerlukan sandaran, anda dapat mematikan prosesnya dengan hanya memilih pilihan “tidak pernah” di bawah pilihan penjadualan.

cadangan berjadual

Perkara yang baik dengan pemalam ini ialah ia sepenuhnya percuma. Sudah tentu, hanya terhad untuk menyediakan sandaran untuk jadual pangkalan data anda sahaja – tetapi ia adalah pemalam yang bagus yang mengekalkan saiz sandaran kecil sambil mengekalkan bahagian terpenting WP – kandungan anda.

Muat turun WP-DB-Backup Plugin

4. BlogVault

Selain ciri sandaran dan penghijrahan seperti plugin yang disebutkan di atas, BlogVault malah melakukan sedikit lagi.

Ini adalah plugin sandaran yang ideal untuk menguji perubahan baru atau sebarang ciri baru di laman web anda. Ini membolehkan anda membuat laman pementasan tanpa kos tambahan. Pada asasnya, ini memberi anda platform untuk menguji tema dan pemalam baru serta kemas kini tema dan pemalam tanpa menjejaskan laman web langsung.

laman web-pementasan blogvault

Setelah menguji ciri baru ini, anda dapat mendorong perubahan yang diinginkan ke laman web langsung anda dari laman pementasan, menjadikannya sangat mudah digunakan.

Tugas utamanya (menyediakan sandaran) dilakukan dengan sangat bijak dan sangat teratur. Sandaran boleh disimpan secara bertahap, yang bermaksud bahawa perubahan baru diselaraskan secara bertahap ke sandaran terbaru. Ini secara drastik mengurangkan ruang simpanan yang diperlukan untuk menyimpan sandaran. Ciri sandaran automatik memberikan cap tarikh dan masa yang membolehkan sandaran ini disimpan dengan cara yang sangat teratur, dari lama hingga baru, sehingga 365 hari.

blogvault-sejarah

Masalah hosting, peretasan dan kerosakan pelayan dan kegagalan bencana lain tidak perlu membimbangkan anda kerana Blogvault menawarkan proses pemulihan laman web yang sangat pantas dari lokasi sandaran bebas (Google Drive, Amazon S3, Dropbox, dll.). Ia juga memberi anda ciri migrasi yang sangat mudah digunakan tanpa kos tambahan. Ini menjadikannya sangat mudah sekiranya anda ingin beralih ke host yang lain. Malah WPEngine menggunakan BlogVault adalah plugin migrasi lalai mereka.

blogvault-jauh

Semak Plugin Sandaran BlogVault

5. Sandaran WordPress ke Dropbox

Seperti namanya, plugin sandaran ini bertujuan terutamanya untuk memberi anda cadangan dan pemulihan Dropbox tanpa had serta sandaran dan pemulihan tempatan tanpa had. Ini bermaksud bahawa anda boleh membuat sandaran automatik penuh, yang merangkumi pangkalan data laman web dan fail WordPress di tempat penyimpanan tempatan atau Dropbox. Ini kemudian boleh digunakan untuk memulihkan jika laman web anda menghadapi masalah.

wordpress-backup-to-dropbox

Pemalam mempunyai laporan e-mel automatik yang memberitahu anda mengenai status sandaran terus ke peti masuk anda.

Ia mempunyai pengurus laman web yang membolehkan anda menyalin, mengklon atau memindahkan laman web. Ini pada dasarnya bermaksud perkara yang sama dan memudahkan anda memindahkan fail WordPress dari satu domain ke domain yang lain dan boleh didapati di papan pemuka pemalam.

Selain menjalankan sandaran, plugin ini dilengkapi dengan fitur pengoptimuman yang meningkatkan prestasi pangkalan data laman web anda ketika menjalankan sandaran. Ia juga berusaha untuk memperbaiki sebarang kesalahan pangkalan data, dengan kemungkinan berjaya jika kesalahan itu tidak terlalu besar.

pilihan tambahan-dropbox

Muat turun Sandaran & Pulihkan Plugin Dropbox

6. Pendua

Beberapa pemalam sandaran WordPress membolehkan anda memindahkan laman web anda tetapi pengguna anda mungkin mengalami beberapa waktu henti dalam proses tersebut. Pendua membolehkan anda memindahkan, mengklon atau memindahkan laman web anda ke nama domain baru atau hos tanpa waktu henti sama sekali. Ini adalah ciri yang sangat penting untuk laman web yang sibuk kerana apa-apa waktu henti bermaksud kehilangan pendapatan.

pendua

Pendua juga dapat mengklon laman web langsung ke kawasan pementasan, memberi anda platform untuk menguji tema baru dan untuk mencuba pemalam baru tanpa mempengaruhi laman web langsung. Setelah mencuba ciri baru, perubahan yang diinginkan dapat diturunkan kembali ke laman web langsung dengan mudah dan cepat. Plugin ini juga membolehkan anda menarik keseluruhan laman web langsung ke hos tempatan untuk pengembangan selanjutnya.

Ketika datang ke sandaran, Duplicator dapat melakukan cadangan yang dijadualkan, yang dapat disimpan di beberapa tempat penyimpanan jauh seperti Dropbox, Google Drive, Amazon S3, dan FTP. Fitur cadangan ini ditingkatkan dengan fitur pemberitahuan yang memberitahu Anda segera masalah terjadi misalnya ketika ada batas waktu dan juga ketika cadangan selesai, melalui email.

pakej bangunan

Dapatkan Duplicator Pro 

7. BackWPUp

Versi percuma BackWPUp agak terhad. Walau bagaimanapun, versi pro penuh dengan ciri-ciri yang sangat berguna. Ini tersedia dalam 5 pakej premium yang merangkumi versi Standard, versi Perniagaan, versi Pembangun, versi Tertinggi dan versi Agensi. Faktor pembezaan antara pakej premium ini adalah kos dan bilangan domain yang masing-masing dapat disokong. Selain daripada itu, mereka agak serupa dari segi ciri yang mereka tawarkan.

backwpup

Setiap versi memberi anda pilihan untuk menjalankan sandaran pangkalan data yang lengkap atau sandaran laman web yang lengkap (pangkalan data ditambah fail WP).

backwpup-task

Ini juga memberi anda pilihan untuk menyimpan sandaran ini di lokasi penyimpanan jauh seperti Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, Rackspace, dan SugarSync. Ia juga dapat menyediakan versi yang boleh diunduh melalui penyemak imbas atau mengirimkannya ke alamat pentadbir WordPress anda.

simpan-sandaran-destinasi

Plugin dapat dikonfigurasi untuk mengirim laporan log dari proses cadangan melalui alamat admin, memungkinkan Anda untuk menyelesaikan masalah kesalahan cadangan yang mungkin terjadi.

hantar-log-fail

Ia menyokong beberapa laman web, yang bermaksud bahawa anda dapat menjalankan sandaran dan memulihkan banyak laman web sekaligus. Ia juga dapat melakukan pemeriksaan pangkalan data untuk beberapa laman web dan memberi tahu anda tentang kesalahan yang terdeteksi.

Pelanggan BackWPUp premium mendapat kelebihan sokongan yang diperibadikan dan ini sangat bermanfaat sekiranya mereka tersekat semasa menggunakan pemalam.

Semak Plugin BackWPUP Backup

Kesimpulannya

Perkhidmatan sandaran tuan rumah anda mungkin tidak mencukupi untuk menjamin ketersediaan laman web anda – terutamanya jika terdapat kegagalan bencana. Lebih-lebih lagi, anda TIDAK PERNAH hanya bergantung pada sandaran tuan rumah anda, kerana kesihatan laman web anda adalah tanggungjawab anda. Oleh itu, menggunakan salah satu plugin sandaran WordPress ini adalah bahagian penting dalam penyelenggaraan laman web anda. Mereka benar-benar dapat menyelamatkan pekerjaan anda dengan harga yang sangat berpatutan dan merupakan salah satu perbelanjaan yang paling mudah dibenarkan berkaitan dengan laman web anda.

Apa plugin sandaran WordPress yang anda gunakan, beritahu kami di bahagian komen.

artikel berkaitan,

 • Cara Memindahkan Laman WordPress Anda ke Host Baru tanpa Waktu Henti
 • 5 Plugin Migrasi WordPress Terbaik untuk Memindahkan Laman WordPress ke Host Baru dengan Selamat
 • 7 Pemalam Google AdSense Terbaik untuk WordPress [Edisi 2017]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map